Jump to content

kjellprell

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kjellprell

  1. kjøp gummilim eller hva det heter på biltema, lim bak avtrekkeren og kutt av overflødig gummi, billig og bra:)
  2. Gjør det, skal legge ut bilde av den når jeg kommer hjem igjen.
  3. Gikk til innkjøp av en colt 1911a1 '43. Pga interesse vil jeg finne ut opphavet til denne i Norge, colt sine nettsider sier ved hjelp av serienummer at denne var produsert i 43, ingenting mer. Politiet opplyste meg at den ble først registrert i Oslo i 2004 hos en nedlagt våpe nforhandler(Christiania ettellerannet). Merkingene på pistolen er etter boka av en 43 colt, men ingen stempler fra England. Er det noen som har noen tanker om at dette ikke er en dropcolt
  4. kjellprell

    Sauer 100

    føler du gir 101en veldig dårlig rykte akkurat her, har eid denne nå snart et år. En 6,5 med svart finish, men presisjonen i min er utrolig og med minimal treffpunktendring mellom forskjellig ammo. ja sikringen bråker litt om man dytter den opp på vanlig måte, men på rolig måte skremmer den ikke reven. eid en del våpen, men 101en som står i skapet mitt har bare imponert meg, enkelhet, presisjon og pålitelighet går igjen på hele rifla. sikringen står mellom 100 og 101 som en av hovedforskjellene, hvis du planlegger å kjøpe en 101 og sette på et lite kikkertsikte som en 40 obj eller mindre bør man tenke på at kikkertsikte vil stå litt i vegen når din fete tommel skal ta av/på sikringen. har en accupoint med 40 obj som gir litt over akkurat nok plass til å operere sikring med hansker mens kikkerten ligger nærmest mulig løpet. nice to know, men ingen dealbreaker
  5. kjøpte faktisk biltema jaktdress(den tynne versjonen) til slikk og ingenting. grunnen er at den er tynn som pysj og helt lydløs. buksa har bare hull der det er lommer. bruker den utenpå noe annet hvis det er litt kaldt. jakka har myggnett man kan ta på foran hetta, som også er super på revejakt når mygg og knott er hissig. utmerket til sniking. +helt lydløst, luftig, comfy, ninjafaktor, kan bruke hva som helst under og billig - ingen fullverdig jaktdress, hull der bukselomma er(beregnet til å ha over annen bukse) har aldri vært fan av dyre goretex dresser.
  6. ser pvas selger haenel noen som har denne rifla og kan dele noen tanker og meninger om den? søk om denne leder bare til russisk, australsk og tyske sider. " HAENEL constructs hunting gun for purists in classical quality from Suhl"
  7. ja er dette man må være oppmerksom på, 80% omplassering av jakthunder virker det som er folk som ikke har brukt hunden til jakt i det hele tatt, og dermed finner ut at den fortjener bedre, ikke har tid til den e.l. hvertfall det folk ofte sier. helt enig, har jo ikke sett en annonse enda der det står at hunden ikke duger til jakt. ja man må nok ta en grundig undersøkelse av både hund og eier, ikke minst årsak før man tar over noe ansvar.
  8. Den var gitt bort desverre, joda veit at man kan kjøpe hund ja... Men er mange som omplasserer setteren sin og da synes jeg det er bedre å kunne spare pengene som student og gi en setter et godt hjem utenfor byen og ta den med på jakt som den fortjener:)
  9. Har letet lenge så setter ut en annonse, ønsker meg en omplasseringshund som helst er mellom 1-3 år, om det er irsk, engelsk eller Gordon setter spiller ingen rolle, så lenge den er interessert i fugl og er hvertfall litt lydig og dressert. Har jaktet i noen år, og vil nå ha min egen hund. Hvis det er noen som omplasserer hunden sin, eller vet om noen så send meg pm!
  10. kjøpte meg en baikal mp 153 for et år siden, under jakte fløy tennstiften til helvete, akkurat da løpet var siktet på en nokså kraftig tiur(takk). fikk levert den på børsemaker, som brukte ca 4 månter på å lage meg en ny tennstift. tok med hagla hjem, og skjøt 3 leirduepatroner for å sjekke at den fungerte. senere la jeg merke til at den også hadde knekt. begge gangene var tennstiften knekt på bakre de, altså der den slår. har klikket veldig lite med våpnet. våpnet var stilt på normal gassåpning. snakket med foretningen, og de mente at det kanskje var hammeren det var noe feil med, at den rettogslett var for hard mot stiften. er drittkjedelig å ha en hagle som man ikke kan stole på. var jo en baikal (skikkelig arbeidsjern!) noen som har noen formening eller noen erfaring så vær snill å del: )))
  11. var litt missfornøyd med avtrekket i a-bolten min jeg og...følte liksom at jeg måtte fokusere på korrekt avtrekk i skuddøyeblikket pga det harde avtrekket, var ikke noe problem men var ikke noe gunstig i jaktsammenheng, derfor fikk jeg børsemaker til å sette en ny fjær jeg også, så nå er den rundt 1 kg, perfekt;) Men dette er normalt, særlig i amerika der det virker som de elsker harde avtrekk. dette er veldig inviduelt Ellers er det ikkenoe å utsette på børsa, genialt våpen med et genialt magasinsystem(greit hvis man skal kjappe seg med noen skudd) føler også at jeg får bedre kontroll. Er også skikkelig rustfritt stål, brukt rifla i all slags vær og ikke en antydning til rustflekk, blir også veldig lite dritt i våpnet, på grensen til vedlikeholdsfritt. den geniale duratuchen, lette vekten, kompakte og solide konstruksonen gjør at man blir forelsket i rifla med en gang man setter hendene i den: ) anbefales.
  12. har en ruger 10/22 som jeg bruker veldig aktivt, har fått et tilbud på en uregistrert 1 løpers 12 kaliber. har ikke brukt for 1 løperen, men sitter å grubler, merk at dette er langt fra fult seriøst, men tenkte ideen kunne være litt spennende fordet! er det i teorien lovlig at jeg kapper løpet på hagla til minst tillat mulig(40 cm om jeg ikke tar feil), fjerner kolben og monterer den under rugern, slik at det blir et kombivåpen med lovlig totallengde!? sikkert veldig få som har stilt seg dette spørsmålet før, derfor tenkte jeg at noen med kunnskaper om lover å regler kunne spytte inn litt info her;) (gjør det kort, så vi slipper side på side med grublinger om politiets rundskriver) har kunnskapene og verktøyet til det og ser på den som et mulig morro prosjekt, og bruksomerådet som først og fremst er lek og morro. itte helt bra;)
  13. hagla er helt grei den, etter en tur på leirduebanen ser jeg fort at jeg ikke treffer like godt som jeg gjorde med 870en, men skal prøve å file slik at kolba passer meg littegrann bedre! ellers har jeg hatt problemer med å lade leirduepatroner, selv etter 150 skudd. men har pusset den nå og polert diverse deler slik at den går vesentlig lettere. lader helt sikkert nå... men uansett. magasinforlenger må man ha! fortsatt hvis det er noen som har noen ide om hvordan så la meg vite det!;D blir vel snart så jeg kontakter børsemaker!
  14. noen som veit hvor man får tak i magasinforlenger til denne? ble spurt om dette i tidligere tråd av en annen person "Magasinforlenger til Baikal MP 153???" mange som har denne hagla og som lurer på det samme, derfor jeg skriver tråden. baikal lager sine egne, men de er umulige å få tak i. ellers har jeg søkt mye på nettet, og vanlige remington forlengere skal vist ikke fungere(hvertfall 870). Så en som hadde modifisert en benelli forlenger med hell. Noen som har en forlenger på baikalen sin som kan dele info? ps. ikke definer politiets rundskriv.
  15. har fått bekreftet fra flere hold at den veksler de aller fleste leirduepatroner. skriver det ned for de som vurderer denne hagla i fremtiden! for de som ser etter en billig halvauto som meg, har jeg søkt og lest utrolig mye. selvom det ikke er en kjent produsent for mange, er det en hagle som er sammensatt for hånd og lagd med maskiner med nøyaktighet til 1 micro! hadde lommeboka vært 3 ganger tjukkere hadde jeg kjøpt en benelli, men føler dette er et veldig godt og rimelig alternativ for en student! har valgt modellen p71, som er en p56 bare med et a71 løp. Velger 71cm pga leirdueskyting. jeg skal sende søknad snarest. Skal skrive et lite sammendrag om den, når jeg får den i hus!
  16. hej! får vel si meninga mi jeg og da, har du råd til en benelli(?) kjøp det!! er vel det beste rådet som kan giis. har ikke brukt for 89 kammer i norge, dyre patroner som du aldri kommer til å kjøpe, dessuten blir 89 kammer 1 tomme lengre eller noe rundt der. en benelli har du i mange år, kjøp det, du kommer til å takke meg!!
  17. tenkte meg det men tilbake til tema, noen som veit om den veksler leirduepatroner?
  18. ja lest mye bra om den baikalen, men den er ikke aktuell for meg, erfaringen min tilsier at i jaktinga mi blir det mye gåing. og selv synes jeg at når hagla nærmer seg 3,5 kg, så blir den fort tung etter en stund i skogen. vil ha hagle etter bruksomerådet og behovet mitt;)
  19. høres bra ut! ossen er den med leirduepatroner?
  20. driver selger 870en muligens til fordel for en halvauto, ønsker en billig hagle, som lader det lette patroner, og er til å stole på. noen som har en yildiz halvauto og har god erfaringer med den? søkt endel men finner ikke så mye meninger om den skal ha en billig halvauto, trenger ikke nevne dyre gode merker for meg. alt over 7 høvdinger er uaktuelt. ser litt på yildiz p56 i 61cm løp osv...
  21. rust! dårlig børsemakkeri camoteipa hagler rare kikkertmontasjer stygge rekylkapper S & L hardcore lyddemper, ser ikke ut stainless sammen med treverk dette må være noe av det styggeste jeg ser på våpen!
  22. hørt og lest mye om det med leirduepatroer. har fundert litt på det.. benelli selger lettere/sterkere fjærer til haglene sine, for lette/tunge patronladninger. må da gå an å få tak i en lettere fjær til denne hagla og, slik at den tar leirduepatroner lettere. eventuelt forkorte fjæra litt, siden den også er rekyldrevet. eller hvis mulig, kjøpe en fjær av annet merke(f.eks benelli) og sette på hvis passer. noen som har gjort dette, eller har noen formeninger?
  23. takk for hjelp og inspirasjon! var i kontakt med børsemaker som kunne ordne kapping av løp, 2 delt stål picatinny skinne, og ny sikring til under en 2000 kr. skal selv pusse og kappe litt på stokken og få den mer praktisk og fin, vurderer å lakke litt for en finere finish. blir bra å få istand riggen! skal prøve å poste et par bilder når den er ferdig.
  24. hej! driver på et nytt prosjekt, har en banemauser med ganske nytt løp som jeg skal gjøre om til jaktfelt rifle, bushnell e 3200 mildot er bestilt. utfordringen er at den veier 6,3 kg orginal, og reglene sier at 5kg er max. vil ikke være med i sporterklasse osv.. strippa den ned, tatt vekk treskiva, og banesiktene. ikke veid den etter det. men sier seg selv at noe må gjøres for å få den under 5 kg med optikk, er ikke så veldig interrisert i å kappe løpet! stokken veier jo endel, men har ikke lyst til å kjøpe ny stokk, spesielt ikke i plastikk.. dessuten er jeg student og ny presisjonstokk er uaktuelt. tenkte kanskje å frese treverket, der jeg ikke trenger godt grep... skal veie børsedelene hver for seg, for å se om det i heletatt er mulig når jeg kommer hjem. men er det noen som har noen skarpe ideer til dette, eller har gjort det før?
×
×
  • Create New...