Jump to content

Svein Texas

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Svein Texas's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Prøv Fjella i Eidsberg/Marker kommune. Sjekk på inatur.no søk på småvilt østfold. Det er en drøy times kjøring fra Oslo. E18 mot Stockholm.
  2. Fint, da føler jeg meg enda tryggere på at kanonen ikke blåser meg i trynet! Er ikke mer erfaren med lading enn at det er første boksen jeg kommer til bunns i... Har en annen halvfull, men du skjønner...
  3. Takk takk, det var egentlig det jeg håpet (og trodde). Måtte bare sjekke, leste noe om det i en bok som sikkert er litt utdatert Har også tenkt å blande slantene med neste boks, men om det hadde vært et problem med forstøving/deling av kornene vil man jo lure på hvor stor er "slanten"
  4. Jeg ladet noen patroner i går, og kom til å tenke på dette med å ikke bruke siste rest av kruttet i boksen da noe av det kan ha forstøvet seg og får da hurtigere brennhastighet. Det var over 500 grain igjen i boksen når jeg var ferdig. Er dette problematisk? Kaliberet er 45-70 og Norma 200 krutt... Takker for svar!
  5. Du trenger ikke å vise betalt jegeravgit, du trenger bare å vise/levere kopi på at du har bestått jegerprøven og/eller er registrert i jegerregisteret.
  6. A-tec, det var ikke noe problem med gjenging. Den blir forøvrig en drøm å skyte med demper på, enda mer presis og lite rekyl, uten demper kan rekylen vær litt mye pga kort løp og lett våpen.
  7. Steyr Scout!!! Glimrende jaktvåpen, lett og kort, to fot, presis, ikke noe stort problem mtp varmskyting av løp, du skyter vel ikke byttet ditt 7-8 ganger , veldig bra avtrekk (trykkpunkt), så vidt jeg vet har Tikka direkte avtrekk?? Jeg har hatt Steyr Scout i 4 sesonger og ville ikke bytta med noe annet av det jeg har prøvd hvertfall! Og så ser den jo festlig ut, spesielt med demper...!
  8. Ingenting å vurdere, bare kjøp. Jeg har hatt Steyr Scout i 308 i 5 år og er kanon fornøyd. Avtrekket er snadder, presisjonen er kanon og et hendig våpen.
  9. Har en Jack Russell Terrier tispe på to år som jeg driver å "jobbe inn", sporer og jager elg, driver kort rådyr (rekord 15 min), har gjort ettersøk på villsvin, og går veldig gjerne i hi (ikke for å sove), men har desverre ikke fått skutt så veldig mye for henne, en skjære og en gjedde på 120cm, stålos på isen Hun kommer fra Irland og er født i en stall på en gård der det jaktes mye. Det er ikke mangel på mot og jaktlyst... Forøvrig en fantastisk fin familie hund. Dattera på 3 og bikkja leker masse sammen. Men en terrier trenger nok en litt "solid" hånd mtp dressur osv. for å ikke ta for mye kontroll...
×
×
  • Create New...