Jump to content

trombone

Members
 • Content Count

  774
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by trombone

 1. Og før det bare brukte vi produksjonsvåpnene våre i production...
 2. Ta det med ro. Grunnen til at jeg spør er egentlig bare å få bekreftet egen lovforståelse. Jeg har ingen tanker om å utfordre lovverket på uvesentligheter som dette.
 3. Feil, rett svar er galt? Jaja. Vindushopping har aldri skadet noen.
 4. Og nei, det skal mer enn litt til før denne gjerrigknarken spar opp 10K for et "forbedret" avtrekk som trolig ikke er det 🤣
 5. Ja, regnet med det. Poppere skulle nok la seg ordne i og med at avtrekket har egen omstiller hvor enkeltskudd er et alternativ. Teknikaliteten i forhold til fullauto er at i 'kansk lovgivning regnes det å slippe avtrekkeren som en manipulering. Altså likestilt med å presse inn avtrekket. Har slett ingen forventning om at det vil ha noe å si for norsk lovgivning, men stusser som sagt på at dette finnes på Brownells Norge. Det er jo mye annet rart som ikke slipper igjennom til de europeiske nettsidene.
 6. Jeg har som en god Bjørn ligget i dvale en stund. Nå begynner det å friste å komme seg igang igjen. Og da må en jo oppdatere seg litt på moteriktig utstyr, for alle vet jo at det er det som gir poeng på skiva, ikke sant? ( Shiny Kit Syndrome, anyone??) Nåvel, til saken. Jeg har oppdaget på verdensveven at det har kommet "binæravtrekkere" til endel mer eller mindre konkurransedyktige rifler, og at Brownells Norge faktisk listefører disse med norsk pris. "Binær" i denne sammenhengen vil si at et skudd går av både ved å presse inn og slippe ut igjen avtrekkeren. Ikke noe for jakt akkurat, og
 7. Når det gjelder skytestillinger så varierer det fra person til person, og skyteprogam/ reglement. Innenfor dette, "whatever floats your boat" virker det, bruk det. Hvis ikke, prøv noe annet.
 8. ABS ble redningen! Brukt sikte, men grei stand og veldig grei pris. Da går selvanviseren i garasjen travle tider i møte 🤗
 9. Forhørt meg med ABS, det er ferietid men de sjekker denne uka. Det er jo ikke noen ny modell, så jeg er jo spent. Skal sjekke med Stenvaag også. Takk for tipset.
 10. Hei. Noen som vet hvor jeg får tak i baksikte til Feinwerkbau 65 i Norge? Kan selvfølgelig bestille på nett, men jeg er gammeldags nok til å foretrekke å støtte fysiske norske butikker.
 11. Flott! Kos deg med skytingen👍
 12. Jeg for min del har rapportert annonser til finn når det gjelder åpenbart ulovlige gjenstander. Jeg har valgt å sende melding til selger når det virker som en ærlig misforståelse om registreringsregler. Har hittil ikke sett en annonse som er så ille at jeg har vurdert politianmeldelse.
 13. Jeg har tidligere hatt en forferdelig plastsak, tror det var Ramline. De selges fortsatt, men under annet navn. Der var avtrekkerstaget i plast. Og mer avtrekk for pengene klarer ikke engang Baikal å fremvise. Med den kolben var også børsa for kort etter dagens regler, så den "stokken" har lidd en naturlig død. Funderer også på å bygge noe selv, men det må isåfall bli noe lignende av P90. De fleste bullpupvarianter jeg har sett er høye som treetasjes hus med sine utstikkende pistolgrep og forhøyede sikter. Det og laange fjærende/slepende avtrekk gjør denne våpentypen krevende å få til på en go
 14. Noen som vet om 90/22 eller zk22 eller lignende kolber tas inn til norge? Er ute etter en bullpup kolbe som gir lovlig minstelengde og et ikke helt forferdelig avtrekk.. sikkert overoptimistisk men...
 15. Dette vet jeg ikke, men isteden for å synse vil jeg anbefale deg å sende en henvendelse til ditt våpenkontor. Kynisk skeptiker som jeg er tviler jeg på at du liker svaret, men det skader ikke å spørre. Lykke til.
 16. Eller man kan ta den helt,helt ut og presse om .223 hylser i .222 dier slik at du får .222 longneck. Godt grep på de lengste torpedoene og du har gleden av en villkatt med alle de fornøyelige og unødvendige utgiftene det medfører. Samtidig er du sikret minst mulig annenhåndsverdi når du skal selge kreasjonen etterhvert. Valgets kvaler...
 17. Softgun er ikke skytevåpen etter lovverket, så ja. Du kan putte det i en roni.
 18. Konsekvensene kommer når du evt skal selge. Tviler på at børsa ruster i filler. Våpen er overkonstruert i forhold til biler og mobiltelefoner heldigvis.
 19. Du kan trygt anta at dette ikke er lovlig i bruk i norge. Eller, om du lider av for mye penger gjøre en rettsprosess ut av det. Konvertert med ronikit eller lignende er ikke våpenet lovlig til noe skyteprogram jeg vet om ( korriger meg gjerne) og pistoler er ikke lovlig til jakt. Dermed har ikke våpenet i denne utførelsen noe godkjent formål, og ombyggingen kan sies å være vesentlig. Her vil jeg synse at man har motbakke og nordavind fra alle kanter.
 20. Du må egentlig bare prøve deg fram. Forvent mer av dyrere ammo typer enn CCI standard og TopShit, men prøv for all del disse også. Lykke til, og kos deg!
 21. Dessuten har du jo buebutikker, og til bueskyting er det helt normalt å få pilene kappet og tilpasset den enkelte bruker og bue. Ta kontakt med Humlekjær archery for eksempel. De burde kunne hjelpe deg.
 22. Baikal. Ujålete og bunnsolid. Kjøper du brukt er verditapet allerede tatt av forrige eier(e) og du klarer aldri å bruke den opp. Ei sånn børse må mishandles ihjel, og det kan fakisk være ganske slisomt. Tipset om sideligger er også godt. Påstanden om at o/u treffer bedre er ikke annet enn en påstand. Det er ikke riktig. Som førstegangskjøper har du mye mer igjen for å putte pengene i treningsammo enn i ei ny og pen børse. Bruktmarkedet er uansett sånn at å få igjen noe særlig mer enn halvparten av nypris om dette ikke er noe for deg kan være vanskelig. Eller i hvertfall tidkrevende. Lykke til!
 23. Jobber riktignok ikke i jernbaneverket, men en og annen vy har jeg jo, og nå prøver jeg å spore på igjen. Et av spørsmålene til TS er scoutkikkert. Det har jeg såvidt prøvd, men har noe mer erfaring med pistolkikkert, som har enda lenger øyeavstand. Og det fungerer veldig greit. Vil rett og slett si at i jaktsituasjoner gir det mer oversikt og sidesyn enn tradisjonell riflekikkert. Ville ikke betenkt meg på en slik løsning må en gammel kriger.
 24. For å begynne med det enkleste først. Sjekk at alle skruer sitter skikkelig, og ettertrekk demperen. Deretter er skikkelig puss og mantelfjerning noe jeg ville ha prøvd.
 25. De der hadde jeg gladelig gitt bort til et familiemedlem som ønsket å bruke dem. De har bruksverdi, men nær ingen pengeverdi.
×
×
 • Create New...