Jump to content

storjegeren

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by storjegeren

  1. Ser at sikringen begynner å gå litt tregt på min Blaser R93, så det er kanskje på tide med en liten rens Noen tips om en enkel metode uten å skru alt i fra hverandre? Tenkte jeg bare skulle ta ut sluttstykke hodet, vaske resten av sluttstykket i varmt vann og la den tørke før jeg smør den inn igjen. Noen tips?
  2. Det er vel noen der ute som har solgt litt storfugl og orrfugl? Trenger pris
  3. Jeg har en fryser som har tatt kvelden, og da er jo dette en forsikringssak. Tingen er den at jeg skal skrive opp og ta bilder av det som er der med priser, men har litt problemer med å finne priser på alt viltkjøttet. Noen som har noen anbefalinger om pris eller hvor jeg kan finne det? Det jeg trenger hjelp til er: røy, orrhane, orrhøne, mår, bever og kamskjell. Takker for hjelpen
  4. Ja, men det er jo ikke akkurat det som er spørsmålet her da. Siden jeg vet at denne karen har godkjenning som oppsyn, men flyr rundt og sjekker papirer hele tiden. Det gjør liksom ikke noe for han om han kommer inn og ødelegger jakten selv om han vet vi sitter der med alt i orden i papirene. Det som er spørsmålet er om man kan opptre som jakyoppsyn hvis man er ute på jakt eller f.eks trener hund. Slik jeg tror det er så skal man KUN ha jaktoppsyn som ærende hvis man først skal rundt og sjekke papirer, men er ikke helt sikker. Det er disse reglene jeg er ute etter.
  5. Noen som vet om en plass jeg kan finne reglene for dette?
  6. Jeg har en her i området hos meg som er jaktoppsyn og går litt for mye inn for jobben, Maktsyk er vel kanskje det det kan kalles..... Flyr etter oss i skogen for å kunne sjekke papirer selv om han vet vi har papirene i orden. Jeg fikk i dag beskjed om at han egentlig ikke har lov til å spørre etter papirer og slikt når han selv er ute på jakt og er ute å trener hunder. Hvis han skal ut å sjekke så må det være det eneste ærende han skal. Noen som vet om dette stemmer??
  7. Når alt ser mørkt ut, må du ha lyse tanker..... Du kan jo f.eks fiske planker i sjøen utenfor Kårstø
  8. Jeg har et rådyr terrreng i Åmli og har selv to stk drevere, men har ikke fått godkjent de som ettersøkshund enda. Så nå står jeg i manko for en avtale ang ettersøkshund i mitt jaktterreng i Åmli. Er det noen som vet om noen jeg kan kontakte for å ordne en slik avtale der nede, eller er det noen som har ettersøkspapirer som kan tenke seg å hjelpe meg?
  9. Du ville gått for en tyngere kule, selv om du ikke vet hva som skal jaktes med denne kulen
  10. Har noen ekstra av denne liggende: Kan selges for 130 kr stk.
  11. Jeg ville gått for 42 åpning og jeg personlig liker 10x best. Hvis du er ute etter en kikkert som også er bra i skummring, ville jeg gått over til Bushnell Legend som ligger rundt samme prisklasse som nikon. Nikon Monarch og Bushnell Legend er så å si like bra kikkerter i dagslys, men bushnellen er noe bedre enn nikon i skumring. En ting som er sikkert er at du vil merke forskjell fra de kikkertene du har hatt før Lykke til med valget
  12. ser ikke ut som om det er mange her inne som bruker denne kulen gitt
  13. Er det noen der ute i verden som har en fin formel til Lapua Mega 9,7gram? hvis noen har det så ønsker jeg ladedata for denne kulen til 30-06 og 308w med normakrutt...
  14. Fikk litt problemer her om dagen. Her er forklaringen... Vi hadde en elglos som gikk feil vei og var på vei til å krysse kommunegrensen. Da ringte jaktleder og lurte på om jeg kunne reise rundt og få stoppet hunden. Jeg reiste rundt til der jeg så på garminen(peileren) at hunden var. Når jeg kommer frem, står hunden i los på elg ved siden av et hus. Jeg går innpå for å skreme dyrene nedover mot postene igjen, og like etterpå er dyrene på vei mot postene. Etter en stund stopper losen opp igjen, og jaktleder ber meg om å gå etter. Etter 10 min er jeg innpå losen igjen, jeg ser elgen, ser så på GPSen at jeg er langt nok vekk fra hus og veier. Så bestemmer jeg meg for å ta den ene elgen. En liten stund etter at jeg har skutt elgen hører jeg en som kommer skrikende mot meg i skogen, dette er en som bor i et hus 300 m unna der jeg har skutt elgen. Jeg blir forklart at dette er helt ulovlig så han ringer og anmelder meg. 1.Dette er ikke eieren fra den eindomen jeg skremte elgen fra. 2.Han som ble så forbannet bor i et hus med skog på alle kanter, og er ingen grunneier. 3.Jeg var rundt 300 m unna hans hus og skjøt i motsatt retning, pluss at jeg skjøt nedover i ei myr. Har jeg gjort noe galt? Hva er kravet til avstand fra hus i utmark? Noen som vet hvor jeg kan finne noe skriv om dette?
  15. Min far er om dagen oppe i hyllestad på hjortejakt på et nytt terreng som vi fikk i år. Han har vært der noen dager uten å se en eneste hjort, så da tenkte jeg at det kanskje kunne være lurt å sette ut en saltstein til neste gang vi skal oppover. Er det noen her som vet om en plass i hyllestad eller i nærheten det er mulig å kjøpe saltstein?
  16. Nå skal jeg endelig snart oppover på hjortejakt. Er det ingen av dere som har fått noen dyr der oppe enda?
  17. ca 3 km kjøring fra salbu som ligger ved sørefjorden. Så siden det er så bra bestand der vil det si at det er like bra hele sesongen? Hva er din erfaring?
  18. Hei dere. Jeg har vært så heldig å få meg hjortejakt i år og det ligger i Hyllestad komune. Det jeg lurer litt på er om det er noen av dere her inne som jakter hjort i dette området? Har dere noen formening om når i sesongen det er den beste tiden på hjorten der oppe.
  19. OK, så det er ingen her inne som har ettersøkshund i det området?
  20. Jeg har rådyrjakt i Åmli og trenger noen som kan stå som ettersøkshund i terrenget mitt. Vi har 4 rådyrhunder, men ingen av de er godkjente for ettersøk enda. Noen som kan hjelpe?
  21. Jeg har tenkt på å skaffe meg en drilling til, og siden jeg skal til Danmark i sommer tenkte jeg kanskje det gikk an å se etter noe der. Er det noen av dere som vet om noen danske nettsider som man kan søke etter brukte våpen?
  22. Hvor over dammen er dette da? Kom hjem fra BC i Canada på lørdagen. Der var vi på spot and stalk jakt. Hvis man skal reise på bjørnejakt vil jeg absolutt anbefale denne typen jakt fremfor åte jakt (søpple jakt), mye mer jakt og mye mer spennende. Turen for oss kostet: Reise 7800,- jakt, mat og opphold i camp 12000,- Lisenser 4000,- Tilsammen ble dette: 23800,-
  23. Jeg driver og sjekker rundt ang det å ta med seg våpen inn i Canada. Har funnet ut at jeg må fylle ut det skjemaet :Non-residents Declaration form Men jeg fikk også beskjed om at det kunne være litt forskjellig fra provins til provins. Er det noen her som har noen erfaring med å ta med seg våpen inn i British columbia i Canada?
  24. Takk for mange gode svar. Skal ta kontakt med mattilsynet så får vi se hva de sier. Er det noen av dere som har stoppet ut bjørn i utlandet og fått den sendt hjem? Det at norske reisearrangører tilbyr samletransport hjelper ikke meg mye, da denne turen blir ordnet helt på egenhånd uten noen reisearrangører innblandet
  25. Når dere sier at dere har levert den til preparant der borte, mener dere da behandlig av skinn eller utstopping av dyret? Hvordan er det å få en fullt utstoppet bjørn sendt over til Norge?
×
×
  • Create New...