Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

can

Members
 • Content Count

  1,298
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. can

  Lading av 6,5x55

  Burde sikkert skrivd da men da eg meinte var å bruka kombinasjonen som står på boksen ikkje noko eksperimentering
 2. can

  Lading av 6,5x55

  Med norma 19 er da vel og vanskeligt iverfall mindre sannsynligheit for overladning
 3. can

  Lading av 6,5x55

  85 gr sierra varminter og 44,5 gr Vv 150
 4. can

  Presisjon. Finnes det en norm?

  Mål senter til senter på kulehull, her i Norge vanligvis 100 m, men hundremeteren kan vera kort. I USA vanlegvis 100 yards. Berre og oppgi om da er 3 eller 5 skudd, er vel ikkje heilt nokon norm på antall skudd. To fyrste tinga er da vel meir eller mindre norm på, detta er mi oppfatning. Ver og obs på at slengara alltid skuldast sleivete skyttar ganske rart eigentleg da det som regel for desse personane alltid er er motsatt er vanligvis utstyret da er noke gale med.
 5. Ja, vil eg tru. Men då må du fyrst ta ladegrep for så å ta avtrekk. Den andre metoden er enklare berre held inne avtrekkaren medan du tar ladegrep. Kor stor rolle da spela går nok an og diskutera ja men den fyrste måten var nå den eg lærte da og har pleid og gjort da sån da. Er sikkert feil då men har nå ikkje gitt meg noken problem dei siste 10 år eller så. Men no er eg trøtt og må nesten legga meg så god natt til både deg og M67 lykke til med skytingå foresten.
 6. Ok, men viss ein held inne avtrekkaren sammtidig som ein tar ladegrep så er da iverfall sån på mi rifla at då blir ho ikkje oppspent, dvs ein kan ikkje ta avtrekk etterpå. Er ei CZ rifla. Dersom ein tar ladegrep utan å halda inne avtrekkaren så spenner ein opp rifla og må ta avtrekk for å spenna ho ned. For dei lokale, den svært våpenkyndige innehaveren hos rafdal og kvale våpenhandel viste meg da for ein god del år siå utan noken vidare forklaring, godt nok for meg.
 7. Viss du held avtrekkar inne sammtidig som du tar ladegrep så spenne du ikkje opp geværet ditt, nei pleie lagra utan klikkpatron
 8. can

  Styrketrening

  Uansett i dag er da torsdag, eg trene sundag, tysdag og torsdaga så i dag var da trening igjen, B økt så eg skippa knebøyen og trente dei to øvelsene millitærpress og markløft. Ikkje så veldig tungt akkurat 32 kg i millitærpress og 70 kg i markløft. Får sjå om beina henge med bedre no da når eg tar mindre knebøy. Markløft tar sjølvsagt og på beinmusklaturen men er fyrst og fremst framsida av lår eg kjenne da mest i og der tar knebøy mest.
 9. can

  Styrketrening

  Ja da blir ein del, programmet er vel fyrst og fremst tiltenkt nybegynnara er vel berre dei omtrent som kan legga til 30 kg på knebøy nokre månader. Viss noken er innteresert i programmet stronglift 5x5 er det berre å lesa her: https://stronglifts.com/5x5/ skrive temmelig mykje kan ein trygt sei og ein god del meir enn detta og. Her er forsida til alt i saman https://stronglifts.com/
 10. can

  Styrketrening

  Tenkte å prøva og gjera som skissert i forrige innlegg og berre kjøra knebøy på A øktene ei stund for og sjå om da går bedre då. Då blir da knebøy 3 gonger i løpet av 2 veker. Skal eigentleg legga til 2,5 kg på knebøy for kvar økt, men eg legge berre på 1,25 kg framover for og sjå. Da er veldig lite, men eg veit ikkje så mykje anna og prøva. Med denne progresjonen her så øker knebøy berre med 7,5 kg PR mnd. Skal eigentleg øka med 30 kg. Så får eg sjå om da går bedre då, er litt rådvill.
 11. can

  Styrketrening

  Fekk så mykje hjelp her sist så no prøve eg igjen. Fyrst kjem ei oppsumering for å forklara litt prøve å vera litt kortfatta. Begynte treningsprogrammet « stronglifts 5x5 « 15 oktober, i mi eiga stove, bygd power rack og kjøpt inn vekter. Programmet består av ei A økt og ei B økt som alternere. A økter er knebøy, benkpress og stangroing. B økter er knebøy, millitærpress og markløft. Tas mandag, onsdag og fredag. Veke nr 1 blir altså A,B,A og veke 2 blir B,A,B. Legge på vekter jevnt og trutt men ein begynne heilt lett, berre med ei 20 kg stong utenom markløft der begynne ein med 40 kg. Alle øvelser er 5 sett med 5 repetisjoner utanom markløft som er ett sett med 5 rep. Husk og ett rikelig med nok protein og sov nok, kviling er viktigt noke eg føle eg er god på. Så langt alt vel men så begynne problemene, beina mine lår særligt men og litt legger er temmelig merkelige noke eg ikkje har vore borti før, da verke midt i låret eks. vis føle meg tung i beina er litt vanskelig og setta ord på da, er ikkje vanlig stølheit heller eg veit rett og slett ikkje kva da er som er problemet. Føle og at da er litt lite krefter i dei av og til omtrent som eg skulle ha gått 10 000 m på skøyter. Har vore til doktor og tatt ein god del blodprøver samt hos fysioterapeut men dei har ikkje funne noke gale, føle meg nå frisk og utanom ein kronisk tarmsjukdom eg har men merke ikkje noke særligt til den no. Merka ingen ting på overkroppen, vektene er jo lette og foreløpig tok 5x5 med 47,5 kg sist i knebøy. Da eg har lurt på er om knebøy 3 gonger i veka rett og slett er for mykje sjølv om da er heilt lette vekter, har vridd hovudet litt men da er da eg har komt fram til sålangt. Har lurt på og kutta heilt ut knebøy på B øktene sån at da blir slik som detta: A økt: knebøy, benkpress, stangroing. B økt: millitærpress og markløft. Då blir knebøy trent med samme frekvens som dei andre øvelsene. Når da er sagt så er eg ikkje sikker på om da vil hjelpa pga eg merka allerede før eg begynte treningsprogrammet at beina mine ikkje var heilt som dei skulle, berre ein liten sykkeltur og dei var litt kjørt, men kan nesten ikkje tru at da skuldast elendig form heller for når eg fekk vektene så måtte eg sjølvsagt prøva litt, løfta 120 kg i markløft då så litt krefter er da nå men så veie eg 85 kg og da fordelt på 180 cm. Noken som har noken tanka/ vore borti noke av da samma? Litt dumt og at eg blir hemma for eg like vektreninga allerede og ser fram til neste økt og har noken klare mål som eg skal oppnå, men litt kjedelig og ha da sån.
 12. can

  Dagens annonse på finn.no

  Og han har for mykje penga
 13. can

  Kaliber for gåsejakt

  Bra skutt hadde ikkje greid da eg.
 14. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ikkje for å krangla men står 1:10 på sauer si nettsida, men kan jo ha blitt forandra i forhold til den du har.
 15. can

  Hva er akseptabel presisjon?

  Ja er vel lova om avtakende meirutbytte vil eg tru. Jobbar som daljert i kommunen så får holda meg til brno fox foreløpig skal da bli nokon dalara å legga på kistebotnen. Foreløpig iverfall.
×