Jump to content

kimveg

Members
  • Posts

    141
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kimveg

  1. Bare husk på at det er jakta dere betaler outfitter for. Tags er betaling til stat/delstat såvidt jeg vet. Det betyr at man ikke kan påregne avslag fordi man ikke vil ha med skinn hjem. Selvsagt sparer man utgifter til taxidermist. Men, jeg ville vurdert å ta med skallen om ikke annet. Å få en skalle kokt, koster ikke all verden.

     

    Jeg tenkte på litt mindre i tips hvis guiden beholdt skinnet :)

  2. [/color]

    Takk for veldig oppklarende svar! :)

     

    Vi har tag på 2 bjørn og 4 ulv. Grunen til at vi reiser høst er egentlig at det var kun denne årstiden det passer her hjemme. Så får vi håpe det er mulig å se noen flotte dyr, også på høst.

    kan hende dere er heldige med farger i naturen generelt, normalt sett er ulv bare en drøm nå på denne tiden, den er lettest på vinteren.

    Hvor mye alkohol pleier det å konsumeres på slike turer?

    minst mulig :winke1: tenk på at dere betaler mye penger for opplevelsen, ikke drekk den bort, er greit med noen øl bokser om dagen, men har man med for mye er det fort for at de blir drukket opp. ( forsiktig med å spandere brennevin på guider, de har som regel et større drikke problem en nordmenn 8)

     

    Ja, rapport skal det bli.

  3. Ser du har fått mye fornuftige svar her.

    Jeg vil bare tilføye litt på spørsmål 2.

    Du har ikke sagt hvordan type jakt, eller hvor dere skal, men jeg vil anbefale å kjøpe med en del snacks og godis. Samt litt eget mineralvann til å ha med ut. Det er som regel med mat og drikke til måltidene, men det lille ekstra til å kose seg med er ofte ikke inkludert!

    Det er også normalt å tipse kokka om dere er på en camp der det er egen kokke.

    Tipsene må man sette litt i perspektiv til hva man føler man har fått ut av jakten, hvis derehar betalt for 2 tagger og kun skal ha med et skinn hver er det mulig å prøve å få litt for skinnet av outfitteren.

     

    God tur og lykke til.

    Er det noe kombi jakt siden dere reiser på høsten? Eller er det bare Bjørn?

  4. 1. Det er flere som selger turer, men det er mange useriøse der ute også. Kan anbefale Atira. Gå inn på http://www.opplevverden.no" target="_blank

    2. Jeg har vært flere steder der borte og vil anbefale bc, og Rocky mountains. Det er her du får villmarken, kjempefine fjell med rå fiske i elver.

    3.kaliber: alt fra 6,5 og oppover funker, jeg bruker selv 308, det viktigste er å kunne bruke den :D

    4. Det er oftest ingen problem å reise med våpen, men man er aldri sikker på hva man må betale for transporten, det kom vel på litt over 1000kr når jeg reiste i fjor, jeg reiste med noen som fløy fra Sverige og de hadde ikke betalt noe. Så det er ikke helt til å bli klok på. Det er bare å beregne god tid, smile og være glad :D

    Jeg vil anbefale eget våpen, jeg kan ikke tenke meg selv med et ukjent våpen å skyte på et dyr.

  5. Jeg går som sagt alltid med hunden i bånd og når han kom ettermeg rygget jeg unna og ba ham trekke seg tilbake for jeg kunne ikke garantere hvordan hunden ville reagere når han sto helt oppe i ansiktet på meg og dyttet meg.

     

    Den er jo i utgangspunktet helt grei den, men sørg nå for all del slik at den naboen ikke kan anmelde deg for et hundebitt.

    Om han allerede hater hunder, slik det virker som, så er nok veien til en anmeldelse kort om han endelig får en mulighet.

    Det var det jeg var litt redd for. Derfor jeg bare rygget unna og prøvde å holde hunden unna. Vl ikke at han skulle kommet imellom oss, jeg vet ikke hvordan min hund ville reagert, og det er det vel ikke mange andre hundeeiere som vet heller! Så det er bare være forsiktig der.

  6. Hallo

     

    Man skal vel være glad naboen ikke har en slik hobby..

     

    " target="_blank

    Det er sant :D men han spilte i band tidligere, men de siste åra har jeg ikke sett eller hørt noe mere. De orket vel ikke fyren. Det er godt junior har overtatt nitro bilen. Og flere andre gutter i nabolaget har. Jeg tenker jeg skal sponse de litt med fuel jeg 8)

  7. Det er det jeg venter på, å kunne bruke selvforsvarsparagrafen, når episoden var sto politimannen 50 meter unna og ventet på hva som kom til å skje. mne jeg kommer som sagt aldri til å ta første skrittet vidre fra hva han gjør. Politimannen ringte meg opp etter hendelsen der jeg forklarte han foranledningen og det han ikke hadde fått med seg, så vi får let time show :)

  8. Når jeg leser det her er jeg veldig glad for at jeg ikke har en fremtid i et boligfelt. Hører mange sier bønder krangler om eiendomsgrenser osv, men de største eiendomskongene som teller millimetere tror jeg har rundt omkring 1daa..

    Naboen fra "helvete" dukker dessverre opp fra tid til annen, noe du har oppdaget. Når man kjøper hus burde man egentlig være like nøye med research om naboer som tilstandsanalysen på huset..!

    Hva gjør man så med slike naboer?

    Det er egentlig bare to valg når ting er fastlåst:

    1. Flytte...

    2. Håpe at naboen flytter.

    Dersom situasjonen er såååå ille som du beskriver, så er det nok det der det koker ned til, dessverre.

    Jeg forstår det slik at dere har koblet politiet inn i dette?

    Dersom alle naboer, hver for seg!!, retter en anmeldelse om truende adferd, og at dette utgjør et stort problem for nabolagets trivsel, så må vel politiet kunne komme med en form for reaksjon? Et slags forbud mot å ta kontakt med deg og de andre det gjelder f.eks.? Sørge for at han holder seg innafor "skigar´n" sin med kontrollbehovet...

    Har også hørt om at man på bygda har tydd til mer håndfaste grep mot slike, noe som i neste omgang har ført til at "problemelementer" flytter, men slikt skal man ikke oppfordre til her på kammeret.

     

    Vi kjøpte tomt og bygde føre han, det skjer ikke at vi flytter. hele nabolaget vil spytte inn penger å kjøpe huset hans bare for å bli kvitt han. vi får bare se hva han gjør utavseg. alle med hunder på feltet kommer bare til å fortsette slik vi alltid har gjort og gjerne litt mere rundt svingen ved tomten hans :winke1:

  9. ....., men jeg vurder å ta med bearspray en min når ....lol:

     

    @kimveg: Regner med at du da har politimesterens tillatelse ti å besitte "bearspray" ...hvis ikke er dette et brudd på våpenloven som vil kunne gi bøter og tilbakekall av våpenkort.

    Har i mellomtiden sjekket opp dette med bjørnesprayen, den er tatt med fra Canada, jeg har vært der en rekke ganger og har ikke alltid vært enkel å få tak på der føre man reiser ut i bushen, så den har jeg reist med flere ganger, men fikk nå beskjed om at den var søknadspliktig i norge, så nå er det kanskje noen politistudenter som får testet den, jeg leverte den inn for å ikke ha noen ulovligheter på meg :)

    Videre klarer jeg ikke helt å tro din beskrivelse av situasjonen med naboen... Nabokonflikter har ofte (alltid) langt flere sider og nyanser enn det du beskriver.

    Her er det mange sider, men alle vender seg mot han

    Trolig kommer du mye lengre med naturlig høffelighet, hunden i bånd og ikke la deg provosere av mulig noe plagsom adferd fra naboen.

    Har alltid vært høfflig frem til et punkt, jeg prøvde tilogmed å inkludrere fyren, lederen av velforeningen var og snakket med han for noen år siden også. Men nå har det gått så langt at Mr nice har lagt seg :)

    Anmeldelser og motanmeldelser vil i slike situasjoner aldri gavne deg som våpeneier/ hundeeier.

     

    Sikkert frustrerende for deg med det du opplever som en plagsom nabo...men er su sikker på at du ikke tidvis slipper bikkja ut om kvelden for fri lufting osv....OFTE er begge parter skyld i slike konflikter.

    Jeg er 100% sikker på at jeg ikke slipper hunden ut på fri lufting, da hadde det ikke vært katter inærheten og bikkja hadde vært over alle hauger. samt jeg vet og innrømmer at jeg ikke har nok dressur til å stole på innkalling inne på et boligfelt, på jakt/ettersøk har jeg kontroll men ikke på boligfeltet

  10. Bare sørg for at den som da får det til å sprekke ikke nødvendigvis har verken våpen eller hund, så ikke noen blir fradømt en viktig del av livet sitt.

     

    Finn en litt fandenivoldsk tenåring som tåler en trøkk, og sørg for å filme.

     

    Jeg har såpass god dialog med politiet i denne saken at jeg er ikke redd for hva som skjer, jeg blir nok ikke fratatt noe så lenge det ikke er noe av dette i bruk :wink:

    Det var hunden jeg var redd for når han kom helt inn på meg og truet meg, som jeg sa til han at jeg vet ikke hvordan hunden kan reagere!

  11. Mannen er ca 45 år og flyttet rett fra guttrommet hos moren, til han bygde hus her på feltet for 6 år siden. jeg hører folk som kjenner familien hans at han og søstra var store terrorister på skolen når de var små, så det ligger nok langt inne hos han.

    Det er kjempesynd med slike folk på et boligfelt, her på feltet er det folk i alle alder, alt fra godt voksne med unger som har flyttet ut til yngre småbarnsforeldre.

    Jeg lurer på om jeg skal sende han et brev der jeg oppfordrer han til å komme personlig og gi en unskyldning for oppførselen sin, mot at jeg da ikke kommer til å lufte hunden min 4 ganger daglig rundt svingen der tomten hans er, noe som han ikke kan nekte meg :P

  12. Jeg er fullt klar over at mange vil ungå bråk omtrent for enhver pris, og jeg respekterer deres valg.

    Jeg derimot, vil aldri i verden akseptere at en person skal få terrorisere et nabolag, og da spesielt barn, og har overhode ikke noe problem med å konfrontere slike personer.

     

    Enig, det finnes ingen fasit. Folk må selv få velge om de kan akseptere et slikt "terrorvelde" eller om de vil stå i mot, det er bare viktig å vite hva man går til. Om du lar det gå til håndgemeng så er det greit nok, men som våpeneier tar du en ekstra risiko. Om DU blir anmeldt for vold er et midlertidig beslag nesten garantert i disse tider, selv om du har vitner på at du ble angrepet og kun forsvarte deg. Politiet liker ikke slike konflikter og har nok lett for å se på begge parter som like skyldige, tross alt valgte du å ikke gi deg.

     

    Jeg kommer aldri til å være den som eskalerer situasjonen, eller tar første slaget, men det har gått så langt at å fortsette å ignorere gjør barer han til en "vinner" Jeg har jo vitner på hans oppførsel og truende adferd, og det av tjeneste menn og truende mot tjeneste hund, så tror ikke han ville kommet særlig langt hvis han begynner å ta det lenger.

    Jeg har snakket med mange på boligfeltet og vi er vel enige om at han må bli såpass provosert at han gjør stor nok feil så vi får anmeldt han :twisted:

  13. Reagerer han på hund på vei? Eller kanskje hund i veikant/grøft?

    Med andre ord: Tror vedkommende at han eier veikanten?

     

    I fall det siste, kan man kanskje sørge for å få slått ned ett par merke pinner i eiendomsgrensen.

     

    Han mener jeg er respektløs som lufter hungen/ går forbi huset hans.

  14. Jeg har prøvd å snakke med han flere ganger, men han er tom. han har diabetes og vi har unskyldt han for dette i flere år, jeg er faktisk siste nabo som har vendt meg mot han, jeg har tilogmed vært litt oppsøkende mot ham for å inkludrere ham. Men det er tidligere. nå er hele nabolaget i ryggen min og jeg fikk støtte meldinger fra hele nabolaget etter hendelsen.

    Jeg har også blitt sjekket av politiet. mannen var så gal at han begynte å skjelle på en ny nabo for noen år siden, han var da i politiet og hunden var tjenestehund! så dette var vel litt feil man å skjelle ut, han skjelte også ut noen andre unger oppi gaten og det var også feil unger å skjelle på for faren til den ene jenta er også politi :)

    Og til min gærne nabo uflaks var det disse to jeg hadde snakket med når jeg var på lufteturen, så jeg viste de sto ute i det gærningen begynte å rope å skjelle å dytte på meg, så jeg var også høyrøstet tilbake. så det var flere naboer som hadde hørt det og ropet på de, så de to sto 50 m unna og så på for å se hvordan det eskalerte :lol:

     

    Jeg går som sagt alltid med hunden i bånd og når han kom ettermeg rygget jeg unna og ba ham trekke seg tilbake for jeg kunne ikke garantere hvordan hunden ville reagere når han sto helt oppe i ansiktet på meg og dyttet meg.

    Det blir nok lufting i veikanten rundt den svingen fremover. :wink:

  15. Jeg har alltid hunden i bånd, har katter i nabolaget og løs hund og katter går ikke bra :)

    Naboen er syk i hode, jeg er ikke den første han har skjelt ut men også unger som leker i gata. Jeg har snakket med alle naboene rundt her, og det er ingen som vil ha han i nabolaget.

     

    Mener jeg har hørt at selve grøftekanten er kommunal så lenge det er veikanten? Stemmer dette?

  16. Er det noen som vet hvordan reglene er for når man lufter hunden på et boligfelt, der det er kommunal vei? Jeg har en i nabolaget(2 hus på skrå over veien) som hater hunde og katte eiere, han har ved flere anledninger springet ut og jaget katter og har også flere ganger springi etter og kjelt ut hundeeiere. Dette har ha gjort med meg nå tre ganger, og dette uten at min hund noen gang har bæsjet på tomten hans.

    I går gikk det så langt at det ble nesten håndgemeng.

    Det jeg lurer på da er hvordan er reglene for å lufte hunden langs veikanten på boligfeltet?

    Jeg har selv to små barn som leker ute i veikanter og rundt omkring så jeg er den som er nøyer på å plukke opp etter hunder også andre en min egen.

    Hilsen en egentlig sympatisk hundeeier :)

×
×
  • Create New...