Jump to content

Mausermekk

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Mausermekk last won the day on October 30 2019

Mausermekk had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mausermekk's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

110

Reputation

  1. Hei godt folk... lenge siden sist jeg har frekventert dette forumet.. Jeg har gått å grunnet på nok et prosjekt.. Jeg gjorde for noen år siden en liten tråd på modifisering av en gammel M67 ref link Som jo til min forbauselse vekket større interesse enn forventet... Denne gangen har jeg pusset støvet av ei gammel Sovjetisk banebørse av merke "VOSTOK - ett eller annet"... Dette er arvegods etter min avdøde farfar, og børsa er jo "krutegod" den... Men igjen... veldig tung og solid... og blir av den grunn lite brukt.. Så tanken er litt som det var på M67 ombygginga... Lette litt på kjøttvekta, ny evt modifisert stokk.. med sikte om ei børse som kan brukes til både jakt og blink.... I dag stopper vekta på 5000 og noen gram.. Pipa måler ca 650mm i lengde og diameter på ca 23 mm hele veien.. Dette er også ei enkeltskuddsbørse. Noe som jo er litt tungvint.. Jeg ser for meg noe slik som følgende: - Kappe pipa til 400mm - Dreie ned pipediameter fra 23mm til "tynnere" - Usikker på profiltype.. - Bygge om fra enkeltskudds til en eller annen form for magasinløsning - Modifisere stokk / evt ny stokk for å kutte vekt (dagens stokk veier ca 2kg) Som det vises på bildet ovenfor, har jeg alt montert kikkertbaser... Dette ble gjort relativt ufagmessig for 13 år siden.. Så her blir det nok en liten ryddejobb for å fikse "skadene" jeg gjorde den gang da.. Første betraktning blir jo hvorvidt det er "forsvarlig" å potensielt ødelegge dette "smykket" av russisk håndverk.. Og nei den ligner ikke grisen, men presisjonen kan ingen si noe på.. Hva er konsensus blant medlemmene her?
  2. Takk for det.. Har fortsatt noen forbedringer å gjøre på børsa. Så det er fare for flere poster her etterhvert
  3. Da er børsa prøveskutt, og til min overraskelse gikk børsa trådbeint. Har ikke skutt pipa glovarm for å se om det vil medføre treffpunktforandring (det gjør det antakeligvis) Som jeg har nevnt et sted her tidligere, «slo» pipa seg ganske mye under maskinering. Jeg greide å lure det til underveis, og det har tydeligvis gått greit. Etter innskyting, samler den nå 3 skudd innafor femkroningen på 100 meter. Det er jeg fornøyd med, og skytteren er nok tross alt da den største begrensningen.
  4. Det er bare å kjøre på det vetu! Jeg har jo gjort mye, på mest mulig tungvindt måte.. Mesteparten av det jeg har gjort/laget kunne jo vært kjøpt like rimelig ferdig, For min del Var det litt av morroa å lage litt selv. Det eneste du må huske på med denne stokken, er at pipa på en orginal M67 er tykkere enn løpskanalen i stokken. Om du kjøper stokk direkte fra Boyds, tror jeg man kan spesifisere løpsprofil.
  5. Da er endelig børsa klar for prøveskyting. Bedda skinna og krona pipa i går. I dag fikk jeg freset ut spor for håndtaket på sluttstykket, da dette har en spesiell innsving på m67 og derfor nærmest må felles inn i stokken. Det ble derfor mange runder med rettsliper for å få passformen helt rett. Arvingen måtte selvfølgelig inspisere, og det ble heldigvis godkjent under tvil.
  6. Da er utformingen av skinna ferdig for denne gang. Det ble en liten hybridløsning av weaver og picatinny, en weavertinny Har planer om en sauer 200 «langholdsrigg» etterhvert, og vil da benytte meg av samme løsning der.. Det får bli en annen historie. Nå er i allefall spor freset ut og monteringsskruene er forsenket. Det gjenstår da «bedding» av skinne mot låskasse og kroning av pipe før testskyting. Vil også bedde stokken etterhvert, men vil gjøre meg «ferdig» med det mekaniske først, samt ha litt erfaringer fra før bedding (sammenligningsgrunnlag) Vurderer også anskaffelse av A-tec H2 demper med M14x1 gjenger etter hvert, men jeg venter med gjenging av pipa til jeg har testet ut tilstanden/presisjonen. Det er også mulig at jeg kommer til å flute pipa dersom den funker ok, men er litt ubestemt på dette enda. Det blir vel i grunn en kosmetisk, mer enn funksjonel greie...
  7. Det ble litt fremdrift i går også. Har nå borret og gjenget skinne og låskasse. Når det gjelder å få basen(e) montert på linje, er dette forsåvdt grei skuring takket være låskassejiggen jeg lagde. Jeg har lest at det finnes et standardoppsett på hullavstand for mausermontasjer. Jeg valgte å ikke følge dette oppsettet, da min låskasse nå ikke er «standard» uansett. Jeg har også gjenget låskassa for M4 skruer, det bør bli litt mer solid enn det «vanlige» som jeg har forstått er M3,5 (eller evt 6-48). Ser ingen god grunn til ikke benytte M4. Ved å bruke låskassejiggen, er det enkelt å spenne opp låskassa i fresen og finne senter. Alle montasjehullene blir da automatisk på senter og i linje. Da er det kun avstanden mellom hullene som er viktig å passe på (noe som også er enkelt med digitale akser på fresen). På bakre ring er det gjennomgående hull og gjenger. På fremre er det bakerste hullet gjennomgående, plassert rett foran låseklakken mens det fremre hullet er et blindhull (for å ikke ende opp i kammert). Grunnen til at jeg ikke har fulgt «standard» hullavstand, er at dette ville medført at det bakerste av de fremre hullene ville endt opp i selve låseklakken. Dette har jeg lest meg frem til at ikke er optimalt (selv om det sikkert ikke hadde gjort noe så lenge man ikke borer gjennom akkurat i låseflata). Det gjenstår nå å forsenke hullene på skinna (manglet forsenker av rett størrelse), samt å frese ut «picatinny-sporene». Selve skinna må også beddes mot låskassa, her vurderer jeg å bruke biltema metall epoxy. Usikker på om denne har noen fordeler kontra annen epoxy. Om noen har erfaringer med denne er det bare å dele. Legger som vanlig med noen bilder fra prosessen.
  8. Takk for gode ord Arti med litt positiv og konstruktiv tilbakemelding, Jeg er forsåvidt enig i det visuelle, og det kan godt hende at vi ender opp med løse baser. Det er uansett fort gjort å gjennomføre en amputasjon senere. Det er egentlig bare tull å ha hel skinne slik den er nå.. Nesten så jeg har ombestemt meg mens jeg skriver dette.. hehe.. dere får vente i spenning...
  9. Skinna begynner å ta form, og det er snart klart for montering på låskassa. Litt usikker på om den kommer til å forbli skinne, eller om jeg bare kapper bort den midterste biten og lager løse baser Tanken var at skinna kanskje ville gjøre låskassa mer solid. Men i og med at den er av aluminium, og jeg er nødt til å frese ut såpass mye for tilgang til magasinet. Så blir det lite «kjøtt» igjen, og dermed lite reell styrke.. Tror jeg prøver meg litt fram for å se om det fungerer, og så får vi bare se.
  10. Da ble det sveis. Så får tiden vise om det var lurt eller ei. Fikk også begynt på «picatinny» skinna. Setter den i hermetegn, da dette nok blir en slaks hybrid. Det blir i alle fall ei skinne.
  11. Ja, har sett det.. Men det er jo ikke noe gøy . Desuten syns jeg kassa blir finere når den får tilbake mer av den opprinnelige fasongen... Det meste av det jeg gjør her, er jo egentlig bare tull (med tanke på arbeid, kostnad og verdien på sluttproduktet).. så da må man jo i alle fall ha det gøy.. Å så hjelper det jo at jeg er 3.generasjon som bruker børsa.
  12. Så sant man ikke trenger å bore/gjenge i det sveisepåvirkede området tror jeg ikke det er noen større fare (med vekt på tror). Det vil nok påvirke herdingen på en eller annen måte. Jeg får prøve å se litt nærmere inn på en skrudd løsning. Dersom det blir veien, er planen å lime fast stykket med epoxy i tillegg. Fordelen da, er som du skriver at jeg får sparklet alle overgangene i samme slengen.
  13. Ja, jeg har vært inne på tanken. Evt bare sveise fast skruene i distansestykket, og slipe etterpå. Det blir jo sikkert sterkt nok i massevis. Utfordringen ligger i de to fremste hullene, disse vil komme veldig nære kanten. En annen utfordring er å «treffe» med alle fire hulla. Det er desverre ikke særlig stor presisjon på plasseringen av de eksisterende hulla. Men det lar seg nok gjøre.
  14. Trenger noen råd, dersom det er noen som mot formodning følger med på fremgangen her For det første, noen synspunkter rundt løsningen med distansestykke på bakkant av låskassa? For det andre... noen synspunkter på å sveise (forsiktig) distansestykket fast i kassa? Jeg hadde tenkt å skru denne, men må da bruke 4 st m3,5, og jeg tror ikke det blir veldig pent. Leker med tanken på å tigge distansestykket fast.. ser ikke for meg at dette skal av igjen. Tror heller ikke det vil ha noen negative konsekvenser praktisk sett? Noen som har noen tanker?
  15. Ny dag, nye muligheter. Fikk begynt å se litt mer på kikkertmontasje i dag. Som tidligere nevnt, vurderer jeg en modifisert picatinny variant. I og med at bakre låskassebro er modifisert av KV, er det lite å jobbe med der. Låskassa har nå en slags V-form og 4 stk M3,5mm skruhull. Jeg ser her for meg å lage et distansestykke tilpasset denne v-formen. Distansestykket formes ellers sylindrisk med radie 17,5 og blir dermed identisk med fremre del av låskassa. Tanken er det dermed blir lettere å tilpasse skinna, da den blir lik i begge ender. Jeg dreide til en stålbit på ø35mm, merket av den endelige formen og freste vekk mesteparten av det overflødige. Det gjenstår nå å fintilpasse, samt bore hull som matcher det usymetriske boltmønsteret på låskassa.
×
×
  • Create New...