Jump to content

b_cybe

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by b_cybe

  1. Folk har forskjellige meninger (og noen tar det kanskje litt vel langt). Husker en episode mens jeg bodde på studenthybel, kom i småsnakk med en av hybelnaboene min og nevnte da at jeg holdt på å ta jegerkurs. Hvorpå jeg mer eller mindre ble utskjelt (med mer eller mindre de samme tingene som står i kommentarene dine). Jeg prøvde å komme med et par innlegg hvor man så på det fra et annet standpunkt men da fikk jeg like greit til svar at dette var hennes mening som hun hadde full rett til å ha (mens jeg hadde tydeligvis ikke rett på min mening ). Syntes det kanskje ligger noe i tiden at man liksom skal se ned på jegere som noe stygt, er jo veldig vanlig i tegnefilmer bla. å ha dyr som oppfører/snakker som mennesker og jegerne er da alltid en ond person.
  2. I bruksanvisningen som følgte med min stokkolje står det at man can bruke en børste eller et tøy stykke dyppet i oljen. Vet ikke om det var det du mente?
  3. b_cybe

    Duejakt +Tips

    Får ta å stikke innom den intersporten da, den nettsiden tror jeg ble litt vel dyr for min del. 24 lokkeduer med frakt til Norge kom på over 1000 kroner, i tilleg må jeg vel betale moms når de kommer til landet og da blir det for dyrt for min smak, er akkurat ferdig med hovedfag/master og har ikke fått meg fast jobb enda så lommeboken er ikke akkurat så feit for tiden. Evt. får jeg kjøpe de på jaktdepotet, de så ikke så helt værst ut og hadde en grei pris.
  4. b_cybe

    Choker

    Er det ikke noe annet en streker? På min baikal er 1/4 merket med IC og 1/2 merket med M. Nå kjøpte jeg min baikal i år da så muligens forskjellig merking. Men ser at mine har noen hakk i enden, den med 1/4 trangboring har 4 hakk, mens den med 1/2 har 3 hakk, den jeg bruker som er 1/1 har kun et hakk i enden. Men vet ikke om disse hakkene er det samme som strekene dine, evt. om du ser noen "hakk" i enden av choken
  5. b_cybe

    Duejakt +Tips

    Veldig interessant, takk skal du ha. Er selv fersk jeger og tenkte jeg skulle prøve meg på posteringsjakt, men hvor får man kjøpt de "bedre" lokkeduene? Har vært litt rundt og sett, men har hittil kun funnet de du betegner som søppel...
  6. Hadde vel egentlig ikke tenkt å skyte mot veien, men var allikevel litt usikker på hvordan reglene på dette var. Har tenkt å sette meg i ene enden av jordet (jordet grenser til et nytt jordet men er elv/bekk mellom og dermed en del trær). Får sørge for at jeg skyter parallelt eller litt bort fra veien. Mente det var noe om at når man brukte stål så skulle man helst ha litt større haglstørrelse, men er fortsatt ganske fersk jeger så tar jo alltids i mot tips, skal ta å kjøpe inn en del jaktammunisjon nå snart skal ta og kjøpe en del med nr6 hagl samtidig som jeg kan bruke til dette, så får jeg heller bruke nr 4 på skogsfugl jakten.
  7. Jeg har et spørsmål av liknende natur, så tar meg friheten og låner tråden litt hvis jeg får lov. Har nemmelig tenkt å prøve meg på posteringsjakt på ringduer på et jordet her i nærområdet, og syntes jeg har funnet et ganske bra jordet hvor det i ytterkanten er en del skog som jeg kan gjemme/kammoflere meg i. Problemet er bare at det går en vei forbi dette jordet (tror den er mellom 400-500m unna der jeg setter meg opp for å skyte men skal måle opp dette bedre). Planlegger å bruke nr 4 stålhagl som da har oppgitt diameter på 3.25mm (alstå burde man vel ha 325m sikkerhetssone). Burde det da være noe problemer med å skyte 400-500m unna veien eller bør jeg finne meg et annet jordet? Vil helst være på den sikre siden her, går jo en del trafikk der.
  8. Kjempelekkert, og veldig nyttig informasjon om fremgangsmåte for en fersk jeger som meg selv.
  9. Bare prøvde litt med haglen nå, jeg personlig klarer ikke å dra den nok frem med pekefingeren, men nå er ikke jeg noen muskelbunt kan tenkes andre klarer det. Testet samtidig med venstre tommel (alstå å flytte venstre hånd fra forskjeftet) og syntes kanskje det gikk raskere og greiere enn når jeg prøvde tilsvarende med høyre. Jeg regner med å gå på støkkjakt uten hund (har lyst på hund men kommer neppe til å bli denne sesongen) og jeg regner derfor med at det smarteste er å ha den mest åpne choken i nederste løpet (det løpet som avfyres først) slik at den fungerer bedre på korte avstander enn det øvre løpet som jeg da har en trangere choke i. Jeg har målt litt på mine 3 choker og den med 0.5 er trangere (mindre åpning) enn den med 0.25, det betyr vel at choken merket med 0.5 har en større trangborring og dermed skal holde haglsvermen samlet lenger og på den måten fungere bedre på litt avstand, mener det var det vi lærte på det jegerkurset jeg tok ihvertfall. Men hvor mye trangere det er tror jeg vi trenger noen med mer kompetanse til å svare på
  10. Det man må gjøre er å trekke avtrekkeren fremover, slik at det kommer et klikk. Du må da typisk flytte tommelen fra sikringen og dytte avtrekkeren frem til du hører klikket. Slik at du må skifte grep for en kort stund.
  11. Hei (ny jeger og ny på forumet her...), jeg mener jeg har den samme hagla som den du har fått satt av, 1 avtrekker og ejektor. Mekanismen for å bytte skuddrekkefølgen er ihvertfall at man skyver avtrekkeren litt fremover til man hører et klikk, da vil det øverste løpet avfyres først (hvis du derimot knekker haglen før du avfyrer vil den avfyre nedre løp først når du lukker haglen igjen). Hvis det var dette du mente med å bytte løp da? Eller mener du fysisk ta av løpet? Litt usikker, uansett er ikke spesielt vanskelig å ta av løpet, man bare fjerner det "trestykket" (husker ikke korrekte navnet ) på løpet og knekker haglen og fjerner løpet med å løfte det av mottaker delen. På min hagle var de tre medfølgende chokene merket med 0.25, 0.5 og 1.0, antar at dette er 1/4, 1/2 og full trangboring? Mener å ha lest noe om at man ikke bør bruke tettere trangboring en 1/2 når man bruker stålhagl, men dette gjelder kanskje bare for hagler som ikke er trykktestet?
×
×
  • Create New...