Jump to content

absolutatle

Members
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fauven er den jakthundrasen som øker mest i Sverige https://www.jaktjournalen.se/fauven-jakthundsrasen-som-okar-mest-i-popularitet/
 2. Har sett på rifler i samme prisklasse selv. Sikler litt på pakken med Tikka T3X Wild Boar med Vortex 1-6x24 sikte til 12.999 på XXL Ikke ideellt sikte (forstørring) til toppjakt kanskje, men til drivjakt tror jeg du får mye for pengene her. https://www.xxl.no/tikka-t3x-drivjakt/p/bp/1159179_b
 3. Tysk jaktterrier dekker flere av dine behov. Den kan fint læres opp til å apportere til lands og til vanns. Er en fin hihund og minkhund. I tillegg driver de vilt med los (rådyr). Tyskeren er vel den eneste hunden som kan gjøre alle disse tingene på en bra måte. Samtidig får dama en skikkelig tøffing av en hund.
 4. Folk har jo allerede sluttet å jakte med løshund innenfor flere ulverevir. Harejakt og løshundsjakt etter elg har jo omtrent opphørt på Finnskogen. Mener du de som har sluttet med det er syke og burde oppsøke fastlegen. Rimelig kvass argumentasjon.
 5. Noen har nullvisjon for ulv, men det kan jo virke litt ekstremt og det blir det neppe aksept for blant befolkningen. Problemet er at vi som sliter med ulv i jaktområder og beiteområder ikke vinner empati og sympati jevnt over befolkningen. Det er ingen som bryr seg så lenge det ikke angår dem personlig. Det er vernesiden som vinner propagandakrigen. Ulvesonen er jeg egentlig i mot, men så lenge vi har den burde all ulv utenfor felles. Så enkelt er det. Det burde være enkelt å argumentere for. Om vi ikke har en ulvesone burde all ulv som tar hund og husdyr bli tatt ut tvert. Det er også et argument det burde være lett å argumentere for.
 6. Gikk over til blyfri kule for noen år siden (Lapua Naturalis) og det synes jeg er helt topp i rifla (308). Gir veldig fin slakt. I hagle derimot er det ingenting som slår bly.
 7. Er det noen som har noen gode tegninger på fôringsautomater de kan dele? Evt. er det noen lag eller foreninger som selger?
 8. Liker ikke å gå på støkkjakt med andre. Liker egentlig ikke å jakte over samme fuglehund som andre heller. Er alt for mange variabler, for mye som kan gå galt, til at jeg føler meg helt trygg. Har fått en haggelladning over huet av broren min en gang. 50-70 meters avstand i skog. Da gikk jeg heldigvis lavere i terrenget så det gikk bra. En annen gang gikk vi sammen opp i en stand. Han var gira og skulle inn først. Var nær å skyte ham. Har også jaktet duer, gjess og ender med andre. Der er det også mye som kan gå feil. Jakt etter hjortevilt der postene er gjennomtenkte og folk holder seg på post til de får melding om å gå av, da føler jeg meg trygg. Men igjen, rådyrjakt med bare hagleposter føles tryggere enn rådyrjakt med rifleposter. Får den samme utrygge følelsen på en del skytebaner. Mye rar våpenhåndtering ute og går. Trives godt på skytebaner der banemesteren er ubehagelig opptatt av sikkerhet.
 9. Minken blir drept ganske momentant. Reven er jo svaert vanskelig aa skyte paa uten aa treffe hundene. Hva er galt med videoen? Sett en video av hyener som jakter i det siste?
 10. Kjenner du saken? Vet du hvem vedkommende er? Jeg gjør det...
 11. En korrupt politibetjent som har fått drive på alt for lenge. Skjønner ikke hvordan politiet har latt han drive på. Det er rett og slett en skam. De beskytter sine egne. Om de hadde gjort en bedre jobb kunne han sikkert vært tiltalt for mer alvorlige forbrytelser, trøsten er at han ble tatt for noe.
 12. Virker som en veldig interessant rase. En allroundfuglehund som er stille og rolig inne, ikke masete og hyper. Høres ut som en ideell fuglehund for meg (om den fungerer på jakt da)
 13. Er helt uaktuelt for meg å være med i en NRA-aktig organisasjon. Jeg har fint lite sympati med hva de står for, og har liten tro på at det skal fremme mine interesser som jeger her i Norge. Tror heller en slik organisasjon vil skyve folk fra seg. For å trekke en sammenligning; så har jeg en viss sympati med Folkeaksjonen ny Rovdyrpolitikk. Men å bli medlem, og å være med å fronte det organisasjonen står for, passer nok ikke for meg.
 14. Har et problem med dama. Hun har fått med seg forskningen til Arnemo og nekter nå og gi ungene sine elgkjøtt hun får av meg. Finnes det noe forskning som motsier/motbeviser Arnemo. Gi meg gjerne noen lenker. Umulig å diskutere med henne. Jeg må ha forskning å vise til.
 15. Jeg skjøt ei elgku fra en kalv i fjor og det var ingen god følelse. Ble gira og skjøt det første dyret som kom i den lille glippa jeg hadde å skyte på, der jeg satt på en skikkelig drittpost. Heldigvis var det sent på høsten og kalven klarte seg gjennom vinteren. I år var hun en relativt stor kvige.
×
×
 • Create New...