Jump to content

gunner

Members
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gunner

  1. Jeg har også latt meg fasinere av Frantz Rosenberg og har klart å få tak i to eksemplarer av boka "Storvildtjagt i Norge og Alaska". Men utgavene er ganske så forskjellige. Begge ser ut til å være trykket i 1926 men de ser ganske forskjellige ut. Den blå er vel samme utgave som den som nasjonalbiblioteket har, men den andre lurer jeg på. Noen som har greie på dette og kan si litt om de forskjellige?
  2. Hehe, ok jeg skal fikse reima. Og ta noen flere bilder av de opprinnelige merkingene. Det tar noen dager før jeg får gjort det, men takk for innspill så lenge
  3. Her er bilde av låskassa mm. Jeg fikk ikke så godt bilde av nytt nr og bokstavkominasjonen
  4. Hei. Jeg trenger å bli litt oppdatert på mauser... En bekjent av familien skal kvitte seg med en mauser 98, og jeg skal gi råd om hva som skal gjøres. Første innskytelse var å levere den inn for destruksjon, det er vel ikke mye verdi i noe slik. Men jeg trenger nok å få bekrefte at det ikke er noe spesielt med akkurat det våpenet før vi går til det skrittet. Rifla ser ut som mausere flest, litt sliten stokk. Selve rifla ser ikke så mye brukt ut, sluttstykke og blånering er svart og fint. Den er etter det jeg kan se nummerlik, alle delene ser ut til å ha det originale nummeret (2554). Det er nok byttet løp, og våpenet har kaliber (7,62) og nytt nr stemplet inn på låskassa. Det er også tysk ørn på låskassa. Er det noe spesielt med denne rifla? Eller er det dusinvare uten noe særlig verdi...?
  5. Det var ikke verre nei. Tusen takk for tipset, kuler er bestilt
  6. Jeg skulle gjerne hatt ei pakke eller to med TSX, 210 grs boat tail i kaliber .338. Noen som har, eller vet om noen som har denne inne? Jeg sjekket tilbudsmailen til Brownells forrige uke, og da mener jeg at de hadde denne kula på tilbudet sitt, men når jeg skulle bestille dagen etter så stod det bare "Denne kan ikke restnoteres".
  7. Så istedetfor å ta dette opp med selgeren i butikken, den eneste som kan evt gjøre noe med det (hvis utstyret brukes feil) så legger du det ut på nett der noen hundre leser det og mange av disse umiddelbart skjønner hvem du sikter til. Jeg er ikke direkte imponert over logikken bak resonnementet om å ikke sverte hans minne...
  8. Hos Carisma Optikk i Elverum (Elverum Amfi) er det en jeg kan anbefale. Han er også god på behovet til pistol-skyttere. Og jeg hadde med luftpistolen når jeg fikk laget mitt glass. (Det er på tide for meg å ta en ny test, synet har forandret seg på de årene siden jeg fikk brillene) http://www.carismaoptikk.no/
  9. Det stemmer, det stod model 514 på toppen av løpet på denne også. Men nå er den på tur til ei "spikerpakke nær deg". Sammen med et par andre ukurante rifler.
  10. Det er ikke navn på tidligere eier, det er nok heller som M67 skriver; De solgte nok også andre ting. Har fått lastet opp et bilde:
  11. Hei. Ei enkeltskudd salongrifle merket med "P. T. Helleberg" på kolben, er det noe spesielt? Har den ikke foran meg, men mener det er ei Remington. Er det noe å ha eller er det bare å levere inn? Jeg skal rådgi noen som rydder opp i et dødsbo.
  12. Nå begynner det å komme info om NM på Oppdal til sommeren; Jaktfelt, Elg og Nordisk Jaktskyting: http://nmoppdal2016.no/
  13. En avklaring ang kommende helgs feltstevne hos Brumunddal PK: Det er KM for Hedmark i 1FG og ikke 1MR som det pr nå står i terminlista. (KM 1MR blir på Terningmoen i august som det også står i terminlista)
  14. "Øyeblikkelig nullstilling" virker som en google-oversettelse av "instant zero". Etter å ha lest beskrivelsen på nikon sine websider så ser det ut til at betyr at det er enkelt å "nullstille" justeringsskruene: Du skyter og skrur deg inn midt i på f.eks 100m. Så løfter du bare justeringsrattet, flytter det til null og slipper det. Da har du på en enkel måte satt nullpunktet for 100 meter. Veldig praktisk og gir deg veldig god kontroll på skruing f.eks hvis du skyter på en del forskjellige avstander. Jeg savner dette veldig på min kahles elgbane-kikkert, der må jeg lage et tape-merke for at jeg skal enkelt se hvor null
  15. Nei, det tegnet betyr "rammeskudd". Det kommer av at en eller flere mikrofoner detekterer noe som ikke er et gyldig skudd. F,eks kommer de ved vedlikehold på skiva hvis man ikke setter den i vedlikeholdsmodus. Defekt mikrofon vises når trykkverdien på en eller flere mikrofoner avviker mye fra de resterende. Vi har også vært borti at det har blitt anvist slike rammeskudd ved defekt kabel, og hvis gummien er blitt veldig frynsete. (Da kommer de gjerne etter at det er blitt skutt på skiva).
  16. En liten kommentar: I NJFF's forslag til nye konkurranseregler som skal gjelde fra nyttår ligger det inne et forslag om at løpende-elgen skal utstyres med ekstra sikteblink (10cm i diameter) foran og bak. Dette vil forhåpentligvis gjøre at behovet for spesialkikkerter blir vesentlig mindre og at det blir enklere for skyttere med "vanlig" kikkert å skyte/sikte riktig på løpende elgen.
  17. Åslias hjemmeside for NM Nordisk 2014: http://nmnordiskjaktskyting2014.no/
  18. gunner

    Pardini GT9?

    Har brukt Sig Neuhausen P210 i en del år, kjøpte Pardini GT45/9. Snittet på militærfelt økte nok med 10poeng. 7.plass i første NM med Pardinien
  19. gunner

    Luger-Tråden

    Har lagt til et bilde av toppen. Nummeret, skulle det stått foran på ramma under løpet? Er det andre steder jeg burde få tatt bilder av?
×
×
  • Create New...