Jump to content

Calavera

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Calavera's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg skal noen turer til området Dønna/Herøy i september og oktober. Helt ukjent i området. Noen som vet om det finnes rype-/småviltterreng i det omlandet? Og hvor man i så fall må henvende seg for jaktkort? Prøvde å søke litt rundt på inatur, men ble ikke helt klok på hva som gjelder der ute. Takknemlig om noen vet! Gjelder å utnytte de sjanser som finnes til å ta med seg fjellstøvler og hagla utover høsten.
  2. Jeg kjøpte mitt par hos XXL, men de tar ikke inn Meindl lengre, tror jeg.
  3. Har hatt denne et par år og kan underskrive på godordene! Flott å henge på jaktsekken, tar lite plass, god snelle og er god å kaste med.
  4. Calavera

    Riflesekk

    Har brukt min Dragonfly i to sesonger nå. Er vel ganske lik gunslingeren, bare noe større. Noe avhengig av hva du forventer av sekken, men det ville overraske meg om du ville bli skuffet. Kvaliteten og fleksibiliteten er meget god. Bæresystemet har for meg fungert svært godt, og du glemmer vekta av våpenet på ryggen. Våpenet sitter stabilt på ryggen og får god balanse på sekken. Drikkesystemet liker jeg også godt. Har brukt min på fuglejakt i skog og fjell. Dragonfly'en er fin hvis en skal dra med seg litt ekstra, eller være noen dager. Koble fra pakksekken - så fungerer den fint som dagstursekk. Har også brukt sekken noe på sommeren. Fint å putte fiskestenger i riflefutteralet. Eneste jeg kan komme på som negativt er at sekken har litt høy egenvekt, men der kommer vel gunslingeren bedre ut. Løp og kjøp!
  5. Vet ikke om det har betydning hvilken GPS du kjøper. Jeg kjøpte en Garmin 60gsx for en billig dollar og den fungerer helt tilsvarende som en kjøpt her til lands. Eneste vil være at den USA-kjøpte har amerikansk i stedet for europeisk basemap. Denne "basemap" er imidlertid ubrukelig til det meste, så jeg ville ikke legge vekt på det.
  6. Lurer på om ikke en gal ulv på sognsvann også hadde kvalifisert for avlivning.......
  7. Veldig interessant! Utfordrer etablerte sannheter som hevdes villig vekk av forståsegpåerne. Hvis den forskningen det her henvises til kan statistisk verifisere en sammenheng mellom parasitter og dødelighet hos rype, synes jeg det er merkelig at dette ikke er fulgt opp videre - feks inn i Rypeforvaltningsprosjektet. Sistnevnte prosjekt virker på meg som synsing satt i system, hvor de store nyoppdagelsene synes usannsynlige.
  8. Hva med sink (Nittedals) ? Kanskje ikke de beste egenskapene, men brukbar på rypejakt?! I min hagle, sabatti, erfarte jeg god dekning med Eley Bismuth nr 6 men katastrofal dekning i nr 5 (samme som du beskrev). Har du prøvd både 5er og 6er av vismuth?
  9. Ja, synes dette er interessant så det hadde vært morsomt å lese om forskning på bl.a medisinering av rypene. Også i hvilken grad de ulike eksterne forhold påvirker overlevelsen av ryper.
  10. Høyst oppsiktsvekkende dersom det er en krystallklar vitenskapelig sammenheng på dette. Med all den synsingen som pågår vedr sammenhenger mot smågnagere, predatorer, jegertrykk osv burde vel da slike vitenskapelige miljøer ta bladet fra munnen!!! Finnes det noe publisert fra denne forskningen?
  11. http://www.stavangeravisen.com/art.asp?id=43717 Litt bedre utsikter for Trøndelag og østlandet...
  12. http://www.dn.no/dntv/nyheter/article1476774.ece?WT.mc_id=dn_rss http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.6201006 Nedslående nytt fra våre nordlige deler. Blir lite klok på debatten omkring fredning av områder fra rypejakt. Hvilken effekt vil man egentlig kunne oppnå gjennom fredning av områder fra rypejakt? Vil ikke tro at situasjonen ville vært så forskjellig fra i dag om det hadde vært utstrakt fredning i fjor. Slike nyhetssaker vil vel uansett være nok til å gi lavere jakttrykk på rypa i år.
  13. Calavera

    Riflesekk

    En Dragonfly + ekstrautstyr ble USD 69 i frakt når jeg bestilte. Kun sekk uten noe mer oppga de til en fraktpris på USD 49. Mener å huske at frakt ble lagt på under kjøpsprosessen i deres webshop.
  14. ..noe referanseammo...omfattende erfaring.... les: god gammel blyammo? Enig i at testing i egen hagle er den eneste testen som gir relevante svar. Oppdaget forleden at Bismut nr 6 i min hagle ga fine svermer/dekning i 1/4 boring mens det motsatte var tilfelle til de grader med Bismut nr 5 i 1/2 boring (ikke rart jeg ikke treffer på 2dreskuddet). En kompis testet ut wingmaster hd i sin hagle, og måtte konkludere med at han sannsynligvis kunne kaste en neve hagl med bedre dekning. Jeg hadde noen biter av mdf-panelplater som bakfang. Synes det gav en god "visuell" tilbakemelding om inntregning. Vil gjerne høre hvilke erfaringer du gjør deg i uttestingen.... også ift "noe referanseammo"
  15. Calavera

    Riflesekk

    Jeg har denne http://www.eberlestock.com/J107%20Dragonfly.htm Meget fornøyd med så vel funksjonalitet og kvalitet!
×
×
  • Create New...