Jump to content

Jaktbikkja

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jaktbikkja

  1. Jammen, det er jo flotte greier Tror nok ikke jeg skal begi meg ut på praktisk skyting med det første, selv om det virker artig.
  2. Jaktbikkja

    Ruger Mini-14

    Takket være utdannelse har jeg vært noe fraværende fra det meste som har med jakt & våpen de siste tre årene (ok, bortsett fra elgjakta, men noen høytider må jo feires). Skamme meg, burde jeg! Et lite sp.: hva er status på mini'en? Får du gjennom søknad på den nå? Mener å huske at den ble heller upopulær hos de øvrige myndigheter for noen år siden, men så fløy nettopp en fugl forbi og sa at dette ikke lengre var faktafa#@n. Anyone? Takk
  3. Panacur er den mest bredspektra ormekuren vi har, og fåes i tabeletter (250 mg (1 tabl per 5 kg) og 500 mg (1/10kg) og i pastaform. De tar alle typer orm, både spolorm og bendelorm. Siden bendelorm bruker smådyr som mellomvert og ikke smitter via morsmelka, er det vanlig å bare gi banminth til valper som kun tar spolorm. Ellers er det ingenting galt i å gi panacur, den sverger jeg alltid til. Du får også noe som heter Droncit og drontal, men disse er ikke like vanlige å gi som "standard", men gis før og etter innreise til Norge. I prinsippet skal man "orme" valpen i 3., 6., og 12., leveuke, men dette er bare sånn ca. Det viktigste er å gjenta behandling etter to-tre uker så du får tatt både levende larver/orm og egg som klekkes etter første behandling. Enkelte ormekurer tar også egg.
  4. Hvor mange måltider deler du opp fôret i til dagen? Får han alt på ei gang, vil mye gå rett igjennom. Har han fått ormekur?
  5. Mitt triks er at jeg legger ut ballonger på jordene til naboene, får bare tillatelse av dem, så setter jeg meg i kanten a mitt eget og får alle til meg. (fint å være datter av grunneier)
  6. J/d reduced fungerer veldig fint i "late" perioder, nå som jakta nærmer seg setter jeg dyret mitt over på vanlig j/d, siden aktiviteten går opp. I prinsipppet så skal det ikke være nødvendig med ekstra kosttilskudd når man bruker riktig fôr, siden det inneholder riktig mengde næring med riktig næringsforhold. Et mer og mer normalt problem i disse dager er at eierne tilsetter kosttilskudd og bikkja får for mye vitamin i seg. Enkelte gir faktisk bikkja tran! siden det er tilsatt a og d vitamin kan bikkja få leversvikt og "utvekster " på sjelettet! Bikkja teil min far spiste ei gang ei pakke med c-vitamin brusetabeletter. Hahaha! han var trillrund og oppblåst i ei uke!! Hehe, min labrador/border collie blanding fungerer som stående rådyr hund.(!!!) Tror jeg har oppdaget en ny jakthundsjanger, rett og slett.
  7. Lite tips: i fiberbaserte slankefôr (w/d,r/d,light....) er det veldig lite fettsyrer, så pelsen blir ofte noe matt og det blir en del røyting. Selv så har jeg labradormix som lett legger på seg, så satte henne heller på j/d reduced calorie. Det er et fôr fullt av omega 3 for å støtte opp om leddene, samtidig som omega 3'en er super for pelsen. Så slipper jeg alt styret med fiber og røyting. Men det ser ut som om du mildt sagt har alt under kontroll, og ser du også har skjønt det ikke alle hundeeiere har skjønt: man skal ikke bare slanke bikkja med fôr, man få faktisk trimme dyret.
  8. Det er 100 % avhengig av hvilket tørrfôr du bruker. Bruker man et skikkelig fôr er det mer enn tilstrekkelig, våtfôr kan med fordel tilsettes for litt ekstra kos og smaklighet.
  9. s/d inneholder blant annet mindre mineraler slik at krystallene skal løse seg opp, derfor skal man bytte til normalfôr når hunden er frisk. Ellers kan den få mangelsykdommer sa læreren vi har i ernæring... S/d gir også veldig alkalisk urin siden struvittsteinene kommer av sur urin. I teorien kan man faktisk få oksalatsteiner i urinen dersom man bare gir s/d over tid (øøøhhh... sannsynlig.? neee...) S/d er genialt, egentlig utrolig hvor mye behandling, medisiner og mas man kan slippe bare med å bruke spesielle fôr. ------- Huff, stakkars pysen deres. Sånne ting er fælt for både dyret og eierne. Noen ganger kan det nesten virke som om kroppen bestemmer seg at den -skal- dø, og da er det best å la det gå fort, men man vil jo alltid gi sine kjære en sjanse. Ang Jason halta han noen dager (ikke direkte halt, mer stiv i hoftene liksom....) før jeg dro han med på jobb, dopa han og røntga. Hadde håpt på forstuing eller noe, men nei! Menmen, bruddet er minimalt og han slipper operasjon. Skal bare holde seg i ro. ....noe som medfølger at han for tida hater meg siden han ikke får komme ut og leke med Lucifer i hagen
  10. .....luerer på om alle tullingene med proteinshake på treningsstudio (når slutta det være trim å gå på heia....?) tenker på hva som skjer med all den ekstra proteinen de døtter i seg....? Her i gården går det i Hill's Prescription Diet j/d reduced calorie, et fôr som er spesielt utvikla for å støtte opp om ledd og hindre inflamasjon. Dessuten er det stappa med omega 3, og det sier man ikke nei til. (man sier heller ikke nei til å jobbe på dyreklinikk og få det gratis) Har border collie/labrador blanding som fungerer som stående rådyrhund av alle tenkelige og utenkelige ting
  11. Jaktbikkja

    Whisky

    Ingenting er som ei flaske Black Grouse ved bålet
  12. Det stemmer det som Østerdøl sier, det er proteinets biologiske verdi (kvaliteten) som teller. Dvs. hvor mye av proteinet som tas opp i kroppen, og hva som går "rett gjennom". Ikke gi for mye protein, heller. Overflødig protein omdannes til fett.
  13. Ok, s/d løser jo bare opp krystallene, gjør ikke noe særlig med bakteriene. Så snart magen til hunden din er stabelisert seg bør du gå tilbake til s/d og bruke det til krystallene er borte. Når hunden er fin og frisk igjen er det godt mulig at vet' vil anbefale at du begynner med c/d som er et supert fullfôr, med mye fettsyrer som gir flott pels, dessuten hindrer det at krystallene kommer tilbake. S/d er veldig næringsfattig, så hunden bør ikke stå på det over lengre tid. PS: heldiggris som bare sliter med struvittkrystaller på bikkja, her i leiligheten er det nemlig katt med bekkenbrudd
  14. S/d smaker jo fysj og fei Men hvorfor sto bikkja på s/d for en blæreinfeksjon, når det er et for som skal løse opp urinstein (struvitt)......?
  15. PS: fiskeboller og ris er også veldig fint for mage og tarmsystem dersom det er lang vei til en dyreklinikk, ellers selger også dyrebutikker zoolac som er nestbest etter metoden med pro-kolin.
  16. Er hunden slapp, drikker mer (megategn på kvalme/sykdom) og har magesjau i "ei stund" kan du i første omgang gå til veterinær og kjøpe ei tupe pro-kolin, et brett synbiotic og noen bokser med Hill's Prescription Diet w/d. Dette bør stoppe diarréen iløpet av dagen. Sånn gjør du: Gi 1-2 stemplingsstreker med pro-kolin (som inneholder positive tarmbakterier og en slags "sement" som legger seg på innsiden av tarmen som fungerer positivt og stabeliserende) ca hver 8.trime i et par dager. Gi også ca 1 ss med w/d i halvtimen. Ikke gi for mye vann, dette vil ikke kunne tas opp i tarmen dersom hunden har diarré, og for store mengder vann av ganga vil uansett bare gi mer diarré. Gi litt og litt. Når diarréen forhåpentligvis gir seg etter en dag eller to skal du gi synbiotic i 10 dager, en hver dag. Dette gir en fin nedtrapping etter pro-kolinen, og hindrer øyeblikkelig tilbakefall. Gi også w/d i et par dager, for så å blande inn vanlig fôr mer og mer. Dersom diarréen likevel ikke vil gi seg, må du få fatt på en veterinær, for å finne ut hva som foregår inni bikkja. Du snakker jo uansett med de, dersom du stikker innom og handler tingene jeg snakka om ovenfor her. Lykke til
  17. A Hvorfor det? Er hihunder spesielt utsatt for skader eller sykdomer? Jeg har inntrykk av at premien er høyest på en de rasene som er mest arvelig med belastet med sykdomer/defekter og at en del selskapshunder ligger øverst på listen? GG Hos dachs er det ikke uvanlig med prolaps, og dette er en typisk ting som gjør det dyrere å forsikre hunden.
  18. Trådstarter! Se etter dette: Er ørene vendt framover, eller bakover? Flekker hunden tenner og rynker på nesa, isåfall, hvor "lange" er munnvikene? (hvor langt er "smilet"?) Tar han støtte på fram- eller bakparten? Halen opp, ned eller mellom beina? Stirrer han rett på hunden, eller har han flakkende blikk? Det er viktig at du legger merke til disse tingene, da det er de som vil si om hunden er offensiv eller deffensinv aggressiv. Før du vet det kan det være vanskelig å gjøre noe med problemet.... At hunden reiser bust er bare en forsterkning av daværende sinnstemning, og er ikke nødvendigvis et tegn på aggessjon. Krapylet mitt reiser f.eks bust når hun er ekstremt glad og gira. PS: Man bør ikke trøste en stressa hund, ofte er det bedre å ignorere. Dersom man trøster et stressa dyr vil det ofte gjøre vondt verre, siden dyret legger merke til at også eieren reagerer og da er det -virkelig- grunn til å være redd.
  19. Til Ranger: Gratulerer med bikkjas ettårsdag på lørdag! Bursdagvoff fra Ronja (min stående rådyrhund, blanding av border collie og labrador, haha!) og Silje
  20. De fleste fôrprodusentene lager boksemat-versjonen av tørrfôrene, og dette er en flott måte å få i bikkja kjapp energi på uten å måtte tilvenne til annen type fôr. PS: boksemat inneholder nesten 70 % vann, så det er kostbart å fôre med i lengden, men veldig smakfullt, så er flott å ha med på heia.
  21. Man begynner jo med høyenergifôr samtidig som man legger bikkja i hardtrening før jakta. Noen hunder, som feks. ettersøkshunder og hekdige hunder, har et høyt aktivitetsnivå hele året og har behov for ekstra næring for å unngå at kroppen bryter ned seg selv for å trekke ut tilstrekkelig næring til aktivitet. Selvfølgelig bruker man ikke performancefôr i "late" perioder, det tror jeg alle vet.
  22. Kjøpes på felleskjøpet, og ikke utenkelig i dyrebutikker og kanskje til og med dyreklinikker som selger hesteutstyr, siden man bruker saltstein på hester.
  23. Vet at oxsyticin (hvordan staver man dette da...?) setter igang fødsel hos hund, og bønder bruker dette for å få sau og gris i brunst.... Lurer på om man kanskje også bruker dette for å starte i gang fødsel på damer? Ikkevet jeg.... Trådstarter: Så søtt med bikkja som gjemmer vekk maten. :) Ser det for meg! ....også må jeg mase -litt-: hun står vel på valpefôr så hun får tilstrekkelig næring og slipper f.eks kramper pga for lite kalsium i maten....? Hmmm, virker som du er flink hundeeier, så var vel ikke nødvendig å spørre
  24. Jeg kan prøve å kommentere litt.....: Veterinæren jeg jobber for beskrev labb slik: "Dersom du er sulten, men bare har 20 kr, hvor går du? Jo, McDonalds. : det er billig, og du blir mett. Men, spiser du på McDonalds hver dag i et år, vil du få litt trøbbel. Sånn virker også Labb: billig, men ikke bra." Om dere vil tro på det eller ikke, er opp til dere. Fungerer hunden fint på Labb, er det jo bra. Grunnen til at Labb kommer best ut i test er at testene måler hvor mye næring hunden får i seg i form av fett (!) per enhet. Derimot sier ikke testene noe som helst om fôrets fordøyelighet eller effekt på hunden ettter f.eks tre måneders fôring. Min erfaring med Labb var at jeg måtte fôre mye mer, siden Ronja ikke klarte å utnytte seg bra av fôret, dessuten ble pelsen stygg. Men det var min personlige erfaring, er man fornøyd med labb, ser jeg ingen grunn til å bytte bare for å bytte. -- Ang typene C-vitaminene er jeg noe usikker, men siden de er vannløselige er det jo uansett ikke noe som vil forbli i kroppen altfor lenge. Anyone....?
×
×
  • Create New...