Jump to content

SimenMS

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SimenMS

  1. SimenMS

    Erfaring K624i?

    Klagde kanskje litt i går, men i dag er jeg et eneste stort smil! Kom meg på banen i dag for å skyte inn rifla og prøve siktet litt. Har det montert i en Spuhr montasje på en 200 STR. Siktet stod helt i bunn men prøvde på slump 50 knepp opp før jeg siktet på en lerdue som lå i vollen på 100 metern. Ett skudd og en knust lerdue, viste seg at jeg måtte opp 52 knepp og seks til siden så var jeg midt i. Det vil si at jeg har fortsatt rundt 200 knepp å gå på. Fikk bare prøvd opp til 380 meter men det var kjedelig presist opp til og med dit hvertfall. Zero stoppen stiller seg automatisk når du justerer tårnere til nullpunktet. Etter jeg hadde stilt 52 knepp opp så justerte jeg tånerne så de står på 0. Da kan du skru tårnet fire knepp ned fra nullpunkt. Det vil si ingen shims eller lignende. Retikkelet er ganske tynt på 6x, men med lyset på fullt burde det fortsatt være mulig med ganske kjappe skudd. Ingen form for låsing på rattene, men de er godt merket med gode knepp så et kjapt blikk på tårnene så ser du fort om alt er der det skal være. Godt mulig jeg har en Gen 1 kikkert, men etter turen på banen i dag er jeg hvertfall godt fornøyd!
  2. SimenMS

    Erfaring K624i?

    Jaggu fant man ikke serienummer der ja, noen som vet på hvilket serienummer de begynte med Gen 2?
  3. SimenMS

    Erfaring K624i?

    Jeg gikk på tilbudet Winge hadde på K624i og hentet siktet på posten i dag. Siktet ser bra ut ut, men jeg klarer ikke å finne noe serienummer noe sted! Hverken på sikte, eske, eller medfølgende papirer. Det gjør jo ikke akkurat mistanken om at det er en Gen 1 noe mindre. Fulgte heller ikke med umbrakonøkkel til å justere tårnene og esken det kom i så litt halvsliten ut. Kjedelig å bare bli halvfornøyd når man har betalt såppas mye penger. Er det noen måte å bekrefte om det er Gen 1 eller Gen 2? Det ser ikke ut til å være noe galt med siktet, men historien om at hvis noe er for godt til å være sant, så er det som regel akkurat det ser ut til å stemme.
  4. Rifla fungerer den, men har du ambisjoner om å hevde deg så ville jeg heller lagt pengene i en AR-15 variant. Du har uansett god tid til å gruble over valg av rifle i de to årene man må være aktiv dynamisk skytter før man kan kjøpe halvautomatisk rifle til dette formålet.
  5. "Låsebolten" heter sluttstykke og er som du sier litt røff på en CZ 455. Jeg opplever det samme på min 455, det er et relativt billig våpen så tilpasning og finnish er ikke av ypperste klasse. For meg går det under kategorien bruksvåpen, i den kategorien er det et meget bra våpen du har fått deg. Sluttstykket på min 455 var helt tørt når jeg fikk det, smør noen dråper olje på det så går det litt smidigere. Hvis ikke tror jeg også det vil gå seg til litt med bruk. Ser du skriver slark mellom sluttstykke og kammer, mener du at det er slarkete når du beveger sluttstykke eller at det er slarkete når det er i låst posisjon? Hvis du ikke har et løp i 22lr vil jeg anbefale å kjøpe det, supert til billig mengdetrening.
  6. Da trenger du mer trening ikke flere pistoler, eventuelt hvis du ikke har en god .22 pistol så kan du kjøpe det. Når det gjelder reservevåpen mener jeg det er ti konkurranser i løpet av et år som skal til for å få godkjent et reservevåpen i samme kaliber/til samme gren.
  7. SimenMS

    AR til jakt

    Dere som er for AR plattformen til jakt her, argumenterer dere for at det er fult brukbart til jakt eller for at det bør godkjennes til jakt her i landet? Jeg er ikke i tvil om at AR-15 er brukbar til jakt, men hvilke egenskaper som er relevante på jakt har den som man ikke finner igjen i noen av de alternativene som er lovlig i dag? Sånn vinden blåser for tiden tror jeg vi skal fokusere på at de våpnene som er lovlig i dag fortsatt skal være lovlig i fremtiden. Når man ser hvordan enkelte her inne modifiserer våpnene sine og tøyer grensene så tror jeg det er jobb nok. Når det gjelder boltversjon av AR-15 så ser man det på nesten alle konkurranser i praktisk rifle, dog sjeldent frivillig Hilsen en som er fornøyd med det utvalget vi har av våpen i dag og finner det fornuftig. ( Noen som vet hvor man søker om medlemskap i ungdomsgruppen til GGG?)
  8. Takk for en kjempematch! Alt gikk på skinner, stagene var morsomme og bra bygd. Takk til alle som var med å arrangere! Så spørs det om man skulle begynt å trene
  9. SimenMS

    Norrøna Røros

    Godt fornøyd med min. Har inntrykk av at det er en solid sekk, min er hvertfall like fin i sømmer og alt av plast holder fortsatt etter fem år. Med årene har glidelåsen begynt å gå så lett at sekken har åpnet seg hvis jeg har hatt full sekk og glemt å feste klipset på toppen. Det er vel ulempen med dette designet kontra for eksempel Hjerkinn sekken, fordelen er at du får god tilgang til alt du har i sekken når du drar glidelåsene helt ned. Solid hoftebelte med praktiske små lommer til patroner og andre ting du vil ha lett tilgjengelig uten å ta av deg sekken. Bærekomforten har jeg aldri tenkt så mye på, så da må den jo være god
  10. Jeg ser ikke problemet med å bruke 320 til 9mm, men temaet har vært oppe før og der har folk fått høre det når de anbefaler 320 til 9mm. Hadde jeg vært deg østlendingen hadde jeg fulgt dataene på siden til Lapua. Men som sagt måtte jeg opp i 4.2 grains for å holde faktor med litt margin.
  11. Jeg har ladet 9mm med 4.2 grain 320 i GFL hylser med Frontier 124 grains kuler, Remington SP tennhetter og lengde på 29 mm. Dette har fungert bra i min CZ Shadow. Jeg vet ikke hvor mye forskjellen på Frontier og Armscor kuler utgjør, ei heller hvordan våpen du skal skyte det i. Jeg har brukt samme ladning med Partizan 124 grains kuler uten problemer. Det er litt i grenseland å bruke 320 krutt til 9mm, du får høyt trykk. Men til gjengjeld gir denne ladningen veldig mild rekyl og er nok omtrent "standardladning" i 9mm til praktisk skyting (minor) Da har jeg lagt hodet på hoggestabben, kommer sikkert noen som mener det er galskap å gi ladedata i 9mm med 320 krutt men det har fungert utmerket for meg, sansynligvis gjør det det for deg også. Men som alltid, det er du som lader som er ansvarlig for dine ladninger.
  12. Hei Har en Tikka M558 hvor skjeftet passer meg ganske dårlig. Ser at GRS lager stokker til en del forskjellige Tikkaer, men finner ingen til M558. Passer M558 i skjeftet til andre Tikka-modeller? Får bare feilmelding når jeg prøver å komme meg inn på sidene til KKC men har ikke funnet noe i noen nettbutikker. Finnes det andre fabrikanter eller løsninger jeg burde vurdere? Kjøpe Blaser?
  13. Jeg satt inn fast forsikte på min CZ SP-01 Shadow som orginalt har fiberforsikte. Monterte et "oversize" forsikte som ble filt forsiktig ned på banen med testskyting for omtrent hvert drag med fila. Etter jeg var fornøyd med høyden avfettet jeg det grundig før jeg påførte G96 Gun Blue Liquid som er en form for kaldblånering. Dette påførte jeg med en Q-tips i et par omganger før det skulle skylles bort med vann i følge instruksjonene på flaska. Til slutt påførte jeg litt olje med en Q-tips. Dette er nå nesten tre år siden og når jeg tok en titt på siktet nå ser jeg at det er minimalt slitt i kantene, ikke tegn til rust. Kan eventuelt påføre et nytt lag, flaska holder sikkert til tusen forsikter. Den delen du filer på ser man jo uansett ikke når man skyter. Hele kornet var blånert så finishen på delen av kornet du ser når du skyter rørte jeg ikke. Ser at Landrø har G96 Gun Blue på sine sider http://landro.no/produkter/skyterekvisi ... ljer/g_96/" target="_blank Jeg brukte liquid så har ingen erfaring med kremtypen. Skal også sies at jeg ikke vet hvor bra resultatet blir på større deler men på et forsikte fungerer det utmerket.
  14. Er ikke dette et diskusjonsforum hvor folk skal få lufte sine meninger? Jeg bare kom med min mening, sa også at folk må få gjøre som de vil. Mine meninger er igrunn bare det, mine meninger. Har aldri sagt at jeg har fasiten på noe som helst Når det kommer til pistol skyter jeg production
  15. Er det bare jeg som ikke skjønner hvorfor alle skal ha så korte børser som mulig? Jeg har ikke så veldig mye erfaring med korte børser men har prøvd en 16" med carabin handguard. Synes det ble ganske stutt og personlig synes jeg handguarden ble for kort. Ser poenget med kort og hendig børse på kjappe stager med korte hold men praktisk rifle skytes også på lengre hold enn 15 meter! Selv har jeg en 18" med rifle length handguard som jeg trives veldig godt med. De ekstra tommene gir deg også litt mer fart som kan komme godt med når popperne står langt ute i myra. Jeg mistenker at mange kjøper våpen etter hva de synes ser kult ut, ikke nødvendigvis hva som er best egnet til konkurranser i praktisk rifle. Selvfølgelig skal folk få lov til å gjøre som de vil så lenge de holder seg innenfor lovverket, men har inntrykk av at form ofte går foran funksjon når det handles rifler. Merkelig nok ser jeg mer til disse tacticoole riflene på nett enn på konkuranser. Hilsen en som synes det er morsomst å skyte, ikke posere. (Dette var ikke ment mot deg jeromoeren, mer en lufting av litt tanker jeg har etter å ha lest litt her inne
  16. Bare å legge ut Kenny, så sant du ikke bruker det i noen komersielle sammenhenger så kan du bruke det som du vil Godt nyttår da godtfolk!
  17. Kaldt og gøy ja Hadde vært morsomt med litt forskjellige avstander, men skjønner at det kanskje er vanskelig å arrangere. Men; Søker person som eier rosa AR og skyter med flammekasterammo. Bill mrk: munningsflamme
  18. Flott at jeg fant denne tråden og fikk meldt meg på i går kveld da! Finnes det noen veibeskrivelse til banen for oss uten GPS? Ser på yr at kulderekorden fra i fjor sansynligvis vil stå fortsatt, kanskje like greit
  19. Ønsker også en CD hvis det er mulig
  20. Hei godtfolk Er på leting etter en forhandler som selger US Optics 20 MOA Base til Sauer SSG 3000. Ser at Capsicum har men de har den ikke på lager og har ikke fått svar på henvendelse om når de får den inn igjen. Ser at de har på opticsplanet.com også men såvidt jeg kunne lese så vil de ikke sende ut av statene. Så kammerfolk, hvor har dere fått tak i skinnene deres? Hilsen en som er i ferd med å henge seg på langholdsbølgen
  21. Mener det er tull å sende inn en ny pistol av denne typen for sjekk. Skyt litt med pistolen, se om ting fungerer. Har du ingen problemer så smil og skyt videre! Jeg hadde utkasterproblemer med min til å begynne med, dette løste jeg på følgende måte (siterer meg selv fra et annet emne) Bare husk å masker opp så du ikke får metallspon inn i avtrekket. Andre ting du kan gjøre hvis du ikke har 11 tommeltotter er å polere opp materampen og flaten under på sleiden som patronene i magasinet glir mot, dette kan forhindre mateproblemer/dobbelmating. Jeg har også hatt problemer med at pistolen plutselig stoppet, fikk ikke tatt avtrekk! Krise tenkte jeg, men viste seg å være noe så enkelt som settskruen på avtrekkeren hadde skrudd seg ut slik at du ikke fikk tatt avtrekk. Justerte settskruen,en dråpe Loctite og vi har vært venner i mange tusen skudd etter det Men som sagt, skyt og vær fornøyd med et godt valg av pistol. Store sjanser for at alt fungerer som det skal!
  22. Jeg har J-point på rifla mi, har den montert i en montasje fra Matt Burkett (http://www.speedshooter.com/product_detail.cfm?ID=MBJPM) Synes det er veldig hendig og en veldig rask løsning til skyting på korte hold. Bare tilt litt på rifla så er jeg midt i "dotten" på J-pointen. Med denne montasjen får du også J-pointen veldig langt bak så "synsfeltet" gjennom J-pointen blir stort. Opp i opp synes jeg det fungerer utmerket, men har ikke hatt det så alt for lenge så erfaringsgrunnlaget er kanskje noe magert. Virker uansett som om det er god kvalitet på både sikte og montasje.
  23. Takk for en fin dag på Gjøvik med morsomme stager. Synd at oppmøtet ikke ble bedre, veldig bra at det blir arrangert riflestevner!
  24. Er ikke noe å si på DQ'en nei. Selv tar jeg opp pistolen, setter i et magasin, tar ladegrep, spenner ned hanen og setter magasinet tilbake i den bakerste magholderen. Så setter jeg inn et fult magasin fra den nest bakerste magholderen (har fire) og hylstrer pistolen. Men du har sikkert lært nå Det jeg egentlig skulle si var at jeg synes det er sporty av deg å være igjen hele matchen for å lappe! Bra gjort Var ganske mange som ble DQ'et pga pekevinkel i helgen.
  25. Det var betydelig høyere nivå i production i Gøteborg enn på SNO ja, var nok veldig mange som skøyt standard minor istedenfor production på SNO siden det var NM standard. Hehe, du får prøve å legge ut film der det hvertfall ser ut som vi skyter bra da Sikte til dansken tror jeg ikke du skal bry deg alt for mye med, det så veldig høyt ut, kan ikke se hvilke fordeler dette skal gi deg. Standard siktene på Shadowen er bra nok til å vinne hva som helst! Kjøp deg en orginal Shadow eventuelt med grepsplater i aluminium så får du heller bytte etterhvert hvis du finner ut at du ikke liker siktene eller noe.
×
×
  • Create New...