Jump to content

skinner

Members
  • Posts

    225
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by skinner

  1. OK. Norma hylser. 70 grs MRP=komprimert ladning. Ingen tegn til høyt trykk, hadde det ikke vært for at QL antyder farlig nært makstrykk hadde jeg nok gjort som du antyder, gått opp litt i ladevekt. Men på den annen side så er Norma fabrikkladd Ecostrike og min TTSX ladning veldig like i hastighet, 914/906. Og man må vel gå ut i fra at Fabrikkladd ligger godt innenfor maks trykk, dog tett oppunder?
  2. Stusser litt her. Våpen Remington 700 med originalløp. Lader 140 grs Barnes TTSX med 70 grs MRP. I følge Quickload skulle dette gi ca 980 m/s og ligge (faretruende) nær max. Kronografert hastighet er 906 m/s, dvs da ca 80 m/s forskjell i forhold til teoretisk kalkulet hastighet. Som referanse kronograferte jeg 140 grs Norma Ecostrike fabrikkladd. Oppgitt til 950 m/s. Kronografert til 914 m/s, et avvik som jeg ut i fra tidligere erfaring med kronografering av fabrikkammo syns er innenfor det forventede. Men så melder tvilen seg da, spesielt i forhold til førstnevnte ladning som egentlig skal være ganske heftig, og vesentlig hardere enn den fabrikkladde Normaen. Og da er det to feilkilder, feil i QuickLoad eller feil med kronografen (Prochrono pluss, så ikke noe fancy, men har tidligere vist hastigheter innenfor det som blir oppgitt både på fabrikkammo og ladetabeller.
  3. skinner

    Durano.no

    Veeeel, er ikke sikker på om det blir respons på pm heller??????
  4. skinner

    Durano.no

    Ok. Da forstår jeg, sendte før de tidene du oppgir. Sender på nytt fra siden deres, eller her, så snart jeg får tid, Takk for kjapp tilbakemelding
  5. skinner

    Durano.no

    Legger spørsmålet her siden det sikkert er flere som ser tråd her enn på "prosjekter". Spørsmålet er om noen vet om det er vanlig at det er treig respons derfra, på relativt enkle spørsmål??? Får ingen respons på henvendelse gjennom hjemmesiden deres; Ferie kanskje?
  6. Ja, han snakka om at det var en lakkerer som gjorde det. Så i en annen tråd for ei tid siden hva det var de brukte, men husker det ikke. Har samme erfaring som deg, ikke veldig holdbar den grå og spettete
  7. Hei. Har et par Hi-Tech skjefter, i sin tid kjøpt fra Rafdal. Nå trenger de en opp"shining", Rafdal bruker/brukte som finish??? Spurte en gang i tiden, fikk ikke svar, gidder ikke spørre flere ganger. Takk
  8. Har fire R93'ere med til sammen 10 kaliber. Skjønner ikke at dere som ikke har Blaser gidder å engasjere dere. Oppriktig redde for oss Blaser eiere, eller bare meldt seg på i hylekoret? Har ladet 338-06 i Blaseren hardere enn i noe annet kaliber og rifle jeg har, og jeg har mange Har opplevd sprekk i låseklakker på Remngton 700 (i 6,5x300WWH) med det som i utg.pkt er en mildere ladning enn det jeg trøkker inn i -06 hylsa i 338'en. OG, tror ikke jeg kommer til å få noe sluttstykke i skallen. Ut ifra bildene publisert i tråden her så ser det ut som unormalt stort overtrykk, ser det som helt usannsynlig at det skal ha skjedd med fabrikkammo. Og det er mye å gå på med hjemmeladd, tro meg, "been ther, done it)
  9. Prøvde Bradley'en her om dagen. Ble veldig bra. MEN, det forundret meg at det var så lite av hver brikett som ble til røyk. Sett at den er ca 15mm tykk, var det kanskje bare 5-7mm av hver brikett som ble omvandlet til røyk, før automatikken mater på med en ny en. Noen med samme, eller andre erfaringer?
  10. Dette er ikke kødd: De siste skallene jeg har bleket har jeg bleket med Blenda. Som sagt, ikke kødd
  11. Kåsadalen. Imingdalen er bortkasta med mindre du veit at det er dyr der. Sjelden eller aldri dyr i begynnelsen av jakta. Men kan trekke opp dit om det er rett vind og det blir jakta hardt sør for Imingen. Ville reist så langt inn og vest i terrenget som mulig. Hetteområdet er bra, Mårbu er et godt utgangspunkt
  12. Hei folkens- Familien til en kamerat av meg har arvet et klenodie. Det er en Westley Richards, så mye kan en lese av merkingen. Videre er det merket "For W.R.N cartrige 500 bore"og et våpennummer som begynner med K5xxx. Noen som vet noe om det, f.eks produksjonsår, pris osv? Alle opplysninger tas imot med takk.
  13. Var en gang i tiden eier av den 602'en i 416 Rigby som Svein bygde for "Editore Capo" (Erik Braathen). Jaktdiopter i bakre base som det var på tidlige modeller. Den som både var bygd av Svein for en annen kjent,kjær og viktig bladfyk, innbrakte ca kr 5000 når den ble solgt.
  14. @ Sauer-Hansen Morn. Blir litt forvirret her Den Compact pointen jeg har kjøpt er til Blaser. Hvor vidt denne kun skal gå til R93 (som jeg har) eller R8, det vet jeg ikke. MEN, her er det jeg blir forvirret. Den originale Blasermontasjen går jo på begge, (har forstått det slik at det er ringene som ikke kan mixes mellom disse to montasjene?) og dersom det finnes en original Blasermontasje til Compact point, så kan jeg da ikke forstå at denne ikke skal gå til R93???? Har vært inne på Norma sin hjemmeside, der står det for montasjene til Aimpoint, Docter osv at de går på både R93/R8???????? og koster kr4500!!!!!!! Problemet med den montasjen jeg har er at den passer, men er etter min mening for dårlig og for komplisert, sammenlignet med en original Blasermontasje. Blir vel til at jeg ender opp med et Docter sikte, dersom det viser seg at montasjen til dette er en Blaser. Skjønner Ikke lett når man blir for gammel og for sær Uansett, takk for engasjement og informasjon både til deg og de andre som har lagt inn info.
  15. Hei igjen. Det er en Comapct point for Blaser jeg har prøvd, men montasjen er en MAK(killick- eller noe slikt). Og ja, det er et utrolig bra sikte. Men, som dere er inne på her, montasjen er så full av fjærer, umbrakoskruer og små umbrakoskruer at jeg med tidligere kjennskap til MAK montasjer, aldri vil stole på at den sitter ordentlig. Selv om det også er magnet. Virker rett og slett som en simpel montasje. Vil nok ofre Compact pointen til fordel for en Aimpoint, rett og slett fordi sistnevnte er montert på en ekte Blaser montasje.
  16. Kjøpte et Compact point på "Blaser" montasje. Var en MAK montasje. Har veldig dårlige erfaringer med MAK montasjer fra tidligere, og ble da selvsagt ikke overrasket over at denne for Compact pointen heller ikke var brukandes. Så er spørsmålet, finnes det en original Blaser montasje for Compact point? Noen som vet? Ser/vet at den finnes for Doctor, Aimpoint og Z-point. Men finnes den for Compact point, det er spørsmålet
  17. Hei. Ut i fra ditt krav nr 1, er det Co-Ax'en du må ha. Den produserer, pga "flytende" dier, mye rettere kuler. Dette har jeg prøvd, målt og svaret er, uansett hva andre forståsegpåere mener, udiskutabelt. Har Co-ax, Rock Chucker, Dillon 650 og 550, og det er utvilsomt Co-ax'en som produserer patroner med minst kast i. Hvor vidt de andre produserer patroner med så mye kast i at det i stor grad påvirker presisjonen, det er en annen sak. Stort sett så får en all hjemmeladet ammo til å gå veldig bra, med litt eksprementering.
  18. Er vel ikkje kvart år at det er rein nord-aust for Mår
  19. @blaser88 Kommentar til meg
  20. Har 40cm pipe i 338/06, fungerer bra. 56 grs N150 og Nosler 210 grs går helt greit. Har skutt et par hundre skudd gjennom en A-tech cmm6, fungerer greit det og. Har nå satt på Hausken standard, skal tåle det meste pga forsterkningsringen, gjenstår å se?
  21. Har hatt en slik en, solgte den pga av heftig rekyl. Når det gjelder ladedata så kan jeg være behjelpelig med dette, om det blir noe kjøp. Altså- solgte den pga heftig rekyl.Og bare så det er sagt, er ikke spesielt redd for rekyl. Dette var en Weatherby MkV, original med Krieger pipe, utrulig bra presisjon. Måtte skyte meg gjennom de "vanlige" kalibrene mine, 30.06, 300WM, 375 H&H, for å til slutt ende opp med 340'en. Da gikk det greit. Å gå fra 6,5x55/3006 og rett på 340'en funka ikke. Ble skuddredd etter 8-10 skudd. Og etter hvert føltes det litt meningsløst å skyte x-antall skudd med både 300 og 375 for å kunne avfyre en 340, når begge de to andre gjør en mer enn ok jobb. Så da ble den solgt, og den nye eieren bruker den faktisk til jaktfeltskyting, så han er ikke redd for rekyl i alle fall.
  22. skinner

    RLE-operasjon

    Hei. Tok det samme for 10 dager siden, ser som i gamle dager på kort avstand, ikke forandret seg til det negative på lang avstand heller. (Ikke laser operert men skiftet linser innvendig osv osv) Det er en problemavstand litt utenfor vanlig leseavstand, omtrent som pc avstand, der er det ikke klart synsbilde. Dette kan om det ikke bedrer seg, korrigeres med et par billige briller. Nå er linsene (de nye) korrigert for skjeve hornhinner, langsyntet, og et eller annet optisk feil som jeg ikke husker hva var. Dersom du er operert på samme måte som meg tror jeg du kan roe ned, er du laseroperert vet jeg ikke. Jeg fikk bwskjed om at med lser måtte en velg om en ville se på langt eller kort hold, motsatt av hva en valgte måtte korrigeres med briller. OT
  23. Samme adresse, samme husstand. Et boligkompleks i Oslo kan f.eks ikke ha felles våpenskap, selv om de har samme adresse og bor i samme hus Ellers etter søknad til politiet, inntil 1 år av gangen.
×
×
  • Create New...