Jump to content

Calibros

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Calibros's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Noen der ute som kan gi info om realistiske hold på toppfuggel jakt? blir det 200-300 eller er det unntakene????. (jakt uten hund)
  2. Første gang på toppfuggel.. Senarioet er som følger.. Sverige. telt, pulk, walkabout i underkant av en uke. Har det meste på greip, men hva med fottøy og fremkomstmiddel?? Så langt heller jeg mot jaktski (har korte brede Åsnes fra gammelt av)og forsvarets jaktstøvel med fotposer, men hva med truger?. Hva finnes av varme!! smidige støvler der ute som passer en kandahar binding? Har noen som jakter mye på topp senvinters en huskeliste og dele??
  3. Hei 50 cm høres fornuftig ut og er det også hvis du lager en 308win som skal skytes både med og uten demper. Lager du en børse som kun skal brukes med demper så se litt på hvor lite fart (og spenning) du taper på og gå ned enda 10cm. Har montert noen tmm4/40cm børser for jegere som kun skal bruke børsa med demper på og plutselig ser det ikke ut som en rifle med en "svulst" på løpet. Tok et utvalg av "ÆLG" ladninger og skjøt de inn på 200 meter i RCBS`s ballistiske kalkulator og kom frem til at jeg bare tapte 7cm på 300 meter. Dette gjelder kun 308 og lignende hylse/krutt volum forhold. i 6,5X55, 7 rem mag etc stiller det seg annerledes.... Ikke noe og kaste seg på, men noe og vurdere
  4. Hei Alle A-Tec alu demperene har en stål bushing som produseres i en CNC dreibenk. Etter at bushingen er ferdig maskinert blir de overflate behandlet mot korrosjon og mer enn i produksjon av bushingen kan det forekomme variasjoner i tykkelsen på dette belegget (gul kromat). "Plaststøtten" som kommer med minimums dimensjon er ment og være der for og "berge" dempere fra og bli ruinert hvis demperen løsner og "henger". Og henger gjør den hvis gjengebushingen er på maxdiameter og løpsgjengene er på minimum diameter. Derfor lager A-Tec bushingene litt trange i forhold til max/min toleransene for en gitt gjengetype og vi som monterer liker ikke slark så vi tilpasser gjengene på løpet så de passer og gir en "sugende" følelse når demperen skrues til. Plaststøtten kan da egentlig droppes... Mulig det gir mindre fleksibilitet men det gjøres i beste hensikt. En børsemaker kunne montere 3 ganger så mange dempere på en dag hvis han bare kunne dreie grunn diameter for så og vri på et standard gjengesnitt..
×
×
  • Create New...