Jump to content

Think!

Members
 • Posts

  2,885
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Think!

 1. 17 hours ago, Skaubjønn said:

  Det ser ut til at optilock krever baser? Da er jeg vel like langt. Finnes det qr ringer som passer i de integrerte basene på kassa?

  Sako sine QR optilock ringer fjerner basene når du bruker QR skruene = Det er bare låskassen igjen når kikkert er borte.

   

  • Thanks 1
 2. Har du OCD så får hylsene en runde i corn cob, sizing med fjerning av hette, ultralyd, tørking og så avslutte med corn cob.

   

  Det blir støv av corn cob, men bare småtteri i forhold til nøtteskall

 3. Følger med isetter for SWC og WC også i ladesettet. Nylig ladet blykula.com sin 105grs SWC å prøvd alle 3 isetterpluggene, og WC pluggen funket best. Å det aller beste er at jeg kan lade H&N 148grs WCHHBHS kula også uten å røre en eneste innstilling på pressa. Begge kulene står da jamt med hylsemunningen.

   

  2,5grs N310 krutt og selvfølgelig Federal hetter til revolver.

 4. Kjøpte en stor Zarges alukasse igår, så nå har kulene også forsvarlig lagring, og plass nok til å holde oversikt over lagerbeholdningen.

   

  Erfaring fra egen barndom tilsier at det absolutt er påkrevet med nedlåsning av både våpen og ammo ++++

 5. 5 hours ago, Wintel said:

   

   

  Krutt og hetter i ladepressa står det ingenting om, ergo skal det også låses ned (noen har riktignok fått skriftlig disp, men ikke sikkert at det gjelder deg...)

   

  Husker ikke om det var NJFF eller skytterforbund som skrøt av at de hadde forhandlet seg frem til at det som var i ladepressa ikke telte. 

 6. Prøver å få oversikt over nye regler når det gjelder AMMO og ladekomponenter.

   

  Når det gjelder ferdig ammo så ser det ut til å være som før:

  10.000 patroner + evt 5000 i 22LR

  5 kg krutt

  10000 tennhetter

  3x1 kg svartkrutt i trekasse med separat rom mellom hver beholder.

  Dette skal være oppbevart nedlåst, max 2000 patroner i våpenskap.

   

  Men så leste jeg et eller annet sted at kuler og hylser også skal være nedlåst. Kun krutt og hetter som er i ladepressa er greit, resten skal være nedlåst. stemmer det, fant det ikke helt klart i forskriften.

 7. Ser jeg har skrevet om mine synsplager, gitt opp, kjøpt nye briller, lesebriller og linser nå i vår. Skyter med linser og lesebrille innlegg i skytebrillene. Jeg har 2 sett slike lesebrille innlegg til mine skytebriller. Det siste settet funker utmerket på enhånds skyting, men ikke på 2 hånds siden siktene da kommer nærmere øynene. Skal prøve å leite frem det andre settet lesebrille innlegg til skytebrillene.

 8. Lenge siden jeg har skrevet her nå. Dette blir mine WC ladninger, treffbilde og følelse er temmelig likt 148 grs bly WC fabrikk ammo fra Geco og Fiocchi, og som er temmelig likt startladningen i Ladeboka:

   

  H&N 148 grs WC HHBHS .357"

  VV N310 - 2,5grs

  COL 29,28mm 

  Federal hette

   

  Produksjon er startet, har fortsatt rundt 400 bly Geco 148grs WC fabrikkammo, å det holder denne feltsesongen. En må være våken og klar under ladeprosessen og ikke noe stress og produksjonsmål som må nås. Jeg har brutt med en av MINE LADEREGLER, ingen ladning der det er plass til 2x krutt i hylsa. Uten å ha målt så ser det ut til å være god plass til dobbeltladning. Dette er en GOD GRUNN til å kjøpe nok en square deal presse.

   

  Jeg har kjøpt egen duk til de elektroniske skivene, WC kuler funker som hullemaskin. WC i kaliber .32 er bannlyst, en å annen kuler spretter tilbake fra duken foran kulefanger å de elektroniske skivene er ikke pansret bak. Med unntak av .22 er blyammo bannlyst på innebanen.

   

  Planen er å kjøpe blykula sine 105 grs belagte SWC, mange har godladninger for denne type kule til felt, jeg er åpen for innspill.

   

  Sesongen 2020 ble lagt på is i slutten av juni etter tur til Alta på stevne, da kuliminerte det etter lengre tids plager etter skutersesongen. Jeg brukte heller sommer/høst til vedhogst i MITT TEMPO, å dermed trent litt muskler som ikke har vært i bruk. I vinter har jeg trent .22 med ujevne mellomrom, grei fremgang faktisk, en håndfull treninger med 9mm, men revolveren har ikke vært brukt på 1 år. Under årets isfiske og skutersesong har jeg passet bedre på meg selv.

   

  Feltskytingen har tatt seg opp her i Finnmark, løypene blir stadig vanskeligere og bedre, å dermed blir skytterne også bedre. Multetreffen i 2020 bragte feltløypene opp til full sørnorsk standard. Å i helga i Kirkenes var det sesongens første feltstevne der de også hadde øket vanskelighetsgraden. Skivemateriell begynner å bli slitt så det ble sagt at de skulle bygge helt nytt skivemateriell til høsten 2021. Jeg har gitt dem innspill på 2 enkle forbedringer.

   

  Om vi ser bort fra klasser og styr. Jeg vant finfelt, 1 bom å dermed 2 poeng bort, overraskende seier. Jeg skjøt med 9mm i grovfelt å kom på 3 plass. Hadde en kjempeskrell i paradegrenen min Militærfelt, mistet 10 poeng på standplass 8. Så vant jeg Revolverfelt med 6 poeng bort.

×
×
 • Create New...