Jump to content

Think!

Members
 • Posts

  2,885
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Think!

 1. Det må ha tatt tid, ikke noe hurtigladere i Russland fra Kazakhstan, kan selvfølgelig ha med et honda aggregat og bensin.
 2. Think!

  Sakoklubben

  Sako sine QR optilock ringer fjerner basene når du bruker QR skruene = Det er bare låskassen igjen når kikkert er borte.
 3. Think!

  Sakoklubben

  Da blir det vel bilder etterhvert
 4. Jeg har alltid trodd at en først bruker fremre avtrekker = høyre løp. Men i denne videoen hevder børsemaker at bakre avtrekker brukes alltid først.
 5. Jeg tørker rent glasset/plast med rødsprit.
 6. Think!

  Hylserens

  Har du OCD så får hylsene en runde i corn cob, sizing med fjerning av hette, ultralyd, tørking og så avslutte med corn cob. Det blir støv av corn cob, men bare småtteri i forhold til nøtteskall
 7. Følger med isetter for SWC og WC også i ladesettet. Nylig ladet blykula.com sin 105grs SWC å prøvd alle 3 isetterpluggene, og WC pluggen funket best. Å det aller beste er at jeg kan lade H&N 148grs WCHHBHS kula også uten å røre en eneste innstilling på pressa. Begge kulene står da jamt med hylsemunningen. 2,5grs N310 krutt og selvfølgelig Federal hetter til revolver.
 8. Det er skutt i Ransom rest.
 9. Samme som over bare annen hylse.
 10. Sånn da har jeg testet Blykula.com 105 grs belagt SWC kalibrert til .358". Å jeg har nok et valg til felt og innebane med elektronisk skiver.
 11. Det jeg har tenkt vedr blyforbud, blir det slutt på 358win, eller vil kuleprodusentene lage kobberkule med myk legering, men det er vel grenser for hvor myk pga rester legges i løpet.
 12. Kjøpte en stor Zarges alukasse igår, så nå har kulene også forsvarlig lagring, og plass nok til å holde oversikt over lagerbeholdningen. Erfaring fra egen barndom tilsier at det absolutt er påkrevet med nedlåsning av både våpen og ammo ++++
 13. Husker ikke om det var NJFF eller skytterforbund som skrøt av at de hadde forhandlet seg frem til at det som var i ladepressa ikke telte.
 14. Prøver å få oversikt over nye regler når det gjelder AMMO og ladekomponenter. Når det gjelder ferdig ammo så ser det ut til å være som før: 10.000 patroner + evt 5000 i 22LR 5 kg krutt 10000 tennhetter 3x1 kg svartkrutt i trekasse med separat rom mellom hver beholder. Dette skal være oppbevart nedlåst, max 2000 patroner i våpenskap. Men så leste jeg et eller annet sted at kuler og hylser også skal være nedlåst. Kun krutt og hetter som er i ladepressa er greit, resten skal være nedlåst. stemmer det, fant det ikke helt klart i forskriften.
 15. https://youtu.be/OLrdwVETsOc
 16. Ser ut til at UK importør greatdanerifles har laget div Youtube videoer:
 17. Tja, ikke meg i mot med en klasse med .22, rødpunkt, ikke anatomisk grep og totalvekt 1400 gram.
 18. Ser jeg har skrevet om mine synsplager, gitt opp, kjøpt nye briller, lesebriller og linser nå i vår. Skyter med linser og lesebrille innlegg i skytebrillene. Jeg har 2 sett slike lesebrille innlegg til mine skytebriller. Det siste settet funker utmerket på enhånds skyting, men ikke på 2 hånds siden siktene da kommer nærmere øynene. Skal prøve å leite frem det andre settet lesebrille innlegg til skytebrillene.
 19. Lenge siden jeg har skrevet her nå. Dette blir mine WC ladninger, treffbilde og følelse er temmelig likt 148 grs bly WC fabrikk ammo fra Geco og Fiocchi, og som er temmelig likt startladningen i Ladeboka: H&N 148 grs WC HHBHS .357" VV N310 - 2,5grs COL 29,28mm Federal hette Produksjon er startet, har fortsatt rundt 400 bly Geco 148grs WC fabrikkammo, å det holder denne feltsesongen. En må være våken og klar under ladeprosessen og ikke noe stress og produksjonsmål som må nås. Jeg har brutt med en av MINE LADEREGLER, ingen ladning der det er plass til 2x krutt i hylsa. Uten å ha målt så ser det ut til å være god plass til dobbeltladning. Dette er en GOD GRUNN til å kjøpe nok en square deal presse. Jeg har kjøpt egen duk til de elektroniske skivene, WC kuler funker som hullemaskin. WC i kaliber .32 er bannlyst, en å annen kuler spretter tilbake fra duken foran kulefanger å de elektroniske skivene er ikke pansret bak. Med unntak av .22 er blyammo bannlyst på innebanen. Planen er å kjøpe blykula sine 105 grs belagte SWC, mange har godladninger for denne type kule til felt, jeg er åpen for innspill. Sesongen 2020 ble lagt på is i slutten av juni etter tur til Alta på stevne, da kuliminerte det etter lengre tids plager etter skutersesongen. Jeg brukte heller sommer/høst til vedhogst i MITT TEMPO, å dermed trent litt muskler som ikke har vært i bruk. I vinter har jeg trent .22 med ujevne mellomrom, grei fremgang faktisk, en håndfull treninger med 9mm, men revolveren har ikke vært brukt på 1 år. Under årets isfiske og skutersesong har jeg passet bedre på meg selv. Feltskytingen har tatt seg opp her i Finnmark, løypene blir stadig vanskeligere og bedre, å dermed blir skytterne også bedre. Multetreffen i 2020 bragte feltløypene opp til full sørnorsk standard. Å i helga i Kirkenes var det sesongens første feltstevne der de også hadde øket vanskelighetsgraden. Skivemateriell begynner å bli slitt så det ble sagt at de skulle bygge helt nytt skivemateriell til høsten 2021. Jeg har gitt dem innspill på 2 enkle forbedringer. Om vi ser bort fra klasser og styr. Jeg vant finfelt, 1 bom å dermed 2 poeng bort, overraskende seier. Jeg skjøt med 9mm i grovfelt å kom på 3 plass. Hadde en kjempeskrell i paradegrenen min Militærfelt, mistet 10 poeng på standplass 8. Så vant jeg Revolverfelt med 6 poeng bort.
 20. https://www.dagbladet.no/nyheter/okende-trofjakting-fordommes---forferdelig/73678106
×
×
 • Create New...