Jump to content

Arvmar

Members
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arvmar

 1. Arvmar

  338 WM

  Takk for svar,da gjør jeg det
 2. Arvmar

  338 WM

  Må ha hjelp,Har en pakke med 250 gr.Nosler Accubond,Krutt Vith.N 160.Finner ikke noe eksagt data for dette,men sikkert noen som kan bidra her.Antar ca.69 gr.men hadde vært greit hvis noen har data på dette.Col.84 mm.? Caliber var 338WM ja.Sikkert andre krutt som egner seg,men det er nå n-160 jeg har
 3. Arvmar

  Dan Wesson

  Høres bra ut,da får vi gjøre et forsøk
 4. Arvmar

  Dan Wesson

  Må kanskje bare ta en titt på innsiden og se,det er ikke interesant med kostbar børsemakerjobb.
 5. Arvmar

  Dan Wesson

  Noen som har prøvd å gjøre noe med avtrekk på en cal.22 Dan Wesson revolver .En i klubben som i vanvare kjøpte en sånn,men det må jo nesten brukes vinsj på avtrekkeren i da skyting. Har bare S&W revolvere selv og der er det jo ikke noe rakettforskning å få til et anstendig avtrekk.Tips mottas.
 6. Tror kanskje jeg ble misforstått litt med luftskyting,vår klubb har bygd egen luftbane (10m.)og har et meget aktivt miljø med luftskyting i vinterhalvåret og har også deltagelse på landsstevnet for ungdom.Men skjønner ikke hvorfor vi skal endre på et system med klasser som nå fungerer meget godt både i mesterskap og vanlige approberte stevner.
 7. Landsstevne for rekrutter er jo greit nok det,men det er jo bare luftpistol,ungdom vil ha det gøy for at interessen skal holde seg over tid.Skjønner jo at intensjonen er elite,elite og atter elite.Men uten rekrutter så blir det heller ingen elite.En annen ting er jo at ungdom er avhengig av voksne for å reise på stevner,skal dem ha eget stevne så blir det kanskje for mye for mange og dra på både senior NM og eget stevne for ungdommen.Det er jo et av argumentene at NM tar for mye tid med øvelsene vi har i dag og derfor vil redusere,det tar jo ikke lenger tid om vi har ungdomsklasser med på NM.Som arrangør av NM så syns jeg det er hyggelig med kåring av norgesmestre i ungdomsklassene.
 8. Det blir nok veldig enkelt å få med ungdom/jr.på felt NM heretter hvis dette blir vedtatt.Gamle sure gubber som gir faen i rekruttering bare dem får beholde sine hellige veteranklasser.
 9. Den ble gitt bort til en i klubben
 10. Lurer på hva som er nogenlunde rett pris på setteribly,har fått tilbud om kjøp til skrotpris men finner ikke noe .dette dreier seg om flere hundre kilo så det er jo greit om prisen ikke er så veldig høy.
 11. Og i tilfelle en Margolin så selger klubben en for Kr.500,-Er med kuffert og div småting.
 12. Takk for svar,var bare litt usikker da dette er min første bøylerifle ,blir vel bare brukt til blinkskyting så det blir heller ikke noen maksladninger og mest i cal.38.men greit å vite at det er trygt med RN kuler.
 13. Lurte bare på om det går greit å bruke RN blykuler i en Marlin LA cal.357 ?Vet jo at det ikke er lurt å bruke spisse kuler men har tenkt å bruke 158 gr.RN blykuler som jeg bruker i revolveren.
 14. Å skyte på et lite reinsdyr på 500m.avstand er vel en dårlig ide uansett kaliber.Men å si at det er så veldig tung rekyl i 338 WM med lyddempeer montert er vel også feil.De fleste lader vel den slags ammo selv så prismessig blir det vel heller ikke store forskjellen på forskjellige kaliber.har ikke tenkt å diskutere med ekspertene her,kun egne erfaringer med div.kaliber.
 15. Veldig lite rekyl med skikkelig demper i min 338WM.Nå har jeg bare skutt med tunge kuler til jakt,men skulle tro den egner seg bra også til langhold med noe lettere kuler.Min er for øvrig til salgs grunnet jaktslutt.
 16. En aldri så liten konspirasjonsteori om hvorfor dette blir innført nå.Det er kanskje sånn at det det er premiejegerne som klarer å få dette til,det er jo klart at for å få gjennomført stevner her det ikke er mer enn maks 150 starter på et feltstevne så må det skytes blanda lag med F-G-M-R for i det hele tatt få gjennomført.Da vil det ende opp med at vi hobbyskyttere ender alle som en i A klassen og selvfølgelig blir listefyll påfølgende år.Med selvfølgelig høyere premiesummer til dem som satser og trener og er i toppen.Det samme som i dag er i spesial uten klasser. Løsningen for vår klubb blir vel at vi skyter F-G og spesialpistol en dag og M-R og spesialrevolver dag to.Da utgår selvfølgelig banestevne dag to som vi har nå på vårt todagersstevne.(spesialpistol er jo allerede ødelagt) Ingen påstand fra min side,men konspirasjonsteorier er morsomt ..Har aldri skjønt hvorfor det ikke er klasseføring i spesialfelt. Arvid Øiamo.
 17. Bare til opplysning,da er 150 gr.SWC fra kulegrossisten prøveskutt med 2,8 gr.310.Virker som en grei feltladning.Samme treffpunkt som 105 gr.kula med 3,5 gr.310 Ikke prøvd på langt hold da.
 18. Tom K,jeg har ca 1000 kuler,men jeg vil lade dem selv,flere i huset som skyter 38 og disse er i 357 som jeg bruker,vi er heller ikke plaget med rekylskrekk her i huset så dette går nok greit.Har væt litt lat med kulestøping i det siste så det passer bra å få brukt de opp. tenker jeg starter med 2,8 gr.har 6"løp.
 19. Takk for melding,jeg prøve da alternativ nr 2 Det var noe sånt jeg tenkte på selv også.men det er bestandig greit å vite at noen har prøvd det først.
 20. Lader til 38 med 105 gr leekule og 310 krutt.Men har en del 150 gr.SWC kuler fra kulegrossisten som jeg tenkte å få brukt opp.Har bare 310 krutt og har ikke tenkt å kjøpe annet krutt for disse kulene,vil bare få brukt dem opp.Noen som har passe data til dette?Finner ikke noe fasitsvar på denne kombinasjonen men sikkert noen som har prøvd.
 21. Fra ca.kl.1300 og til sene kvelden,vi bor her.
 22. Det går greit å få kontrollert våpen på Torsdag ja
 23. Oppdal pistolklubb ønsker velkommen til den tradisjonelle påskefelten Lørdag 4 April (påskeaften) fra kl.1000.F-G-M-R Lite snø i år og fine forhold i løypa.
 24. Takker alle deltagere og medarbeidere for en hyggelig skytehelg.Morsomt å være arrangør med så mange hyggelige tilbakemeldinger.Det er litt av drivkraften for oss som holder på med dette og ikke har vett nok til å gi oss.Det kan vel hende at vi prøver igjen en gang.
 25. det blir muligheter for testskyting som i 2012
×
×
 • Create New...