Jump to content

enfieldno4

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

enfieldno4's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mener du har rett i at det ikke kan kalles nettskjæring Tailgunner. Ved nettskjæring er vel flere pyramideformer skjært ut av treverket. Her er pyramideformene "satt på hodet". Pressa inn i treverket istedet. Uten noen linje å file etter.
  2. Spørsmål: Holder på med veden på ei pumpehagle, og er litt bekymra for at fortreet skal bli litt for glatt å holde i etter oljefinish. Er på 600grit sandpapir og spritbeis. Det kjennes glatt som glass nå, men vil det bli god friksjon mot hender etter finish?? Nettskjæringa på fortreet er ikke så skarp som den var, da jeg fjerna lakken kjemisk med kobber og nylonbørste. Virker være pressa/valsa inn. Ser ikke helt hvordan jeg kan skjerpe opp denne. Opplever at oljebehandla stokker til SMLE, US-carbine, og Krag, er gode å holde i. Har også brukt linolje på økseskaft som sitter som limt i hånda. Har disse hatt ei ruere overflate før oljebehandling?
  3. Lurer på hvilke merker og varianter haglpatroner som er verdt å samle på med tanke på hjemmelading senere. Pluss hvis noen har spesifikke ladedata på hylser og komponenter som faktisk går an å få tak i for tida. Wads, filt, krutt, etc. Har begynt på boka til Lyman, men usikker på hvilke varianter av hylsene en finner i hvilke pakker patroner fra produsentene. Har ikke mulighet til å lage tomhylser å sage i to for tida. Mvh.
  4. "Null i null sier du? Det går jeg ikke med på, jeg skal nå ha seks i null, iallefall."
  5. Den gangen jeg gikk prøvetida i en pistolklubb på østlandet, stod jeg ofte ved siden av en eldre herre på standplass. Etter hva jeg tror jeg husker, fortalte han at han hadde: - 1 nyre. - Sterkt nedsatt leverfunksjon. - Null syn på det ene øyet. - Briller/korreksjon på det andre. Han koste seg med skytinga, og mente at dette var den siste idrettslige aktiviteten han hadde kapasitet til å drive med. Hvordan vil fysiske krav til våpeninnehav slå ut for ham?
  6. Kunne du laga en tråd om dette på "lover og regler" da det høres helt sprøtt ut? Lurer på om andre har opplevd noe som dette.
  7. Sitat: "vi vil ta vare på de aktverdige skytterne" K. Storberget 2011. (eller noe i den dur). Men kriteriene for aktverdighet ?
  8. På kino nå. Jegerne 2. Vet ikke helt hva jeg skal forvente.. Håper det ikke blir noe al la: "du våger deg aldri nord for sinsenkrysset igjen", men regner med svartmaling av jegerstanden. http://www.filmweb.no/film/article414569.ece?show=trailer
  9. Hva jeg føler for de som er rammet har ikke du filla peiling på LITAGO. Er forresten jeg også grotesk fordi jeg erhverva mini14 årevis før gjerningsmannen? Den er kun brukt på bane og til rådyrjakt, men hvis den gjør meg ond så..... Kan opplyse om at jeg var på besøk hos søstern idag og jentungen hennes på 2 år kom løpende mot meg og klemte meg da hun fikk se meg. Det gjør hun hver gang jeg er på besøk og hun får alltid en god klem tilbake. Rart at hun skulle gjøre noe slikt mot en grotesk mann uten medfølelse. Fryktet lenge at noen skulle plassere sinnet og hatet de bar på etter denne tragedien på jegere og skyttere, og det er vel av sine egne en skal ha det, eller deg da. Men det gir vel en god følelse å finne noen du kan lange ut mot. Å få ut det du bærer på
  10. Enkle slutninger om jegere og halvauto? http://www.nationen.no/2011/07/27/politikk/kommentar/skytevapen/ammunisjon/kunstgjodsel/6786041/
  11. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080585 Eksplosjon i Oslo. Dette vet sikkert alle om nå, men poster likevel.
  12. Måtte levere fra meg ei uladda kule .30 kaliber, altså kule uten hylse, krutt og tennhette, på molde flyplass. Fant den på gulvet hjemme etter at ladeutstyret var rydda vekk for kvelden, la den i lommeboka, for det virka som et lurt sted. Glemte den selvsagt, og bar rundt på den i månedsvis, til metalldetektoren fant den for meg. Kunne heldigvis få den tilbake på returen.
  13. Politiet har lagt ut revidert versjon, Betyr det veldig revidert? Og har de ryddet opp i problemer, eller laget nye?
  14. Spørs om det var før ny forskrift og rundskriv da. Ser uansett ut til at magnumstevnet vårt har kommet for å bli.
  15. Nå kom ikke disse to fra noen hagleklubb men fra den andre pistolklubben i byen her. Selv var jeg noen år i en liten bygdeklubb med mest innetrening på 22. bane og lite tilgang på utebane. Det hadde tatt flere timer å kjøre fra/til mer aktive klubber lenger vekk. Hvis reglene skulle være slik at en ikke fikk erhverve noe større for å reise ut og delta på stevner, så kommer en seg ikke lenger. Hvor er logikken i at en skal være nødt til å betale kontingent på flere klubber innen samme forbund?
×
×
  • Create New...