Jump to content

Leonidas

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Leonidas

  1. Har ikke vanskelig for å forstå at skinnen bygger like mye på en 30mm kikkert som på en 36mm. Men jeg har aldri sett 36mm-ringene til Blaser, og det kan jo være at de er har mindre eller mer gods i underkant enn 30 mm ringene. Det er kanskje noen som veit det? Hvis de har lik oppbygning som 30 mm ringene, vil forskjellen på skinne kontra ringer være det samme på V8 som Zeiss med 30 mm rør. Har som sagt både skinne og ring-montasje på andre kikkerter, og skinne har helt klart fordeler mtp enklere/sikrere montering, og at man slipper montasjemerker på kikkerten. At det er penere er jeg ikke enig i, da jeg synes det estetisk er penere jo lavere kikkerten er på våpenet Har egentlig ikke vurdert Swarovski Z8, da jeg synes den virker noe mer kresen på øyeplassering enn V8. Nå skal det sies at jeg kun har sammenlignet de to på Villmarksmessa, og ikke i praktisk bruk. Det kan jo også være at den "dårlige" utgangspupillen på Z8 kompenseres med at siktet blir montert lavere på våpenet, og at det slik sett ikke blir store forskjellen. Er helt enig i at V8 er tung, men det er jo Z8 også.
  2. Det er en R8 pro success jeg har også, og kunne godt tenkt meg justerbar kolbe mtp å få bedre kinnkontakt, men har lite lyst til å gjøre et våpen som er tungt i utgangspunktet, enda tyngre. Når det er sagt så synes jeg at jeg får brukbar kinnkontakt i kombinasjon med 30 mm Zeiss i ringer, men frykter at jeg må "strekke hals" med en V8. Har et inntrykk av at Swarovski sin skinneløsning gir en lavere montasje enn Zeiss sin, men har ikke tall på dette. Angående plass mellom okular og oppspenner; Z6 har vel et ganske stort okular, men det har vel V8 også? Er det mye å gå på mellom okular og oppspenner når du bruker V8'en?
  3. Det er Zeiss med 30 mm rør jeg har målt på. Det er derfor jeg lurer på om det samme er tilfelle med V8 som har 36 mm rør.
  4. Har kun erfaring med Zeiss, men der blir kikkertsiktet høyere med skinne. Har en Zeiss montert i orginal Blasermontasje med ringer (laveste type), og en annen Zeiss montert i orginal Blasermontasje med skinne (laveste type). Når jeg setter disse på samme pipe, og måler fra samme sted på våpenet, er kikkertsiktet montert i skinne 2-3 mm høyere enn siktet montert i ringer.
  5. Hei! I dag har jeg kikkertsikter montert både i ring- og skinnemontasje til Blaser. Jeg ser helt klart mange fordeler med skinnemontasje, men det irriterer meg kraftig at kikkertsiktet blir 2-3 mm høyere enn tilsvarende montasje med ringer. Sikkert ikke en fornuftig irritasjon, men jeg synes kikkerten skal ligge tettest mulig på våpenet. Jeg synes det er rart at Blaser ikke tilbyr lavere montasjekonfigurasjoner. Vurderer nå en Zeiss V8 1.1-8x30 til en Blaser R8. Siden denne har 36 mm rør, er jeg redd denne blir sittende unødvendig høyt. Er det noen som har erfaring med denne montert i 36mm-ringene til Blaser? Hvis noen har denne konfigurasjonen, er det fint om dere kan legge ut et bilde. Blir det grei klaring mellom okular og oppspenner? Har brukt Google-bildesøk, men finner kun bilder av denne kikkerten, montert med skinne på Blaser.
  6. Takk for gode svar! Er stokken "hul" eller er den fylt med skum? Er det god klaring mellom pipe og stokk? I e-post skriver produsenten at formen er lik som den orginale Professional-stokken, men det virker jo ikke å være tilfelle. De skriver også at de benytter orginalt Blaseravtrekk, men at de ikke veit hvilken avtrekksvekt det er. Blir skeptisk når jeg får så merkelige svar fra en produsent. Jeg burde nok derfor kjenne på denne i virkeligheten før jeg eventuelt kjøper den. Kjenner dere til om det er noen som forhandler denne stokken i Norge?
  7. Det er akkurat det som gjør meg mest skeptisk til karbonstokk....
  8. Hei! Er det noen her på Kammeret som har erfaring med Christensen Europe sine karbonstokker til Blaser? http://www.christensen-europe.com/r93-carbon-stock/ Jeg har vært i dialog med de pr e-post, men det er par ting jeg ikke har fått gode svar på; - Hvordan er strukturen på overflaten? Er den glatt eller er det god friksjon? - Hvordan er avtrekket? De sier at de leverer den med orginalt Blaseravtrekk, men er det 1050g-versjonen? - Hvor holdbar er en karbonstokk mtp slag mot stein o.l.? Jeg er avhengig av at stokken tåler ett uhell eller to i steinura, på jakt etter hjorten. - Er formen/størrelsen på stokken identisk med Blaser orginalstokk?
  9. Hei! Jeg har kun sett Success-stokken på nettet, men den ser jo veldig behagelig ut. Oppnår man noe bedre kinnkontakt med denne stokken enn standardstokken? Er det noen som kjenner til hvor mye R8 Proffesional Success veier? Jeg finner ingen informasjon om dette på Blaser sine nettsider. Er den tyngre enn standard R8 professional? Jeg har R93 i dag, og jeg synes R8 er tung nok som den er i standardutgave. Dersom Success er enda tyngre, så slipper jeg å vurdere denne videre:-)
  10. Takk for svar. Jakter elg og hjort, og det blir nok 250 grains jeg prøver. En annen ting - hvilke erfaringer har dere med moly-coatingen som er på disse kulene? Har ikke brukt kuler med slik coating selv, men har hørt flere fortelle om problemer med presisjon når man veksler mellom moly og vanlige kuler.
  11. Jeg har tidligere ladet 9,3x62 med 286 Oryx, 250 Accubond og 250 Woodleigh RN, og har vel egentlig vært fornøyd med alle. For å få erfaring med en litt annen kulekonstruksjon, tenkte jeg å prøve Rhino/Hippo Solid Shank. Konstruksjonen virker lovende, med massiv kobberdel bak, og en lett ekspanderende blydel forran. Er det noen som har noen formening om jeg bør satse på 250 eller 286 grains versjon? Jeg ser for meg at disse kulene kanskje er litt for "solide" til at 300 grains i 9,3x62 er noe godt valg. Innbiller meg at det blir noe dårlig ekspansjon i såpass lav hastighet, men kan godt hende jeg tar feil her... Hvor hard er egentlig Rhino kontra Oryx, Accubond og Woodleigh? Jeg er også takknemlig for ladedata hvis noen har det. Jeg har både N202 og N203-B ståenede i hylla.
  12. Takk for tips og innspill. Etter nærmere inspeksjon av tennhetteverkøyet ser det ut som det hele kan skyldes en liten slitasje på metalldelen som presser "stempelet" opp. Dette er delen som sitter mellom hendelen og stempelet/stanga som er i kontakt med tennhetten. Det kan virke som at denne slitasjen gjør at stempelet ikke lenger går langt nok opp. Ergonomien på tennhetteisetteren har jeg aldri vært fornøyd med uansett, så jeg bestilte ny hos hjemmelading.no i går. Det vart en slik, http://leeprecision.com/ergo-prime.html" target="_blank, så kan jeg gjenbruke hylseholderene fra Lee. Det kan nok også være et poeng at Normahylsene har grunnere hettelomme enn Lapua. Dette skal jeg teste ut. Mulig det kunne vært kjekt å ha et verktøy for å utvide hettelommene noe. Har vel lest flere steder at det er fy-fy med tennhetter som stikker litt ut av hylsebunnen, men jeg har aldri opplevd problemer med det på skytebanen. Flere patroner jeg har laget, har jeg sett at "vipper" litt på bordet pga litt utstikkende hette, men jeg har dristet meg til å prøve de. Hvor stort er egentlig dette problemet? Er det kun risiko for klikk, eller kan det være et "sikkerhetsproblem"?
  13. Selv om jeg renser hettelommene, så er det samme problemet. Jeg har ikke hatt problemer med de samme hylsene og tennhetenne tidligere, så jeg er rimelig sikker på at det er noe feil med verktøyet. Jeg får nok skaffe meg en ny tennhetteisetter.
  14. Hei! Jeg bruker en håndholdt Lee Auto-prime for å sette inn tennhetter. Denne har fungert problemfritt i flere år, men nå er det plutselig ikke mulig å få tennhettene langt nok inn. Uansett hvor hardt jeg presser, så står tennhetten litt utenfor bunnen av hylsa. Er det noen andre som har opplevd lignende? Jeg har demontert verktøyet og sjekket, men jeg klarer ikke å se noe som er feil. Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor tennhettene ikke lenger går helt inn i hettelomma på hylsa. Til info så bruker jeg Normahylser og Federal 210 tennhetter. Dersom nytt verktøy er eneste medisin, hvilken modell anbefaler dere?
  15. Har opplevd noe lignende med Blaser aluminiumsringer. De sprakk opp på langs mellom skruene som fester ringene sammen.
  16. Hei! Jeg har nå jaktet noen år med lyddemper, og ser aldri for meg at jeg kommer til å jakte storvilt uten lyddemper igjen. Jeg har en R93 med 47 cm pipe, og en A-tec Maxim-demper. Jeg benytter et 1,5-6 x 42 kikkertsikte. Denne står for det meste på 1,5x forstørring, og demperen er godt synlig i kikkerten uten at dette plager meg. Men når det begynner å bli mørkere ute, og jeg skrur opp forstørrelsen, så synes jeg at demperen lager en irriterende "skygge" i kikkerten. Det er akkurat som den stenger for en del av lyset, hvis dere skjønner hva jeg mener. Maxim-demperen har en diameter på 44,5 mm. Finnes det dempere som er mindre i diameter, som vil gjøre dette problemet mindre, eller er dette bare noe jeg må leve med? Det er selvfølgelig uaktuelt å sette på høyere kikkertmontasje. Jeg bruker 9,3x62 så jeg må vel styre unna de spinkleste lyddemperene.... Er det noen som har råd å komme med?
  17. Kule nr 1,2 og 3 fra venstre: 250 grains Accubond. V0 ca 760 m/s, restvekt litt under 200 grains kule nr 4: 250 grains Woodleigh RNSN. V0 ca 760 m/s, restvekt 242 grains. Kule nr 5: 250 grains Woodleigh RNSN. V0 ca 760 m/s, restvekt 118 grains (har trolig gått gjennom ei buske først) Kule nr 6: 286 grains Oryx. V0 ca 690 m/s. Restvekt 281 grains.
  18. Jeg har fått samme gode presisjonen med denne, som med oryx og accubond. 15-20 mm. Våpen: Blaser R93.
  19. Jeg har skutt et par hjorter og noen elger med 250 grains Accubond i 9,3x62. Mitt inntrykk av kula, er et den gjør en veldig bra jobb. De kulene jeg har funnet igjen (en fra hjort og to fra en stor elgokse) har hatt litt lavere restvekt enn Oryx og Woodleigh (250 RN). Accubonden har hatt en restvekt på ca 78%. Som regel går jo kula i gjennom, så sammenligningsgrunnlaget er tynt. Accubonden ekspanderer heller ikke til samme diameter som Woodleigh og Oryx virker det som. Jeg felte en elgokse forrige uke, med 250 Woodleigh, som gikk gjennom begge bogbladene og stoppet i skinnet. Denne ble til en voldsom sopp. Accubond har jo en mye bedre BC, men det skal vel være lange hold før dette har noe å si i praksis. Jeg kommer til å fortsette med Woodleigh fremover.
  20. Hei. Er det noen som kan sjekke følgende data i Quickload? Kaliber: 9,3x62 Kule: Woodleigh Weldcore RNSP 250 grains COL: 83 Krutt: 59, 59.5 og 60 grains Norma 202. Pipelengde: 48 cm Testet ladninger fra 57 til 60 grains 202 over kronograf i går. Jeg klarte ikke å se noen tegn til høyt trykk, men fikk ca 765 m/s i snitthastighet på den høyeste ladningen (60 grains). Dette er kanskje vel friskt med 48 cm løp? Mht 250 grains kuler, har jeg kun erfaring med Accubond fra tidligere, og denne har jeg ladet med 59 grains 202 (755 m/s i snitt).
  21. Leonidas

    AUS-8 vs D2

    Takk for informativt svar. Jeg har blitt fristet av noen av heltangeknivene som haretex her på forumet lager. Disse er med AUS-8 og D2. Det er derfor jeg spurte om råd mtp hvem av disse ståltypene som passet min bruk best. Du mener D2 er uegna til kniver? Jeg trodde D2 var kjent som et holdbart og bra knivåstål... Er det ikke mange som bruker dette stålet i kniver da (Bob Dozier bl.a)? Hvordan vil du beskrive RWL-34 sammenlignet med de ståltypene jeg har erfaring med (VG-10 og S30V)?
  22. Leonidas

    AUS-8 vs D2

    Hei. I dag har jeg to kniver som jeg bruker når jeg er på jakt. En med VG-10 stål, og en med S30V. Knivene blir primært brukt til utvomming og flåing av hjort og elg. Jeg liker kniven med VG-10 best, fordi det virker som at eggen er seigere på denne. S30V holder seg skarpere, men det virker som det er lett for at det blir små hakk i eggen. Resultatet er at jeg bruker kniven med VG-10 (Fällkniven F1) 95% av tiden. Jeg har sett på noen nye kniver med AUS-8 og D2 stål. Hvilket av disse ståltypene vil passe mitt bruk best? Kan AUS-8 sammenlignes med VG-10-stålet, og er D2 like "sprøtt" som S30V?
  23. Hæ??? Kolbekappa er festa med 2 stk umbraco, 3 mm mener jeg å huske. En størrelse mindre enn skruene til løpet i hvert fall. Skruene er godt gjemt bak gummien i kolbekappa, men du kjenner hvor det er.
  24. Som med mennesker er det forskjell fra hund til hund hvordan de reagerer på innsektsbitt. Min elghund har hatt mange dyrlegebesøk i høst pga det som trolig er allergiske reaksjoner på bitt fra hjortelusflue. Hun får kraftig kløe, som igjen resulterer i sår fordi hun klør med labben, samt store flekker med våteksem pga sleiking. Hun fikk dråper mot parasitter i pelsen, samt at hun har gått på kortisontabletter store deler av jakta. Da jeg avsluttet kortisonkuren ble det gradvis mer kløe igjen og hun har nå et felt på ca 15x15 cm uten pels på låret. Nå er det "lampeskjerm" og smøring av sår med fusedinsalve fram til hun slutter å klø. Der jeg jakter elg (Jevnaker) har det vært ekstremt mye hjortelusflue i år. Har funnet hjortelusflue både på meg selv og hunden hver dag i jakta.
×
×
  • Create New...