Jump to content

absolutatle

Members
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

absolutatle's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

5

Reputation

  1. Takk for tips. Jeg har nok en dedikert 22-kikkert på den. Så jeg skal sjekke det ut litt. Da er det ikke sikkert jeg trenger et dioptersikte. Rifla kommer nok stort sett til å være et øvningsvåpen så jeg kunne fint ha hatt diopter på det, men da jeg ikke driver med konkurranseskyting er det nok bedre trening for meg å skyte med et kikkertsikte. Det er jo det jeg bruker på jakt. Så får jeg heller kjøpe et nytt kikkertsikte om det har ikke er egnet.
  2. Eidsvoll Verk Skytterlag har akkurat åpnet ny innendørs skytebane på Råholt. Den banen har jeg lyst til å bruke en del. På min 22 lr har jeg et kikkertsikte 3-9 i forstørring. Det blir vel uegnet for innendørs skyting? Hva slags siktemiddel bør jeg ha og hvor får jeg kjøpt det?
  3. Du skal vel ikke ha gjennomskytning med 17 HMR. Det optimale med V-MAX og tilsvarende i 17 HMR er at de nærmest eksploderer i dyret og leverer all sin energi der. Masse ødeleggelse innvendig, og liten skade på skinnet. Kjenner ikke til din kule, men om den fungerer som en varmintkule til rev så blir det ikke gjennomskytning. Kaliberet er jo ikke verdens kraftigste, så du vil få færre tilfeller av knall og fall enn med kraftigere varmintkalibre som f.eks. 223 eller 243.
  4. Passer veldig bra å ha valper om dagen! Et kull med 2 tisper og 4 hanner.
  5. Fauven er den jakthundrasen som øker mest i Sverige https://www.jaktjournalen.se/fauven-jakthundsrasen-som-okar-mest-i-popularitet/
  6. Har sett på rifler i samme prisklasse selv. Sikler litt på pakken med Tikka T3X Wild Boar med Vortex 1-6x24 sikte til 12.999 på XXL Ikke ideellt sikte (forstørring) til toppjakt kanskje, men til drivjakt tror jeg du får mye for pengene her. https://www.xxl.no/tikka-t3x-drivjakt/p/bp/1159179_b
  7. Tysk jaktterrier dekker flere av dine behov. Den kan fint læres opp til å apportere til lands og til vanns. Er en fin hihund og minkhund. I tillegg driver de vilt med los (rådyr). Tyskeren er vel den eneste hunden som kan gjøre alle disse tingene på en bra måte. Samtidig får dama en skikkelig tøffing av en hund.
  8. Folk har jo allerede sluttet å jakte med løshund innenfor flere ulverevir. Harejakt og løshundsjakt etter elg har jo omtrent opphørt på Finnskogen. Mener du de som har sluttet med det er syke og burde oppsøke fastlegen. Rimelig kvass argumentasjon.
  9. Noen har nullvisjon for ulv, men det kan jo virke litt ekstremt og det blir det neppe aksept for blant befolkningen. Problemet er at vi som sliter med ulv i jaktområder og beiteområder ikke vinner empati og sympati jevnt over befolkningen. Det er ingen som bryr seg så lenge det ikke angår dem personlig. Det er vernesiden som vinner propagandakrigen. Ulvesonen er jeg egentlig i mot, men så lenge vi har den burde all ulv utenfor felles. Så enkelt er det. Det burde være enkelt å argumentere for. Om vi ikke har en ulvesone burde all ulv som tar hund og husdyr bli tatt ut tvert. Det er også et argument det burde være lett å argumentere for.
  10. Gikk over til blyfri kule for noen år siden (Lapua Naturalis) og det synes jeg er helt topp i rifla (308). Gir veldig fin slakt. I hagle derimot er det ingenting som slår bly.
  11. Er det noen som har noen gode tegninger på fôringsautomater de kan dele? Evt. er det noen lag eller foreninger som selger?
  12. Liker ikke å gå på støkkjakt med andre. Liker egentlig ikke å jakte over samme fuglehund som andre heller. Er alt for mange variabler, for mye som kan gå galt, til at jeg føler meg helt trygg. Har fått en haggelladning over huet av broren min en gang. 50-70 meters avstand i skog. Da gikk jeg heldigvis lavere i terrenget så det gikk bra. En annen gang gikk vi sammen opp i en stand. Han var gira og skulle inn først. Var nær å skyte ham. Har også jaktet duer, gjess og ender med andre. Der er det også mye som kan gå feil. Jakt etter hjortevilt der postene er gjennomtenkte og folk holder seg på post til de får melding om å gå av, da føler jeg meg trygg. Men igjen, rådyrjakt med bare hagleposter føles tryggere enn rådyrjakt med rifleposter. Får den samme utrygge følelsen på en del skytebaner. Mye rar våpenhåndtering ute og går. Trives godt på skytebaner der banemesteren er ubehagelig opptatt av sikkerhet.
  13. Minken blir drept ganske momentant. Reven er jo svaert vanskelig aa skyte paa uten aa treffe hundene. Hva er galt med videoen? Sett en video av hyener som jakter i det siste?
  14. Kjenner du saken? Vet du hvem vedkommende er? Jeg gjør det...
  15. En korrupt politibetjent som har fått drive på alt for lenge. Skjønner ikke hvordan politiet har latt han drive på. Det er rett og slett en skam. De beskytter sine egne. Om de hadde gjort en bedre jobb kunne han sikkert vært tiltalt for mer alvorlige forbrytelser, trøsten er at han ble tatt for noe.
×
×
  • Create New...