Jump to content

Think!

Members
  • Posts

    3,081
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Think!

  1. Utfra Husken, Årbok for rundt 2 år tilbake var det en undersøkelse av hvilket kaliber som var best. Å 375HH var den foretrukne blant PH (professional Hunter). PH har ofte noe kraftigere saker fordi hans jobb er sikkerhet og må muligens skyte gjennom buskas og ugunstige skytevinkler.

  2. Vadsø sportsskytter klubb har laget bruksanvisning for å klargjøre før konkurranse. Men nå tror jeg de har kjøpt et program som integrerer seg med megalink for oppsett av lag og produksjon av resultatlister mv.

  3. Akkurat den situasjonen oppstår etter at jeger har skutt bøffelen, så den har en kule i seg.

     

    Derfor kan det være farlig å skyte bøffel i flokk, kula går gjennom å treffer et annet dyr, som blir sur og tverr. Du går frem til bøffelen du har felt å er ikke oppmerksom på den skadeskutte som er sur og tverr å bare venter på deg. Å det er egentlig mange videoer av folk som skyter dyr med andre bak seg. Å videoer av gjennomskyting der kula slår ned i bakken mange grader til siden for skudd retning.

    • Like 1
  4. En annen ting er spesial pistol og revolver. Klubber har begynt med premiering der en slår sammen resultatene i felt fin, militær, revolver, spesial pistol og revolver = skal enn hevde seg må enn skyte alt. Å skal enn skyte innendørs så er .22lr som gjelder i både spesial pistol og revolver. Men utendørs vil tilsvarende 9mm og 38SPL være gunstig. Så drømme scenariet ville vært 2 våpen i hver gren og ikke noe reservevåpen bestemmelse. 

  5. Vil benytte sjansen til å klage, selv om de nye reglene er langt bedre enn de gamle. Men savner Hurtig Militær og Hurtig revolver på listen. De fleste normale vil bruke samme våpen i disse grenene som i felt øvelser. Men for de av oss som har våpen i militær og revolver grenene, å ønsker å kjøpe nytt våpen og få det testet å innkjørt en periode før vi kvitter oss med det gamle, så hadde det vært kjekt. Så det er et reelt og legitimt behov for å få disse 2 grenene på lista.

     

  6. starhagle skrev (1 time siden):

    Vurderer og kjøpe meg en r8 ultimate, er det mulig og ha 2 kikkerter begge med blaser montasje til 1 løp som man kan bytte om hverandre uten og skyte inn mellom

    hvergang? 
     

    blir nok 2 løp med tiden men er dyrt nok i første omgang med ny r8 med demper og kikkert😅

    Sjekk Youtube kanalen for få år siden, han monterer sin blaser rutinemessig og treffer på langhold uten innskyting. https://youtube.com/@THLR?si=4YJ5DkUWcTtM5XW7

  7. Bartemannen skrev (12 timer siden):

    Gir absolutt null mening. Null.
    Og jeg tviler på det er regionale forskjeller som gjør at Pardini ikke virker der du hører til, men strålende i resten av verden.

    Den er ikke strålende i resten av verden heller. lokalt er det definitivt flest Pardini, å skyter enn CCI std så blir det feil en eller annen gang uansett. Men det er et faktum at flere gode resultater har blitt ødelagt av at Pardini feiler. Å etter sigende så pusser norges beste skytter tuppen på patronene (det har jeg fra personer som har snakket med han om Pardini problemer). Du kan blånekte så mye du vil men Pardini hadde og har fortsatt problemer, uansett om nåværende importøren har testet og merket magasinet eller ikke.

    • Like 1
  8. Bækkevold sier han har testet 6 skudd i magasinene å merket hvert magasin som dokumentasjon. Men det feiler titt og ofte. 10 skudds ble testskutt idag å funket ikke. Klubben har 6 klubbvåpen + at pardini er mest brukt blant medlemmene.

  9. Å de som ikke vil ha problemer pusser tuppen på patronene med sandpapir for å fjerne voks og ørlite bly. 6 skuddsmagasin til felt - kamre første patronen, ta ut magasinet å vipp rim på neste patron slik at kula ligger høyt i magasinet. Å så er det kommet et nytt 10skudds magasin som vistnok fungerer.

×
×
  • Create New...