Jump to content

G4RM

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by G4RM

  1. Oppdaget nettopp at Norma har begynt med egne patroner for våpen med korte løp/lyddemper. Det bør være midt i blinken for de som kjøper ferdigrulla, bortsett fra at prisen er "forholdsvis stiv". Vet noen ladedata til fabrikk-ladingen av Tipstrike Silencer eller Oryx Silencer i 30-06? Det hadde vært nyttig utganspunkt for min egen lading av samme kule. Fra Normas egen produktinformasjon/reklame: Kortere løp og lyddemper blir mer og mer populært. Det finns mange fordeler men først og fremst mindre rekyl og mindre smell. Oryx Silencer er utviklet for korte løp, både med og uten lyddemper. Høyere utgangshastighet, mindre munningstrykk og munningsflamme uten og miste noen av Oryxfamiliens gode grunnegenskaper: dyp og rett penetrasjon uansett vilt.
  2. Takk valvo. Jeg er helt enig og hadde nok endt opp med slik tilnærming selv om jeg ikke fant ladedata.
  3. Etter å ha postet spørsmålet fant jeg selvfølgelig svaret selv på https://www.norma-ammunition.com/en-gb/reloading-data/30-06-springfield Legger det ut her i tilfelle andre leter etter det samme. Om noen har andre, fungerende ladninger er det bare å komme med de. Jeg antar Norma 203-B og Vihtavuori N 150 er ganske like, så jeg starter med en forsiktig ladning ut fra dette?
  4. Trenger ammunisjon med litt "stopping power", så kjøpte en eske Norma Tipstrike i dag uten å undersøke tilgang til ladedata. Har noe ladedata til denne, eller tips til kule med ca tilsvarende egenskaper? Kula har polymer tip, den er ikke boat tail og har BC 0,454. Skal brukes i Rem 700 på antatt ganske moderate avstander. Jeg har Vectan Tubal 7000 og VV N150 krutt tilgjengelig, men tipper den kanskje liker N160 bedre så alternative krutt kan anskaffes.
  5. Sitter med samme utfordring nå. Hva havnet du på?
  6. Vi har Browning Buck mark som 22lr klubbvåpen. Puss består hovedsakelig av tørrpuss; mekanisme med fille og løp med bore-snake frem til det blir klikk eller utkastfeil. klubben estimerer at våpnene har gått 200-300.000 skudd. For felt-skyting og duell på amatørnivå er klikk og andre funksjonsfeil største problem. Presisjon er fortsatt god nok til konsistente, gode serier. Tror derfor et 22 lr våpen som har gått 100-200.000 skudd, med bra vedlikehold, er mer enn bra nok presisjonsmessig for de aller fleste skyttere.
  7. G4RM

    S&W Model 41

    Sikler på en brukt Model 41 som første 22lr. Skal brukes til bane og finfelt skyting. Ser at det er veldig blandet erfaring med funksjon på denne, er det noen her som klarer å få en M-41 til å funger prikkfritt? Ser i noen andre forum at dette er en bra "oppskrift" for å holde liv i gamle .22: http://www.bullseyepistol.com/malfunction.htm Har ikke lyst på anatomisk skjefte, og da ser det ut til at M41 er noe av det mest presise man kan få tak i så håper det er noen (mange) som kan bekrefte at dette er et bra våpen
  8. Oppsummeringen til APS mht oppsett våpen bekrefter det jeg har tenkt, og tilfører mye nytt. Masse annen bra info i denne tråden, så takk alle sammen. Da føler jeg meg ganske rolig på våpnet jeg har sett meg ut blir et bra valg for meg: Det ser ut til å bli en Tanfoglio Gold Match 6'' med originale sorte, justerbare sikter. Originalt avtrekk er, etter hva jeg forstår, litt slarkete (våpen fra 2010-2011), så bytter ut dette hos børsesmaker med et Tanfoglio Xtreme eller Henning, justert til 1360+ gram og setter på en tommelstøtte. Da tror jeg dette bør dekke mitt behov i mange år.
  9. Er nok fort her jeg havner ja. Om jeg blir bitt av skyte-basillen, er veien kort til å søke reservevåpen med 6'', og da kan jeg legge penger i hva jeg har lyst på. Har skutt mye rifle, og godt avtrekk skal jeg ha. Da er våpen bygd for SA en klar fordel etter min mening. Ingen tvil om at 6'' ser bra ut'. Bare frustrerende at det er så få brukte til salgs i ønsket prisklasse. Hurtigpistol har jeg ikke skutt. Leste raskt på reglene nå, og det ser veldig interresant ut. Får se om jeg finner noen stevner i Oslo-området bare banene åper igjen.
  10. Takk for mange bra tips så langt. Har så vidt skutt med både Pardini og Tanfoglio. Likte grepsvinkel på Tanfoglio mye bedre, men trolig fordi våpen jeg har skutt mest med er 22lr buck mark som visstnok har samme grepsvinkel som Tanfoglio (og 1911?). Er det virkelig slik at 5’’ og 6’’ ikke spiller så veldig stor rolle? Jeg trodde dette var vesentlig pga siktebildet? Ikke så mange 6’’ å få tak i, så om dette ikke er så viktig er det mye enklere å gå for Limited Custom. Gold Mark er ønske-våpen sammen med Sig, men har ikke funnet noe i min prisklasse. Ligger en på Finn, men den er reservert. Om noen vurderer å selge noe som kan passe er der bare å sende PM.
  11. G4RM

    1911-tråden

    BUL 1911 Target 6'' er et våpen jeg vurderer nå til militærfelt og moro-skyting. Hva er erfaringen din, er du fornøyd så langt? Er det noe jeg bør være oppmerksom på, eller forberedt på å fikse/bytte/endre den første tiden?
  12. Ut fra tilgang, mulighet for test mm. er en brukt Tanfoglio Limited Custom veldig aktuell. Kjenner selger så vet at våpen er i god stand. Har imidlertid begynt å se på andre 9mm med single action, og da er BUL Target 6’’ aktuell, om enn litt dyrere en ønsket. For felt er det mye snakk om Tanfoglio, Pardini og ikke minst Sig. Er det noe grunnleggende design eller funksjonsmessig som gjør at annet en 1911 design er å foretrekke, eller er det annet jeg bør tenke på? Ut fra de få stevner jeg har skutt så langt tror jeg mitt nivå bør tilsvare «B-klasse» med nok trening
  13. Takk for mange gode svar. Da vet jeg det jeg trenger om jeg skulle få lyst til å importere. Det må være et spesielt våpen eller mye å spare om jeg skal vurdere dette, det beste er jo å handle lokalt. Men om prisen på tidligere nevnte X-esse SF serie blir stående 40-50 % dyrere i Norge enn i Sverige velger jeg å handle via andre kanaler i ren protest, om det er x-esse jeg havner på
  14. Helt riktig, jeg har linket til feil våpen. Ikke samme våpen nei. Har kun funnet SF versjonen på Oslo Skytesenter. Kan jo håpe pris-differansen når det blir mer tilgjengelig i Norge, nå er påslaget 5000 for SF versjonen, mens i Tyskland er påslaget ca 900 kr. Men ja, regnestykket på dette våpenet gjør import mindre interessant. Litt sidespor, men jeg syntes den X-esse Steel Frame (SF) serien ser spennende ut. Det kommer også en ny variant X-esse Expert SF, med anatomisk grep. Denne introduseres som etterfølgeren til Hämmerli 208S: https://carl-walther.com/sport/products/p/2843978 Så vidt jeg kan se er Expert SF og IPSF SF tilnærmet like, og grepet kan byttes mellom disse. Dermed kan jeg starte med vanlig grep, og for ca 2.200 kjøpe anatomisk om jeg ønsker dette senere. Men tilbake til tema som var import generelt; Så langt virker det som om: Våpensøknad med spesifikasjon om at det er import virker som dekker våpensøknad og importtillatelse. Vanlig pris på søknaden. Det er ingen toll eller gebyr, men vanlige regler for mva. reglene som på andre varer kjøpt i utlandet. (Samlet) kjøp under 6000 er mva fritt ved reise over 24t. Da er spørsmålene som gjenstår: Er det noen som vet om man får mva tilbake på kjøp av nye våpen i utlandet? På brukte er det nok aldri mva refusjon, tror jeg. Har noen tips til butikker som vil selge til nordmenn som henter, utenom Hunters House i Danmark? Koster det noe ekstra å kjøpe i utlandet? Jeg tror det er en eksport-avgift i Sverige; forhandler må søke om eksporttillatelse, gebyret er ca SEK 800.
  15. Fint om de som har erfa Takk, bra det er noen som gjort dette som svarer, å synse klarer jeg selv Når du handlet hos HH, måtte du betale noe ekstra fordi du skulle ta med våpen til Norge? Slapp du DK mva når du handlet hos de?
  16. Hvordan regner du dette? Diffen mellom 10700SEK (ca 11.300NOK) og 17.000 i Norge er 5.700kr. Transportkost kan vi se bort fra, jeg reiser den del. Jeg hadde håpet å slippe mva i utlandet, og betale Norsk mva ved innførsel. Da går vel dette ca i null? Er det andre avgifter på import av våpen, i form av toll eller høyere gebyr på våpensøknaden? Glad for all hjelp og tips jeg kan få rundt dette. Jeg skal trolig ha to våpen, og sparer jeg 10-12.000 kan jeg kjøpe mye amo for de pengene
  17. Ser masse gamle tråder om dette, men virker som om reglene er endret? Jeg er usikker på valg av våpen, men den nye Hammerli med steel frame er ett alternativ. I Sverige koster IPSC versjonen 10.700SEK, i Tyskland 10.400 (€949), mens eneste jeg har sett i Norge skal ha 16.990NOK. Er det gjennomførbart å sette seg i bilen eller på et fly og hente våpen i utlandet, og er det noe å spare? https://www.sportec.se/produkter/vapen/pistoler/pistol-hammerli-x-esse-sf-long-22lr https://www.frankonia.de/p/hämmerli/pistole-x-esse-ipsc-sf/2008456?query=hämmerli
  18. Den er grei, og oppfattet. Formulerte meg litt uklart, spørsmålet mitt er om X-esee Sport med 6’’ løp er et bra og presist våpen til felt?
  19. Henger meg på her da jeg lurer på mye av det samme. Skyter mest felt, og har skutt OK med klubbvåpen (buck mark). Har ikke lyst på anatomisk, men ser jo at anbefalingen er entydig i den retning. Jeg vurderer X-esse IPSC. Den er 6 tommer, har vanlig grep, men kan oppdateres med det nye (delvis?) anatomiske skjeftet. X-esse Expert sf Kan det være en vei å gå når målet er å klare å fylle felt-runde en gang i femtiden.
  20. Takk, Har lagt inn bestilling, bare å få det i posten
  21. Skal lade 30-06 med 58gr krutt. Har endelig forstått hvorfor jeg ikke kan bruke kruttdispeneren som følger med, den er Large og har maksladning ca 50gr. Må derfor ha Magnum. Lurer derfor om noen har en slik å selge meg? Brownells har ikke inne. Desperat plan B: Går det å bygge om en Large til Magnum?
  22. Med det kruttet tror jeg 65gr er maks-ladning, ikke startladning om man følger Normas tabell! mrp og N165 er vel ganske sammenlignbart mht brennhastighet?
  23. E-tip er harde. Min erfaring fra 30-06 150gr e-tip er at max-lading bør holdes 1gr lavere enn anbefalt max-lading for tilsvarende kuler. Se også Normas egne ladedata https://load-data.nosler.com/load-data/7mm-remington-magnum/
  24. Skulle gjerne skutt inn noen nye ladninger og er i området der et par dager... Har noen baner åpent for gjester disse dagene?
  25. Hei, Drar frem denne igjen da jeg skal lade ny runde nå og håper flere har erfaring nå med Vectan Tubal 7000. Burde jeg ev gå over på Tubal 5000, eller noe helt annet. Pris og tilgjengelighet der jeg bor gjør at Tubal er et greit valg, men mangel på ladedata plager meg litt.
×
×
  • Create New...