Jump to content

Wæhre

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Wæhre's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://www.regjeringen.no/pages/3689070 ... egion6.pdf kvota reduseres til totalt 44 dyr. så vidt jeg kan forstå blir kvotene som i sekretariatets innstilling bortsett fra kvotejaktområde 9 som reduseres fra 5 til 3 dyr.
  2. Sørli er bjørneland, er vel ikke helt utenkelig at det er vanskelig å få elgen til å stå for bikkja når den er vant til å ha bjørn etterseg!
  3. Vil nok gå for det første alternativet. å spare små kalver for å få et enkelt kvigeuttak vil vel ettervert føre til en dårligere elgstamme, med mange små dyr. og det er vel ikke spesielt ønskelig. Rent forvaltningsmessig sett vil vel det å spare ei kvige på 170kg være særdeles gunstig. Vil jo bli ei diger ku som blir svert vanskelig å skyte i den tro det er ei kvige. I tillegg satser jeg ei god flaske coqnac på at den kviga kommer med minst en kalv til neste år. (viss du ikke skyter den selvsagt) (å da begynner du å ha dårlig tid!! )
  4. Den ene av de to over 180 ble felt på valdet vårt. ble faktisk skutt i den tro at det var ei ku! Trodde det var ei ku også helt til vi fikk sett kjeven. Kan nevne at vi har skutt et par i år også, men de har ikke vært så store "bare" 150!
  5. Hvem har sagt at elgen er spak om den går og beiter. Elg som biter på åker er faktisk ganske var, og det er ikke nødvendigvis lett å smyge seg inn på skuddhold. Ser ikke forskjellen på den jaktmessige prestasjonen om elgen blir skutt i skogen eller på innmark. I skogen sitter man gjerne på et dertil egnet sted og venter på at elgen skal komme tuslende fra driverne. Og jeg synes ikke dette er vanskeligere enn å sitte i en åkerkant og vente på at elgen skal komme fram å beite. Om elgen står på åkeren fra før må man jo smyge seg innpå og dette kan vel sammenlignes med å skyte elg i stålos. (har ikke prøvd å skyte elg i stålos men kan ikke se at denne smygingen er vanskeligere enn om den står på en åker).
  6. Wæhre

    Viltåker

    tror det ble en liten feiltolkning: når jeg sa raigras var det ment som den grasarten de likte som du ikke kunne huske navnet på. Vis forrapsen hadde fått vokst seg ordentlig stor før den ble høstet (rundball??) så er det nok mulig at det var trommesyke siden den da vil få en ganske tykk stengel som antagelig kan fororsake trommesyke ved at spiserøret blokkeres. det er konstant gassproduksjon i vomma hos drøvtyggere som storfe, elg og rådyr. denne gassen slippes i all hovedsak ut i form av raping, enkelte forslag fører nok til at det produseres mer gass enn andre, men er ganske sikker på at trommesyke kommer av at noe blokkerer for rapinga
  7. Wæhre

    Viltåker

    Dette avhenger jo enormt av hva slags utstyr du har tilgjengelig. tror nok det er enklest å frese opp det aktuele området (med mindre du gjør som en jeg vet av og sår 20 mål ) eventuelt kan du konakte en lokal bonde eller lignende og få han til å kjøre foreksempel skålhorv. det viktigste er tross alt at frøene blir liggende i jorda og ikke oppå. kalking kan være smart, spesielt om det er inne i skogen da sur skogsjord ikke nødvendig vis er spesielt gunstig. Skal du få noe til "avling" bør du nok gjødsle. bergn ca 20 kg nitrogen per mål per år (nb ikke alt på en gang) vis du da foreksempel bruker fullgjødsel 25-2-6 vil hundre kg per mål gi 25 kg nitrogen per mål. dette må fordeles over flere ganger i løpet av sommeren. flere tips i denne tråden:http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=21&t=8069&p=77215#p77215 Det har jeg aldri vert borti og aldri hørt om, men det kan godt hende det er mulig. Men såvidt jeg husker får drøvtyggere trommesyke fordi at det er noe som blokkerer spiserøret slik at de ikke kan rape! Foreksempel en potet, deler av kålrot, nepe eller lignende. Har vanskelig for å se for meg at forraps kan gjøre dette, men men man vet aldri Den andre gressarten du tenker på er nok raigras, "raigraselg" er ikke uvanlig. redigerg for å unngå misforståelser.
  8. Wæhre

    Viltåker

    rund omkring hos oss er det flere som sår forraps som elg/rådyrmat. (funker sikkert på hjort også) i tillegg er jo havre og raigras populære arter så ei grønnforblanding med tidligere nevnte arter kan nok værre tingen! i tilleg kan det være smart med kløver i blandinga, siden dette også er snadder for viltet. Plant den et eller annet sted hvor dyra har naturlig sjul i umidddelbar nærhet.
  9. må vel skyte kalven først ja men det regner jeg med at du har full kontroll på jibrag. syns ikke kua så så veldig radmager ut men er vel ikke spesielt feit heller for å si det sånn. Syns egentlig ikke det virket som om foten plaget henne spesielt mye heller, men det er vanskelig å si, er nok vesentlig enklere i dagslys. kan foresten nevne at vi hadde ei halt ku gående på nabovaldet i mange år, hu kom med en kalv hvert eneste år før hu tilslutt ble skutt på kvota. Var ikke en kjøttbit utenpå den ene bogplata og tydelig en gammel skade av noe slag. har ikke dere sånn flerårskvote?? brukt opp ku kvoten? Rent forvaltningsmessig er det nok best å skyte den med tanke på at 2/3 2,5 åringer kommer med kalv (ifølge livmorundersøkelse gjort av hint) Viss dette resultatet stemmer så vil vel egentelig høyt uttak av kviger være et diskusjonstema, eller hva????
  10. bruker selv rekruttammo på småvilt, hovedsaklig gås og den har funket kjempebra på de gåsene jeg har skutt med dem. Den ekspanderer faktisk litt ved treff. (blir iallefall et bra utgangshull på gåsa)
  11. Wæhre

    jaktradio

    har en slik selv (kjøpt før elgjakta i fjor) og kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd, har ingenting negativt å komme med! Så jeg tror nok IKKE du har "kjøp katta i sekken"
  12. Hvor ringen skal være er nok et vanskelig spørsmål siden det kan være vanskelig å få den plasert nøyaktig på millimeteren, selv har jeg rotet bort/kasta ringen for lenge siden grunnet akkurat det problemet med å få den plasert rett. Når jeg i tilleg ikke gadd å kjøpe instruksjonscd`n ble den bare i veien for meg. Når jeg blåser bruker jeg tennene isteden for ringen for å få sånn nogenlunde rett tone. Er vel det hareskriket som jeg prøver å etterligne tror jeg, (fikk litt instruksjon og forklaring av en kompis en gang) Dette er nok ikke så effektivt som å lytte til cd`n eller lignende og så trene slik at lyden blir mest mulig optimal. men det lokker inn rev alike vell. Vil tro at begge deler funker og kan garantere at hareskriket funker. Vil anbefale deg å kjøpe cd`n eller finne en fil ett sted på nettet å høre på slik at lokkingen blir mest mulig optimal. Mener det lå en slik en gang på en tråd på SL, er litt usikker. lykke til!
  13. Ja riktig!! Må vel komme litt nærmere den 20 på kalenderen før det virkelig drar seg til med stuttnebben tenker jeg!! jeg gleder meg mildt sagt til jeg skal hjem på elgjakt, har store planer om å jakte litt gås å da
×
×
  • Create New...