Jump to content

Høntersen

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Høntersen

  1. Det sier vel egentlig seg selv at det har sine begrensninger med 26 lysåpning... Takker for hjelpa! Da har jeg fått svar på det jeg lurte på Jeg har en Nikon Buckmaster 600 fra før som jeg fikk for en billig penge fra statene. Får klare meg med denne noen år til til jeg får råd til en skikkelig håndkikkert med avstandsmåler. Takker for gode svar!
  2. Tja, du har vel et poeng der, men samtidig er det gjerne i skumring at det er vanskelig å bedømme avstanden. Liker den ekstra sikkerheten når man jakter på store flate marker med lite referansepunkt...
  3. Er på utkikk etter en avstandsmåler (monokular) som skal funke godt i skumring også. Har kikket både på Leica Rangemaster 1600 og Zeiss PRF, men finner lite info om hvor godt de faktisk funker i skumring sammenlignet med håndkikkerter. Swaro Laserguide synes jeg blir litt dyr... Jeg mener altså at hvis man ser dyra (hjortejakt) godt i håndkikkerten og kikkertsiktet men ikke kan se de skikkelig med avstandsmåleren så er det ikke noe vits... Erfaringer?
  4. Nettopp! Og det er også mitt poeng med hvorfor de som takler slike avstander på død og liv må skrive om det på et offentlig forum..
  5. Det jeg ikke forstår er hvorfor de som mener at de er dyktige nok til å skyte et dyr lange avstander har sånn voldsomt behov for å skrive om det på et offentlig åpent forum?? Hvis du er dyktig nok så gjør det da, men hva ønsker du å oppnå ved å skrive om det i all offentlighet? Hvis jeg føler at jeg er flinkere til å kjøre bil enn en gjennomsnittnordmann og føler meg derfor trygg nok til å kjøre litt mer "aktivt" enn det vanlige folk vanligvis gjør bør jeg da skrive om det på på nettet? Og det samme gjelder også i trafikken angående de usikre momentene vi ikke har kontroll over; jo mer jeg kjører over fartsgrensa jo større er risikoen for at noe går galt selv om jeg gjør alt rett. Derfor har vi en fartsgrenser... Jo lengre vi strekker holdene på jakt jo større er risikoen for at noe galt skal skje på grunn av usikre momenter. By the way: Til dere som er tilhengere av langholdskyting på jakt; tviler ikke på dere er dyktige nok på skytebana, men dere har enda ikke svart på hva dere gjør ved et evt oppfølgingsskudd på et skadet dyr... Bør ikke dette helst være mulig eller er dere såpass sikre på ferdighetene deres at dere ikke anser dette som viktig?
  6. Har mistanke om at de kulene ikke er særlig glad kraftige ladninger... Ladet noen patroner med samme kule i 30.06 med en ladning rett under maksladning med N160. Det likte tydeligvis ikke A-Bolten min, for da spredde den noe helt forferdelig Brukte samme kule på jakt i fjor med en mer moderat ladning med N11 krutt og da hadde jeg greie samlinger rundt 20mm. Hadde da 1mm friflukt. Skal gå tilbake til den ladninga i år også.
  7. Men hvordan legger dere dem i kjøleskapet? Prøvde en gang med alu folie over som jeg perforerte godt, men da ble det tydelig for lite luft for kjøttet. Sist gang la jeg dem bare rett inni på et fat uten noe over, men da måtte jeg skjære vekk en del kjøtt som var blitt mørkt og hardt før jeg fryste de ned... Anyone?
  8. Du har som sagt S.D Agentur, men der handler jeg minst mulig for å si det sånn. Dårlig service og de produktene han ikke fører er bare "billigskit" i følge han. Nesten alle mine jaktkompiser har samme erfaring. Ville heller snakket med Espen på Rogne Intersport på Stormoa. Veldig hyggelig kar med bra kompetanse på jakt og våpen. Han skaffer det meste i løpet av et par dager. Ellers er Volda Jeger og Fritid meget bra og Sannes Våpen på Åndalsnes. Han er også en dyktig børsemaker som vet hva han snakker om.
  9. Det var virkelig leit å høre... Kondolerer...
  10. Føler virkelig med deg, Kjetil-A!! Lykke til med søket!!!
  11. Har selv Maxim-demperen på min A-bolt 30-06. Den erstattet en BR Reflex og jeg kan ikke annet å si at det er den beste investeringen jeg har gjort på lenge. Mye lettere, tåler mange skudd, ingen forskjell i treffpunkt om jeg skyter med 6 eller 4 moduler og bedre demping. Og i tillegg ser den bedre ut på rifla enn forrige demper, for de som bryr seg om slikt
  12. Selvfølgelig!! Det hadde jeg ikke tenkt på... På sluttstykket mitt er det utrolig enkelt å ta ut tenn-nåla også så da er det i boks. Takk!!
  13. Oki, da får jeg tørke vekk det jeg har smurt på allerede. Klikkpatroner er bestilt så når det er i hus blir det klikking til den store gullmedaljen Takk for hjelpa!
  14. Takker for svar! Har du et godt tips til et bra smøremiddel?
  15. Har nettopp kjøpt ei Anschutz 1416 22lr med to avtrekkere. Den ene fungerer som oppspenner for snellertfunksjon. Uansett... Snellertavtrekket fungerte ypperlig, men vanlig jaktavtrekket var skikkelig dårlig; veldig tungt og masse kryp. Har pussa og filt litt på diverse flater og har nå fått til et ganske bra avtrekk uten noe kryp, men problemet er at vekta på avtrekket er noe ujevnt inni mellom. Noen som har noen teorier om hva dette kan komme av? Er det bare litt finpuss med meget finkorna sandpapir som skal til eller hur?
  16. Min a-bolt samler jevnt bra med alt av ammo, men S&B likte den ikke; var veldig treig å kamre. Norma Jaktmatch samler ca. rundt 25mm. Jaktammo husker jeg ikke for de siste to årene har jeg lada selv. Med hjemmelada helmantel 167grains (Scenar og Matchking) har jeg hatt 3skudds samling nede i 11mm.
  17. Spørs til hvilken jakt du tenker da. Med tanke på at du ikke kan ha mindre enn 6x forstørrelse så innebærer jo det sine begrensninger. Hjort og elg på 30 meter i skauen kan fort bare bli en mørk masse i kikkertsikte, men skal kikkertsikte kun brukes på bøen så er det jo sikkert nice:) Men et allroundsikte vil det vel aldri bli...
  18. Anschuts 1780 med Zeiss Victory 3-12x56 med opplyst dot. NYDELIG våpen!!
  19. Sjekk også at løpet ligger helt fritt. Det er ikke alltid at det gjør det på A-bolten rett ut av eska. Dette kan ha stor innvirkning på presisjon. Hvis ikke det ligger fritt er det bare å pusse litt der det ser ut som stokken. Du kan kontrollere dette ved å dra et ark på undersiden av pipa mens den er montert på stokken. Har selv en A-bolt og den likte ikke Sellier, men samler 20mm med Jaktmatch. Men som sagt, før du gjør noe annet bør du først prøve med annen type ammo. Men spredning på 7-10 cm hørtes likevel veldig mye ut
  20. Kunne ikke få sagt det bedre selv, M67! Forstår godt at NOJS kanskje har nok å jobbe med i forhold til Linda-saken, men at verken NJFF eller NKK ser at dette er ytterst viktig prinsippsak som de MÅ ta tak i er meg fullstendig uforståelig! Det som har skjedd her i Norge de siste årene er at jegere og jakthunder har fått en lavere og lavere status gjennom mediadekning og nye lover og reguleringer som gjør at alle er redde for å stikke hodet frem i slike saker som angår jegere og jakthunders rettigheter og tale deres sak. Nei, her gjelder det å trå varsomt slik at man kan være "buddies" med de på stortinget. Blysaken og NJFFs håndtering av denne for noen år siden er her et godt eksempel. Denne saken handler om å slå fast at det er ikke greit å skyte en hund bare fordi man trodde det var en hjort. Dette er IKKE et hendig uhell! Godtar vi at man ikke får erstatning i denne saken vil hundens status synke dramatisk og verste fall vil andre forsikringsselskap kunne referere til denne saken i andre lignende saker i fremtiden. Vil dette bety at det er bare et hendig uhell å rygge over naboens hund med bilen? Jeg synes denne utviklingen er skremmende og verken vi vanlige jeger eller de med hund (alle typer hunder) kan godta dette!
  21. Unnskyld meg, men synes det er uklokt og direkte tåpelig å begynne å skrive om hodeskudd inne på et offentlig forum. Om du gjør det for det være din sak, men hodeskudd er uansett fyfy!! Det skal bare et lite gressstrå eller en uventet bevegelse hos dyret et millisekund rett før du avfyrer skuddet og du har en stygg skadeskyting (les avskutt kjevebein) med et håpløst ettersøk. Dyret går så en smertefull død i vente... De som snakker om det fryktelige tapet det er med et par kg kjøtt som går til spille tror jeg ikke har vært med på ettersøk som går over 12 timer...
  22. Fikk plutselig en idè: Hvis det stemmer at det er Gjensidige som er det aktuelle forsikringsselskapet i denne saken burde vi alle kanskje skrevet en mail til de der vi sier at vi aldri kommer til å tegne en forsikring med dem og at vi kommer til å oppfordre alle våre venner og bekjente om det samme på bakgrunn av denne saken?! Kan noen bekrefte at det er Gjensidige det gjelder?
  23. Fryktelig trist lesning, Tico Kondolerer så masse!! Har også planer om å skaffe ettersøkshund, men at jeg noen gang kommer til å stille den til disposisjon til en kommune kommer aldri til å skje etter å lest dette!! Her må alle som er med i en offentlig ettersøksring streike og NJFF MÅ komme på banen for dette er alvorlig!
  24. Ingen som vet noe eller har noen erfaring med disse??
  25. Har nettopp kjøpt meg ei slik rifle i 22lr med to avtrekkere. Fremste er snellert avtrekk på ca 100g Hadde egentlig tenkt å gå for en Brno eller Zastava, men fikk denne så billig at jeg kunne ikke si nei. I tillegg er jeg litt svak for våpen litt utenom det vanlige Mens jeg venter på at våpensøknaden skal behandles tenkte jeg at jeg skulle høre om det var noen her som har erfaring med disse salongriflene.. Har forstått det slik at denne rifla med to avtrekk ikke er så vanlig, men har du ei vanlig 1416 så er det bare å komme med de erfaringene også! På forhånd takk!
×
×
  • Create New...