Jump to content

Ruffen

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ruffen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ruffen

    Stokkender

    Noen som har stokkender liggende i fryseren som vil selge som apportvilt?
  2. Ser Garmin har kommet med sin nye modell Alpha 50. Står at den kan spore inntil 20 hunder, men ellers så ser jeg ikke store forskjellen annet en pris og farge i forhold til Astro 320. Noen som har kikket nærmere på dette?
  3. Har selv ei tispe som blir innbilt og blir helt dust på jakt/jaktprøver. Har selv brukt Galastopp men har gitt det med en viss skepsis. På ei jaktprøve i år var jeg litt grinete over hennes prestasjoner og da var det ei som tipset meg med å bruke Folsyre. Etter 4 dager var bikkja på topp igjen. Tispa til broderen blei også innbilt for noen uker siden. 4-5 dager med Folsyre og den var uten symtomer. Folsyre er i alle fall ett ufarlig produkt som en kjøper på apoteket. 1 tablett pr dag. Anbefaler å prøve i alle fall.
  4. Ruffen

    Apportfugl

    Jeg har nok god erfaring når det gjelder apport. Har konkurrert i mange år, men i år gikk fryseren ad dundas og all apportfugl blei ødelagt. Apportsesongen starter i slutten av mai og siden jeg ikke har fugl å trene på så gikk jeg ut her for å høre om noen hadde fugl. Reglene sier at vi kan bruke alt jaktbart fuglevilt. Syntes det er for ille å gå å kjøpe ryper på viltbutikk til flere hundre kroner for å trene og konkurrere. Ender og måker går også fint. Kråker....... tja. Til trening går det greit.
  5. Ruffen

    Apportfugl

    Ups. ringdue meinte jeg selvfølgelig. Alt jaktbart fuglevilt mottas med takk.
  6. Noen som skaut for mye skogsduer,stokkender e.l i høst? Trenger fugl til apport
  7. Rotgrønnsaker,timian kraftig øl eller vin i 3 timer. Må bli mørt det. Husk å dekke til ved langtidssteik ellers forsvinner væska som en ønsker skal trekke inn i kjøttet. Kan fjerne folien på slutten og skru opp varmen så det blir steikeskorpe hvis ønskelig. ......
  8. Så sant ikke kjøttet er skjemt eller det er brunstsmak (Noen tror det er viltsmak ) så blir det bra ved bruk av svak varme over lang tid, enten i kokt form eller stekt i steikovn. http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt ... ykV64HnuVE
  9. http://www.dinmat.no/Temasider/Artikler ... -spareribs
  10. Jeg får besøk i jakta av en utlending som er vant til bly. Han skal ha med seg hagla som er i kaliber 20. Han skal jakte skogsfugl og lurer innmari på hva som er best i hagla hans og hvilke haglestørrelse han skal bruke. Er ikke så himla stort utvalg i kaliber 20. Få skutt en tiur og orrhana er hans største drøm. Noen som veit hva som er bra og hvor en får kjøpt det?
  11. Får en frankmann på besøk til høsten for jakt. Hans store drøm er å skyte tiur og orrhøne for dette har han ikke i sin samling av utstoppa dyr. Noen som veit om det er noe spesielt han må foreta seg for å få dette med seg hjem? Orrhøne er fredet i Frankrike sier han så han er redd han ikke skal få dette med seg
  12. Ruffen

    22 L Blank

    Er det noen som har tilgang å kan selge eller veit om noen som selger 22 L Blank ammo ? Disse brukes i apportutkaster. Er det evnt noen som har gode råd hvordan en evnt kan lage disse selv. På orginal ammo er enden brettet i stjrnemønster. Kan nesten ikke bare klemme de igjen eller for da smetter de ikke inn i kammeret.
  13. Noen som har erfaring med rypejakt i Gausdal vestfjell? Lurte på om det var noe ide å dra dit til uka
  14. Ruffen

    Jaktsekk m/rypenett

    Noen som har erfaring med Mother som de selger på Magasinet http://www.magasinet.no/display.aspx?me ... rodid=4764
  15. Har hatt ett par nå i snart 4 år og det er en støvel som er verdt hver eneste krone. Har aldri hatt vont i beina og trengte ikke gå de inn som jeg har måtte gjøre med tidligere støvler. De andre støvlene har vært membranstøvler og med disse blir en våt på beina (min erfaring) etter ett par sesonger. Smørrer støvlene godt noen ganger i sesongen og du kan gå i blautmyrer hele dagen uten å bli våt. Så dette er en støvel det bare er "løp å kjøp"
×
×
  • Create New...