Jump to content

gjessa

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

gjessa's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Statsministeren er på reinsjakt i Rendalen, får håpe møtet med fjellet gir han oversyn. http://www.ostlendingen.no/article/2009 ... 03076/1108
  2. Derfor blir det både og, ikke enten eller
  3. Summene av inngrep er store nok for fjellområdet. Det gnages fra alle kanter. Dere finner tragedien godt sminket her: http://www.glb.no/Portals/49/Markbulia/Brosjyre%20.pdf
  4. Vakker fjelldal truet av neddemming Einunndalen i Folldal er Norges lengste seterdal med om lag 30 setrer i aktiv drift. Dalen er omkranset av et storslått fjellandskap. Elva Einunna slynger seg gjennom dette kulturlandskapet som Fylkesmannen i Hedmark regner som et av de viktigste i fylket. Bruk muligheten helga 17-19 juli for å bli kjent med i en av Norges vakreste og lengste seterdaler. Nederst i dalen ligger Markbulidammen med et magasin som ble etablert som en del av byggingen av Einunna kraftverk i 1955. Glommens og Laagens Brukseierforening (GBL) og Østerdalen Kraftproduksjon AS (ØKAS) har sendt konsesjonssøknad om å bygge ny dam, som vil gi store og skjemmende reguleringssoner. Det er et stort naturinngrep som vil endre den vakre dalen, redusere det biologiske mangfoldet og berører Knutshø villreinområde. Lørdag 18 juli på Romsdalsetra skal det være en rekke innlegg mot planene, her er det bare å møte opp for støtte motstandsarbeidet.Den fineste delen av dalen risikerer man nå å legge under vann. :
  5. Guiding... Hvor mange bokser type Tuborg blir det snakk om ? Hvor lang er prøvetida før man regnes som erfaren ? Kan man eventuellt gå fra erfaren til uerfaren, eller ? Konfirmeres i Rondane til høsten -Neppe !
  6. Noen som kjenner til tidspunkt og sted for storviltprøva i nærheten av Elverum , nå i sommer månedene?
  7. Da er det lille julaften for mange reinsjegere, må desverre vente litt ut i "romjula" Ønsker alle shit jakt og et godt naturliv !
  8. Endel hyttebebyggelse og flere planer om det i dene delen av Sølnkletten= ergo mindre rein i bebyggelsens omland. Villreinområdet er lite nok fra før. Med en slik utvikling i villreinområder kan nok mine eventuelle oldebarn bare finne villreinen i bøker. Bestanden vil nok trolig utryddes i Norge pga uforsvarlig arealforvaltning spesielt og klimatrusselen generellt.
  9. Nå må dyret riktignok felles. Litt repetering skader ikke. Her finner dere en link til slakting og partering. Så får en håpe at det ikke blir for varmt. Da er vi inne i august måned, og kun noen få dager igjen. http://www.media.allerinternett.no/km_fil/9/2151039.pdf
  10. Det går rykter nedi dalsia at du er seig til å gå og god til å sulte, så je spændere opplivende kaffe og skive med pultost inne i fjellet.
  11. Uttalelsen til Naturvernforbundet etter ulv felt i Rendalen 24/6 08 - Tillatelser over telefon gis nå med beitenæringens interesser for øyet. I verste fall var dette en av åtte gjenlevende ulv i Norge, i beste fall en av femten. Ingen vet nøyaktig, og aller minst miljømyndighetene. De aner heller ikke hvorvidt dette var alfahannen i ett av de to-tre kjente ulveparene på norsk side. Like lite som de aner om det kunne være en genetisk verdifull finsk innvandrer. ”Føre var-prinsipper”, hensynet til bærekraftighet og ellers miljøfaglige vurderinger synes nå fullstendig tilsidesatt i rovviltforvaltningen, mener Håpnes. - Ulvebestanden befinner seg på et kritisk lavmål hvor det ikke en gang reproduseres nye kull, og utviklingen går i stikk motsatt retning av det Stortinget har forutsatt med tre årlige ynglinger. Med en bestand på bare 8-15 norske dyr er avliving uansett svært risikofylt sett fra et genetisk synspunkt, fortsetter Håpnes. - I denne situasjonen skulle man forventet ekstraordinære beskyttelsestiltak fra myndighetene, som en foreløpig stopp i avskytingen eller som et absolutt minimum: at fellingstillatelser først ble gitt etter at man hadde mere faktakunnskap om hvilke dyr man vurderer å avlive. - I stedet pøses det på med fellingstillatelser på rovdyr. I løpet av seks år er antallet firedoblet, med en særlig markant økning etter at regjeringen Stoltenberg overtok, sier han og gir følgende oversikt: 2002: 19 dyr 2003: 24 dyr 2004: 27 dyr 2005: 57 dyr 2006: 60 dyr 2007: 82 dyr. 2008: 90 dyr. For ulv var tallet ett dyr i 2002, mot 15-16 de siste par årene. Selv om dette langt fra tilsvarer de reelle fellingene, er det et faktum at det ”i moderne tid” aldri er drept så mange rovdyr på lovlig og ulovlig vis. Alle bestandene er trolig på vikende front, og for ulven er det mer enn kritisk dersom ikke regjeringen radikalt endrer praksis. - En utradert norsk ulvestamme kan i verste fall bli ettermælet for den rødgrønne regjeringens miljøpolitikk, frykter Håpnes.
  12. Var nylig på åstedet hvor ulv eller ulver hadde tatt elgku og kalv. Dyret var jaget ut i en bekk, ulvene hadde bitt seg fast i bog og strupe. Slik er det der i gården..
×
×
  • Create New...