Jump to content

Arvmar

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Arvmar

 • Birthday 07/24/1950

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Arvmar

  Dan Wesson

  Høres bra ut,da får vi gjøre et forsøk
 2. Arvmar

  Dan Wesson

  Må kanskje bare ta en titt på innsiden og se,det er ikke interesant med kostbar børsemakerjobb.
 3. Arvmar

  Dan Wesson

  Noen som har prøvd å gjøre noe med avtrekk på en cal.22 Dan Wesson revolver .En i klubben som i vanvare kjøpte en sånn,men det må jo nesten brukes vinsj på avtrekkeren i da skyting. Har bare S&W revolvere selv og der er det jo ikke noe rakettforskning å få til et anstendig avtrekk.Tips mottas.
 4. Arvmar

  NSF - forslag om nye NM-øvelser og klasser

  Tror kanskje jeg ble misforstått litt med luftskyting,vår klubb har bygd egen luftbane (10m.)og har et meget aktivt miljø med luftskyting i vinterhalvåret og har også deltagelse på landsstevnet for ungdom.Men skjønner ikke hvorfor vi skal endre på et system med klasser som nå fungerer meget godt både i mesterskap og vanlige approberte stevner.
 5. Arvmar

  NSF - forslag om nye NM-øvelser og klasser

  Landsstevne for rekrutter er jo greit nok det,men det er jo bare luftpistol,ungdom vil ha det gøy for at interessen skal holde seg over tid.Skjønner jo at intensjonen er elite,elite og atter elite.Men uten rekrutter så blir det heller ingen elite.En annen ting er jo at ungdom er avhengig av voksne for å reise på stevner,skal dem ha eget stevne så blir det kanskje for mye for mange og dra på både senior NM og eget stevne for ungdommen.Det er jo et av argumentene at NM tar for mye tid med øvelsene vi har i dag og derfor vil redusere,det tar jo ikke lenger tid om vi har ungdomsklasser med på NM.Som arrangør av NM så syns jeg det er hyggelig med kåring av norgesmestre i ungdomsklassene.
 6. Arvmar

  NSF - forslag om nye NM-øvelser og klasser

  Det blir nok veldig enkelt å få med ungdom/jr.på felt NM heretter hvis dette blir vedtatt.Gamle sure gubber som gir faen i rekruttering bare dem får beholde sine hellige veteranklasser.
 7. Arvmar

  Valg av 22 lr pistol

  Den ble gitt bort til en i klubben
 8. Arvmar

  Pris på bly

  Lurer på hva som er nogenlunde rett pris på setteribly,har fått tilbud om kjøp til skrotpris men finner ikke noe .dette dreier seg om flere hundre kilo så det er jo greit om prisen ikke er så veldig høy.
 9. Arvmar

  Valg av 22 lr pistol

  Og i tilfelle en Margolin så selger klubben en for Kr.500,-Er med kuffert og div småting.
 10. Arvmar

  Kuler i rørmagasin

  Takk for svar,var bare litt usikker da dette er min første bøylerifle ,blir vel bare brukt til blinkskyting så det blir heller ikke noen maksladninger og mest i cal.38.men greit å vite at det er trygt med RN kuler.
 11. Arvmar

  Kuler i rørmagasin

  Lurte bare på om det går greit å bruke RN blykuler i en Marlin LA cal.357 ?Vet jo at det ikke er lurt å bruke spisse kuler men har tenkt å bruke 158 gr.RN blykuler som jeg bruker i revolveren.
 12. Arvmar

  338 win mag. Til langhold

  Å skyte på et lite reinsdyr på 500m.avstand er vel en dårlig ide uansett kaliber.Men å si at det er så veldig tung rekyl i 338 WM med lyddempeer montert er vel også feil.De fleste lader vel den slags ammo selv så prismessig blir det vel heller ikke store forskjellen på forskjellige kaliber.har ikke tenkt å diskutere med ekspertene her,kun egne erfaringer med div.kaliber.
 13. Arvmar

  338 win mag. Til langhold

  Veldig lite rekyl med skikkelig demper i min 338WM.Nå har jeg bare skutt med tunge kuler til jakt,men skulle tro den egner seg bra også til langhold med noe lettere kuler.Min er for øvrig til salgs grunnet jaktslutt.
 14. En aldri så liten konspirasjonsteori om hvorfor dette blir innført nå.Det er kanskje sånn at det det er premiejegerne som klarer å få dette til,det er jo klart at for å få gjennomført stevner her det ikke er mer enn maks 150 starter på et feltstevne så må det skytes blanda lag med F-G-M-R for i det hele tatt få gjennomført.Da vil det ende opp med at vi hobbyskyttere ender alle som en i A klassen og selvfølgelig blir listefyll påfølgende år.Med selvfølgelig høyere premiesummer til dem som satser og trener og er i toppen.Det samme som i dag er i spesial uten klasser. Løsningen for vår klubb blir vel at vi skyter F-G og spesialpistol en dag og M-R og spesialrevolver dag to.Da utgår selvfølgelig banestevne dag to som vi har nå på vårt todagersstevne.(spesialpistol er jo allerede ødelagt) Ingen påstand fra min side,men konspirasjonsteorier er morsomt ..Har aldri skjønt hvorfor det ikke er klasseføring i spesialfelt. Arvid Øiamo.
 15. Arvmar

  310 krutt og 150gr SWC 38 spesial

  Bare til opplysning,da er 150 gr.SWC fra kulegrossisten prøveskutt med 2,8 gr.310.Virker som en grei feltladning.Samme treffpunkt som 105 gr.kula med 3,5 gr.310 Ikke prøvd på langt hold da.
×