Jump to content

can

Members
 • Content Count

  1,385
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

can last won the day on April 30

can had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei eg har ikkje problem med å hverken lesa eller skriva, går vel heller litt fort i svingane, er da som er problemet. Som sagt ( skrivd) så skal eg prøva og forbedra meg.
 2. Ok, eg skal prøva og skjerpa meg.
 3. Noke eg ser når eg lese innlegg nr 2 no, er att da er alt for mykje informasjon, litt rotete og vanskeligt og følga tråden. Burde ha komprimert sån som her. 3 alternativ. Alt 1 beholde brno fox rifla som ho er. Alt 2 byta løp på brno fox rifla. Alt 3 kjøpa ny/ nyare CZ 527 American i 222/223
 4. Da er nynorsk, med litt dialekt, men kan Jørund lien så må vel eg kunna og! Nei seriøst kan ikkje skriva på noken særlig anna måte men kva er da som er uklart ikkje alt vel?
 5. Ja altså byta løp eventuelt, da blir vel ganske dyrt blir hos Rafdal siå eg sokne til han. Sikkert 6000 med gjenging, når rifla berre er verdt ca 1500 (brno fox) så har eg mest lyst til å ha da eg har, er lite skutt med og, veit jo ikkje heilt om da blir bedre då heller men vil jo tru da. For og spinna litt vidare så like eg rifla, ho har bra avtrekk og er lett like kaliberet og lite smell og lite rekyl. Kjøpte ho fyrst og fremst til å jakta gås med og noken har ho fått. Like jo litt og skyta eg då og har ei i 6,5x55 og. Er fordelar med begge men like best og skyta med 222, mindre smell, mindre rekyl, mindre krutt og lettare og hendigare våpen. Så har lyst på ei i ett mindre kaliber enn 6,5x55 og. Da som eg har merka har ein del og sei for meg, kanskje mest er at rifla har lett avtrekk, begge mine har snellert som eg synest er da besta med begge riflene, så viss eg skulle hatt ei ny så trur eg nesten ho må ha da. Då er konklusjonen ganske enkel synes eg: enten slå meg til ro med brno foxen min, prøva og finna ladninger som går bra, har jo ein ladning til blink som er bra 52 gr mk, ein som er ganske bra 40 gr V Max ( men utsatt for vind) og ein halvbra 50 gr V Max, men mangla rådyrladning. Alt 2 er og skifta løp til brno foxen hos Rafdal og satsa på at brnoen tar seg samen da. Alt 3 er og kjøpa ei ny/ nyare rifla, siå eg like snellert så må da vel bli CZ 527 i enten 222 eller kanskje 223. Trur ikkje dei kamra i 222 lengre. Eg har vore og hørt på pris på ny 527 american i 223 med 1:9 snurr på løpet, skulle ha 11500 så da var nett nok synes eg. Veit ikkje heilt om eg vil ha 223 heller, kanskje eg er meir 222 type.
 6. Hei igjen, ja har teste børså med den ladning di Torf, eg bruke 19,4 gr eg då. Då samle ho 3 skudd på ca 15 mm, 100m. Tyder jo på at potensiale er der, gjelde og få da fram. Noke presisjonsunderverk er ho vel neppe, lett børsa med tynt løp men skulle nå vore greit og sett kva ho var god for. Litt meir bakgrunnsfakta 50 gr V Max der var da 19,7 gr som gjekk best, går i gjennomsnitt på ca 1 Moa ( er ikkje da 29,1 mm på 100 m). 40 gr Vmax der går ho litt bedre ca 20 mm. Alle landinga er Vv 120 krutt og alltid 3 skot på 100 m ( samlingene her er gjennomsnitt av fleire 3 skudds sammlingar) men ellers litt meir bobbob har som sagt prøvd lapua 55 sp, sierra 55 gr gameking, sierra (1340) ingen av desse har vore noke og skriva heim om. 222 er jo kjent for god presisjon så tenkte kanskje at eg kunne kramma ut litt meir av ho med og byta krutt. Anngåande byta løp har noken tankar om da og men no må eg ta ei ferja.
 7. Han forrige som prøvde og ta opp tråden fekk ikkje store responsen men eg prøve for da. Har da mykje for seg og skifta krutt når ein lade? Eg har lada ein del i 222. Slitt med for dårlig presisjon med lapua sp 55 gr samt sierra gameking 55 gr. Hadde vore greit med ei rådyrkula. Har målt snurren i løpet virka som 1:13 eller deromkring, kulene blir stabelisert. Men tilbake til mitt spm har da noke for seg og prøva eks vis Vv 133 til desse 55 gr kulene eller er da penga ut glaset og eg bør slå meg til ro med 40 og 50 gr V Max samt 52 gr matchking.
 8. Har lurt litt på ny ( bruktbil) men får prøva og få liv i denne fyrst. Forrige eg hadde var 32 år når den gjekk i presså, da var ein -77 corolla KE 30. Tenkte på Toyota den gongen eg kjøpte comboen men fann ingen og måtte ha bil så då blei da skr(Opel)
 9. No har eg henta bilen i dag. Dei seie at dei har sjekka alt av gløding pluss temperatur sensorer, da er i orden. I dag har dei skifta ett relé til dieselpumpa som var brent/gåent. Dei seie at eg får vera prøvekanin i Helgå og sjå korleis da er med starting. Såvidt eg forstod på han så hadde dei ei lista dei gjekk etter når dei feilsøke. Anngåande om da er lav temperatur eller lang tid som er problemet når bilen skal starta igjen så er det lav temperatur sån som eg har opplevd da til no iverfall. No er da jo blitt betydelig mildere i vêret men eg får heller stå opp i natt og prøva.
 10. Takk for veldig utfyllande forklaring av korleis da skal gjerast. Kan vera greit og veta.
 11. Ok, greit å få da frå ein mekanikar. Er da eg og tenke, at da må vera noke med glødingå. Eg skal ta da vidare.
 12. Var ein mekaniker som målte den til meg i dag. Han seie da samma som Opel, glødinga virke, men lurte på om da kunne vera temperaturmåler som var i ustand sån at den ikkje alltid gav signal om gløding. Snakka og om kompresjonen i bilen om den var som den skulle, er kjørt ca 160 000.
 13. Ja ser ikkje ut til at da er så lett og finna ut av iverfall, men kan ikkje vera i fordelaren her, då må da vera ein anna plass
 14. Ja tar ikkje sjangsen på da der, kjem berre til og ødelegga eg då. Men noken som tilfeldigvis veit kor glødereleet er på denne bilen?
 15. Er ikkje glødeskinna på denne bilen her, men no har eg vore oppe på arbeid og fekk hukka tak i ein dyktig mekaniker så skal han hjelpa meg i mårå og måla pluggene då, er ikkje berre og gå i gang heller når ein ikkje veit kva ein gjere. Fort gjort og ødelegga, men viss eg berre blir vist så er eg ikkje redd for å måtte gjera sån som Kvernhuselva berre eg får han til og gå
×
×
 • Create New...