Jump to content

qualibra

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

qualibra's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Morsom og realistisk skildring av hvordan det føles i begynnelsen . Er fersk sjøl og 57 år gammal, men kjenner igjen meg sjøl i denne skildringa her . Veldig bra - både skytinga og skildringa ! Har forresten bare en gammal Krag, men det går an å treffe med den også .
  2. Hei . Det kan sikkert bli vanskelig å få tak i et , fordi slik jeg husker det, så ble det laget to litt forskjellige utgaver .(humoristisk ment) Jeg var i sin tid heldig som fikk være med på en omvisning inne på selve våpenfabrikken den gang dette pågikk , og jeg fikk holde i det ene av de Grøttangeværene . Han som designet geværet het vel Ingvar Grøttan om jeg ikke husker helt feil , og han hadde mange våpendesign på samvittigheta før dette . Blant annet pistoler med tønnemagasin og masse rart . Morsomt å tenke på at jeg fikk være med skjeftemaker Martin Gransæther inn der, i forbindelse med en mulig ordre på nettskjæring på skjeftene til jaktmausergeværet modell 83 . Jeg var læregutt på skjeftemakerverkstedet til Gransæther på den tiden . Nå er det vel få aktive som husker det navnet, men slik hang dette sammen i hvertfall . Det ble ikke noe av selve ordren, men omvisningen var verdt turen fra Kongsvinger til Kongsberg og hjem igjen .
  3. Hei . Jeg er en av meget få som fortsatt skyter DFS med en gammal banekrag . Spørsmålet mitt er som følger: Finnes det noen som har et komplett forsikte til banegevær etter Hauges system som jeg kunne få kjøpt ? Hullkornet på det forsiktet jeg har , er festet etter et helt annet system - nemlig den vanlige typen som slippes ned i et "skår" i kornbeskytteren, og som har to små "ører" av forskjellig høyde som skal passe i hver sin utfresning på begge sider av kornbeskytteren . Deretter skrus det en serratert festeklemme(eller hva man skal kalle den)etter og tvinger kornet fast i sitt leie . Det jeg beskrev ovenfor er altså det systemet som jeg allerede har . Hauges system - der i mot , har et hullkorn som har en tverrstående "fot" av samme tykkelse som selve kornet, og som har et hull mitt på "foten" rett under selve kornet . Dette er da formodentlig festeanordningen som passer i kornbeskytter av Hauges type . Vet ikke om det er så lett å forstå hva jeg mener med dette forsøket på en beskrivelse , men de som eventuelt har slikt, vil nok skjønne det . Det har seg slik at jeg sitter på veldig mange slike korn i alle dimesjoner. Det skulle derfor vært fint å kunne bruke noen av dem , da jeg mangler flere reserve hullkorn av alternativ dimensjon til det sikte jeg allerede har . På forhånd takk for den responsen som måtte komme .
  4. Lader også til Krag - både en militær skarpskytterrifle med det orginale løpet fra 1940, og en banekrag jeg har på lån med tanke på kjøp - som har ei 19mm tykk pipe - formodentlig laget på Kongsberg ettersom riflinga går mot venstre . Har satset på godt kulehold framfor liten friflukt . Dette har gått bra i den militære, men i banekragen får jeg ikke til de gode samlingene på skiva . Har brukt å sette kula med 6,7mm kulehold - målt fra der boattailen slutter og oppover kula . Banekragen ser ikke ut til å like så mye friflukt . Har ikke målt friflukten, men går ut i fra at den er over 3mm ettersom patronens totallengde er under 76mm . Må ta med at dette gjelder 9,1 grams Nosler CC . Har enda ikke testet rekruttkuler, men det kommer . Noen som har erfaringer og kommentarer til dette ?
  5. Endelig noen som forsvarer den norskeste vi vel har igjen - nemlig Krag-Jørgensen geværet . Jeg skyter med Krag, og koser meg platt fordervet med den aktiviteten . De som kjenner meg, vil nok si at jeg er i overkant i mot alt som er nytt, men da det gjelder børser, så er det noe med det som er laget på gamlemåten som gir en helt egen følelse .
  6. I boka til Hanevik står det at sluttstykket har annen vinkel på skruesegmentet i låseklakkene , og det står at det var flere detaljer som også var litt forskjellig laget enn på de Kongsbergproduserte geværene . Ikke min påstand at dette er den eneste sannheten, men det står nevnt i "Norske militærgeværer etter 1867" av Karl Egil Hanevik .
  7. Jeg var der , men så ikke noe spesielt angående KC i form av utstilling eller stands som omhandlet den og bare den . Fikk kjøpt noen magasiner til en kammerat , og jeg handlet med den første jeg så der som hadde noen av dem . På andre siden av lokalet - få meter unna , stod det en kar som hadde mye bedre pris på magasiner til KC . Førstemann tok 300 kroner pr.stk , og andre mann tok 150 pr.stk . Slik er det vel gjerne på slike messer . Ellers var salgsmessa alle tiders opplevelse , med utrolig mange besøkende . Fikk tusket til meg noen Kragdeler også . De var det fortsatt ganske overkommelig pris på enda , faktisk ... La oss håpe vi kan oppleve mer slik i framtida .
  8. Enig med deg . Ta vare på det vi har av historisk verdig .
  9. qualibra

    Krag :)

    Ja, i disse tider trenger vi å hegne om vår våpen og skyttertradisjon mer enn noen gang før . Jeg har lyst til å skrive mer om dette tema , men det er vel ikke rette stedet og ikke rette tråden heller . Jeg beklager sidespranget .
  10. qualibra

    Krag :)

    Tenk så heldig du er som arver et slikt klenodium i så fin stand ! Hadde jeg vært deg hadde jeg beholdt den slik den er - ikke minst med tanke på ettertida . Det lages ikke flere , og stadig leveres de til skroting og plombering .Grøss og gru ! Nydelig børse er det , og den fine patron og utstyrskassa da gitt - med innholdet på plass og greier ! nam,nam... Detta var en go'bit . Hadde en onkel som også var ihuga Kragskytter , og han hadde maken til den kassa der . Kan disse ha vært fabrikklagede skytterkasser tro ? Du er heldig som har fått overta denne . Gratulerer !
  11. Dette er en herlig drøm det som beskrives i denne gamle tråden , og tenk om den kunne gå i oppfyllelse ..! Er nyfrelst på Krag - Jørgensenrifla .
  12. Tusen takk for det innspillet . Jeg var dum nok til å kjøpe en Krag som hadde sluttstykke med annet serienummer enn kassa . Det var foranledningen til hele baletten med løpet satt tilbake og nytt kammer , og prøving av snart utallige forskjellige sluttstykker , men i går skaut jeg et feltstevne i klasse for langkrag med denne børsa på Åsnes Finnskog . Det gikk bra .
  13. Ja - her skulle man hatt en børsemaker med erfaring og ekspertise på nettopp Krag til å utale seg , for å få dette belyst en gang for alle . Takk for engasjementet !
  14. Hei og takk for responsen . Da er bolten korrekt lappet inn med tanke på best mulig presisjon . Likevel kan jeg ikke unngå å tenke at låsen må bli sterkere og mer stabil med låsing på begge klakkene . Men, men - dette har vel vært praksis i alle år med Kragen i DFS , så da går det nok bra .
  15. Hei ! Må melde meg på i diskusjonen og si at dette høres ut som et bra forslag . At det hadde virket positivt på rekrutteringa tror jeg helt sikkert . Det kan uansett ikke virke motsatt , så her har man alt å vinne .
×
×
  • Create New...