Jump to content

HansB

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

About HansB

  • Birthday 12/14/1976

HansB's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. På 300m skyter Vebjørn med Grüenig&Elmiger frigevær og Bleiker standardgevær.
  2. HK416-klassen på mil.NM 2009 skal danne erfaringsdata for slik skyting i DFS, derfor står det nok lite på DFS-sidene. Originale sikter er lov å bruke - altså rødpunktsiktet kan selvsagt benyttes. Original reim (bortsett fra på det ene holdet på felten vil jeg tro - der ingen reim er lov) Feltfigurene er normale DFS-feltfigurer, baneskiven også.
  3. Problemet oppstår fordi Sauer faktisk har ganske stort toleranseområde for kammerstørrelse - som regel er det litt større enn sine egne spesifikasjoner. Våpensmia har mindre toleranse - forholder seg til Sauers spesifikasjoner men man opplever dermed av og til at hylser skutt i Sauer-piper er for store til et korrekt kammer...
  4. Ja det kan jeg tenke meg! Her i Trøndelag slapp jeg unna med 8 knepp på 460m da jeg ble landsdelskretsmester på søndag.
  5. Nei dessverre - det er nok bare en litt seiglivet myte. Hvis framsiktet er litt skjevt - men du greier å skyte deg inn på en normal avstand - så har du kompensert ved å skru baksiktet samme vei slik at du i praksis har parallell-forskjøvet siktelinjen (f.eks 2mm som eksempelet var) Så lenge du fortsatt har "tilstrekkelig" side-knepp igjen (i tilfelle du må skru 10-15kn på vind) så har det forsvinnende lite å si - slik Lee303 korrekt skriver.
  6. Har klippet litt i siteringen, men tror nok svaret ligger her. 3cm treffpunktforskjell på 100m er mye. Vil tippe det er et uheldig/tilfeldig tilfelle der lys og skytestilling har spilt dere et puss på innskytingen - med mindre hullkornene er ødelagt så skal det ikke fravike så mye. Hva lærte dere? Aldri gjør store endringer på utstyr eller teknikk like før du vil prestere. Hilsen en som har gått i tilsvarende feller flere ganger...
  7. Skivene var Megalink - og de var da såvisst ikke nede - men en litt ivrig brannmur i en PC stanset beklageligvis visningen en periode. Med unntak av litt krøll lørdag formiddag var det da et godt arrangement på fine baner. Hæ? Dette krever nok en utdyping.
  8. Ja det kan du få lov til. Ligger åpent på www.dfs.no - pluss noen som kjenner...
  9. I denne saken hadde han tatt forhåndsregler og undersøkt med legen sin mtp dette. Han hadde fått vite at han ikke kunne skyte samme dag eller dagen etter han hadde tatt medisinen (ca et døgn tror jeg) nettopp pga betablokk/doping. Det har han visst forholdt seg til hele tiden. Men så viser det seg at legen har gitt feil opplysninger - sporstoffer henger visst igjen i mange dager. Sånn sett - og siden doping-reglementet og testprosedyrene i dfs er litt middels - så synes jeg avgjørelsen er helt grei.
  10. HansB

    Cal 223 i DFS

    Tja. Her er det vel egentlig to saker av samme side; 1. Godkjenning av HK416 til bruk i samme grad som AG-3. 2. Innføring av 5,56 som kaliber i Sauer200STR. At punkt 2 skal være en viktig Forsvars-sak er skivebom - Forsvarets representant i skytterstyret sier jo at Forsvaret ikke bryr seg om dette i det hele tatt.... At punkt 1 er viktig er selvsagt - i og med at man etterhvert bytter ut AG-3 med HK416. Utfordringen er å finne en justering av øvelses-utvalget, særlig i en overgangsfase kanskje, slik at man på noe vis kan konkurrere på "like vilkår" slik man stort sett gjør i dag i Stangskyting med AG-3/Sauer. Jeg har forøvrig i en test skutt Stangskyting med HK416 og har ikke noe problem med å innrømme at det er langt enklere enn med AG-3...!
  11. HansB

    Cal 223 i DFS

    Nettopp. Derfor bør ikke DFS innføre 5,56 fordi det faktisk vil medføre en økning i utgiftene i og med at man må kjøpe seg et nytt system. Alternativet er nedgang i øvelser og/eller deltakerantall - det ønsker man selvsagt heller ikke. Ingen tvil om at 5,56mm vil være en utmerket banepatron på 200m - i gode forhold. Men de fleste vil nok skyte 6,5mm om været er ruskete - det medfører at man ofte må ha med seg to system "i tilfelle"... Lag med 300m-baner vil nok få enda større problem med å trekke deltakere. Patronprisen vil selvsagt bli litt lavere for 5,56mm enn for 6,5mm. Men: når produsentene øker antall patrontyper og reduserer antallet i hver serie så fører det til at prisen stiger på alt. Det er ugunstig for alle. Argumentet med at det er større patrontilgang - også billige patroner - i 5,56mm er ikke holdbart; Det finnes også i dag billige 6,5mm-patroner til salgs (3-4kr) - men ingen bruker dem fordi kvaliteten selvsagt er lavere. Ang feltskyting; uansett om 5,56mm er brukbar på lange hold så vil en fornuftig 6,5mm-patron ALLTID være en bedre feltpatron. Det er vel ingen uenig i...!? Derfor vil de fleste fortsatt velge 6,5mm til felt - eller kutte ut felten helt dessverre. (Petter Solberg ville jo aldri konkurrert med en bil som hadde langt færre hestekrefter enn konkurrentene....) 6,5mm fungerer ypperlig som allround-kaliber i DFS - ingen grunn til å endre det!
  12. DFS er en breddeorganisasjon - der er jeg helt enig. Men - hvis man ser i NSF´s instruks til Forbundsstyret og Fagkomiteene så står ikke "bredde" nevnt en eneste gang faktisk - det poengteres at det er topp-idretten som har fokus. Med andre ord - fagkomite Pistol f.eks skal ikke bry seg om annet enn å dyrke fram toppskyttere i de internasjonale øvelsene. Det lykkes man kanskje ikke så veldig godt med for tiden..... I NSF er det ingen tvil om at pistol har flest medlemmer. Men alle vet jo at mange er medlem utelukkende for å kunne eie en pistol og har ingen interesse av toppsatsning. At rifle og hagle "tar" mer penger per medlem har jo en sammenheng med at man for tiden oppnår langt høyere resultater - og resultater genererer penger fra OLT, sponsorer etc. Slik har det alltid vært; resultater først - så penger. Pistol prøver jo å gjøre det omvendt nå; "gi oss pengene først så skal vi se om vi gidder å trene nok så vi kan bli gode". Latskap og mangel på initiativ kalles det.
  13. Jeg er enig i at Tove Paule er sjefen til presidenten vår ja - men nå var jo hun faktisk en av de som reagerte kraftigst der nede på at presidenten vår ikke var til stede så jeg er ikke enig i at det var Paule som skulle representere Skytterforbundet.... Og du har nevnt en gang at presidenten hadde delegert til visepresidenten å være til stede? Nu vel - visepresidenten var der som privatperson i kraft av å være far til en av deltakerne - han var turist og dekket alt selv så det argumentet faller på sin egen urimelighet.
  14. Sakens kjerne er så enkel at presidenten ikke har gjort det som er forventet av ham. Når Kongen besøker en øvelse så er det naturligvis slik at forbundets president er tilstede og er vertskap - det er en ting - men det bør også være naturlig å følge sine utøvere uansett. Dette har ingenting med en evt konflikt mellom grenene. Jeg skyter rifle (dog med et par nm-starter i pistol også...! ) men gren-tilhørigheten til presidenten er ikke relevant i denne sammenhengen.
  15. Det er en utbredt misforståelse at Bernoullis ligninger (altså Magnus-effekten) skal bety så mye for kulas flukt. Ta en titt på linken som Øvrigar´n viste til - studer spesielt det som står om "Magnus effect" og "overturning moment".
×
×
  • Create New...