Jump to content

can

Members
 • Content Count

  1,286
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. can

  Kaliber for gåsejakt

  Bra skutt hadde ikkje greid da eg.
 2. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ikkje for å krangla men står 1:10 på sauer si nettsida, men kan jo ha blitt forandra i forhold til den du har.
 3. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ja er vel lova om avtakende meirutbytte vil eg tru. Jobbar som daljert i kommunen så får holda meg til brno fox foreløpig skal da bli nokon dalara å legga på kistebotnen. Foreløpig iverfall.
 4. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Holdt på å få hakeslepp når eg såg magasinprisen på trg, hadde ikkje betalt så mykje for ei fox eg heller. Er vel som med bilar dyr bil, det blir då antatt at du har peeeng som Sigbjørn Johnsen sa og delene koste deretter. Endra litt på forrige innlegg frå meg. Skulle sjølvsagt stå at eg har større forventninga til noke nytt kontra noke som er brukt og 40 år gammalt. Då gjer da litt meir meining. Når da er sagt så har eg på ein måte høgare forventninga til ei brukt skikkelig kvalitetsrifle så sant ho ikkje er utbrukt da kontra for å ta ett eksempel ei remington 783 i 30-06 sjølv om eg aldri har skutt med sistnevnte
 5. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Men eg har litt større forventninga til noke nytt kontra noko som er 40+ men må sammenligna eple med eple dyrt den gongen dyrt i dag, sikkert meir ein må ta hensyn til og men eg kan ikkje ramsa opp alt no.
 6. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Men no kan eg ikkje krangla meir om detta for øyeblikket no må eg gjera noko, snakkast.
 7. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Jojo men du veit nå korleis da er før eller seinare snarare før når da gjeld meg så skrur eg ho frå kvarandre, kall da gjerne ein sjukdom men sån er eg når da gjeld rifle iverfall. Men da skal i samen igjen og
 8. Ja da der må du prøva !
 9. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ja på sauer 100 sit ho fast på vanlig måte ingen tvil om da, men eg var med/såg på når ho blei demontert i frå kvarandre, var litt fiklete i forhold til da eg er vant med men øving gjer jo meister seier dei. Avtrekket var iverfall kjempegodt og ho var hendig og grei. Litt mykje plast/kompositt men den kan iverfall ikkje rusta. Meina ho har 1:10 stigning på løpet i 223 men no tar eg da frå hukkomelsen. Godt mulig eg kunne blitt vant med ho men er ett solid steg vekk frå brno fox.
 10. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Da eg skulle skrive var at systemvåpen/ våpen som ein kan ta frå ein annan på den måten er upløyd mark for meg. No er eg ikkje ukjent med å skru i frå kvarandre våpen for både den omtalte her og storviltrifla har vært ut av stokken ein drøss med ganger helst for å gjera reint og olja da er ett av av punkta eg ser på når eg skal kjøpa ny rifla kor enkelt da er å gjera, om da er mange små lause delar, benytta flatjarn,umbrako eller torx osv. Må kanskje sei at sauer 100 ikkje såg heilt tilitsvekkande ut der. Men uansett trur eg at S&L blir for dyr for meg.
 11. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ja der har du ein kandidat ja som eg gløymt i farten, men veit ikkje om eg er fan av rifle som ikkje er skikkelig rifla viss de forstår kva eg meiner. Trur ikkje systemvåpen eller kva da heiter er noko for meg, men kanskje eg hadde blitt overbevist hadde eg prøvd ho, presisjonen er sannsynlegvis finfin, prisen hmm den var hard og svelga. Må ha kikkertsikte til litt monitas og på den der, går ikkje med fontaine 3-9x40 som står på brnoen.
 12. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ja har lurt på noke av da samma, gav ikkje så mykje for ho nei. Og utviklinga har vel gått sin gong. Har lurt på å selga ho til nokon som synest at da er godt nok og kjøpt meg ei ny ei eller nyare men kanskje helst da fyrste ny altså. Veit jo aldri heilt kva ein får når ein kjøpe brukt, kikkertsikte kan derimot vera brukt. Blir vel 223 då merke tja får gå og tafsa tikka t3 x , sauer 100 er vel to heite kandidatar muligens og howa mini action samt CZ. Får sjå kor lei eg blir brnoen som eg har. Fordel, hendig og lett kun stål og tre senke forventningene med billig rifla skal jo skytest i stilling og ikkje i benk. Avtrekket er eit kapittel for seg enten hate ein da eller så tja akseptere ein da.
 13. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ja originalt løp. Fjorden her er 600 m så står ikkje på da. Er temmelig dyrt å skifta løp og kanskje ca 30 mm 3 skudd på 100 m er godt nok, men eg skulle gjerne hatt ho til å gå litt bedre. Presisjonen er der jo tydeligvis i og med at ho sammla bra med sierra match king. Når ein les på forumet her så får ein inntrykk av at dei fleste sine rifle sit 3 skudd på ein cm heile tida. Trur ikkje da er tilfelle, denne rifla mi er over 40 år og.
 14. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Dårlig forklart av meg prøvd å retta på da i innlegget ovanfor men for at da ikkje skal vera misforståelser så skriv eg det ein gong til. 19,4 eller 19,5 gr Vv 120 til sierra 52 gr matchking og 21,2 gr Vv 120 til 40 gr V Max. Er den før omtalte Brno fox rifla mi. Har ikkje målt løpet men er vel litt tynnare enn ei storviltrifla. Måtte iverfall gjenga ho annerledes pga tynnare løp. Kappa på 55 cm. Har de noko tru på bedre presisjon med Anna krutt og kula eller må eg berre prøva meg fram. Har jo prøvd med 50 gr V Max samt ei varmint kula frå sierra men såg ikkje lyset med nokon av dei heller. Lurt på om ett treigere krutt gjere susen.
 15. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Prøvde presisjon i ei 222 rifla før i sommar. Gjekk veldig bra (10-15) mm med sierra si match kula 52 gr lada denne kula med 19,4 gr Vv 120 ( 1410 kula til sierra) Denne er jo berekna til papp. Fekk ikkje lika fin presisjon med V max 40 gr men her er tala. 14, 22, 36, 35 og 30. Var den ladinga som gjekk best 21,2 gr Vv 120 krutt til V Max kula 40 grain. Hadde håpa på meir konsekvent 15-20 mm grupper. Rifla er bedda. Men er kanskje så godt som ho går. Er 3 skuddsgrupper på 100 m. Lurt på og prøva med treigere krutt Vv 130 eller Vv 133 og muligens gameking kula blyspissen, fått bra presisjon med tilsvarande kula i 6,5x55. Helst gås og kråka eg tenke på, avhengig av god presisjon då.
×