Jump to content

Desperado

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Desperado's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har en datter på 11 som ble meldt inn i DFS rett før Jul, og prøver å lede inn på sunne interesser. Dette programmet gikk rett inn og hun kunne omtrent ikke ta øynene bort fra skjermen. Hun reagerte selvfølgelig negativt på haren, jeg brukte argumentet at den var fri og lykkelig til plutselig pang død, kontra endel verre skjebner som enkelte ande dyr vi spiser lider. Virket som hun var enig. Dette programmet var ivertfall FIN inspirasjon.
  2. Ja di representerer sin lansdels (og min) språkbruk høyt og tydelig ,ingen tvil der. Hun ene skle og satte seg ned på rompa uten å ha hagla på kinnet....fyrte av og TRAFF . Mye mat til jaktmotstandere her her og endel vimsete våpenkontroll, unge jenter er noe som trengs, selv om disse muligens kunne trengt litt mere...hmm , disiplin. Alt i alt en pluss fra meg.
  3. Var det slik å forstå at dette var beste 1000yard samling uansett caliber?
  4. Ah ok Det var den eneste jeg vet om som ikke skader brystfiletene .....selv om det ikke var Lapua. Antar du ikke fikk presisjonen du ville da?
  5. http://www.cci-ammunition.com/ballistic ... oadNo=0055
  6. Problemet ditt er vel som du sier at den må funke til fugl, utvalget blir liksom litt mindre da.
  7. Har du prøvd Finsk Spets? funker muligens ikke på rype, bare storfugl og los? Puddel har vel vert brukt som jakthund men ikke i nyere tid likksom, mulig det finnes jaktlinjer men tror det er langt mellom di ja. Ridgeback.....flink på spor og ganske allsidig, kann ikke si jeg vet mer enn det, de går en rett borti her men den funker som gårds\selskapshund og den løper fort som f... Ellers liker jeg ditt engasjemang for å gjøre noe litt utenom normalen, driver selv for tiden litt sportrening med en staffordshire bull terrier.......han overrasker stort må jeg si,han kommer fra en utstillingslinje men lærer fort og har fin konsentrasjon, kunne vert gøy å prøvd ham i fjæra etter mink men han er sannsynligvis alfor snill. Om du virkelig trenger en god jakthund er det vel sikrest å holde seg til godt annerkjente typer, sjangsen for å misslykkes er jo relativt stor, det er jo også ganske mange jakthunder å velge mellom og da, om du lister opp alle. Lykke til.
  8. Synes trådstarters innlegg var helt topp jeg, enkelt å spore at det var skrevet basert på mye entusiasme. Selv om jeg er til dels enig i at om man stikker hodet frem til hugg........så vil noen sansynligvis hugge, så er det mest påfallende at enkelte ikke klarer å la vere å harselere. Greit nokk, det var endel ironi og god humor men i tillegg kom det frem endel til og fra vurderinger som var minst like seriøse som mange andre tråder her inne, bare typisk at noen absolutt ikke klarer å la vere å rope idiot og tulling. Tipper di ser på innleggstelleren først....
  9. Blir nevnt i endel fora og artikler at lee sin neck-sizer er en løsning som gir di retteste halsene, og da dertil bedre presisjon. Om dette blir bedre enn din tilpassede helpresser er det vel ikke lett å svare på....., men lettere blir det vel, kunn smøring innvendig i halsen og helpresseren lager vel neppe en bedre tilpasning på hylsa en en engangsskutt og neck-sizet hylse , da selfølgelig skyteformet i ditt våpen. Etter endel omladinger med neck-sizer er du vel likevell nødt til å ta en helpressing+trimming. Kjenner flere som ikke helpresser i det hele tatt, bare neck-sizing og trimming 7-8 ganger for så å kaste hylsa, noe som sparer mange timers jobbing siden di skyter relativt MYE.
  10. Om du søkte på bare caliber og eventuellt bruksområde, uten å spesifisere merkenavn eller modellnavn eller hagletype og fikk JA, .....så kann du nok kjøpe deg en pumpe ja, i samme caliber som på innvilget søknad. En pumpe er vel en vanlig hagle får å si det sånn, skal du ha halvauto må du vel i tillegg ha godkjent skap feks.
  11. Kjeg1..... Jeg tror jeg har et svar på ditt sp. som også forklarer essensen i denne tråden. P.g.a at du faktisk spør om det er farlig, og dermed forteller oss at du ikke skjønner hva som eventuelt kan vere et problem er svaret helt klart JA.......,det er farlig og du må ikke gjøre det . La oss så si at du etter en stund har fått mer viten om hva det faktisk dreier seg om, du har forstått di metriske kontra tomme benevnelsene patronene har. Kansje du har begynt å lade selv og satt deg inn i konstruksjonen av et riflekammer kontra hylsedimensjoner,du skjønner begreper som skyteforming, friflukt og hylseseparasjon. Da skjønner du også ganske enkelt hvorfor noen sier NEI mens noen sierJA. Poenget er at begge nemlig har rett, men di svarer utifra forskjellig problemstillinger.
×
×
  • Create New...