Jump to content

trombone

Members
 • Content Count

  759
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by trombone

 1. Eller man kan ta den helt,helt ut og presse om .223 hylser i .222 dier slik at du får .222 longneck. Godt grep på de lengste torpedoene og du har gleden av en villkatt med alle de fornøyelige og unødvendige utgiftene det medfører. Samtidig er du sikret minst mulig annenhåndsverdi når du skal selge kreasjonen etterhvert. Valgets kvaler...
 2. Softgun er ikke skytevåpen etter lovverket, så ja. Du kan putte det i en roni.
 3. Konsekvensene kommer når du evt skal selge. Tviler på at børsa ruster i filler. Våpen er overkonstruert i forhold til biler og mobiltelefoner heldigvis.
 4. Du kan trygt anta at dette ikke er lovlig i bruk i norge. Eller, om du lider av for mye penger gjøre en rettsprosess ut av det. Konvertert med ronikit eller lignende er ikke våpenet lovlig til noe skyteprogram jeg vet om ( korriger meg gjerne) og pistoler er ikke lovlig til jakt. Dermed har ikke våpenet i denne utførelsen noe godkjent formål, og ombyggingen kan sies å være vesentlig. Her vil jeg synse at man har motbakke og nordavind fra alle kanter.
 5. Du må egentlig bare prøve deg fram. Forvent mer av dyrere ammo typer enn CCI standard og TopShit, men prøv for all del disse også. Lykke til, og kos deg!
 6. Dessuten har du jo buebutikker, og til bueskyting er det helt normalt å få pilene kappet og tilpasset den enkelte bruker og bue. Ta kontakt med Humlekjær archery for eksempel. De burde kunne hjelpe deg.
 7. Baikal. Ujålete og bunnsolid. Kjøper du brukt er verditapet allerede tatt av forrige eier(e) og du klarer aldri å bruke den opp. Ei sånn børse må mishandles ihjel, og det kan fakisk være ganske slisomt. Tipset om sideligger er også godt. Påstanden om at o/u treffer bedre er ikke annet enn en påstand. Det er ikke riktig. Som førstegangskjøper har du mye mer igjen for å putte pengene i treningsammo enn i ei ny og pen børse. Bruktmarkedet er uansett sånn at å få igjen noe særlig mer enn halvparten av nypris om dette ikke er noe for deg kan være vanskelig. Eller i hvertfall tidkrevende. Lykke til!
 8. Jobber riktignok ikke i jernbaneverket, men en og annen vy har jeg jo, og nå prøver jeg å spore på igjen. Et av spørsmålene til TS er scoutkikkert. Det har jeg såvidt prøvd, men har noe mer erfaring med pistolkikkert, som har enda lenger øyeavstand. Og det fungerer veldig greit. Vil rett og slett si at i jaktsituasjoner gir det mer oversikt og sidesyn enn tradisjonell riflekikkert. Ville ikke betenkt meg på en slik løsning må en gammel kriger.
 9. For å begynne med det enkleste først. Sjekk at alle skruer sitter skikkelig, og ettertrekk demperen. Deretter er skikkelig puss og mantelfjerning noe jeg ville ha prøvd.
 10. De der hadde jeg gladelig gitt bort til et familiemedlem som ønsket å bruke dem. De har bruksverdi, men nær ingen pengeverdi.
 11. trombone

  Faktasjekk

  Presisjon handler om små toleranser, og repeterbarhet. Det er naturligvis mulig å lage en presis halvautomat, og like naturligvis er det mulig å lage en enda mer presis rifle med annen mekanisme. Se også på marked og forventning. At premiumsdeler til 10/22 selges av så mange betyr at lite er gjort i utgangspunktet for presisjon. Børsa skal være billig! Og den er det. Men har noen lagt merke til at den er festet i stokken med _en_ skrue? Det er ikke gjort for å øke presisjonspotensialet... Men i ei sånn slarkebørse skader det vel ikke merkbart heller. (Jeg har en selv) min er mindre presis enn min 1906 Kongsberg rullekloss, og den har både utvendig gravrust og vannskadet stokk. Jeg er svært glad i .22, og har eid en pen bukett opp gjennom åra, men har hittil aldri prøvd en virkelig presis halvauto. Det betyr naturligvis ikke at de ikke finnes. Men plukk opp en Annie eller Walther, kjenn på opplevelsen og sammenlign med det markedet tilbyr av halvautoer.. Jeg tror rett og slett ikke det mulig å tilby en virkelig presis halvauto salongrifler til en pris markedet aksepterer. Jeg snakker BR presisjon.
 12. Det er verdt å merke seg at fabrikkammo i .30US ikke holder anslagskravet til rådyr. Om den kan lades hardt nok på trygg måte vet jeg ikke, men jeg tviler. Det kan være verdt å sjekke før man bekoster ombygging om jakt er begrunnelsen.
 13. I beste fall ville noe sånt kvalifisert til "Styggpen" omtrent som TactiKrag med karbonstokk, picatinny overalt og heldemper.
 14. Det er ikke noe absolutt krav fra meg ihvertfall, at noe skal gis videre umiddelbart. Men om gamle børser får videre liv er det bare flott. Jeg har problemer med å plombere/destruere selv om det "bare" er en banekrag. Dersom nye skyttere kan få en rimelig inngangsbillett til sporten/lidenskapen vår, har børsa skutt blink en gang til 😉 Og så, når garderoben er full og havesyken river i kroppen kan jo børsa gis videre. Sirkulærøkonomi og resirkulering er jo veldig moderne for tiden. Kanskje vi kan påberope oss å bidra til det "grønne skiftet"? 🤣
 15. Jeg lider av full garderobe, og langt framskreden sans for gammelt skrammel. Jeg har en krag i baneombygd eldre stand, ikke helt komplett. Den er boret for diopter sikte, men dette mangler. Tanken var at dette skulle bli en donorbørse til et artig lavkostprosjekt, men tiden strekker ikke til. Dersom noen kunne tenke seg å adoptere børsa koster den søknadsgebyr og frakt. Bilder kan sendes på mail til interesserte. Nå er heller ikke dette noen nybegynner børse, det er en gammel Krag, med de forbehold det medfører. Mvh Trombone
 16. Det sier våpen kontoret er helt ok, så lenge våpenet registreres.
 17. Dette svarer du best på selv. Våpen er svært slitesterke og varige, sammenlignet med nesten hva som helst ellers vi kjøper. Litt "overflatestruktur" gjør på ingen måte våpenet uegnet eller utrygt å bruke. Det positive er at en slik skjønnhetsfeil senker prisen. Dersom det ikke er viktig for deg, og status ved et blankt og moteriktig våpen er viktigere, kjøper du nytt.
 18. Hos meg også er det motsatt av hva TS spør om. Det er mine kalibre og jaktformer som gjorde at jeg valgte avstandsmåler. Jakter sjøfugl fra kajakk, og skyter oftest på sittende fugl. Det er ikke nødvendig med avstandsmåler, men en grei betryggelse. Syretesten er at den faktisk ligger i vestlommen på hver tur. Samme med jakt med salongrifle.veldig greit å få en bekreftelse på trygt skuddhold før jeg skyter. Jeg har bare strukket hold på blinkskyting, og det har gitt verdifull læring om egne og våpnenets begrensninger.
 19. Tja. Unge kuler støper du yngst selv.. ☺️ tunge får du kjøpt, ihvertfall 147 grain for 9mm. Prøv hjemmelading.no for eksempel. Vil du ha enda tyngre, kan du prøve revolverkuler på 158, 180 grains. Gjetter på at over dette er i tyngste laget for en masselåst 9mm... blykuler er lettest å tilpasse ditt løp, kalibrer dem i smøredie til bittelitt over din riflingsdiameter. Når du vil ha ekstrem presisjon i ei sånn slarkebørse, må du nok være forberedt på å både slugge og orme løpet.. kan godt hende det må ofres både kyllinger og geiter også gitt 😉
 20. Jeg har bare erfaring med Alms, og bare første generasjon. Den er jo ikke tilgjenglig lenger, så jeg vil bare si at for meg er heldemper kontra frontmontert fullstendig verdt pengene på salongrifle. Anbefales..
 21. trombone

  S/S Hagler, utvalg.

  PMT, etter avataren din å dømme, har du ikke sansen for Bullshit. Da ville det være fint om du klarte å unngå å "shove mainnskit" også. Det er naturligvis riktig som du sier at pris og kvalitet til en viss grad henger sammen, men å påstå at alt rimelig og nytt er ubrukelig er intet mindre enn arrogant. Himmelropende arrogant. Du får selvfølgelig ha dine preferanser, og når du skyter så mye som du gjør forstår jeg at du ikke har lyst på en Baikal. Men å hevde at de går i stykker på 1000-1500 skudd er positivt feil, og å hevde at de ikke er verd pengene kan være sant, ut fra ditt eget perspektiv. Det kan du ikke godt presse ned over øra på andre. Til mange slags bruk er de rimelige børsene helt utmerket. Skulle man komme i skade for å slite ut en Baikal eller BRNO, vet man ihvertfall at interessen er hjertelig tilstede. Ditt råd til trådstarter om å vurdere brukt er faktisk godt, siden sideliggere er "umoderne" er det kjøpers marked. Men stopp der er du snill, Å tute øra fulle på nye skyttere om hvor dyr en børse må være for å være verdt pengene har ingen relevans for andre enn deg selv. Trombone
 22. kvf.no ; Kongsberg våpenhistoriske forening har smådeler til disse. Høne koster 100,- Dessuten har jeg en velbrukt og ujevnt stelt utgave som går godt, men ikke er særlig pen lenger. Garderoben er full, så du eller andre som ønsker å gjøre noe ut av den kan godt få overta den mot fraktkost. Dette er artige børser som fortjener å bli med videre. Lykke til! mvh Trombone
 23. Til TS. Om du fortsatt ønsker halvauto først og fremst, ville jeg rådet deg til å kjøpe en kurant modell. Men prøv først! Ingen har nevnt Browning SA-22 enda. Den er litt dyr, men leter du litt kan du finne brukt til hyggelig pris. Riktignok rørmagasin i kolben, slik at omlading tar litt tid, men delbar og passer fint i sekken. Har ikke selv, men den har alltid stått på vil-ha lista mi... Ruger 10/22 har jeg riktignok, og den kvitter jeg meg aldri med. skikkelig legobørse, du får deler overalt. Har også en BRNO 2, og den er fin, men det er Rugeren som blir med ut på tur. For å få billigst mulig bør du kjøpe brukt. Da kan du være heldig å få med en del tilleggsutstyr nærmest gratis. Lykke til!
 24. Tja.. gjorde et forsøk, men det ble ikke vellykket. Er bedre med børser enn pc er jeg redd. får prøve igjen i morra..
 25. Takker for svar. i mellomtiden har jeg tenkt på egenhånd (ikke alltid like lurt) at transport av mekanisme ute av stokken er lovlig, derfor gikk jeg videre med prosjektet. Dette er i utgangspunktet et original Ruger padleåre, så noen eksklusiv kvalitetskolbe er det ikke snakk om å sette saga i. Like greit, for når jeg har saget og tenkt, og saget litt til er selve kolbebladet ikke brukbart lenger. Kikket litt på Rafdal-børsa det ble linket til her, og hadde i utgangspunktet lignende men mindre elegant ide. Men jeg var ikke happy med "halvpistolgrep", så jeg kappet igjen ca to cm bak låskassa, slik at jeg fikk loddrett vegg i bakkant av låskassa. Etter litt roting i i skuffene fant jeg en setepinne til sykkel som så passende ut til kolberør.. Hmm. jo, en 12,7 rødplast passer veldig godt inni jo! Så etter å ha kortet ned rødplasten og banket ut tennhetta borret jeg opp tennhettekanalen og baksiden av "Chassiet" til 4mm. maskinskrue. Voila, chassi med avnappbar rørkolbe. Foreløpig er svineriet så ulekkert at noen bilder ikke kommer på tale! Nå skal jeg prøve "herligheten" litt, for jeg regner med at videre nennsomme justeringer må til. har forresten tredd på en bit rørisolasjon for å få rett høyde til siktene, det hjalp helt fint, men ikke på utseende. Har foreløpig ikke noe pistolgrep, men tenker egentlig å unngå dette. Mye av formålet med denne kolben er å få våpenet så hendig som lovlig mulig til transport, men allikevel kunne klargjøre det for bruk enkelt og uten verktøy. Da er ikke bare lengde, men også høyde på børsa og delene et tema. Kan nok trenge litt støtte for skytehånden, men det skal bli så lite som mulig.
×
×
 • Create New...