Jump to content

Quarter bore

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

About Quarter bore

  • Birthday 07/17/1963

Recent Profile Visitors

286 profile views

Quarter bore's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

  1. Jeg mener at jeg har en fint balanse i min børse. 22-250 og 6,5x55 piper jeg har er 65cm. Disse er helt grei for meg og jeg liker å ha en lit vekt framme i børse. Jeg har sluttet å bruke dempere, der jeg heller bruker hørselvern. Jeg lader alt ammunisjon selv. Ladninger blir ikke heftig når en vet hva han holder på med Og forholder seg til lade tabellene. Og om 6,5x55 holder storvilt kravet?. Dette er en så pass gammel tråd (vepsebål :-)) Son finnes masse lesestoff av her på forumet, at jeg dessverre ikke går inn på det. :-))
  2. Denne stokk jeg har, lages ikke lenger av Ragnar Hansen. Men om man skal ha seg en fullblods Jakt rifle, Kan jeg som "jmosbakk" sier kan jeg også anbefale Bredvold sin skjefte. Kan fåes i både walnøtt eller laminat. Eller en flott KKC i laminat. (men dette er en personlig smak sak) Kikkert er festet på en stål picatinny skinne som kan fåes hos de velkjente Sauer 200 STR leverandører her i landet. (Skytterlinken, Magne Landrø, etc...) Stål ringene importerte jeg direkte fra Ken Farrel / "Farrell Industries" i USA, som har de i forskjellige høyder og diameter. (Disse som jeg har er 30mm - low) Jeg velger stål fordi jeg har dårlig erfaring med aluminium iht temperatur svingninger - (treff punkt endringer og kikkertsikter som vrir seg) - Ingen problem lenger etter jeg byttet til stål for en god del år tilbake.
  3. Min tro faste Sauer 200 STR R. Hansen half fabrikat jaktstokk fra "back in the days" utformet ila flere år iht mine ønsker, behov og komfort. Et løp i 6,5x55 og et i 22-250. Toppet med Leupold Mark 4 3,5-10x40 kikkertsikter. Bruker standard 200 STR 5 skudd magasiner. Ikke en lett vekter med sin 5,5 kilo. Men det kommer en 200 STR aldri til å bli, Og det skal det for meg ikke være heller for å få best presisjon. For meg en "gjør alt" rifle
  4. Har blitt veldig stille om denne Jet-01. Noe som vet om hva som egentlig ble av dette til slutt.
  5. Denne alu stokken? Alt for mange bevegende deler som kann svikte deg der ute og alt for mange vinkler og kroker som kan hukke seg opp i kvist og krått
  6. Det er ikke meg som skal ha seg en molot vepr super system våpen Eneste jeg er ut etter, er om der finnes en mulighet for evt. å skifte løp / lengre løp i samme kaliber (308Win) på min Molot Vepr super.
  7. Nå har jeg funnet noe test rapport på tysk nettside http://www.waffenschumacher.com/sites_45_testberichte.h... For så mye jeg forstår tysk, Skriver de her at løpet er ikke stanset fast med skrud fast i kassen. Der ser meg slik ut at Molot Vepr Super og AK løp systemene ikke er like
  8. Takk for tipset, Skal hører med de
  9. Jeg eier selv en Molot Vepr Super i 308. Nå er jeg ikke ut etter en system våpen, men tenke mer på løp bytte i samme kaliber. Presisjon på rifle er upåklagelig for en halvautomat å være og på en god dag klarer vi i samme nok en sub moa på 100 meter fra benk. Rifle har en 55cm løp og jeg tenker nå på en 65 cm løp, der jeg tror at der er mer å hente ut av denne børsa. Men spørsmålet er hvem (hvilke børsemaker) her i landet kan gjør denne jobben for meg.
  10. Har en Sauer 200 STR med 22lr. ombyggings sett. Er lit usikkert på det om CCI stinger passer i en Sauer 200STR der hylselengde ser ut å være lit lengre. Noe som har erfaring med denne 22lr. ammo i en Sauer 200STR.
  11. Hei, Jeg trenger å forlenge min Molot Vepr Super riflestokk med 1" til 1,5". Tenker først og fremst på en permanent forlenging i (Turkisk) valnøtt tre. Bor selv i Stavanger området og lurer på om der er noe som kan sende forslag angående hvem som kan utføre slik arbeid på en flott måte
  12. Bortsett fra dårliger presisjon er der også en vesentlig endring i utgangs hastighet når løpet kappes. Noe som burde taes i betraktning om våpenet skulle brukkes til jakt. Gjennomsnitt taper man 5 m/s for hver cm som kappes fra løpet. Mao. kapper man en løp ned fra f.eks 60cm til 50cm, Blir dette en reduksjon av ca. 50 m/s i utgangs hastighet. Noe som påvirker anslags energi på 100m. Ballistisk informasjon som ofte finnes på bakside av amunisjons eske er beregnet fra en løp med 60cm lengde (eller mer). Det er derfor viktig for å sjekke om en type amunsjon som skal brukkes til jakt fremdeles oppfyller krav angående anslags energi til f.eks storvilt jakt etter kapping av løp.
  13. Hei, Mener du hylser skutt i samme rifle eller i hvilket som helst rifle. Vet du også grunn hvorfor det går bedre etter de er skutt en gang i rifle.
  14. Hei, Hvordan går det hos din Vepr Super med hylsene under utkast. Holder disse seg fint eller blir disse bulkete pga. at de kommer seg bort i støvdekslet. Dette med tanke på hjemmelading. Noe halv automat rifler har denne ulempe og da er de fleste hylsene ubrukkelig etterpå.
  15. Hei, Hvordan går det hos en browning bar match med hylsene under utkast. Holder disse seg fint eller blir disse bulkete pga. at de kommer seg bort i støvdekslet. Dette med tanke på hjemmelading. Noe halv automat rifler har denne ulempe og da er de fleste hylsene ubrukkelig etterpå.
×
×
  • Create New...