Jump to content

murre

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

murre's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Eg bruker ein hausken standard demper på ei .30-06 rifle. Angrer ikkje eit sekund på kjøp av demper. Eg var svært plaga med piping i øyrane etter jaktskudd før. Har ikkje opplevd dette som plagsomt etter kjøp av demper, men eg brukar alltid hørselvern i tillegg når eg er på skytebanen. Var på toppjakt i Sverige forrige måned og for meg virka det som om det var litt meir smell når det var mykje snø som reflekterte og lite vegitasjon som dempa smellen sjølv med lyddempar.
  2. Har vel skutt fem rådyr med Norma Oryx fabrikklada, godt fornøgd med den...
  3. Kan jo fortelle litt om mine erfaringer/meininger med beverjakt. Som nevnt så er lyd og lukt viktig, men eg meiner at lukt er desidert viktigst å passe på. Eg har sneket meg innpå bever på knasete skareføre uten at dei har brydd seg stort om lyden. Men får dei været av deg så ser ein ikkje meir til dei den kvelden/morgonen. Skudd mot svømmende bever og hodeskudd bør unngås, enkelt og greit fordi blinken er såpass liten. Den blir vesentlig større når beveren kommer på land og bukskudd blir mulig. Synes også det nesten er litt feigt å skyte på svømmende bever, jakten blir og meir spennande viss ein må vente til beveren kommer på land. Helles er det bare å ut å reknognosere litt om dagen, sjå etter ferske gnagemerker og spiseplasser. Så finn deg ein fin post og nyt haustkvelden. Det er framleis lyst ei stund og beveren er svært aktiv nå før vinterforberedelsene. Eg var på beverjakt på fredag og allereie før eg hadde komme meg på post (ca 17.30) var beveren i full sving. Og for all del, ikkje stress, ein får ofte fleire sjanser så lenge beveren ikkje har fått været av deg. Går det dårlig er det bare å prøve igjen dagen etter. Skitt beverjakt
  4. Noen som har hatt store forandringer mellom første og andre skudd? Opplevde idag at førsteskudde satt merkbart høgere enn de andre skuddene, samlingen var fin når demperen blei varm. Det kan selvsagt ha vore ein sleiv fra min side, men følte at avtrekket var bra. Må ta meg ein tur på skytebanen ein annan dag for å prøve igjen.
  5. eg sendte mi bukse til Seeland Norge AS for reperasjon. Dette var riktignok ein reklamasjon på ei nesten heilt ny bukse, men dei bør vere behjelpelige med å reparere brukt utstyr også
  6. Hallais! Lurer på dette penisbeinet som brukast for å bestemme kjønn, er det så stort/lett å finne at ein ikkje kan unngå å sjå? Fekk ein bever på onsdag og "rota" litt rundt etter penisbeinet, men fant ingenting. Fargen på sekretet var derimot gult, som i følge eg ei bok eg leste at betydde hann bever (gitt at eg ikkje hugser feil:-) Av nyskjerrighet, kor mange bevere har du skutt i år hansen deluxe?
  7. Heisann. Når dere oppgir vekt på beveren, er det vekt uten innmat og pels? Når det gjelder bestemmelse av kjønn er det slik at ho bever har grått sekret, medan han bever har gult? Mvh Murre
  8. Takk for svar. Ja gjett om eg og har lyst til å reise, men Lånekassen er litt for gniten til at eg og kan reise med trur eg Men godt å vite at det er seriøse operatører på Svalbard. Trur skutertur til pyramiden og østover er midt i blinken for gamlingen. Andre som har personlige erfaringer?
  9. Heisann! Fatter'n fyller 60 år til sommeren, og familien planlegger å gi ei opplevelsesreise i gåve. Veit at han lenge har hatt lyst til å reise til Svalbard, for å oppleve naturen der. Har kikka rundt på nettet og funnet haugevis av turoperatørar, så lurar derfor på om nokon av kammerets medlemmer kan anbefale/ikkje anbefale nokre av turopperatørene der oppe? Eventuelt har tips om opplevelsesrike aktivitetar. Aktivitetar eg har i tankane er spesielt hundekjøring (1-2 dagar) og skutersafari (2-4 dagar). -Murre-
  10. Eg har Härkila prohunder dress. Til nå er eg godt nøgd, stille og slitesterkt stoff, MEN den blir veldig tung når den er våt, og brukar evigheter på å tørke. Prismessig er den forholdsvis dyr, litt billegare enn Norrøna. Veldig varm tidleg på sesongen, men det er gull verdt seinare på sesongen.
  11. Kjøpte nett sordin supreme pro x på www.jaktogfriluft.no til 1690 ,- inkludert porto. Fullpris er rundt 2200,-. Bestilte onsdag kveld, var hos meg laurdag, så kjapp levering. Det er jo ikkje den billigaste modellen på markedet, men eg knekte nå til Har ikkje fått prøvd dei skikkelig endå, men etter det eg leser så er folk flest nøgd med dei.
  12. Klar som aldri før, flybilletter bestilt, for 7 dagar elgjakt! Investert i ny jaktdress og småtteri
×
×
  • Create New...