Jump to content

Coltman

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Coltman's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her er det ikke bare snakk om å være snill gutt og ha et plettfritt rulleblad. Politiet bruker Vpl. § 7. 3- ledd også i forhold til egnethet og i dette kan det fort ligge en helhetlig vurdring på bakgrunn av pålitelighet, eller særlige grunner som gjør søker uskikket. Dette er en særdeles subjektiv vurdering som foretas av det enkelte våpenkontor. Uførhet som avslagsgrunn alene er ikke nok. Uansett; ikke løp rundt og rop at du liker alt som smeller høyt og har stor skuddhastighet. Her holder det med alminnelig oppførsel, som ikke på noe tidspunkt har tiltrukket seg politiets oppmerksomhet. Lykke til
  2. - nå har vel "Woff" sagt det som skal sies - på en treffende måte
  3. 625 har rett! Hva angår namsmannen/namsfogden tar han utlegg i gjenstander av en viss verdi. Namsmannen beslaglegger ikke. Namsmannen er heller ikke nevneverdig interessert i "alminnelige" våpen, all den tid utlegget er ment for å kunne dekke utestående heftelser fra kreditor. Dog finnes det eksempler på at namsmannen har tatt utlegg i eksklusive våpen. Når utlegg er tatt kan innehaver/våpeneier ikke avhende våpenet på egen hånd, dette fordi pengene ved et eventuelt salg skal gå til kreditor, eller selger dersom det er denne som begjærer utegget, f.eks. på grunn av manglende oppgjør. Til spetsen: her slår våpenlovens § 10 til for fullt - ikke edrulig! Spørsmålet er da om våpenet er inndratt i straffesaken (til fordel for staten) eller om våpentillatelsen tilbakekalles. Ved det siste burde det være mulig å få tillatelse til å selge hagla, og eventuelt andre våpen som måtte gå i dragsuget - for skyting i været under påvirkning av alkohol står ikke på noe program og fører fort til at våpenskapet brått er tomt En god tone og høflig dialog med våpenkontoret kan fort være løsningen på retur av løsøre! Lykke til!
  4. - og så må vi skille på forvaltningsmessig inndragning og inndragning til fordel for staten. Er våpenkortet tilbakekalt, er inndragningen av forvaltningsmessig karakter - og din kamerat bør normalt få muligheten til å selge våpenet innen 3 måneder. Er våpenet inndratt til fordel for staten - gjerne i forbindelse med dom i strafesak, har toget gått. Beslag i straffesak, er beslag i straffesak og da er det hele over. Den eneste som får igjen ett våpen da, er den som eventuelt har blitt fratatt/frastjålet dette - under forutsetning av at denne hadde våpenet oppbevart etter forskriften, les våpenskap. Dersom ikke - over og ut!
  5. Coltman

    US M1A1

    Morn Thor! - snakker vi her om foldestokk? Da kan jeg jo fort være interssert. Pris? Aner ikke, men jeg vet at Vidar Dahl selger re-produksjoner for rundt kr. 2.000,-. Jeg regner vel med at pris under dette er i laveste laget Ta kontakt så kan vi diskutere pris - kanskje du selger for kr. 2.500,- Beste hilsen Bjørn
  6. Hei, og takk. Det eneste som finnes av merking er "169" på rifleløpet (til venstre) Antatt kaliber er: 10,15 x 24. Ikke en eneste bokstav er synlig - ingen flere tall. Nå har jeg ikke tatt av stokken - tør ikke!!!! Lengde på riflen er 113 cm. Da får jeg rope på Trond: TROOOOOND.......
  7. La bildene inn i tråden Kjetil-A
  8. - har akkurat puttet ei G. 33/40 kasse i en slik stokk. Løpet er byttet til 7,62 og nedkortet. Hevarmen er ombygd, og avtrekket byttet. Børsemaker har sett på hel Leupold-skinne og beddet. Jeg er strålende fornøyd med stokken, som er gråfarget og resultatet som helhet.
  9. - alldeles ikke utenkelig, nei... Jeg har snakket med Linge-karer som har fortalt at de plukket det de ville ha av våpen før "Norge-tur". Mange av pistolene ble samlet inn fra tyske fly og dets piloter som ble skutt ned over England, og deretter brukt i alliert tjeneste. Konkret har jeg snakket med èn soldat som har hatt med seg Walther PP og Tikkankoski-gevær, samt den etterhvert så lengendariske Colt 32 acp i samme hopp. Alle våpen ble utlevert/plukket ut til agenten personlig i England. Det er flere eksempler på dette, slik at Egners bok gir ikke den fulle bredde hva angår agentens personlige våpen. I så måte vil det på ingen måte være overraskende at Radom-pistolen i enkelte tilfeller har kommer på allierte hender og til Norge med soldater og agenter.
  10. For en tid siden - på Sluttstykket - lå det en liste over hvilke våpen norsk politi har nyttet. Er det noen som har oversikten fortsatt? Svar mottas med takk!
  11. Hei - du trenger ikke å eie våpen i det hele tatt for å låne. Du må dog være registert i jegerregisteret. Skal du låne våpen til jakt og derigjennom skyte storviltprøven med det aktuelle våpenet skal dette våpenets nummer påføres på jegeravgiftskortet. Formelt skal du ha en utlånserklæring inneholdene navn på utlåner, våpentype (merke), våpenets nummer - videre at det lånes ut til deg for inntil 4 uker. Etter de 4 kan denne forlenges med 4 til og 4 til og.......denne skal dateres! Husk å medbringe denne og jegeravgiftskortet på jakt! Lykke til!
×
×
  • Create New...