Jump to content

Mantaray

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mantaray's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vepr 308 magasinet passer i Vepr Super kaliber .308. Jeg har prøvd selv. Men om det passer i Hunter'n er uvisst da jeg ikke har en Hunter å teste på.
  2. I stedet for å bry seg med å konvertere G3 magasin, er det like greit å bestille VEPR 308 magasin fra CSSPECS i junaiten. 280 NOK pr stk, pluss porto.
  3. Absolutt perfekt.. til og med fra en i NOJS-styret... følger vi den litt videre, så: "i Norge i dag er det vel egentlig ingen andre enn forsvar og politi som egentlig har et "behov" for et våpen i det hele tatt" ...Hvem kan argumentere mot det? Vi kan jo alle kjøpe kjøttet vårt i butikken, trenger ikke skyte noen ting Ikke nok at man blir dolket av andre, man får det i ryggen fra sine egne også..
  4. Mantaray

    Pimp My Mini!

    I følge Jetcarrier selv, som er ansvarlige for frakten, så kan du ikke eksportere ut "Våpendeler som sluttstykke, løp, løpsadaptere, ammunisjon, komplette kuler, krutt, enkelte avfyringsmekanismer". Men "stæsj" til en Mini-14 er jo vanligvis ikke en av disse. Populært utstyr for Mini'er er stokker, flammedempere, sikter o.l.
  5. Mantaray

    Pimp My Mini!

    Har kjøpt det meste av mitt Mini-14 stæsj fra amerikanske nettbutikker. Benytter visakortet og Jetcarrier, null problem. Husk å ringe din bank/kortutsteder for å lage dobbel adresse på ditt visakort, legg inn din Jetcarrier-shippingadresse som adresse nr 2. Noen amerikanske betalingssystemer vil nemlig blokkere ditt kortkjøp hvis det ikke er en amerikansk adresse tilknyttet kortet. Bruker du Jetcarrier slipper du å tenke på 100$ grensa også. Eneste problemet med Jetcarrier er at de shipper ut fra New Jersey, og da støter man på litt irriterende regler om magasinkapasitet. New Jersey har nemlig forbud mot magasiner med fler enn 15 skudd. Så magasiner med 15+ skudd har jeg stort sett kjøpt via Gunbroker, det er mange der som sender til Norge hvis du tar deg bryet med å spørre. Ellers har det blitt lettere å få tak i 20 og 30-skudds Mini-14 magasiner i Norge også den senere tid.
  6. Mini-14 kan absolutt brukes til jakt. Eldre modeller kan ha litt dårlig presisjon, men 580-serien og oppover er bra. Setter du på en AccuStrut i tillegg så får man veldig bra presisjon.
  7. 500,- donert. Keep up the fight
  8. 745 SEK er dyrt, men ikke helt på jordet hvis du absolutt vil ha originale magasin (som er de beste, punktum). Men Promag er knallbra de også, beste uorginale type. Originalmagasinene er umulig å få kjøpt i norske butikker, skjønner ikke helt hvor svenskene tar de i fra med tanke på Rugers eksportregime og sluttbrukerekleringer. Mulig de tar magasinene gjennom tyskland.. Ellers har du muligheten til å bestille fra USA. Ikke fra Ruger direkte, men f.eks. fra selgere på Gunbroker som sender internasjonalt. Da ender du opp med slike magasiner til ca 500 kr inkl frakt og toll/mva. Modding av rifle/magasiner for kompabilitet med AR15-type magasiner kan du bare glemme, det blir dyrt, vanskelig og lett for å få matingsproblemer.
  9. Websiden The Box Of Truth har forsket litt begrenset på emnet her Etter deres tester så skades ikke tennhetter av hverken Birchwood Casey Synthetic Gun Oil, Break Free CLP, Kroil Penetrating Oil, Hoppe's #9 Bore Solvent eller WD-40. Men dette var altså påføring bakfra, og ikke inn i hylsa. Forøvrig veldig mye annen morsom og nyttig info på den websiden.
  10. Er plenty med skytebaner i her i Kongsvinger kommune, bare så synd at man må ha google-fu på høyt nivå for å finne en god oversikt. Sakset fra kommunale dokumenter: KOS (Kongsvinger sentrum, nedenfor festningen) --- rifle, AG3, MP5 --- 30m, 50m, 100m, 300m Sæter Skiskyting --- cal .22 --- 50m Sæter --- pistol, MP5 (som cal .22, politihøgskolen) --- 50m Rauhella --- rifle, ligger inntil bane i Eidskog --- 100-300m Austmarka --- rifle --- 100m Tussevangen --- rifle --- 100-300m Egebergbanen --- rifle --- 100m Egebergbanen --- rifle, løpende elg --- 100m Egebergbanen --- pistol, bane --- 50m Egebergbanen --- pistol feltskyting --- 10-100m Roverud --- rifle --- 100-300m Skogen --- rifle --- 100m Tørmoen --- rifle --- 100-300m Øyermoen --- rifle --- 100m Vestlibanen --- hagle --- skeet og trap Korperud --- hagle --- 2x trap I tillegg foregår det skyting innendørs med cal.22 om vinteren på Tråstad.
  11. Godt referat, kjempefint at alle blir oppdatert på status i denne saken.
  12. Angående holdbarhet på duracoat, så er min erfaring at den sitter heller dårlig på aluminium, men mye bedre på stål. Og for all del, gjør skikkelig grunnarbeid.. Slip stålet overalt for å gi skikkelig heft og avfetting flere ganger. ALL olje og diverse avleiringer må bort. Bruk hansker når du håndterer rifla etter avfetting, slik at du ikke avsetter fingeravtrykk/"fingerfett".. Ellers er det skikkelig moro å bruke duracoat og attpåtil relativt enkelt når man får dreisen på airbrush'en
  13. Jeg har kjøpt billig og bra Barnaul 7,62x39 ammo fra Olav Nisi (www.nisi.no). Lite info på sida hans, men send en mail eller ring han. Er faktisk overrasket over hvor bra presisjonen er på denne Barnaulen i min Zastava, er ikke mye dårligere enn American Eagle (som koster 3-4 ganger så mye).
  14. Når vi snakker om olje og ammunisjon, "Oil vs Primers": http://www.theboxotruth.com/docs/bot39.htm Men som andre har nevnt, bruk .50cal ammokasser med god gummipakning og legg noen silicagelposer oppi - Da lever ammoen lenger enn deg selv. Tips 1: Silicagel'en må være tørr, dvs ikke ha tatt opp noe fuktighet. Dette fikser du ved å kaste silicagelpakkene inn i stekeovnen i 2-3 timer, setter den på 100 grader og lar ovnsdøra ha en bitteliten gløppe (for å la luft slippe ut). Etter denne behandlingen er de gode som nye, og klar for nye fuktighetsutfordringer. Tips 2: Smør ammokassas gummipakning med en silikonstift (evt. silikonspray), da tørker de ikke så lett ut. Tips 3: Skal du lagre ammo utendørs, i fuktig kjeller eller på et kaldt loft så kan det være lurt å gi hele ammokassa en god dusj med WD-40 utvendig for rustbeskyttelse. Noen av disse kassene ruster nemlig utrolig lett, det kommer an på hvor godt lakkert de er og riper/bulker. Men pass på så gummipakningen ikke får WD-40 på seg, den bryter ned gummien. Vakumpakking var også nevnt, det er tydligvis litt blandede meninger om dette er smart. Tok meg ikke tid til å oversette, men sakset dette fra et annet forum (ThisBlueMarble.com): ..kommer kanskje litt an på hvor sterkt vakum man lager også, uten at jeg har noen teknisk innsikt i emnet.
  15. Må korrigere meg selv litt her.. "Forged" ar-15 deler blir ikke støpt, men aluminiumslegeringa blir støpt i en form som delene så skjæres ut ifra. "Cast" derimot er derimot deler som blir støpt. En "Billet" legering har muligheten til å være sterkere, fordi den ikke trenger å være en legering som kan støpes i form.
×
×
  • Create New...