Jump to content

jonen

Members
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jonen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, kanskje har du en kolbe som er for kort. Eller/også kan du ha en for nedover- og foroverbøyd utgangsstilling. Begge deler kan gjøre dette, og du vil før eller senere rett og slett bli redd kolben. Been there, done that..... (Sjekk kolbelengden og rett deg "litt" mer opp.)
  2. jonen

    Fair premier - light

    http://www.fair.it/eng/premier.html F.A.I.R. forkortelse for "Fabbrica Armi Isidoro Rizzini" Produsert i den italienske byen Brescia, på samme fabrikk som f.eks. Lincoln, Bettinsoli m.fl.
  3. Sportsmatch montasje 2-delt 30mm medium, 11mm (kr 565,- inkl. frakt) Jakt og Friluft i Arendal Telefon 37 06 07 00
  4. Ja, det er denne. Takk for hjelpen
  5. Hei, jeg har fått låne en Hakko Mark II "Program Scope" 4-20 x 40 (B) av en venn. Og siden jeg vurderer å kjøpe den, lurer på hvor gammel den er og sånn omtrent hva den bør ha kostet da den var ny. På forhånd takk!
  6. Neida, det går så fint, så.
  7. Jørgens tråd: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=272&st=0&sk=t&sd=a&hilit=justerbar
  8. Neida, ingen spørsmål er dumme. Spørringen er jo litt av vitsen med dette forumet Jeg kjøpte oljen i fjor hos xxl.no men det ser ut til at de ikke lenger har den. Det er slik den ser ut: http://www.deepbluedive.com/department/gun-care-and-cleaning-kits/ccl/product/ccl-gunstock-condition-oil/429585 Det følger med en grundig bruksanvisning. Polering er å gni med håndflaten. Gni, gni, gni og gni. Regn med at oljing og gniing må gjøres kanskje 20 ganger, kanskje enda flere. Bare vær tålmodig så skal du se hvor fin stokken din blir. Unngå å søle på metalldelene, og følg bruksanvisningen.
  9. Gratulerer med et godt valg av sportinghagle Jeg har selv en 686E 30" og er kjempefornøyd. Din 682 har enda bedre ballanse. Hvilken type våpenolje er nok ikke så viktig. Når det gjelder stokkolje sverger jeg til CCL Stockoil. Dette er nevnt av "macchiato" i en tråd her på kammeret:http://forum.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=9285&st=0&sk=t&sd=a Stokken skal oljes en gang i timen i en dag, en gang om dagen i en uke, en gang i uka i en måned, og en gang i måneden i et år. Da er den klar til å vedlikeholdsoljes en gang eller to i året resten av livet. Husk å polere den mellom hvert strøk.
  10. jonen

    Stålhagl

    Nei Sigurd, du har misforstått! Stålhaglene ødelegger ikke chokene. Husk at stålhaglene blir liggende inne i forladningen (plastkoppen) hele veien gjennom løpet, de forlater ikke plastkoppen før choken er passert. Derimot kan resten av våpenet ødelegges på grunn av høyt trykk. Husk at stål ikke vil deformeres på sin tur gjennom den innsnevrede choken slik som bly, tinn og vismut vil gjøre. Den generelle advarselen mot å skyte stålhagl gjennom trangere enn 1/2 choke er ikke laget for å beskytte våpenet, men for å beskytte deg og de som står i nærheten av deg.
  11. jonen

    Lanber vs Beretta

    1) Ja, mange mange tusen antall skudd lengre DERSOM du skal skyte mye på leirduer! 2) Nei.
  12. Joda, stokkender kan dykke. De dykker gjerne ned til et par meter for å skaffe mat Jo, stokkendene kan også bite seg fast i vegetasjon på bunnen, men de er ikke så dumme at de venter til drukningsdøden inntreffer. Anda vil selvsagt kjempe for sitt liv
  13. jonen

    Ejektor

    Tiurjegern må lese nøyere hva som ble skrevet Slik jeg gjør det kommer ikke tomhylsene flyvende gjennom lufta, de havner i hånda mi, og kan slippes rett ned. Og de kan plukkes opp fra bakken (svært nær meg) ETTER at jaktsituasjonen er over
  14. jonen

    Ejektor

    Nei, du kan ikke "slå den av" men du kan fjerne fjærene som sørger for at ejektorne spretter bak. Ejector er da litt smart. Jeg knekker hagla, og vips, så ligger begge tomhylsene inne i høyrehånda. Jeg slipper å knipe fast og trekke ut hylsene som man må gjøre på våpen med ekstraktor. Mitt tips er at du øver deg på å ta imot tomhylsene med høyrehånda når du brekker hagla. Dette kan du gjøre hjemme med klikkpatroner. Venstrehånda på forskjeftet og høyrehånds tommelfinger på topplever, pekefinger og langfinger oppå løpet og kolben mellom høyre albue og hofte. Knekk. Omvendt for linksskyttere selvsagt. Når du etter noen ganger har fått det til vil du gjøre dette både på skytebanen og på jakt Og når tomhylsene noen ganger smetter forbi fingrene plukker vi dem selvsagt opp, uansett om det er på banen eller på jakt
  15. jonen

    Modified choke

    Ja, dette er et godt spørsmål. Jeg har lurt på det samme selv. Ta for eksempel Beretta sine utvendige Optima choker: Cylinder er farget blå, og Europa skeet er rød, og denne er enda åpnere enn Cylinder. Ser vi på Berettas utvendige Victory choker så er Cylinder fortsatt blå, mens USA Skeet er farget fiolett, og den er litt trangere enn Cylinder. Det finnes mao. to forskjellige skeet-choker der altså USA er trangere enn Cylinder og Europa er åpnere enn Cylinder. Så når noen sier at Cylinder er det aller åpneste som finnes, så er det ikke nødvendigvis en sannhet. Det er bare det at de aller fleste tror det er slik. Jeg har forresten aldri sett en rød Victory choke, og heller ikke en fiolett Optima choke.
×
×
  • Create New...