Jump to content

stella

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stella

  1. Jack russell hanne på 1 år omplasseres pga endring i familieforhold hos eier. Hannen er trivelig og grei, men aktiv. Vant med barn, andre hunder osv. Hans morfar er jaktchampion i sverige på hi som forligger og sprenger samt viltspor champion. Omplasseres av oppdretter. Send meg en meld for mer info om du er interessert.
  2. Vi var på ferie i sverige og vi trimmet våre hunder med svømming som vi pleier..... . Etter en liten stund kom en DIGER rottweiler. Jeg har ikke gode erfaringer med rasen og "Komanderte" min mann til å koble hundene for at de ikke skulle løpe opp til rottisen. Min mann gjorde det, men den siste hunden fikk han ikke tak i med en gang da hun ELSKER å svømme. Han tok henne til slutt i nakken og løftet henne rolig opp et kort øyeblikk, rolig både han og hunden. Dette dreier seg om en terrier. Hunden logret fortsatt og var happy, vi har løftet henne som dette mange ganger.....MEN en mann som snakket norsk så dette og gikk bananas.... Han skulle drepe oss og melde oss til dyrevernet osv osv. Kona hans måtte stoppe han fra å "slå oss i hel". Vi hadde med våre små barn og som sagt 4 hunder så vi gikk rolig vekk...... Hva synest dere om dette ?? Er vi dyremishandlere ???? Kan man ta hunden rolig i nakken mens man venter på at halsbåndet skal vere på plass??????
  3. hei =) Jeg deler din frustrasjon og etter det du forteller så takler du det supert!!!! Jeg hadde en fulglehund som synest at alt var greit helt til hun plutselig en dag synest alt var livsfarlig..... En av mine ting var å dra henne med på utendørs konsert med bjørn eidsvåg..... I en park i nærheten..... Hun synest det var skummelt, men etter en stund var det ok.... Har også erfart at ridestevner er en utmerket måte å møte mange "skrekkelige" ting på. Eks mennesker, hunder, hester, biler, traktorer osv osv. Det er mye av dem og meget konsentrert på ridestevner!!!!!! Lykke til og ikke gi deg!!!! MEN ikke la fremmende hilse på henne om hun synest det er skummelt, det fører sjelden til noe bra!!!
  4. jeg har sett jakt cocker jobbe i sverige under jakt. Det var ganske så fasinerende å se på. Var på saxhyttan gård tror jeg under en fuglehund trening. Pelle het han som hadde den, det er de som eier/driver stedet.
  5. Jeg passer på at mannen min tapper blod når de slakter. Har blod av hjortevilt og storfe. Har nå et helt lager, så var det bare å komme i gang med treningen. Har gått et kurs i sverige, men har liksom ikke blitt mer en det.
  6. tusen takk for svar, så vidt jeg vet er det ikke grevling i vårt området ( vi bor på karmøy) og reven er det heller ikke så mange av desverre. Men mink er det en del av og det hadde vert spennede å forsøkt unghund på dette.
  7. Vil bare si at jeg har møtt mange vorstere på jakt prøver og det som slo meg i forskjellen mellom rugdelia vorstere og andre var at rugdelia sine var så rolige og avbalanserte hele dagen, de andre peip og maste hele dagen så jeg trodde jg skulle bli sprø. Kan jo vere tilfeldig eller det kan ha med tidlig sosialisering ikke vet jeg. Vet bare at når jeg er inne så skal mine hunder ligge rolig og holde fred, når de er ute skal de også forholde seg rolig til de blir sluppet for å jakte ev jobbe på andre måter..... Selvsagt skal hunder vere barnevenlige, men jammen skal barn vere hundevenlige også. Jeg lar ikke barn klatre og mase på hundene når de skal sove, men de må gjerne leke med dem og mine hunder er snille med barn. Men som sagt ingen barn får henge og slite i mine hunder, inkl mine egne barn. Akkurat dette har også mye med sosialisering fra valpen var liten.!!!! Dårlige individer finnes i alle raser både settere, vorstere osv osv både på helse, gemytt og bruksegenskaper. Jeg anbefaler på det sterkeste å heller velge fra en god oppdretter med god oppfølging med gode linjer en akkurat rase. Det ser jeg forøvrig at du har gjort med å velge rugdelia. Lykke til med valpen =)
  8. Hei jeg er fersk på dette med hi jakt, når anbefaler dere å starte å trene en ung hund på rovvilt, eks det er jo forskjell på risikoen på mink og grevling osv og hvordan anbefaler der å starte?? Vere med erfarne hunder eller gå på kunst hi???
  9. oppdretteren som jeg snakket om som har jack har solgt hunder til flere jakt lag i sverige, blant annet en "huntmaster" som driver et stort gods med flere vald involvert og al l slags jakt. Han kan bekrefte at hundene fungerer utmerket i praktisk ettersøks arbeid!!! Han har mye erfaring med mange ulike raser fra før. Kansje grunnen til at weimaraner ikke blir brukt så mye i norge av toll osv som eks labrador er at en labrador er lettere å trene og mer willing to please,samt en særdeles sosial hund, dette er jo også svært viktig med tanke på hunder som skal jobbe i store folkemengder og som det koster 100 tusen vis å trene. En weimaraner går fortere lei enn eks springer eller labrador, samt at de ofte er enmanns hunder som knytter seg til eieren og ikke en hund som vil jobbe like bra for hvem som helst!!! Dersom man går bak i weimaranerens historie vil man se at den slekter på blodhunden.... Det er nok forklaringen på at de har flere lukte celler. Grunnen til at eks blodhund blir brukt relativt lite er at de er særdeles vanskelige å trene til noe som helst annet en å følge et spor fra a-b. ( basert på at fakta program som omhandlet blodhunder)
  10. weimaraner og jack russell terrier blir brukt mye i sverige. Begge er jo raser som kan brukes til annen jakt også. Weimaraner har mange flere lukte celler i nesen en andre raser og er brukt mye i usa i ettersøk både etter mennesker og dyr.De er i slekt med blodhunden. Sjekk ut denne kennelen i sverige som har jrt www.svedudden.se de går ettersøk med alle sine hunder og som regel til 1 premie og ofte med hp. Er nok viktig å velge linje og ikke bare rase....
  11. gratis med valper=) Vi skal parre snarat vi også, kan jeg spørre deg hvilken dag du parret på?? Vi skal reise langt og dette er tispens første kull. Sist løpetid har jeg notert at hun sto etter 10 dager og sto så i 5 dager frem over. Men leser så i bøkene at dette kan variere veldig fra løpetid til løpetid.... Vet at søsteren ble parret på 15 dagen, men ingen garanti det heller..... Altså like klok.....
  12. hei jeg kan på det sterkeste anbefale filmene og boken til anders landind "slik trenar jag min valp" og slik trenar jag min unghund" de kan kjøpes på rotvelta.no. Det anbefales på det sterkeste å se filmene før du får hunden slik at du er klar, for en viktig del av hans teori er at mye av det skal trenes inn svært tidlig allerede med en gang du får valpen i hus. Vi har hatt fuglehunder før, men før vi fikk den siste anskafet jeg meg desse filmene og fulgte hans metoder. Det har gitt meg det mest problemfrie og gledelige hundeholdet jeg har opplevd=) En lydig hund som aldri drar i båndet, hisser seg opp over ting, stikker av, bjeffer eller hopper på folk. Den apporterer alt og har fine søk og er lydig i fugl.
  13. hei jeg har forsøkt å kontakte bykle fjellstyre uten å få respons. Jeg har også vert på inatur uten at jeg fant noe. For meg er det mest aktuellt med høyfjells jakt på rype med hund som er aktuellt og da er vel hovden og bykle det beste område ??? Bykle jeger og fisk har ikke nettside eller konktakt info så det ble litt komplisert.....
  14. hei har noen greie på hvor man kan få kjøpt jaktkort på småvilt i dette området. Er helt ny her og har ingen kontakter. Takknemlig for hjelp =)
  15. Jeg har da vert på flere prøvere, både i norge og sverige... Den først prøven jeg refererte til var i norge der alle rasene var representert, den andre var i sverige hvor kun de kontinentale ble avprøvet. Grunnen til at jeg nevnte den svenske prøven var at der var det mange weimaranere samlet, i norge kun noen få og da kunne det jo vere tilfeldig at de i norge bare var godt oppdratt eller av en god linje. Men i sverige der mange var samlet var situasjonen den samme. OG du har selvsagt rett, det er KUN norge som avprøver kontinentale og britiske raser samlet.......
  16. Min erfaring fra fuglehund prøver i sverige der ulike raser var representert er faktisk at weimaranerene er en fredelig rase i dette selskap. Jeg var å så på en prøve hvor det var 15-20 weimaraner ( rasen er vesentlig støre i sverige) og her var de lite eller ingen piping og pistring. Jeg må si meg imponert, jeg hater bikkjer som maser og piper og vil aldri anskaffe meg en rase der dette er utbredt, vil derfor å få kartlagt ev linjer/ raser der dette ikke er noe problem... vil gjerne høre andres erfaring...l
  17. Var på en prøve for fuglehunder for en tid tilbake, her observerte jeg oppførsel hos de ulike rasene. Det var mange vorstere, noen bretoner, weimaraner, mustlander og pointer. Mange av vorsterene laget et heidudrande sirkus med piping, bjeffing og masing og det samme for breton og pointer.... Weimaranerene var det ikke en lyd i selv om de gjorde det utmerket på prøven og fikk premie alle sammen, det samme med mustlander. Mitt spørsmål er da om dette er et problem i rasene eller om det er linje og eller oppdragelse som gjør denne oppførselen. Dommeren ble skikkelig irritert på alt bråket. Jeg hadde forøvrig aldri orket å ha en slik bråkebøtte.
×
×
  • Create New...