Jump to content

can

Members
 • Content count

  1,184
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. can

  Ny rifle igjen..

  Lure på om eg berre skal beholde CZ en som storviltrifla. Går veldig bra med 85 grains sierra varmint og enda bedre med 140 gr gameking. Fyrstnevnte pleie ligga på mellom 10- 20 mm, den ladinga har eg prøvd ein del gonga. Gameking har eg ikkje prøvd sammling på men har sett at ho samle bra når eg har skutt inn geværet. Men prøvde ei sammling i dag, skikkelig støtta framme og bak. Skjevå er litt brukt før kan ein sei.
 2. can

  Lyst på skytestøtte til rifle.

  Fader og såg meldingane om bilder no. Rigga da ned no treverket står igjen på beite men da som er fylt med ris har eg teke med meg. Dersom da er opplett i mårå så skal eg opp igjen då skal eg ta bilde
 3. can

  Lyst på skytestøtte til rifle.

  Viss eg får da til skal eg legga ut bilder men lagde mi sån: ei brei fjøl som boten, liggande altså deretter to ståande fjøler som vegger blir omtrent som ein stor T som står på hovudet. Eit buksebein strippsa i begge enda og fylt med ris, ligg i boten deretter to sokkar oppå buksebeinet som sidestøtter dette er front rest. Støtta bak på geværet der eg har venstreneven er eit buksebein med ris. Prøvd da no i kveld, fungere aldeles utmerka, riflå ligg heilt i ro. Besta eg har prøvd, merka at avtrekk var lettare å ta når rifla var heilt rolig.
 4. can

  Villsvinene kommer i store horder

  Ulven får nå komma så kan nå svinå få komma og
 5. can

  Ny rifle igjen..

  Ok trur ikkje eg har nevnt kaliberet men til storviltrifla blir da nok 6,5x55 siå eg er vant med da og har diesett samt komponenta til da. Er vel kanskje litt skeptisk til ammerikansk sjølv om eg har sjegla felt til ruger m 77 hawkey i 6.5x55 allbærsutgaven. Dei virka sjeldnare enn hønsetenne på bruktmarkedet og eg er skeptisk til presisjon der og, men med lading kanskje eg hadde funne noken kule som gjekk brukbart.
 6. can

  Ny rifle igjen..

  Takk for hjelpå msteiro og jegermeistern ser poenget, er vel ein grunn til at ho har lagt ei stund til salgs, einaste måtte vore viss eg fekk ho vesentligt billigare enn oppgitt pris men er vel kanskje lurast å styra klar. Da der med tikka har eg og oppdaga, nyare tikka er lite vits sannsynlegvis mykje skåte med og. Skal ha dei i bakhove brukttipsa, men trur kanskje at da blir ei ny sauer 100, mauser M18 eller tikka t3x. Fordelen med sistnevnte er vel at da går an å få ein del ettermarkedsdela sjølv om eg ikkje er så veldig opptatt av da så kan da jo vera greit.
 7. can

  Ny rifle igjen..

  Ok, begynne vel å skjønna tegninga no. Har tenkt på mi eigå og da der med ny stokk. Da som er er at eg var så dum å fekk løpet kappa å gjenga til under 50 cm når eg var heilt ny innen skyting. Viste ingen ting om utgangshastighet eller smell. Har jo lurt på å skyta med ho til eg er lei/utskote løp å få da skifta samt anna stokk. Aberet er at da blir mildest talt dyrt så derfor kjøpa eks vis denne her. Er jo både mauser, som eg er vant med, bygd av anerkjent børsemaker og relativt lett. Men er sikkert lurast å la vera sikkert styr med montasje og eg har 30 mm meina da var toms så følgde med her. I tillegg all usikerheita og utprøvingen med å kjøpa brukt rifla. Er ALLTID skjær i sjøen.
 8. can

  Ny rifle igjen..

  Ja ser at ho har lagt ute på Finn ei stund ja.. men da finnes vel ikkje så mange mausara som da er gjort såpass mykje med vel? Men er vel som med så mykje ant kan eg tenka meg at med mindre det er ganske attraktive greie så må ein nesten gje da vekk for å bli kvitt da, og vanskelig å få pengane igjen som ein legg ut. I manges auge er da berre ein gammal mauser. Han konkurrere jo og med rifle som dei tre eg nevnte i forrige innlegg, sauer 100, tikka t3x og mauser M 18 og sjølv om dei er noke heilt anna så er dei jo nye til omtrent samme pris kjøpt av forhandlar. Sån ca pris som er fornuftigt/ edruelige å gje for noke sånt da selger opplyse ca 1000-1200 skot gjennom løpet, ombygd to gonger siste gong kappa på 54 cm og fluta rett gjengestigning i forhold til demparen eg har.
 9. can

  Ny rifle igjen..

  Eg går med tankar om da. Har nå sett på litt av kvart. Mest plastikk rifle til no siå da er vanligst hos forhandler, mauser m18, sauer 100 samt tikka t3x. Har cz no, grei den men tung. Men så såg eg den her og blei litt innteresert https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=119734624&fks=119734624 kan detta vera noke å sjå på eller er da lett å gå i baret for ein ukyndig. Ikkje at eg trur at selgar går inn for å lura meg då, men pleie alltid vera noken fallgruber.
 10. can

  Riflepakke i 223?

  Men riflå er jo i utg. Pkt lett
 11. can

  Innspill til innkjøpsliste for nybegynner

  Brech locks er noke d**t for å snakka rett frå levra. Mykje bedre å la den eina stå i og skru diene ut og inn eller enda bedre viss du skal ha lee då, den stora støypejernspresså til lee utan brech locks. Detta er basert på egen erfaring, men så lika eg å gjera ting så enkelt som muligt.
 12. can

  Langholdsutstyr for en nybegynner

  Ok, sikkert lurt.
 13. can

  Langholdsutstyr for en nybegynner

  Beklaga, var nok ikkje så mykje du fekk ut av den meldinga men budskapet mitt var, sjølv om eg ikkje har dreve med langhold at eg trur ikkje du treng alt da der, men da er jo alt nevnt. Berre ein tanke, viss du har tenkt deg på jakt etter kvart der du kanskje må gå litt. Kvifor ikkje gå for ei vanlig jaktrifla med eit vanlige sikte?
 14. can

  Lyst på skytestøtte til rifle.

  Så hendig er ikkje eg iverfall, nei trur eg kline til på den der spare ca 60% av lønna etter skatt men noken utskeielse har eg.
×