Jump to content

Syvertsen

Members
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Syvertsen

  1. takker for svar, får ta en titt på bitene nestegang jeg er hjemme og se hvordan det ligger an med fargene. Rota har jeg ikke, den var mer jord en treverk noe som også var grunnen til at treet ble hugget. Skog har jeg ikke, men familien har hytte på fjellet (med eiet tomt) hvor vi hugger noen bjørker vert år til ved så jeg kan se om jeg finner noe der, det er like under tregrensa og mye snø om vintern så det er mye krokvoste trær og rar vekst så det finnes kansje noe der.
  2. Hei! Sitter fortiden og funderer på å lage meg en ny turkniv, har klart meg i mange år med samekniv og en sveitsisk lommekniv, men har lyst på noe bedre til "all-round" bruk. Jeg har blad så det jeg lurer på er skaftemne. Vi hugget i sommer et gammelt plommetre i hagen til bestefar, det har hatt flere stammer og har vert kraftig angrepet av råte og diverse sopp. Den siste stammen vi hugget i sommer var egentlig tiltengt ved, men en del av bitene var råtefrie og hadde flotte mønster i rødt, grønt og blått så vi beholdt dem med tanke på senere bruk. Det jeg lurer på er om dette treverket kan egne seg i et knivskaft? Tenker da spesielt på hvordan fargene vil holde seg, og om det er noen spesielle ulemper med plommetre som jeg ikke vet om. At treet er solid nok er jeg ikke i tvil om, jeg prøvde å kløyve en av kubbene og øksa bare spratt tilbake... på forånd takk for alle innspill! PS: tips til hvor jeg kan lete etter andre egnede emner er også velkommen (tenker da emner jeg kan finne selv i skauen, ikke ferdigkjøpt).
  3. Eneste kniv vi fikk utdelt da jeg var på madla på høsten 2006 var de gamle foldeknivene. Til feltbruk syns jeg de var for puslete, så på feltøvelsen tok jeg med samekniven min med hjemmelaget skaft av elghorn. Jeg fikk mye sure blikk og dystre spådommer fra resten av troppen (bygutter alle som en) men det ga seg fort på oppstilling ved ankomst da troppsskjefen stoppet foran meg, kikket på kniven, spurte om han kunne få se på den og kommenterte "bra kniv, her er noen som veit hva som duger!" Skal sies at han hadde velbrukt same i beltet han og...
  4. Gore-tex'en til forsvaret finnes vel i to "generasjoner" hvorav den første var ræ**a og den andre var bedre. Jeg har både jakke og bukse, tror jakka er førse genarsjon og buksa andre, men skal ikke sverge på det. Buksa er vertfall veldig bra, den holder vann ute, har rikelig med lufting og er veldig slitesteserk. jakka er derimot ganske triste saker, den holder vannet ute en stund men kvaliteten er ikke det store (både knapper og glidelås er mer eller mindre ødelagt) og den blir ganske fort klam. Som PederK så så bråker den mye så den er nok ikke det store på jakt, men til annet friluftsliv så synes jeg ikke det er så veldig sjenerende. Når det gjelder resten så har jeg sett ullsokkene i en butikk en gang men husker ikke hvor, og ullfroteen har jeg aldrig funne så om noen hvet hvor man får tak i den så vil jeg gjerne vite det, jeg har to par men etter 5-6 år så har de sett sine beste dager. Mellombuksa har jeg og men har kun brukt den en gang, i -25 og vind på finse ble det nesten for varmt å sitte stille og alt for varmt å gå. Den er dog grei å ha om du skal sitte lenge stille i kulda, kan taes på uten å ta av bukse og støvler og du kommer aldrig til å fryse med den på.
  5. Jeg har en stein i hånda etter jeg tryna på grusen da jeg gikk på barneskolen, den sall langt inn og jeg gadd ikke gjøre no med den. Merket aldrig noe til den til i sommer, da den gjorde litt vondt i en ukes tid etter litt brutal omgang med ei slegge, etter det jar jeg ikke merket noe. hatt den der i åver 15 år uten problemer så jeg satser på et jeg overlever... Den sitter i kanten av muskelen til tommelen, og har ikke vandret noe. En annen, litt mer "on topic" historie: Min oldefar ble truffet i tinningen av en tysk kule under krigen og overlevde. Kula ble sittende og var synlig som en svart klump i tinningen til han døde på 70-tallet. Kula skal ikke ha skapt noen problemer av betydning siden, men så var han visst litt spesiell fra før av...
  6. Enormt med lemen her i steinkjer om dagen ja, telte 6-7 stykker på en gang her en kveld, løpend rundt midt på torget. Gå en tur om kvelden så skvetter de til alle kanter, og kadavre er det mer enn nokk av og...
  7. Er det soen her som har denne? Er på jakt etter en GPS jeg kan ønske meg til jul, denne ser jo ut til å ha et ganske fornuflig forhold mellom pris og funksjoner. Noen erfaringer?
  8. Innmelding sendt! Hatt planer om å melde meg inn lenge, men dette var visst dytten jeg trengtre for å faktisk gjøre det Takk for dytten!
  9. Melder meg på her i siste liten jeg! Jeg er student og skal en gang i fremtiden bli naturforvalter. Har hatt planer om å kjøpe mer rifle i flere år, uten at økonomien har tillat det. En mauser har hele tiden vert høyt på ønskelista, og den eneste som har vert med hele vegen. Rifla vil i første omgang bli brukt til å lære meg å skyte, og siden på jakt. Jeg har hatt jegerprøven i over 3 år, og betalt jageravgift hele tida så nå vil jeg jakte! NOJS-medlem er jeg ikke, men sender innmeldingsmail mens de første leser innlegget mitt!
  10. Jeg har ikke nøyaktige mål på "min", men kansje noe ca. data kan gi en pekepinn? Løp er ca 35-40cm langt, boring rundt 2 cm, løpstykkelse i overkant av 1cm ved munningen, tipper nærmere det dobbelte bak med jevn stigning hele vegen, støpt av jern. Båden den og mange av "søsknene" (ikke to er like men samme mannen lagde minst 10-15 stykker) har vert skutt med. Btw: Erlesol, sorry at jeg låner tråden litt uten å spørre.
  11. Jeg funderte litt på det samme selv for noen dager siden. Har muighet til å få tak i en liten saluttkanon om jeg skulle få lyst på det, men er skeptisk til om jeg ville tørre å bruke den uten å vite noe om ladnnger osv. Finnes det noen tommelfingerregler for beregning av "safe" ladning ut fra boring, godstykkelse og materiale eller lignende kriterier?
  12. Ikke spesielt ny, i følge kommentatoren så er det en gammel trdisjonell metode... Og så er han jo beskyttet av heksebrgget til doktoren, som også fungerer som smøremiddel og lokkemiddel
  13. har oså stusset litt på dette, finnes det programmer som tar mange bilder samtidig? For eksempel en hel mappe?
  14. Bra oppvarming til gaupesporing i morgen, selv om vi ikke kommer til å finne noe med den snøen som er her. Ble veldig positivt overrasket over fraværet av kommentatorstemme, de pleier å være ganske kritiske til temaet i sånne dokumentarer.
  15. Bra oppvarming til gaupesporing i morgen, se,v om vi ikke kommer til å finne noe med den snøen som er her. Ble veldig positivt overrasket over fraværet av kommentatorstemme, de pleier å vøre ganske kritiske til temaet i sånne dokumentarer.
  16. har swix mountain jeg også, syns den nye modellen er for myk. Sit jeg brukte dem glapp skia og jeg tok meg for med staven ga etter og plutselig sto i en bue med det resultat at jeg gikk på trynet. Synes den gamle modetllen varr bedre, og best var fattern sine fra 80-tallet.
  17. Takker for svarene, da er jeg blitt litt klokere. Det er nok det som blir løsningen nå som jeg er klar åver den regelen
  18. Hei! Lurer på om noen vet om det går an å ha et felles våpenskap? Jeg er student, og på skolen har vi en jakt, fiske og friluftslivsorganisasjon med en del aktive jegere. Nå har jeg planer om å kjøpe meg rifle ettervert, men siden jeg bor på studenthybel kan jeg ikke ha våpenskap selv. Etter det jeg har forstått så er det ikke lov å oppbevare våpen hos andre så tenker jeg på å foreslå å kjøpe inn et til å ha på lageret (et bomberom i kjelleren på skolen) så de som er i same situasjon kan ha et sted å oppbevare våpnene lovlig. Det vil jo da være en i styret som er ansvarlig for nøkkelen, det er en ordning på det med lagernøkkelen nå og den fungerer greit. Er det noen som vet noe om dette?
  19. Esj, hva er vitsen med å skrelle dem? Jeg har ikke potetskreller en gang, spare jo et par kroner på det, pluss at jeg kan kaste bort tida jeg sparer på kammeret isteden
  20. Fikk to sett superundertøy, en filetkniv fra øyo (noen synes tydligvis ikke biltema sin er nok), boken "den siste viking" og to store lapper fra bestefar (den ene er øremerket ny snelle siden den hans gamle jeg overtok i sommer har en ødelagt skrue) + noen mindre relevante ting Helt grei samling det, dagens økonomi tatt i betraktning. God jul!
  21. Har du ikke ordentlig brebånd visste ikke at det gikk an å ikke ha det jeg Edit: er forresten 10 stykker der nå.
  22. hører bjeffong som nermer seg nå, svina stakk edit: de var bare så vidt ute av syne, og bjeffingen er lenger unna igjen
  23. Nattesøvn blir det lite av uansett... Men lurer på en ting; de fire som er der nå, kan det være sugge og tre unger (to hanner og den minste hunn) eller er det en stor hann, to hunner å en unge, eller noe helt annet? går jo første året nå så har ikke studert dem nå mye mer en at jeg vet hva det er enda.
×
×
  • Create New...