Jump to content

ssg3000

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ssg3000

  1. Der ga sjefen meg egentlig svaret jeg var ute etter.. Og noe mer nettsøk ledet meg til en bok som sier som du. Låsklakk nr 2 skal ha klaring. (utav andre rariteter jeg fant, var at noen tilpasset de slik at de tok likt og tilpassa kammer i den tanke at den da ble sterkere. Andre sier at presisjon ble dårlig når klakk nr2 gikk imot) Det er det med krag; ofte mye tror og har hørt... derfor tar jeg ikke alt som god fisk med en gang. men, shit, det var dårlig nytt for min krag. som ikke det var nok, når jeg tok ut kragen for å sjekke oppdaga jeg at døra på våpen skape hadde tatt knekken på tårnet på kikkerten.. Ja, ja da lærte jeg to ting i dag. Takk sjef!
  2. Men at det er en sikkerhetsklakk har jeg også hørt. Men sett at det er det, så dersom der er rom i mellom vil vel en uønsket hendelse påføre mer kraft ifra sikkerhetsklakken til låskassa en om den lå imot? min tanke. inget grunnlag...
  3. Us krag er i utgangspunktet relativt lik, men har blant annet ikke den bakre låseklakken vi har på norsk krag har jeg alltid hørt. (ble litt usikker googla us krag og sjekka bilder..) der finner du bilder av us krag sluttstykker uten den bakre låseklakken. (også noen med som utgir seg for å være us, så om noen av de fikk det senere eller om dette er norske ombygde er meg ukjent.) der har vel vært nevt noen ganger en eller anna test på us krag hvor de har kappa vekk klakken og skutt - da er det bolten som får hele julinga.. kragen ble jo tatt i bruk i us før her, så det er muligens en del av utviklinga av låskassa at de hadde en og vi har 2?
  4. Dette var nytt for meg, og måtte sjekkes. joda kontakt på begge.. Jeg trodde da alltid at krag hadde 2 klakker, og at siden en var ned (fremme) og en til høyre bak, så forklarte det treffpunkt endring opp og til venstre.. Er dette kjent info du har fra? Betviler deg ikke, så mye kunskap om krag som du har vist her inne.. bare.. -shit jaktkragen min..
  5. veldig enig ole brum.. Fg godkjente skap er etter det jeg vet skap som er testet av forsikringsselskapene egen nemd og godkjent for ditt og datt. Et våpenrom blir vel godkjent av lokale våpenkontor/politimester så evt modifisering av bakvegg av skap er uinterresant. Det som er interessant er om en slik dør oppfyller kravet som stilles til dør for våpenrom. Og det må man evt finne ut av om noen "biter" på tanken om å begynne å kappe.. I flere skytterlag står der større skap som er lokalprodusert i solid utførelse, som jeg antar den lokale politimester har godkjent, så etter det jeg antar så har ikke forsikringsselskapene all makt i dette. FG godkjent er vel mer det at man skulle slippe det arbeidet med å gå rundt å godkjenne hvert enkelt skap, og fikse ideer som den jeg har servert..
  6. en fattigmanns ide.. bruk et våpenskap som dør, kapp ut baksida. Klart det er ikke en låvedør å komme inn, men med et greit skap som har blitt for lite så er det fullt mulig. Om det er godkjent tja?
  7. så langt jeg vet så sikrer kragen bolten med en gang den sikrer. Men på grunn av sidemontasjen er det mest praktisk å ha den på høyre side som nevnt. Når bolten står i lukket og usikret, merk opp en strek bak på sikringa hvor nærme det nye "flagget" du tør/føler den bør stå i usikret stilling i forhold til kikkert. ca mellom klokka tolv-et har jeg den. Lag flagget klart og prøv visuelt. når fornøyd ta ut bolt, monter nytt flagg, kapp vekk gamle. done det nye flagget er mest idieelt å utforme sånn at det går opp og buer opp langs kikkerten med litt klaring. Om du lar den gå for langt ut ifra kikkert kan du henge deg opp i den ved raske ladegrep.
  8. Uten at jeg vet noe mer en noen andre, -der ligger en krag i kaliber 7,65 til salgs på finn. Mulig det kan være det du har. Dette er en banekrag, og jeg måtte bare spør om det var riktig, og selger sier så.
  9. Hei. Bare noe jeg la merke til. På siste bildet av den første kragen ser man to hull på låskassa. Kikkertfeste ville jeg anta, ikke diopter siden det sitter på den siden. Disse skarpskytter riflene som ble utstyrt med kikkert- kan dette ha vært en?? Vet ikke mer om de en at de finnes og sett bilde her inne av en.
  10. Stokken fikk jeg gratis av en bekjent. Antar at der ble laget en del stokker til krag på tidli 90 tallet i den formen, når sauer kom på banen i dfs. Min er laget Kjell Larsen, han som lager mye for skiskyttere. Siden den var for krag så var det ikke så mye å gjør enn litt fjerning fremme for den klemringen og noe bedding siden min låskasse ikke var identisk med den som den hadde sittet i tidligere. Bakdelen er jo at den er litt tung. kkc til kragen min hadde jo vært drømmen, men det er vel fort dyrere enn det smaker. Dette er jo rifler som i de fleste tilfeller ikke har særli høy verdi, med mindre de er nummerlike, har en historie eller en versjon det er få av. Er den nummerlik, og/eller en eller annen spesiell versjon, så vil nok mange si ikke ødlegg norsk kultur! Men er den ikke spesiell, så hvorfor la den støve ned sier jeg. Helt utrolig at de på den tiden kunne lage noe med et sånt silkeglatt ladegrep som kan konkurere med dagens, synes nå jeg Og mye triveligere å sitte med noe en har gjort selv på post, som egentli er noe som er norsk høyteknologisk historie, og interesant- ihvertfall synes jeg
  11. Gratulerer. Du får noe med "sjel" å ta med deg på jakt der. Jeg har i grunnen gjort det samme, bare at jeg fikk en "sauer" banestokk til krag, så det var egentli bare å stille kolbekappa og spikke litt Sikringa bør du nok å gjør noe med, visst det er jakt som er tanken. (den går i kikkerten.) Enklest kapp og sett en ny på andre siden av kikkerten. Sluttstykke har du sikkert funne ut av, men nevner det bare for sikkerhetsskyld. Utdrageren som du vipper opp for å få det ut, går i kikkerten på vei ut. Men det løser du ved å skru ut skruen som holder den til sluttstykke. Jeg opplevde forresten at av og til gikk hylsa i justeringstårnet, så jeg vred kikkerten så sideveis ble opp og ned og motsatt.. Stå på
  12. Takker for svar. Det var vel engentli som jeg frykta, ladeverden er mer komplisert enn kuler og krutt Jeg har ikke ladeutstyr om det kan berolige Prøvde en gang tidligere å få tips om blyspiss som blir solgt over disk til krag. Desverre så bakker folk to skritt bakover når jeg sier det og nei det har vi ikke.. Selv om man spør om ikke remington har en redusert en, så var ikke det noen vits i å se på. Det er klart sierra hulspiss funker jo på et vis -har prøvd 6,5g kula i rekrutt på rådyr for noen år sia. 9,1 kula vet jeg ikke åssen funker..? norma alaska og vulkan i 10,1g ligger med uthastighet på 780. Er rett og slett det enkleste for meg å bytte kuler på 9,1g rekrutt ammo med 9,1 bly? vil jeg da være på den sikre siden?
  13. Funderer litt på ladninger til krag. Det jeg lurer ganske enkelt på, er der en enkel sammenheng mellom trykk på låskasse basert på hastighet og kulevekt og evt hvordan er den? 9,1 g til krag sier man jo 770 m/s- hva med en 10,1 kule? evt en 6,5 g kule? Har null peiling på lading foreløbi
  14. Har og fingla med noe ligningende på en tidligere bane krag. Løpet var utskutt ble det sagt. Uten for store forhåpniniger ga jeg det en sjangs.(Pga det mangla en skrue i låskassa som har litt for presisjonen å si.. Pussa i nesten en uke- til og fra selvfølgeli(solomil hoppes borefoam). I helga prøvde jeg den med kikkert i ny stokk,- ubeddet- joda 5 skudd kunne dekkes av en krone. godt nok for min del (et langkrag løp) I pusse sammenhengen tok jeg å blånerte låskassa med blue wonder. Det er bedre en det høres ut som i den sammenheng hadde de selvfølgli et vidunderprodukt som man gjorde reint med, og visst man varma det opp fikk man rust og. Så min tanke er puss som faen, forskjellige lirum om hver andre. skyt den varm og prøv den guffa der mens løpet er varmt og ny puss. Går det ikke så har du jo i det minste prøvd. (og blitt en jævel til å pusse
  15. Skyt med sterkere ladninger var min enkle løsning da jeg og opplevde det på min 870. det har fungert for min del. "Alle" som her nevner denne funksjonsfeilen nevner leirdueammo.. Prøv i det minste en leirduepaton av annet fabrikat.
  16. Dovetail ringer paser rett i sporet på låskassa til saueren. Absolutt det billigeste og enkleste etter min mening. Men som noen har fortalt meg, skal du skyte på 500+ så kan en justerbar skinne være veien å gå.
  17. Fins der noe ala Speed lock for krag? evt hvor får man tak i det? den som ikke spør får ikke noe svar
  18. Jeg kjøpte og et sånt feste. tenkte som deg ikke faen om det skal slipes på kragen. den u bølen som du fester bak trimma jeg litt på den enden som føres inn i sidelokket, og vips der gikk ringen bak kransen forran. mener det skal funke, men har ikke fått prøvd enda. vil ikke gjøre noe med oginalstokken. så den skal i en larsen stokk etterhvert. Forresten for å få ut sluttstykke er det jo noe enklere å bare skru opp skruen på utkasteren
  19. betviler ikke at det er umulig med slike samlinger. det er jo bare å se på nils bernt i august. jeg har vel egentli spurt litt dumt. får prøve litt til. der er jo og litt sideslark i baksikte som en ekstra x faktor i tillegg til min minimale erfaring med skur. (altså IKKE jaktdioper eller spøkelses ring)
  20. Kjøper den at som oftest er det meg bak som begrenser. Har noen år på bakken med sauer i dfs, og ser meg som over snittet med skyteferdigheter men helt klart ikke en som får maks ut av presisjonen. Må si at 20-30mm samling på hundre med mauser er sprekt, den klarer jeg ikke å kopiere med annet en saueren
  21. Har fått en krag som ble sagt at var utskutt. etter mye kjæling har jeg vel egentli funnet ut at løpet er fra en langkrag, og at tendensen til at kula kom inn i profil var muligens en skrue i låskassen som manglet Nå har jeg prøvd den litt med de orginale skursiktene på løpet og fikk "samlinger" på en drøy snusboks. Jeg er ikke så dreven med skursikte, så hva bør man forvente av samling før en kan si at det er godt nok løp for videre montasje av kikkert.. de lokale skytebanene har ødelagt benkene de hadde for testing av sånt dumt jeg gikk med på riving av benken på min bane
  22. Emnet mitt er egentli spørsmålet mitt. Tenker da på om jeg for eksempel kan lage til et revehi i et plantefelt hvor jeg vil ha rådyet vekk fra. De er noe for glad i edelgran.. Tror vel selv at vil ha begrenset effekt, men hadde vært interresant å hørt om noen har lagt merke til om det endrer adferden noe. Selvfølgeli er ulv og gaupe også effektivt, men er så dårli med det i området
  23. jakt og friluft arendal kjøpte jeg av. de lå inne med det. midway har vel og, og de fleste andre kan nok skaffe eller har det.
  24. iteresting dette må sjekkes ut gøy me folk som kan det
  25. ja som sagt vet jeg ikke noe spesielt om tilting.. den grunnen kjøper jeg. det er jo litt avhengig av forskjellige ting, men hvor langt kan man skyte med kikkert uten tilt og treffe? det er jo klart at om man velger en kikkert med retikkler ala mill dot og mange fler kan man jo strekke strikken litt lenger. men senter sikte maks ned? er klar over at det blir ca. (har en kamerat som har tilta og vil bort å prøve ca 800 m- hadde vært stas å gjort det samme uten
×
×
  • Create New...