Jump to content

outrageous

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

outrageous's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fint å gå inn Nupsdalen og opp Nupsredet. Bare være obs på skavler. Når du først har kommet deg opp kneika i Nupsredet så er du allerede oppe på en bra høyde med fine områder foran deg
  2. Jakter sjøl hjort i variert terreng i Telemark. Bruker PBGV, og det fungerer utmerket. Lostida osv varierer veldig (fra 20 min til 2-3 timer), det kommer helt an på hvor og hvordan dyra "tar ut" og selvfølgelig hva slags dyr det jages på. Går losdyret rett avgårde over vei/nabofjell o.l. legger bikkja ofte av, og følger sine egne spor tilbake til uttak/hundefører. Turer losen fint kan det bli et par timers lostid. Det har også ofte skjedd at det har blitt stålos på store bukker. Jakter på samme måte som du har nevnt i "problemstillinga", med gode resultater. Det er nok ikke lett å få en pbgv til å bare jakte hjort, men ofte finner man jo hjort og rådyr på ulike steder i terrenget. Basert på egne erfaringer, så søker pbgv ofte trangere enn f.eks drever. Det kan være positivt på mange måter, da man har muligheten til å "lede" bikkja inn i de "beste" områdene. Jakter ofte i bratt/kupert terreng og med delvis mye høg røsslyng. Tenker ofte at "her hadde en dachs kommet til kort...." på vinteren er det pelsen som er utfordringa. Lurt å nappe/klippe pelsen godt før snøen legger seg. Det er sikkert store forskjeller fra petit til petit, men dette er slik jeg opplever det. Du kan jo også ta en titt på Basset Fauve de Bretagne . Litt mindre enn petit, men litt striere pels og brunere i fargen. Disse fungerer også godt på hjortejakt. Utover det jeg har nevnt om PBGV som jakthund, så må jeg jo også tilføye at det det er en utrolig sosial og familievennlig hund
  3. Du skal ikke langt oppover Setesdalen for å finne det du leiter etter. Særlig Setesdal Vesthei burde være interessant for deg. Det er både fjellstyrer og Statskog som forvalter mye av eiendommene. Det er også en del hytter i fjellet som kan benyttes under turer og jakt. Hvis du er vant til store og endeløse vidder som på Finnmarksvidda og delvis Hardangervidda, så blir Setesdal Vesthei noe annet. Et kupert og vilt område hvor du fint kan ferdes uten å se folk på lang tid.
  4. Ut i fra de kriteriene du listet opp, så må jeg nok anbefale Petit Basset. Du får ofte flere slipp/loser i løpet av en jaktdag, godt losmål, spornøye, passelig tempo, koselig og sosial familiehund osv. Pels/snø problemet kan evt. løses ved å bruke dekken/kondomdrakt, spenefett eller nappe/klippe pelsen før snøen faller. Lykke til!
  5. Jeffery: Prøv å tre antenna gjennom strammestrikken bak i nakken! Passer helt perfekt, og du slipper unødvendig sying.
  6. Varg Rastegaisa wide oppfyller omtrent alle dine krav! Løp og kjøp
  7. -Reinsdyrjakt -Skogsfugljakt med stående fuglehund -Hjortejakt Savner samarbeidet mellom Clausen/Blom!
  8. Bruker Norrøna Finnskogen jakke og bukse. Har også Finnskogen Windstopper jakke. Meget fornøyd!
  9. Åssen har jakta vært på Haukelifjell så langt? Noen rapporter?
  10. outrageous

    jakt hansker

    som sagt, Härkila Pro Shooter. Beste jakthanska til all slags jakt! Men blir litt tynne på kaalde vinterdager..
  11. Tirsdag 12. august 06.45 endte denne bukken sine dager. Fantastisk bukkemorgen!
  12. Enig med de fleste som har hatt Rastegaisa her..knallstøvel! Når du har gått de skikkelig inn, passer skoa som "hånd i hanske". Brukt skoa i 2-3 år nå, og er godt fornøyd! Anbefales!
×
×
  • Create New...