Jump to content

Sauer møre

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sauer møre

  1. Hei Jeg tenkte å se på denne muligheten: http://www.nisi.no/piper.html Jeg har tenkt at dette kunne være et alternativ? jeg har ikke erfaring med dette. Men det ligger nok mange 6,5 piper som kunne bli gode piper i et nytt kaliber ) Er det noen der ute som har erfaring med dette??
  2. Kjiipt med våpen som ikke samler. Jeg kan ikke gi sikre svar da mye er synsing og tro og erfaring. Jeg setter til skruene på låsekassen med 1nm mindre på midtre skrue. Setter løst til fremre skjefteskrue trekker 4nm bak og så 4nm fremme. Du må nå bestemme deg for hvilken ammunisjon du skal bruke, da det er forskjell på typer og ladninger. benk våpenet med den samme som du har tenkt å skyte med. Jeg setter våpenet i benken, skyter tre - fem skudd. Ettertrekk skruer som holder våpenet etter første testserie. Observer spredning, skyt ny serie, etter andre serie kan du stramme litt (0.2nm pr. gang) på bakre skrue for sidespredning, fremre skrue for høydespredning og skyte ny treskudd serie. Hvis våpenet er varmt prøv å la skudd sitte omtrent like lenge i kammeret hver gang, ta et kontrollert avtrekk så likt som mulig helst med mekanisme. Når du har samlet skuddene 5 skudd på 100 meter, spredning på 15mm er normalt ta ut våpenet monter sammen og nyt resultatet. Ligg unna skruene til du får mistanke om at de har forandret seg. Lykke til, håper du får til våpenet ditt.
  3. Hei Høggern Jeg har en sauer busk og en kongsberg busk m/hullskive, hvis jeg forstår deg rett er det bjelken / galgen du mener. Jeg forsøkte å måle delene på begge, kan ikke se at det er forskjell, eneste forskjell jeg kan se er selvsagt innfestingen under, ellers ser det likt ut. Jeg ville nok ringt etter den for å være sikker. På meg virker Mauser busken litt mer kompakt enn sauerbusken. Irisblenderen passer også på skruen, justerinsrattene er også like, på saueren er det montert ekstra ratt utenpå for at det skal være enklere å stille seg vekk på felten
  4. Beklager å skapt tvil om Saueren med eller uten innskyting i benk dette var slett ikke meningen. Det er selvfølgelig fullt mulig å skyte godt med sauer 200, uten videre Det vi i skytterlaget har erfart er at ved å sette våpenet i benken å skyte 3 - 5 skudds serier og justere skjefteskruene etter treffbilde. (Vi bruker 100 meter) da viser det seg at en kan senke egenspredingen i våpenet. som oftest er spredingen i mitt våpen ca 35 - 50 mm når jeg skyter første serie i benken. etter innskytingen går 5 skudd under en klistrelapp. Men i rettferdighetens navn skal det sies at jeg har testet våpen som har 4 skudd i nesten samme hull uten å justere etter sammenmontering. Det hele blir nok opp til hver enkelt hva en gidder å drive på med.
  5. Olje i mellom løp og klemringen fører til veldig store utslag ved hurtig skyting, kommer til ca 25 - 35 skudd så begynner du å få et og annet skuddet du ikke skjønner bæret av. Det er forbindelsen som er mellom løps enden og kassen som må vaskes med rødsprit for å unngå dette problemet. Jeg adskiller etter feltrunden for vask, etter halve banesesongen og etter sesongen. Merker forskjell på presisjonen før og etter. Har ikke vært plaget av rust i denne forindelsen, enda det regner og snør på felten Det er også veldig viktig hvordan skruene trekkes, ikke etter brukerveiledning (den er feil) se link : http://rakvaag.skytterlag.no/minebilder/sauer200.doc
  6. En Sauer holder seg veldig godt i pris, det er mange fordeler med en Sauer. Du kan fritt bytte kaliber mellom kal 22 - kal 6,5x55 - 7,62. Mellom 7,62 og 6,5 er bare og skifte løpet og skyte videre, riktignok må du skyte inn i en benk for å få riktig moment på skjefteskruene (presisjon). Et nytt løp koster ca 3000, det varer ca 5 -7 000 skudd. avhengig av kule tyngde / hastighet. Er det en godt brukt sauer kan det hende at du må koste bedding og nytt løp i tillegg til prisen. jeg vil anbefale å kjøpe en ny sauer, i hvertfall ikke over fem år gammel.Er selv aktiv DFS skytter. Lykke til videre.
  7. Hei et forslag fra meg bare. Jeg bruker NC96M til å lade for min sønn og meg selv, har ladet ca 4000 skudd i år Min sønn er (rekrutt skytter) 6,5 grams kule (35,6 grain)ca. 800m/sek. Til meg selv bruker jeg 8 gram sierra kule putter inn 40,3 grain NC96M. Dette gir ca 850m/sek. Har målt farten med kronograf. Farten endres litt med lot / brenn hastighet kruttet. Har gitt meg godt treffbilde, både på felt og bane. Flat kulebane lite påvikning av sidevind. Det viktigeste er likevel å skyte inn skjefteskruene på Saueren, for å få godt treffbilde.
  8. Hmm litt utenom tema kansje. Det har i visse kretser sirkulert at kulene i nato ikke er så godt balasert, prøv å trille dem ned en glassplate og se. Natoammo går bra om kulene blir byttet. Dra ut den gamle og sett inn sierra kule isteden Jeg har fått vite at det er enkelte lot som ikke er bra til baneskyting da de sprer for mye.
×
×
  • Create New...