Jump to content

Scout

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Scout's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det betyr kort fortalt at en trebit har blitt "impregnert" med ett eller annet lurium, som oftest epoxy. Litt lenger fortalt så betyr dette at man vanligvis under vakuum erstatter luft i treverk med epoxy eller annet tilsvarende og dermed i praksis "limer" sammen cellestrukturene som finnes i treverket og dermed får ett stabilt stykke materiale som oppleves homogent og som i tillegg kan være tilsatt farge for å få en eller annen effekt. Som med allslags Voodoo så er det dessverre noen bakdeler også, blant annet at en del ikke lenger minner mye om treverk. Riktig utført er det dog meget pent, meget stabilt og tar flott polering.
  2. Artig prosjekt, Raudnakke! Jeg følger med i spenning
  3. Ett annet alternativ kan jo være: http://www.mcgeestocks.com/hardware.htm Har en av disse (Montert på min 10/22...) og kvaliteten er super.
  4. Scout

    Ønskeliste

    Tja, med tanke på at jeg fant en tråd her hvor Tore (MOTT) hadde opptil flere svar, så er det vel ikke noen god grunn til at begynnere som meg skal flotte seg med bilder av produksjonen. Så vidt jeg husker så har han lagt ut en tutorial eller 2 før, som sikkert kunne resirkuleres her
  5. Scout

    Ønskeliste

    Hvis det er ønskelig så kan jeg bidra med litt om produksjon av knivslirer i Kydex... Selv om jeg er i innledende faser, så å si.
  6. Spennende at Norske fabrikanter begynner å se til utlandet. Nå må det jo sies at det er de færreste som egentlig trenger all kniven de kjøper (Slike som meg, for å ha det klart, her jeg sitter på kontoret med en Spyderco med karbonfiber håndtak og ZDP-189 blad), men det er ofte det man ender med å kjøpe. Og det er vel ingen tvil om at det er best å kjøpe Norsk Finnes det noen indikasjon på pris på disse? Gratulerer og takk til metallurgen som åpenbart gjør en betydelig innsats!
  7. Scout

    Langholds DVD

    Jeg er også meget interessert i ett eksemplar av denne Cd'en hvis det er aktuelt å starte opp produksjon igjen.
  8. Deres påvirkning: http://spyderco.com/edge-u-cation/index.php?item=3 Trykk på stålet, hold pekeren over det legeringselementet som er interessant. Synes denne var ganske bra.
  9. Har akkurat satt sammen min egen "Jetboil"... Brenner: http://www.primus.se/Templates/Pages/Pr ... emId=52103 Kjele: http://www.primus.se/Templates/Pages/Pr ... emId=38009 En gassboks, en aluminium vindbeskyttelse og en lighter. Skulle borge for varm kakao hvor som helst Ble litt lei av å drasse på det digre stormkjøkkenet på alle slags turer, men man skal jo ikke undervurdere treningsverdien...
  10. Har en Steyr scout som akkurat har vært en tur på Jaktdepotet og fått en ny fin lyddemper. Dette har vært en del av en slu plan for å gjøre Scouten om til "altmulig"- børse nummer 1. Den store drømmen er å kunne bruke den med og uten demper, med og uten en av tre mulige siktemidler. Bilde: Jeg har, etter mye om og men funnet at det eneste systemet for hurtig bytte av siktemidler som jeg kan stole på er LaRue: http://www.larue.com/ Da har jeg en utfordring igjen, og det er weaver- skinna på scouten kontra picatinny- montasjene fra LaRue. Spørsmålet blir da: Hvordan løser jeg dette best mulig? Mitt foreløpig beste alternativ har vært å frese ned eksisterende Weaver- skinne og erstatte med ny og fin Picatinny. Noen som har noen bedre forslag?
  11. Jeg har i mange år benyttet omtrent det som er av jervenduker og jeg synes at det aller beste alternativet til allround jaktbruk er Thermo hunter. Hvis valget kun står mellom Jerven original og Helsport sin, så ville jeg nok vurdert liggelengde som veldig viktig... Når det er sagt så har jeg ALLTID en Jerven original i sekken. Den har gjort tjeneste som det aller meste man kan finne på å bruke en sånn til, og den har aldri sviktet på noen som helst måte. Det hadde nok veid litt det også hvis jeg nå sto i butikken og skulle kjøpe en ny.
  12. Jeg har ett par slike som jeg har brukt en del. (Les: akkurat fått gått ordentlig inn) Jeg hadde store problemer til å begynne med fordi jeg forsøkte å behandle de som om de skulle være en hvilken som helst fjellstøvel. Straks jeg fikk lagt fra meg den misoppfatningen, ble det mye bedre. Nå bruker jeg 1 par tynne og 1 par tykkere sokker, og da har det blitt betraktelig mindre blod, gråt og tenners gnissel Jeg har litt krøll med bena, så jeg får en liten ekstra bonus med så høye støvler, men hvis ikke det hadde vært aktuelt så tror jeg kanskje jeg ville valgt standard høyde i stedet. Jeg fikk disse i våres, så jeg kan desverre ikke si noe om vinterbruk ennå, men erfaringene hittil tilsier at de skal være supre til det også! Avslutningsvis så må jeg si at dette er det desidert beste paret med støvler jeg noensinne har eid! (Og jeg har vært igjenom noen par...)
×
×
  • Create New...