Jump to content

norwegianhunter

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

norwegianhunter's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Enig i det Jibrag sier. Og hvorfor ikke samle oss vi som er interessert i å få til noe sånt. Isteden for å sitte i hvert vårt sted og å skrive hver vår søknad. Da hadde det kanskje hjulpet å henvende seg til NJFF for å få støtte også. I dag er ikke det aktuellt, de vil ikke ta tak den saken når den kommer fra et enkelt medlem. Det vet jeg for jeg har prøvd. Kommer det et krav fra mange kan man kanskje få til noe. Ikke at jeg tror så mye på akkurat det, men lov å håpe. Tror vi har større sjanse for å få gjennomslag for dette om vi samler oss.
  2. Noen hunder har bare dårlige poter, så det er ingen hjelp i hva man gjør..
  3. Veldig bra tråd. Selv om det kan være et ømtålelig tema. Jeg liker langholdsjakt, og kortholdsjakt selvfølgelig. De fleste dyra blir skutt på opptil 0-200 m av den enkle grunn at jakter man i skogen blir det oftest korte hold. Men jeg jakter også rein og da kan det bli lengre hold. Hvis man ville der oppe kunne man egentlig velge selv hvor langt hold man ønsker å skyte på. Helt til den dagen du ligger å sikter på et reinsdyr på 500m, du skyter det du selv mener er et godt skudd, men det viser seg dessverre at du skadeskyter dyret. Der ligger det også en oppsynsmann som har fulgt deg i kikkerten over lengre tid. Han ser hva du gjør, og kommer bort til deg når du reiser deg opp. Da har du et forklaringsproblem. Og får mest sannsynlig ikke jakte rein i det området på noen år. Langholdskyting er ikke akseptert blant de respektive myndigheter. Så alle bør tenke seg godt om før man avleverer et skudd på rein i høyfjellet. Uansett om man prikker inn tiere på 1000m. Storebror ser deg.. Dyret kan snu seg/flytte seg i det du trekker av. Og alle vet jo at kula bruker litt tid på å nå fram.
  4. Tillatt bruk Bruk av trenede jakthunder fremmer en human og effektiv jaktutøvelse, samtidig som det er stor stas for mange jegere. Det er bare løs, på drevet halsende hund som blir regulert ved jakt. Uttrykket ”løs, på drevet halsende hund” beskriver hvordan hunden fungerer under jakten. Han springet løs og driver vil­tet til å løpe foran seg mens den halser. Hunder og hunderaser som ikke kommer inn under denne definisjonen, er i utgangspunktet tillatt til jakt. Les sitatet over på nytt. Jeg leser det på den måten at de hunder og hunderaser er definert i et regelverk. Men mulig jeg er så dum at jeg ikke skjønner teksten. Og jeg skrev også at det er mulig det er en åpning for egen tolkning når det gjelder blandingshunder. Når det gjelder å bli satt fast tror jeg faktisk du hadde fått et forlaringsproblem om blandingshunden din så ut som en ren haldenstøver. Problemet hadde vært mindre om den hadde sett ut som en elghund, eller helt udefinerbar rase. Det er jo ikke noe problem for din del. For du har jo tillatelsen for slik bruk i lomma. Det har ikke jeg, og da forholder jeg meg til det som står i teksten.
  5. Det er vel ikke snakk om hvem som kan mest, eller har mest erfaring. Eller jeg er sterkere enn deg. Fordeler og ulemper diskuteres vel. Det er vel heller snakk om at de som har drivende hunder som fungerer på bjørn undrer på hvorfor de ikke får lov å bruke de her i Norge. For min egen del kan jeg si at jeg har litt erfaring med jakt på bjørn.(ingen ekspert) Men har bodd i Canada en stund hvor vi jaktet både svartbjørn og grizzly med hunder. Der borte spiller det ingen rolle om hunden er plott, puddel eller andre skjødehunder. Så lenge de jaget bjørn ble de brukt. Det å gå innpå stålos i tett kjerr er prøvd. Og det skal sies at IKKE ALLE svartbjørner klatrer. Og grizzlyen klatrer ikke i det hele tatt..... Og de er en smule mer agressive enn den skandinaviske brunbjørnen er nå mitt inntrykk etter noen år med bjørnejakt i Sverige med spisshund og plott. Dette var før mobilkameraenes tid, vi hadde ingen skader på mennesker. Men mange hårreisende episoder. Og et visst forbruk av hunder dessverre. Noen hunder var for "dumme" til den type jakt, og de gikk himmelveien. Fordeler og ulemper med de forskjellige hunderasene ligger sikkert i en annen tråd her på forumet. Så det gidder jeg ikke å forklare. Men jeg holder en knapp på for å bruke plott på bjørn hvis jeg skulle velge. Hvis man finner en som er klovdyrren vel og merke.. Til sist kan man kanskje si at det er bra det ikke er lov med drivende hund her i Norge. At ikke "drømmerne" ikke slipper til. Tror det hadde vært mange skader når alle skulle ut for å prøve støveren sin på bjørn. Så aldri så gæærnt at det er godt for noe...
  6. Hvem var det som tok den avgjørelsen? Det var nok ikke bare for at den var ulovlig i bruk. Like mye for at den var ubrukelig for å få elgen til å stå. Den står ikke så godt for hunder som driver med los.. Og leser du sitatet fra DN lengre opp her ser du de nevner raser, og rasestandarder..
  7. Sitat fra DN`s sider. Tillatt bruk Bruk av trenede jakthunder fremmer en human og effektiv jaktutøvelse, samtidig som det er stor stas for mange jegere. Det er bare løs, på drevet halsende hund som blir regulert ved jakt. Uttrykket ”løs, på drevet halsende hund” beskriver hvordan hunden fungerer under jakten. Han springet løs og driver vil­tet til å løpe foran seg mens den halser. Hunder og hunderaser som ikke kommer inn under denne definisjonen, er i utgangspunktet tillatt til jakt. Det jeg vil frem til er at hvis det er slik at hver enkelt jeger selv skulle bestemme hva han har drivende hund eller spisshund, ville det bli fullstendig anarki når jakta starter. Hvis all bruk av hund under jakt på ditt og datt kan forsvares, unntatt høy/lav boghøyde. Den er vanskelig å snakke seg vekk fra om du har en hund du bruker på rådyrjakt som er 60cm høy. Ikke tror jeg at du vill fått noe klapp på ryggen for god jobb fra DN heller hvis du hadde jaktet bjørn med drivende hund som var taus til bjørnen sto. Uansett skriv eller ikke ville du nok fått et forklaringsproblem opp imot de rette instanser. Selv om du påsto at den gjorde det der og da. Men for de som har blandingshunder som jibrag er det mulig det er en gråsone eller et smutthull. Finnes det blir det parring til sommeren mellom plott og jämt....
  8. Definisjonen på hva som er "løs på drevet" eller spisshund ligger vel hos NKK og raseringene. Tviler på at du får stille på elgprøve bare fordi du har en veldig "trang" støver. Eller på hareprøve med en spisshund bare fordi at du som eier har sett den jage hare et par ganger og mener den er ei dugelig harabikkje. Og en puddel blir ikke schäfer fordi om eieren mener den er det. Hvorfor det skal være sånn kan jo diskuteres....
  9. Leser man teksten. Bruk av hund er tillatt unntatt løs på drevet. Dvs si at du ikke har lov til å bruke det. Og en støver blir aldri en spisshund eller annen type hund uansett hvordan du snur å vender på det. Men tolker man det utifra det som står der. Det rette er vel å si at det er lov å bruke ALLE andre hundetyper unntatt "løs på drevet"
  10. Det skrivet skulle jeg likt å sett. Det står i regelverket at ved bruk av hund ved jakt på bjørn er det kun lov med spisshund. Jerv og grevling også forøvrig. Men grevlingen er det ingen som bryr seg om. En støver eller plott blir aldri en spisshund uansett hvor trang den er. Når det gjelder blandings er det hundeeier/fører som har bevisbyrden om hunden er laus eller spiss ved en eventuell jakt. Og det kan jo være interessant å se resultatet av en den diskusjonen om det kommer opp noe sånt. Bruk av løs på drevet halsende hund er tillatt kun på jakt etter hare, rev og gaupe jf viltlovens § 23. I tillegg er det åpnet for bruk av denne typen hunder under jakt på rådyr og hjort (boghøyde under 41 cm) jf § 22 i forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst. Det er forøvrig bare bruken av løs på drevet halsende hund som reguleres under jakt i Norge. Det er dermed tillatt å benytte hunder som ikke har dette bruksområdet til jakt i Norge, herunder også jerv som du nevner i din epost. § 23. (bruk av hund under jakt) Bruk av løs, på drevet halsende hund er forbudt unntatt for jakt på hare, rødrev og gaupe. For jakt på andre arter kan direktoratet gi samtykke for det enkelte område. Direktoratet fastsetter til hvilke tider jakt med hund etter første ledd kan foregå. Tidene kan settes forskjellig for ulike deler av landet og de kan gjelde bestemte hunderaser. Det kan settes som vilkår for bruk av hund at jakten skjer på område av en bestemt minstestørrelse. Men mulig de motsier seg selv, og at det er dårlig kommuniaksjon mellom de enkelte som "bestemmer lovverket" der i huset.
  11. Svartbjørnjakt med hund formidles til guide i British Columbia. Også annen type jakt. Elg, grizzly, fjellgeit etc... Gode priser, og gode referanser. Dette er kun formidling, jeg tar ingen betaling.
  12. Jeg jakta i et område rundt Williams Lake. Omtrent midt i BC. Mye puma, og mye ulv.
  13. Har vært i British Columbia. Bra jakt..
×
×
  • Create New...