Jump to content

Gulo Gulo

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gulo Gulo

  1. Kjøpte en brukt rifle for en tid tilbake som det viste seg å være litt gravrust inni pipa. Presisjonen er dårlig naturligvis. Går dette an å gjøre noe med? Kanskje et dumt spøsmål for de som har litt peiling.
  2. Hvilken hagle er dette? (av ren nysgjerrighet).
  3. Hei. Har skutt med patroner som har vært gjennom vaskemaskinen to ganger, og begge gangene smalt det ikke. Kulene bare "plumpet" ut og landet par meter fremfor meg. Det var ikke et bevisst eksperiment.
  4. Hei. Har selv to Malamute-hanner, 2 år og 5 mnd, og alle de som har vært på besøk her (med allergi) har ikke reagert på dem. Jeg er selv litt allergisk og kan reagere hvis 2 eller flere hunder leker innendørs, men jeg har aldri reagert på mine hunder. Kan også anbefale rasen med tanke på gemytt, atferd etc... Helt utrolig flott rase hvis man bruker tid på dem (og det er jo en selvfølge når man anskaffer seg hund). De kan bli ganske krevende hvis man ikke har tid til å stimulere behovene deres (hørtes kanskje litt kinky ut) Vet ikke om de er mer krevende enn andre hunderaser, da jeg ikke har hatt noen andre raser, men skriver nå kun ut fra egne erfaringer med mine hunder (gjelder hele teksten). Slik jeg ser det er de like motiverte for å trene lydighet, leke etc som de fleste andre hunderaser, men man kan aldri stole på at de i enhver situasjon gjør det du vil. De gjør som regel det de har mest lyst til (når de er løse og vet at du ikke klarer å nå dem igjen ). Men inne i huset er de veldig behagelige (når de begynner å bli voksne). De stresser ikke så lenge du stimulerer dem fysisk og psykisk. De har bortimot like sterkt (om ikke like sterkt) jaktinstinkt som alle jakthundene jeg kjenner til (malamuter ble/blir? brukt til isbjørnjakt), og de prøver å ta alt av dyr/fugler/fisk (bortsett fra andre hunder) som beveger seg fortere enn 1 km/t. Har ikke trent dem til noen jaktform for det er ikke derfor jeg har dem, kjenner heller ikke noen som gjør det, men kan tenke meg til at hvis du er har erfaring med å trene opp jakthunder, så klarer du sikkert å bruke dem på jakt. Men hvis det er en ren jakthund du ønsker så ville jeg nok ikke gått for malamuten, for det er ingen (jeg vet om) som avler frem dem med best jaktinstinkt så du kan ikke være sikker på at valpen din kan preges så mye på jakt som en av de fremavlede jakthundrasene. Mine hunder går godt overens med de fleste hunder. Vi har vært med på hundetrening og sosialisert dem mye fra de var/er små. Men han eldste kan være litt vanskelig hvis det er andre hanner som er aggressive. Så hvis har lyst på en hund som er glad i å være på tur og få brukt seg både fysisk og psykisk, og samtidig er allergivennlig så kan jeg anbefale rasen på det sterkeste, men det er veldig smart å sosialisere dem fra de er valp (gjelder selvfølgelig alle hunderaser) for etter det jeg har erfart fra dem jeg har pratet med som ikke har sosialisert dem så kan de bli veldig vanskelige. Dette pga det enorme flokkinstinktet, de kan finne ut at de skal ta alle hunder som ikke hører til i flokken. Gå inn på http://www.vov.no og spør om det er noen som kan ta imot et besøk av dere slik at hun kan sjekke om hun reagerer og for å bli litt kjent med rasen. Håper jeg var til litt hjelp.
  5. Takk! Ble litt klokere. Det er jo ikke mye forskjell fra 18" til 16" .? Det ville blitt et utrolig "snopt" våpen med demper!
  6. Hei. Lurer på om det er noen som vet om det er ugunstig å kappe en .17 hmr ned til minste lovlige løpslengde (40 cm), med tanke på om man vil miste mye av hastigheten? Takker for alle seriøse tilbakemeldinger!
×
×
  • Create New...