Jump to content

tikka-lite

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tikka-lite

 1. Jo du har ett poeng, men tenker ikke å montere demper på denne, og hunde-eierne ønsker at vi bruker demper vis vi skal skyte i nærheten av hundene, derfor egen hundeførerbørse, som også skal brukes på rådyr/hjort der holdene gjerne blir litt drygere..

 2. Hei!

   

  Endte opp med en Wildboar med en Nikko Stirling 1-8x24 med rødpunkt og 30mm mellomrør, fikk den i hus i går så har ikke rukket å teste den på bane, men har tittet litt i optikken og det føles bra👌

   

  Omskolerer Tikka T3 lite’n til hundeførerbørse/rådyrbørse med en

  meopta optika6 3-18x56 og hiver på en hausken standard-demper

   

  Dette ble gjort i samråd med Trondheims mest dedikerte børsemakere/våpensmeder ( etter mitt syn )

   

   

  Gledes til jakt😊

  627CD15E-A54B-4DD6-9FAC-8047962B561B.jpeg

  19B23448-9360-44BB-905E-F0A9138AB7FD.jpeg

 3. E

  1 minute ago, Sølvrev said:

  Behovet for å ta vare på hørselen er vel der hele tiden? Jeg har så nedsatt hørsel at jeg bruker BÅDE hørselvern OG demper ved hvert eneste skudd. Men klart, sitter du på elgpost er det jo ikke noe problem å bruke aktive øreklokker eller annen beskyttelse om du skyter med ei udempa .308Win. 

  Enig i at hørselen er viktig oppi alt dette, har aktive hørselvern så det er noe å tenke på.. utelukker ikke demper, men er av den oppfatning av at våpenet blir lettere å håndtere uten tyngden av en demper frempå,og på baneskyting er demper bare en plage med mirage og ekstra tyngde..

   

  men dette er min oppfatning

  • Like 1
 4. Joda, pent brukt kan jo være aktuelt, men er noe lystig over å pakke ut noe nytt😂 har satt av 35.000 til våpen og opptikk, men ser jeg får en wildboar til snaue 14.000, og vurderer å droppe å montere demper, så kan snike meg så høyt som 10 laken til optikk😊 har en zeiss conquest 6,5-20x50, fornøyd med den selv om det er en "billigzeiss" , men blir mye pels med den oppløsningen på elgjakt og trange drev...

 5. Hei.

   

  Skal kjøpe rifle med kikkertsikte ment for storviltjakt, rifla vil bli en T3X wildboar i 308w, men trenger innspill på en god kikkert i rangen 1,5-10 x 50/56

   

  pris 6-8000kr

 6. :arrow: Det går helt greit å lokke ut over åpne felt, åkre og sånt, så lenge bukken er utpå. Man kan godt prøve dersom det går ei singel gjeit utpå, bukken er gjerne utpå også uten at man ser den. Og da kan han komme fort! Dersom gjeita har killing med har jeg mindre tro på det, hun legger den fra seg når hun skal ha seg.. Jeg har ikke fått til å trekke en bukk ut fra skogen og ut på et jorde ved lokk, det har jeg liten tro på. Men, dersom geita begynner å brøle og svare deg så kan hun godt trekke utpå en bukk. .

   

  Har en annen erfaring enn dette, jeg er ingen erfaren jeger på dette med lokking, men seinest på torsdagskvelden lokka jeg inn en 6 takker fra ei myr og inn på det jordet hvor jeg har posten min, brukte kontaktlyd med ei "nordic roe" fløyte, og igår mårrest fikk jeg lokka, noe jeg mener er den samme bukken, ut fra skogen med en buttolo, den kom ut på jordet, gikk litt i retning fra meg, og gikk ned i skogen igjen.. 3 lette trykk på buttoloen og bukken kom ut på jordet og stilte seg opp med sida til, 1-0 =)

  på fredagskvelden var denne bukken utpå jordet da jeg prøvde lokken, båte kontakt og hets, sparka i mosen og skrapte i buskene, null reaksjon, prøvde å brøle, men da gikk han løs på ei lita bjørk så løvet flaksa =) morro situasjon!

 7. Denne luringen har kødda med meg vær dag siden onsdag, men klokken 6.15 imårrest var det kroken på døra, løp 50-60 meter før den datt om. Skutt på rundt 100 meters hold med 6,5 !

   

  1116227-10-1313268445008.jpg

 8. Ehh... skal la det innlegget forbli ukommentert :)

  Fordi? er det slik at det foreligger ett fasitsvar på dette forumet? skulle vel tro at "forum" er en plass hvor man deler erfaringer og ytrer sine meninger? Vis man ikke kan ytre sine meninger hva er så vitsen med å ha ett forum da? jeg er aktiv jeger, har hund , men mener det er plass til rovdyr i faunan vår, du får mene akkurat det du vil, men jeg kritiserer ikke deg og dine meninger..

  Nei det var ikke det jeg tenkte på, selvsagt skal det være rom for rovdyr naturlig tilhørende i faunaen, men på et bærekraftig grunnlag for andre dyr og mennesker. Og selvsagt skal det være rom for meninger, beklager om det ble feiloppfattet. Jeg stiller meg dog skeptisk til det om flere ulver og flokkprinsippet ditt holder stikk, og siktet til det.

   

  Okei, var kanskje litt oppildnet etter å ha lest samtlige innlegg på dette temaet :lol:

  Og er selvfølgelig enig i at det må være balanse mellom rovdyr og andre dyr og mennesker, vil jo ikke at rovdyrstammen skal bli slik villsvinstammen utvikler seg i sverige, men har heller ikke noe imot å få se ulv og bjørn i norsk natur, men det krever antakeligvis en tilpassing av oss som ferdes i skog og mark. Og som andre sier her inne , våpen burde kanskje være en del av turutstyret! men vi er mange her på kammeret, og det er sikkert like mange meninger og teorier om denne saken.. men det med flokkprinsippet mener jeg å ha sett/lest en eller annen plass, det har iværtfall festet seg ;) hadde de jaget i flokk hadde sjansen for bytte vært større og ulven hadde ikke hatt behov for å oppsøke enkle kilder til mat slik som bikkjer og sau i innhegning.. men det er bare en teori :roll:

 9. Ehh... skal la det innlegget forbli ukommentert :)

   

   

  Fordi? er det slik at det foreligger ett fasitsvar på dette forumet? skulle vel tro at "forum" er en plass hvor man deler erfaringer og ytrer sine meninger? Vis man ikke kan ytre sine meninger hva er så vitsen med å ha ett forum da? jeg er aktiv jeger, har hund , men mener det er plass til rovdyr i faunan vår, du får mene akkurat det du vil, men jeg kritiserer ikke deg og dine meninger..

 10. Har ikke ulven en naturlig plass i norsk fauna? På lik linje med elg,hjort,rådyr og reinsdyr, selv om disse har en større "verdi" fordi vi spiser de? Elgen angriper vel flere mennesker i året enn det ulven gjør, iværtfall i norge, men angrepet skjer fordi vi kommer inn i dens territorium. Er ikke naturlig for en ulv å angripe ett menneske, uansett om angrepet skjer i en forstad eller inne i skogen, hadde ulven fått jage i flokk som det er meningen at den skal, hadde aldri disse angrepene skjedd. Ulver som jager i flokk plukker ut det "svake" dyret, som f.eks en elgkalv,sau,rådyr..og hadde ikke hatt behovet for å trekke inn mot bebyggelsen for å skaffe mat. Ulven vet at mennesker betyr trøbbel, i likhet med jerven og gaupa, vil helst skygge langt unna oss, så jeg tror at vis ulvebestanden hadde vært høyere ville vi ikke hatt flere angrep enn hva vi har idag, men det er min mening. Hvordan fungerer det i alaska og canada, for ikke å snakke om russland? hvor mange mennesker blir tatt av ulv der ?

   

  Men jeg som hundeeier ville nok skutt om hunden min hadde blitt angrepet av gråbein, men vært villig til å ta min straff for det!

 11. Knerta 2 grågås i hælga, 120 og 150 meter, lite fugl med tanke på dato, men satt sikkert 1000 stk på jordene på brekstad, som ikke er pløyd enda.. skal en tur til 6-8.mai, håpe på bedre uttelling og bedre trøkk da =)

 12. Nei ikke det gule, det tilhører nidaros skytterlag. Nidaros jaktskytterklubb ligger på samme myra bare 3-400 meter lenger sør, eller til høyre for skivene på den gule banen.

   

  ligger 3 baner på rekke og rad, først er nidaros jaktskytterklubb, så leirduebanen til TJFF (pistolklubben har vel og en finger med i spillet) og nidaros skytterlag sin.

   

  Stortrives på den banen, avlukker for vær skive så du slipper å bli forstyrra av tilskuere og skytter'n på naboskiva, og generelt ett vennlig miljø! Fikk ikke den samme følelsen på nidaros skytterlag sin bane, virka som det var om å gjøre å få unna flest treningsskudd på kortest mulig tid, men d e min oppfatning :)

   

  anbefale iværtfall ett besøk på anlegget til nidaros jk! Håper det faller i smak !

   

  http://informa.no/Map.asp?Address=Digre ... +Trondheim

 13. Du burde kanskje ta turen innom nidaros jaktskytterklubb, ett av landets beste anlegg for jaktskyting, med alt fra jegertrap,løpende villsvin for 22., og løpende elg, alle skiver har elektronisk anvisning, og de som "jobber" der sitter inne med en del kunnskap og erfaring når det kommer til jaktskyting. Trivelig miljø, og ett kjæmpefint klubbhus med luftgeværbane i kjelleren. Gratis kaffe på trening/oppskytingskvelder, men anbefaler å være tidlig ute med oppskytingen, har en tendens til å bli folksomt i august ;) 2 kvelder med trening og oppskyting koster 500 om du ikke er medlem, 300 for medlemmer, og da kan du skyte hele året for den summen =) Er ikke medlem selv, men er i ferd med å bli det =)

   

   

  http://www.njff.no/portal/page/portal/s ... d=85621882" target="_blank

 14. Neida, men poenget mitt er vis han skal velge ett kaliber som funker bra til småvilt, og er "billig" og mye kuler å velge i så ville jeg valgt 6,5x55...var ikke ett personlig angrep, beklager vis du oppfattet det sånn :!:

 15. 6,5 x 55 ville vært mitt valg. lovlig til alt vilt i norge og kan lades med et helt arsenal av forskjellige kuler og hastigheter til bruk både for mus og for elg

   

  Det er riktig at det finnes en mengde kuler man kan lade til 6.5x55 TIL TRENING. Derimaot finnes det ikke mange forskjellige jaktkuler som kan brukes når det kommer til storviltjakt, da kuler under 10 gram ikke klarer kravet til anslag på 100m. Her tror jeg faktisk at både 308W og 3006Spr. slår den norske (egentlig svensk) superduper patronen 6.5x55. 6.5x55 er ei fin patron opp til mellomstort vilt men etter dette noe marginal. En slik wetherby fra xxl med en zeiss classik 2.5-10x50 blir vel ikke mye dyrere enn ei tikka t3 uten kikkert.

   

   

  Nå har det seg slik i vårt vakre,langstrakte land at uansett hvor mye man snur og vender på det så er 6,5x55 lovlig til bruk på både hjort,rein,elg og bjørn.. mannen var ute etter ett kaliber han kunne bruke til toppjakt og småviltjakt, så da kan vi heller gi han råd istedet for å kjekle om hva som er best til å felle elg på over 100m.. og siden han har tittet på en weatherby med zeiss kikkert så var det sikkert det budsjettet han har å rutte med i skrivende stund, en tikka T3 koster ca 10000, kanskje litt billigere med kunstig stokk. har selv en tikka t3 lite stainless laminated, med justerbar kolbekam, så skjønner fasinasjonen din, anbefales på det sterkeste.. :D så mitt svar på spørsmålet er velg 6,5x55, veldig presist og rettskytende kaliber, og passer perfekt til småvilt og rådyrjakt. og om du senere vil jakte elg så kan du det med samme rifla også! Lykke til og velkommen som jeger, håper du får mange fantastiske opplevelser =)

 16. Gratulerer!! Første steget mot selvstendig jeger er nå tatt, håper skogen vil gi deg mange gode opplevelser i årene som kommer, du har ei fin tid foran deg, det tror jeg alle på forumet er enige om :D tenk sikkerhet først, så går alt bra :D

×
×
 • Create New...