Jump to content

Hjerterdame

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hjerterdame's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Er på utkikk etter NES-valp, - etter 10 år uten jakthund. Tidligere har jeg hatt både drevere og støvere(coonhounder), da min eksmann var en lidenskapelig jeger. Jeg er derfor svært dreven i hundehold, og vet godt hva som kreves av en jakthundeier. Jeg og familien min bor på gård med korn og skog, og for tiden har svigerfar i nabohuset, en sort elghund hann, som er jaktlagets hovedperson gjennom høsten. Dessverre begynner han å dra litt på åra, og selv om han nok kan ha flere gode år igjen, så ønsker vi å skaffe oss en ny jakthund som kan få bli med gamlefar og lære. Svigerfar og bikkja er ettersøksekvipasje og ansatt i kommunen, så her er bikkja på jobb hele året! Min erfaring er også at det er sunt for bikkjer å ha selskap i hverandre i tillegg til familien, så derfor vil jeg starte leting etter rett oppdretter nå. Vi er ute etter en valp av god avstamming, med godt jaktinnstinkt og rolig gemytt. Vi ønsker oss tispe, da disse ofte er litt roligere. Jeg er hjemmeværende, og kan derfor følge opp en valp på beste måte. I tillegg bor altså mine svigerforeldre på samme gårdstun, og de er med på prosjektet! Tips om kull, og seriøse oppdrettere, kan sendes på pm.
  2. Mitt bidrag; "Fersk kjøttsuppe med kromme" Kjøtt fra et par reinskårede rådyrboger, eller tilsvarende, oppdelt i litt store biter steikes brunt i varm panne Kjøttet kokes deretter sammen med en halv finkuttet løk, salt og pepper i minst 1 time. Du bør også ha i en terning kjøttbuljong. Ha deretter i kuttet gulrot, purre, sellerirot, kålrot og evt potet, kål eller det du liker. (evt en pose lapskausblanding fra eldorado) Kok opp til grønnsakene er passe møre. Kromme: Visp 1 egg og 1 dl melk sammen med salt, pepper og mel til en tykk grøt. Så legger du røra med en skje i den kokende suppa, litt og litt. La det koke til krommene har "blåst seg opp" og er gjennomkokte! Serveres gjerne med brødskiver eller flatbrød til. Velbekomme! Holder til middag i flere dager, og er oftest best dag 2 og 3.
×
×
  • Create New...