Jump to content

iår

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

iår's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Der er i alle fall rev der,men om der er mykkje,det veit eg ikkje. Var ein halv voksen rev som luska rundt på ferge kaia på sula om kvelden for en del år sidan.Virka lite redde av seg men den var vel vand med å få mat frå bilane i fergekøa...
  2. High Power,på mi 695,er 3 skuds magasinet i stål,untatt tilbringer?(det patronene ligg på), og magasin botn. Kjøpte mi ny i si tid,og er fortsatt fornøgd med mi ,men skulla eg ha valgt på nytt,hadde den skulla vore i 6.5*55. Det einaste som har vore av "problem", er at kammeret må vere gulle reint. Men det seier kanskje meir om min mangel på puss og stell av våpen...
  3. Varm den opp i varmevatn først !
  4. Må berre legge meg langflat og beklage på det sterkaste.... Har sjekka i cmas * kurs boka, det er 3 år frå produksjons dato..... Flaue greier,eg som er instuktør også . Til mitt forsvar så har eg instruert kun på praksis delen,men burde absulutt vist dette .. PS. Held du kurs sidan du har så mange flasker, eller er du ein ivrig dykkar?
  5. Ser det stor forvirring når det gjeld dykker flasker. Det er krav om tykkprøvde/godkjente flasker for å få fylle dei.Dette har med sikkerheita til dei som fyller flasker,det er enorme krefter i sving når ei flaske "eksploderer". Søk på nett,det har skjedd nokre i norge også når ein står og fyller dei. Trykkprøvings intervallane for trykkprøving i norge er; førstegang 4 år (ikkje 3 år som det står lenger oppe i tråden) etter PRODUKSJONS dato,deretter kvart 2 år. Det finst 200 bar,232 bar og 300 bar flasker til dykking her i landet,der 200 og 232 din kobling kan brukast på begge typer,men 300 bar krever ein eigen. Har ein 300 bars flasker,bruker ein eigne overgangar til 200/232 bar flasker. Dette er ikkje noko ein "leiker" seg med. Flasker kjem i mange forskjellige størrelsar,så der finn ein heilt sikkert ei som er grei til ditt bruk. Trur ikkje eg hadde kjøpt ei splitter ny flaske til dette bruk,når det finst så utrulig mange brukte rimlig til salgs.
  6. Snakka netopp med Gal Mann på telefon,der han sa at han ville ha "rustfritt" løp. Dermed utgår div. andre gode alternativ.
  7. Vil faktisk ikkje anbefale denne Lee pressa til magnum patroner,fordi den blir for fort slarkete med dei pga av friksjonen på hylsa. Mi eiga er degradert til kun å sette i tennhetter med. Men det er klart skal du kun lade eit par hundre skot i året, så blir du hjelpte med dette settet, til ein veldig billig pris. Hadde kanskje kjøpt RCBS rock (eit eller anna)settet.Ser veldig bra ut (har ein kompis som brukar det,Galman her på forumet). Brukar no sjølv Bonaza co-ax,men den er i heilt anna prisklasse/ kvalitet.
  8. 200 str er vel ikkje akkurat rustfri nei... Heller motsatt. Spesielt magasina,+ at dei tåler lite sand/støv før eg får problem med mine. Er vel derfor eg aldri har vurdert å bruke den på jakt her på sunnmøre...
  9. Heisan! Jeg stiller selfølgelig opp og hjelper til når det trengst før/på stevnet ! Kanskje skyte litt på dei kortaste holda også ? Bra tiltak! Ivar-Aage
  10. Det går med lav.Har medium sjølv på zeizz 3-12x56 og same rifla,vart nekta å få kjøpe lave av importør,enda ein jaktkompis hadde lave, og det passa..
  11. Patronene vart funne på dekk på ein tysk båt/vrak som heter Radbod,som ligg i Ørsta fjorden på sunnmøre (søk på D/S Radbod så står det mykkje). Det er sikkert tidligare dykkera som har lagt dei frå seg på dekk.Det var noko som såg ut som kanskje var ladeklips på dei, men det var så opprusta, at alt var vekke når eg kom opp. Har kontrollmålt ein gang til ... Etter krymperilla på kula er målet 6.06 mm i diameter. kula er 30.2 lang, med fint av runda "spiss". Hylsa er 53.72 mm lang,og 11.38 mm heilt ved kragen.
  12. Veit ikkje om det er rett forum, men eg prøvar; Under eit dykk på eit vrak frå 2 verdenskrig, kom eg eg over nokre patroner som eg ikkje har sett før. Kula er 6mm, hylselengd er 53.8 mm og det er krage og ikkje rille bak. På botn stempelet oppe står det 35,midten til høgre står det også 35,nede står det ein B,og midten til venstre 92. Av andre eg dykka ilag med vart det komentert at det var 6.5 x 55,men det kan det vel ikkje vere.. Lurer på om nokon kan sei kva patron det er,og kva våpen dei kan vera brukte i?
  13. Var ikkje det dette kaliberet dei plagast med å lade til i våpenjournalen i si tid? på sikkre ladninga fekk dei eit voldsomt overtrykk berre tempraturen steig 1grad... Det var ein som hadde ein wetherby for nokre år sidan på på bana vår,det eg hugsar best var smellen (rekyl dempar), rekylen og ein totalt håplaus stokk for slike kaliber
  14. Men kva er eit forhold? Sambuarar? 1veke,1 år, kva definisjon skal ein einast om? Kven skal rapportere brudd?kvar? osv. Heilt umogleg i praksis,og alt for byrokratisk.
  15. iår

    Hubro er ut!

    Det kan bli verre for jaktkatten med dempar... Gal mann her på forumet hadde ein hund som absolutt ikkje likte salong med lyddempar,vart skjelven og klengete. Men det var ein artig historie du hadde!
×
×
  • Create New...