Jump to content

Polakken

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Polakken

  1. Jeg disser ikke Zeiss, har selv hatt det og det er topp utstyr. Men jeg tror ikke at den har gått i gulvet, du får ikke står alene med kikkert til 15K+ på XXL. Betjeningen hauker over deg hele tiden. Tror nok at det var et mandagsprodukt. Mitt poeng er at Zeiss er en produsent som ikke skal levere ''mandagsvarer'' Dessuten traff jeg en fyr på skytebanen som hadde sendt en splitter ny Zeiss i retur, en Victory m lys, den var uskarp i kantene den også. Ny kom i posten med en gang, fin. Så jeg bare undres jeg. Zeiss sliter med noe? For stort vareprogram og produksjonslokaliteter?
  2. Dette har jeg selv sett. Var på titterunde i forbindelse med innkjøp av kikkert. På XXL i Oslo tittet jeg på Zeiss, plukket ned en 2-12x50 m lys (noe sånt) i Victoryklassen. Akkurat slik du beskriver et. Elendig uskarphet i kantene, 360 grader, kun senter var skarpt. Siden jeg er brillebruker ba jeg ekspedienten bekrefte at jeg så riktig, og det gjorde jeg. Vi så gjennom alle de andre Zeissene han hadde i skapet, de var ok, selv billigste Dialyt var skarpere. Det var ikke noe galt med fokusering eller slikt det sjekket vi, uansett hvordan du skrudde så var det like forbanna en glorie rundt i kikkerten. Til den prisen er det helt uholdbart at produsenten sender fra seg noe slikt. Gjett om jeg tittet på andre merker da. Endte opp med en S&B 2,5-10x56 Helt rå kikkert.
  3. Har 2 stokker fra Richards. Selv om de bruker 3-5 mnd fra bestilling til varen ligger på postkontoret er det vel verdt å vente. De er litt trege med svar på e-post, selv har jeg ringt og ordnet ting på telefon, litt venting der også men de bruker ikke penger på administrasjonsfolk der i gårde. Selve stokkene er supre, fine linjer, laminatene kraftige, noe du vil oppdage når det skal pusses. De står 99% eller 95% FIT, regn med en del kvelder med Dremel, sliping og pussing før alt passer. Richards er såpass lure at de heller legger igjen litt mer ved på områder så kunden selv kan tilpasse siste finish. Den eneste negative jeg kommer på er at stokkene er litt korte, men mulig at jeg er litt lang i arma. Lengden er fikset med 2'' Mike Rekylpad og innlegg (fra Richards) Jeg har brukt tungolje til finish og det blir lekkert. Hvis du holder ut tiden, og ikke har imot å bli stiv i underarmene av pussing, KJØP.
  4. Husker at det var noen av dere som tidligere var i tvil til hvordan Falcon ville klare seg ute i skogen, vel til det kan jeg bare si. No Problem. I elgjakta som var bøttet det med regn, noe inni så mye også, jeg gjorde ingen forsøk på å skjerme Falcon. Den dype trakta foran gjør at du skal være dyktig for å få vann på linsen, bak er det som vanlig. Droppet å gå med flaps, og et kort sveip med papir på post så var det som å titte rett i godsolen. Ingen antydning til dugg eller annet rusk. Solid som fy.
  5. Tja, ser ut til at det er mye erfaring med vomskyting her. Jeg vil gjøre som ferieguru sier, eller ta en tur på biblioteket (jaja bruk web også). Let opp bøker som dekker biologi for gymnas eller medisinsk grunnfag på sykepleien, finn kapittelet som handler om bakterier og mikrokulturer. Les, fordøy og tenk på nytt. En ting til, stikk innom apoteket før neste jakttur og kjøp med en boks engangs hansker, bortsett fra at de kan være morsomme å leke med på kvelden for noen av dere, så sikrer de rene hender på slaktet. Jeg har sett nok av uvaska mannfolk (og kvinnfolk) som klapper på slakt. Lykke til med neste vomskudd.
  6. Ja, det var litt greiere det her, takk for råd. Nullstilling gikk fint. Vh
  7. Hei, kan noen fortelle meg hvordan jeg nullstiller Falcon? Jeg skrur skruene helt ut men den klikker fortsatt, er det noe jeg ikke har fått med meg? På forhånd takk.
  8. Har en Reflex 8 på en 30-06 med kort løp, helt rått. Børsa samler bedre med demper. Så de som ikke har prøvd demper har klart gått glipp av mye. Du blir ikke bedre i øra med alderen heller. Det beste med demperen er at du faktisk ''ser'' treffet, har raskere skudd 2 hvis det må til, i det store og hele sikrere jakt.
×
×
  • Create New...