Jump to content

welrod

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by welrod

  1. Takk for tips! Er det noen som gar erfaring med XS lever rail?
  2. Er det noen som vet om det er noen som tar inn produktene fra XS sigth til Norge? Er spesielt interessert i XS Lever Rail for Marlin® 1894, 1895's & 336. Dette produktet er ikke på nettsidene hos MidwayNorge. Har forstått at det ikke er lett å sende selv "uskyldige" våpendeler over dammen til Norge for privatpersoner....... Er det noen som har noen tips?
  3. Jeg er eier av en rifle i 357mag. Har hørt rykter om at det jobbes med forbud mot ekspanderende ammo (hullspiss) i håndvåpen kaliber i den nye forskriften? Det finnes vel noe allerede om dette i dagens lov. Er det noen som vet noe? Et slikt forbud vil være til alvorlig hinder for oss som jakter med rifle i håndvåpen kalibre. I tilegg vil verdien av våre våpen falle som en stein siden riflene ikke lenger er like allsidig til jakt. Muligheten (lovlighet) til å jakte rådyr humant faller bort hvis vi ikke har tilgang på ekspanderende prosjektiler. Har vi noen brukbare kule alternative til f.eks rev, hare osv....?
  4. Har noen erfaring med lyddemper for 44mag rifle? Våpnet det er snakk om er en Marlin 1894 44mag. Siden hastighet er begrenset av lydhastigheten hadde det vært gjevt å bruke tunge kuler for å få mer anslagsenergi. Det har blitt sagt at lyddemper på kaliber over 9mm er vanskelig å få til. Er 357mag et bedre valg med tanke på effektiv demping? Erfaringer mottas med takk!
  5. Nei. dette er en 1853 Marine bygd om til Landmark. Har skibakkesikte. Har litt lyst på denne siden jeg ikke har sett mange av disse ute for salg
  6. At jeg tar feil har hendt før, men.......... Jeg vet at KV produserte 100000 G3 rifler på tidlig 60 tall før de begynte å produsere AG3 fra 68 At de har produsert MP5 er nytt for meg, men jeg mener å huske at det står HK på forsvarets MP5. Når var det i tilfelle prosuksjon av MP5?
  7. såvidt jeg vet er MP5 aldri blitt produsert ved KV. Trodde disse ble kjøpt direkte fra HK
  8. Jeg har en meget pen kammerlader på hånda. Landmark med skibakkesikte. Det eneste aberet er at den er gjenget opp til hagle, ellers i orginal militær stand. Den ser ut som "the real thing", men som sagt er den boret opp. Hvor mye betyr dette for verdien, 20%, 30%, 40% ned? Noen som kan guide meg her?
  9. Er det noen som har erfaring med lyddemper på til Marlin 1894 i 357mag eller 44mag? I tilegg til oppgjenging ser det ut til at jeg må korte magasinet. Hvor mye er det snakk om? På forhånd takk!
  10. Jeg er ute etter bøylrifle i 22LR. 22 mag kan også være aktuelt. Trenger et våpen for å supplere min win 94 i 30-30 med formål trening og småvilt. Ser ut som utvalget er begrenset til Browning BL22 eller en modell fra Marlin. Fra gamle dager mener jeg at Winchester hadde en M9422, men Winchester er er jo ute av produksjon. Er det noen som har erfaring med funksjon og presisjon på disse riflene? Finnes det flere alternativer en Browning og Marlin? Er det noen som har erfaring med 22mag utgavene? Jeg vet at MArlin hadde en versjon for mange år siden basert på M1894 låskasse.
  11. Hei Planlegger tur til Svalbard neste år. Trenger råd om rifle. Det enkleste er jo selvfølgelig å leie en mauser, men man er jo våpen interessert........ Er en Marlin 1894 i 357mag OK? 357 mag regnes som litt beskjedent fra revolver, men hastighet øker jo betraktelig i rifle.... Har en win 1894 i 30-30, men den er litt klønete å adskille for fly frakt.
  12. Er det skadelig å skyte standard/Hi-vel 22LR ammo i en lyddemper? Jeg har en gammel Parker-Hale? demper montert på min Browning Auto-22. Våpnet sykler bedre med std ammo og demperen tar bort en del av smellet selv om overlydsmellet fortsatt er der. Derfor synes jeg at det har gitt meg brukbar nytteverdi skyte std/HI-vel ammo med demper, men er det skadelig for våpen/demper? Welrod
  13. welrod

    Bøylerifle 357mag

    Takk for tipset. Ble litt klokere! Blir nok en standar 1894C på meg. Billigere og enklere å få tak i Norge. Selv om 8 kantet løp er stilig...... Er det noen som har prøvd scout sikter her? Reint estetisk ser det bra ut på en bøylerifle, men fungerer det i praksis? Har idag en Leupold 2.5 Compact på min Winchester 1894 som jeg muligens flytter over til Marling 357mag hvis jeg da ikke går for Scout prinsippet. Er meget fornøyd med Compact siktet til skogsbruk, selv om fast forstørrelse sees som bakstreversk av mange. Stort mer kompakt sikte for du det ikke! Med Leverevolution i 30-30 har rekkevidden på 30-30 økt og jeg har merket behovet for å oppgradere optikken litt(sansynlivis Leupold 1.5-5 Varix3). Er det noen som har montert lyddemper på ei 357mag rifle? Spesielt ved plinking (på sikkert sted) hadde det vært fint selv for å ikke uroe naboer og annet turfolk unødvendig. Selv om ikke akkurat lyddemper hører hjemme på en bøylerifle........ Welrod
  14. welrod

    Bøylerifle 357mag

    Det heller mot Marlin, en Browning 1892 er ikke sålett å få tak i siden denne ble produsert i begrenset opplag for mange år siden. Synd winchester ikke reintroduserte denne selv......Jeg spør igjen er det noen som har erfaring med Marlin 1894 Cowboy kontra Marlin 1894 C? Kraftigere 8-kantet løp på Cowboy utgaven vil muligens gi mindre problem med varmskyting?
  15. Har bestemt meg for å bruke nok en verdifull plass på våpenkortet på bøylerifle, har allerede en win 94 30-30. Denne gangen er det en 357mag som står for tur. Bruksområdet er småvilt og plinking. Jeg ser følgende alternativer: Winchester 1894. Ikke lenger i produksjon og frynsete rykte for funksjonering. Marlin 1894 C. Marlin 1894 Cowboy. Er det noen som vet forskjellen bortsettfra 8 kantet løp? Dyr i forhold 1894C.... Browning 1892. Browning kopi av 1892, ikke lenger i produksjon. Kanskje det beste alternativet? Rossi 1892 kopi. Mener jeg har sett denne omtalt i Våpenjournalen for mange herrens år siden. Har jeg oversett noen? Er det noen som har erfaringer/anbefalinger? Er det noen som har erfaring med "scout" modifiseringer av overnevnte? Welrod
×
×
  • Create New...