Jump to content

Amons

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Amons

  1. Takker for gode innspill og takk til de som sendte tegninger. Regnet med at 8×57 hylser gikk an å bruke, så då får jeg satse på det til jeg får hylser fra horneber
  2. Takker så meget Mr Hansen
  3. Er det noen her på kammeret som har erfaring med lading av 8×56 mannlicher schønauer? Eller er det noen som har tegninger slik at jeg kan finne ut hvilken hylser som egner seg best til å lage 8×56 på? Ikke mye informasjon å finne på nett om 8×56.
  4. Klådde å sikla på ei slik rifle i går kveld. Utrolig smekker og elegant rifle med flott gravyre.
  5. Kjøpte denne rifla her for litt siden. Kaliber 9.3×74R Så da kan jeg også melde meg inn i dobbeltrifle klubben
  6. Amons

    338 Win mag.

    Jeg har ikke prøvd 225grain interlock, men jeg har skutt en del elg med 250 grain interlock og det er nok den kula jeg har vært mest fornøyd med i 338win mag. Går sjelden i gjennom elger som er fra ungdyrstørelse, men går dypt nok til å drepe elgokser på godt over 250 kg. Største oksen jeg har skutt med den kula veide 292 kg etter mørning, og kula satt imot ribbeina på motsatt side. Dette var et reint sideskudd, men jeg hadde vært komfortabel med en spissere vinkel, hvis det hadde vært nødvendig. Kula er som noen sier i et innlegg lenger opp ikke supersolid, så den må brukes med litt omtanke, men er du for.eks løshundjeger og setter pris på att kulene ikke fyker tvers gjennom, og unngår å smelle kula rett i overarmsbeinet på de største oksene så har jeg ingen problemer med å anbefale 250 grain interlock i 338 winmag på jakt. Men er du av typen som skyter etter "knattretuten" og forventer å få kula frem til vitale organ er det IKKE kula å bruke
  7. Mcmillan Lager kopi av orginalskjefte i kompositt. Tyristubben lager stokker til L579. Det er de jeg kommer på i farten. Ellers går det an å bygge om en stokk til for eks Rem 700.
  8. Ikke helt enig med deg M67. Skal rifla være rendyrket til langholdsskyting, 1000m+, som er de holdene disse kaliberene utmerker seg på, så er et orginalt jaktavtrekk altfor tungt. Ei avtrksvekt på 1kg er ufattelig tungt å få klemt av når du skal holde trådkorset på en, etter forholda, veldig liten blink. Det blir fort bevegelse i børsa, altså avtrekksfeil, som på ekstreme hold blir ødeleggende for skudde. på kortere hold hadde disse ørsmå avtrekksfeilene hatt liten eller ingen betydning. Det er etter min mening også dumt å bruke en god del penger på ei superpresis rifle, for så og spare på avtrekket som er den viktigst komponenten for om du klarer å utnytte potensialet i rifla til det fulle. CG avtrkkene kjenner jeg lite til, men jeg så litt på sida deres og de var justerbare fra ganske lett til veldig lett, så det er nok også et alternativ. Hvor disse avtrekkene ligger i pris, i forhold til et Jewel avtrekk vet jeg ikke
  9. Det billigste, og mest praktiske hvis du skal bygge, er nok å bygge på ei Rem 700 kasse som du kjøper billig. I den kassa er det nok mest praktisk med kaliber i .338RUM eller .338 Edge. .338Rum ligger litt etter Lapua mag i prestasjon, Edge ligger på nivå med, eller litt over Lapua mag. Hvilken løp som bør velges er umulig å si, men i billig enden er vel Walther lothar et bra valg. I den dyrere enden kan jeg varmt anbefale Lilja. Glemte avtrekk. Hvis målet med rifla er skyting på eksremt lange hold på gong og papp, er det bare et valg. Nemlig Jewel avtrekk.
  10. Ja da! Håper linken virker http://nightforceoptics.com/nightforcescopes/RETICLES_OVERVIEW/RETICLES_DETAIL/reticles_detail.html
  11. Jeg har både MLR og mildot retikkel. Hvem som er best vet jeg sannelig ikke. Jeg synes kanskje Mildot retikkelet er mer ryddig å se på, men MLR retikkelet gir lettere en mer nøyaktig mil avlesning, og det er lettere og bruke retikkelt som forlegging av siktepunkt. Nå har jeg avstandsmåler så jeg bruker ikke mil retikkel til avstandsmåling, men det kan være en løsning i et knipetak om avstandsmåleren er tom for strøm. Og det hender jeg forlegger siktepunktet litt med retikkelet, så skulle jeg kjøpt en kikkert til vil jeg nok valgt MLR på den. Men om det er det best vet jeg som sagt ikke. Styr i hvertfall unna NP retikkel, hvis du velger mil knepp.
  12. Nå skal jeg på ingen måte pastå at Zeiss eller Swarovski er dårlige kikkerter, det er noe av det beste glasset som er å få tak i. Men, hverken zeiss eller Swarowski er noen utpregede langholdskikkerter. Der er det merker som Hensoldt, SuB pmII, NF NXS, Sightron , Vortex o.l som er klare valg. Peronlig så går SuB og Hensoldt ut pga pris, jeg synes rett og slett ikke de er værdt prisen. Vortex ligger også litt over smertegrensa når det gjelder pris. Da er det slik jeg ser det, NF eller Sightron som er mest kikkert for pengene. Jeg valgte selv NF, og angrer ikke på det, men ut ifra det jeg leser om Sightron tror jeg nok jeg hadde vært like lykkelig med en Sightron. Jeg har ikke prøvd Sightron, så jeg skal være litt forsiktig med å anbefale det , men de får mye skryt. NF kan jeg imidlertid anbefale på det varmeste, jeg har to stk, og er strålende fornøyd. Valget mellom de to merkene koker vel egentlig ned til pris og personlig smak.
  13. Innenfor det budsjette er nok Nightforce NXS helt klart det beste valget. Sightron er også et godt alternativ, men jeg er ikke sikker på om Sightron har mil/mil som alternativ.
  14. He he. Rart ikke flere kjøper seg ei tennål? Hvis du vil slippe å bruke 300 kr på noe som du burde hatt i utgangspunktet, er det ikke vanskelig å søke ut nål til AG3. Det eneste du må gjøre er å legge ved kopi av medlemskortet til et skytterlag som er tilknyttet DFS, og å dokumentere at du har våpenskap,dvs kopi av ei kvittering el. Det er ikke nødvendig å dokumentere aktivitet før du søker ut nåla, men skriv litt om aktivitetsnivået og ambisjonene du har. Ikke overdriv dette, da får du litt å leve opp til PS: NROF våpen har ingen ting med HV våpen å gjøre, to forskjellige organisasjoner.
  15. Oppdretter var godkjent. Tispa (altså mor til valpene) var norsk og hannhunden var på vift ifra Tyskland. Håper for guds skyld at mine erfaringer ikke er repesentativt for rasen generelt. Tviler på at noen avler bevist på slike hunder, da burde de i såfall hatt strengeste straff. Fillebikkjer forekommer i alle raser, og noen garanti finnes ikke når det gjelder jaktegenskaper. Men til de som vurderer dachsbracke valp, gjør grundig forarbeid og undersøk stamtavle godt. Ta også kontakt med valpekjøpere fra tidligere kull av samme kombinasjon om det er mulig.
  16. Har ikke hatt dachsbracke selv, men jeg har vært med en kammerat mye før å prøve å få til ei tispe. Jeg har ikke mange godord og komme med. Etter tredje året med bare tull og rot ga han opp og gikk for basset. Den ble bra. Det er selvfølgelig forskjell på individer, så kammeraten min kunne vært uheldig med den valpen han fikk, og det skjer med alle hunderaser. Men han var i konktakt med så og si alle andre som kjøpte valp fra det kullet og det virket som de aller fleste, eller alle var like håpløse. Når jeg tenker meg om så er faktisk innlegget lenger opp i tråden første gang jeg hører om en dachsbracke som har fungert. Nei, nå var jeg veldig negativ, men jeg kjente plutselig på alle turene med frusterasjon og irritasjon over den jæ... bikkja. Det er sikkert en fin rase hvis du får en som har jaktlyst og egenskaper som standarden sier, men noe sikkert emne er nok ikke en db valp. Personlig vil jeg ikke se en db løs i skogen mer. Ps: Jeg håper ikke mitt inntrykk av rasen er snitt inntrykket til de som har jaktet med db. Håper det kommer mange med gode erfaringer som kommenterer i denne tråden.
  17. Forskjellen i bc mellom Scenar og Berger er vel ikke merkbar i praksis. At Berger går bedre på snitt er nok kanskje tilfelle, men ingen rifler er like. Berger utgår uansett pga pris. Har lagt ut denne linken på Kammeret før, men de fleste tåler nok å se sen en gang til Scenar 155 gr .308Win ut til 1500yards!
  18. OK. Da ringer jeg i morra Takk for hjelpa.
  19. Får man lapua Scenar til kr 2.10!? Det er akkurat samme prisen som SMK! Kan jeg spørre hvem som selger de til den prisen? Har skutt en god del med scenar på lengere hold og er virkelig fornøyd, men jeg har bare sett priser på over 3kr, og siden jeg er gjerrig ville jeg skyte billigere, men når Scenar koster 2.10 er valget veldig enkelt. EXBAL oppgir bc .488 på 168gr SMK og .508 på 155gr Scenar, men dette er tall som ikke stemmer. Boka til bryan litz som heter applied ballistics for long ange shooting, eller noe slik, har nok de mest nøyaktige bc tallene. Han har også med variasjonen i forkjellige hastighetsområder. Den boka kan sterkt anbefales!
  20. Takk for svar Høggern. Da vet jeg i hvertfall at den er god for minst 600m, og det er vel stort sett langt nok. Men jeg hadde et lite håp om at det var noen på Kammeret som hadde prøvd de på 800m+, og kunne fortelle meg at de holder stabiliteten gjennom det transsoniske sjiktet også. Har prøvd 155grain Scenar og det virker ikke som de mister stabilitet i det hele tatt. Men Scenar er ei MYE dyrere kule og jeg er gjerrig
  21. Er det noen som har prøvd 168grain sierra i .308 win på på lange hold? Har hørt at kulene blir ustabile på lange hold(600m+). Er det noe i dette, eller er det bare tull? Jeg vil helst bare høre om erfaringer, IKKE teorier.
  22. Viken er nok en av de beste, uten å overdrive. Han er pinelig nøye og har et særdeles godt handelag, som vi sier her oppe i dalen. Det som er synd er at han legger opp, ihvetfall for ei periode
  23. Rifla er bygget av Vikens børsemakerverksted i garthus, Sør-Aurdal. Stokken er en HighTech varminter til ei Rem 700 som er bygget om, løpet er Lilja 1-12, kassa er Sako AII, kaliberet er .308 Win.
  24. Her er mitt nybygg henta den fra børsemakeren i går Et bilda av rifla på banen. Presisjonspotensialet er der, ingen tvil om det. 5 skudd på 148m, senter senter samling på 24mm. Det er ganske akkurat 0,6MOA det. Ikke værst med tanke på at dette var hastverksammo med hylser som var av litt ymse kvalitet Dette var eneste 5 skuddsamlinga jeg skjøt på 148m, men det ble noen tre skuddssamlinger på hundre meter, og det kan se ut som dette var snittet for samlingene, når jeg ikke dreit meg ut.
×
×
  • Create New...