Jump to content

KOJACK

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KOJACK

  1. Hei, har vært på 5 turer til Polen. Alle med woodleigh 286gr RN. Brutal mot rev og rådyr, villsvina klager ikke.... Før første tur sjekka vis speer 270 gr sp, woodleigh 286 gr rn,lapua mega 286 gr, oryx 232 gr, North Fork 250 gr, cdp 286 gr og Tonheim 210 gr. Desse vart testa i våte abonnenter. Valgte woodleigh kula pga stor diameter, 22mm og tidlig ekspansjon. Dybdevirkningen var nest best i testen
  2. Har skutt alt for bikkene, gløymer aldri stand på 2 bein på ei røy i toppen av ei furu og spissbukk i stand for gamlingen. Eller når junior gikk 2 meter framfor meg ca 400 meter og ledet meg fram til ein fin 10 tagger. Mange store øyeblikk å sjå tilbake på
  3. Rws ammoen kronograferte eg til 950 ms. Er det andre som har fått same resultat ?
  4. Nei, tenker på crc 6-36. Har kjøpt mine flasker på tess. Har brukt det på alle mine våpen, forhindrer rust, testet i 6 år.
  5. Partizan, er det billigste. 286gr men billig....
  6. Noen som har ladedata til dette kaliber ? Gjerne med 140 grains kule.....
  7. Jakt og Friluft bestilte eit parti med "rekruttammo" fra RWS med 6,5 grams kule i 6,5x55 . Denne hullspissen må vere fin revemedisin. Noen som har testa ?
  8. Jakt og Friluft bestilte eit parti med "rekruttammo" fra RWS med 6,5 grams kule i 6,5x55 . Denne hullspissen må vere fin revemedisin. Noen som har testa ?
  9. Er litt nysgjerrig på ein ting. Kan nokon fortelje meg korleis det er å trekke ein tung henger i blaut motbakke med 6 hjuling vs 4 hjuling ? Min 4 hjuling er ca 350 kg tørrvekt.... Er aktuelt å dra div ting til hytta på hengeren .
  10. Sjekk Robbans handladningssidor. annbefaler 60 gr 202 der.......
  11. Nosler accubond 250 gr funker greit, bc på 0,494........
  12. Er veldig fornøyd med den. Skifter mellom den og 3-12x56 på min R93. Perfekt for hjortelia. Men sjekk den på full styrke, i enkelte sikter ser rødprikken da ut som ei stjerne, rødprikken glir ut over og er ikkje rund. Andre kan vere perfekte.
  13. Ser att en del personer har en forutinntatt holdning til denne rifla. Har denne og ein R93 i 9,3. Rekylen og pressisjonen er lik. Tre skudd på ei krone er ok. Har kjøpt rifla for drivjakt og har ikkje svikta ennå. Sikringen er topp. Avtrekket er halvauto avtrekk, ingen sauer men ok. Har fått tømt 10 skuddsmagasinet ein del ganger på drivjakt i Polen, har ikkje svikta meg. Og ingen bolt rifler har klart å skyte i samme tempo på grisetoga når dei kjem. Til Jegermeisteren: Ser du refererer til Mr Lien`s tester, denne rifla kom sammtidig godt i ein test hos søta bror..... Kommer nok ann på auge som ser.
  14. Med så lite fornuft og så mange egne meininger forteller det meg at her er det ikke mange som er altfor ofte på banen. Regler er laget med tanke på konkuranse og sikker utfoldelse. Der hver enkelt deltaker skal få konsentrere seg optimalt uten forstyrrelse fra andre. Kansje ikke alle er fornøyd med 47 av 50? Men for all del lag derer eget forbund med egne regler med forbud mot o/u hagler Start gjerne på kammertreffet, gleder meg. Tenk en egen gren der 8 mann side ved side m/ halvauto m/ 5 skudd i hagla der det gjerne er om å gjøre skyte/treffe først med stålhagl på stålplater på 8 meters hold uten vernebriller.
  15. Har alltid sagt det og seier det igjen, tyskere har for tynt blekk!!!!!!!!!!!
  16. Det kom en stolt kar og stilte seg opp ved sida mi på mandag på trening. Ved skod skot nr 2 kom tomhylsa og traff kolben på Perazzien min. Resultatet var et pent hakk i kolben, kjedelig med ei hagle til 80000. Han var ikkje så stolt etterpå. I reglane til NJFF står det at du skal stå rolig, ikkje forstyrre sidemannen, tomhylser skal kastes i søppelkorga på ein rolig måte som ikkje forstyrrer sidemannen og som ikkje løyser ut leirdua. Det står også noko om halvautoer ikkje skal kaste ut tomhylser. Så gamle gretne gubber har nok orda sine i behold :winke1 Og for enkelheitsskyld, dei aller fleste baner her i landet er under njff reglar.
  17. Etter å ha lest desse svara opp og ned, så må jo min KV med ein høgde på 67 cm vere lovlig på hjortejakt også ? Han tek jo stand på hjorten? og det må jo vere lov?
  18. Har vært i Polen 3 ganger med 9,3x62. Har reist med Woodleigh 286gr rn. Denne vart lada til ca 720ms. Fikk et grisetog i fanget på siste tur og den ene som blei skutt var en ca 30 kg gris, skutt på 1 meters avstand. Fant den etter ca 80 meter, med kulehull ut mellom frambeina!! Denne kula åpner kjappt til stor diameter( 22mm i test ). Min konklusjon er at skal desse dyra stoppes kjappt så må det skytes mot hode, nakke eller høy rygg. Ei kule som er aktuell er brenneke tag kula. Får se neste gang.
  19. Har M97, R93 og 202. Er ikkje i tvil om at M97 har det beste avtrekket. Jada 202 har trykkpunkt.
  20. Eg har sjølv vorsther, faktisk 2 inntil i sommar. Eg kunne stole 100 % på dei i fjellet når dei var lause. Dei gjekk omvegar rundt sauene. Eg bur no på gard med sau og er oppvaksen på gard med sau. Innteressa er 0 for sau.Den eldste prøvde seg i yngre dagar på sauene, men etter rett dose straum i den rette augneblinken så vart bikkja kurert
  21. Har brukt swift og nosler p. på jakt. Desse patronene har eg lada med mrp, men hugs på at tidligere ladadata kan vere beregnet for rifler med større friflukt. Normas ladedata frå 1995 var 90gr mrp med 250gr woodleigh soft nose, dette ville vere ei gloheit ladning i mi rifle. Betviler det ville vært my hold i tennhetta etter denne ladninga.
×
×
  • Create New...