Jump to content

500 Phantom

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 500 Phantom

  1. Jeg tar gjerne 2000 skudd hvis prisen er 1 kr.
  2. hehe sikkert ingen dum ide. ta den med på en stand på landsskytterstevnet så får du sikkert solgt drøssevis. Jeg tviler på at oppskriften min skader noe så jeg kommer sikkert til å forsette med dette.
  3. Nja, det kommer vel helt ann på. flere hundre skudd hørtes mye ut. På en vanlig jakt rifle vet jeg ikke om jeg hadde giddet noe mere enn å skyte 3 x 3 skudd og pussett mellom hver serie og så skutt 3 x 5 skudd og pusset mellom hver serie. Ferdig. Puss som vanlig etter en økt eller tre på banen eller etter en regnskur i skogen. På en langholdsrigg eller en banerifle så får man kansje litt lengre levetid og bedre presisjon hvis man brekker inn løpet riktig, man får også ett løp som blir lettere og holde rent siden det man vel egentlig gjør er en slags polering av løpet innvendig. Dette er en tidkrevende prosess og jeg brukte 2 dager sist jeg gjorde dette. måten jeg gjør det på er følgende: Dag 1: 1 skudd og puss x10 3 skudd og puss x10 5 skudd og puss x10 Tar dette som en lang treningsøkt. Dag2: skyter 5 +5 +5 +5 skudd og puss ( prøveskudd pluss klasse) skyter 5 + 10 skudd og puss (prøveskudd og grunnlag) Skyter 5 + 10 skudd og puss (prøveskudd og omgang) Jeg bruker å ta en "storrengjøring" i mellom hver av disse linjene med bronsebørste mantelfjerner og JB. Om jeg har noe igjen for dette vet jeg ikke helt men presisjonen blir i hvertfall ikke dårligere så jeg tar meg bryet for å få ro i skjela. Det er ikke noe som er verre enn ei rifle som ikke har presisjon.
  4. Ja. Forbudet gjelder bare 12,7 BMG. Men er fullstendig klar over at noen politikammer/lensmenn tolker dette som de vil. Jeg har fått godkjent .510 kaliber i Norge (ikke BMG). Det enkleste vil nok være å oppgi jakt i Afrika som begrunnelse på søknaden. Problemet er at man ikke kan bruke .510 eller større til å skyte opp til storviltprøve da baneanleggene kun er godkjent opp til .510 men ikke .510 og større.
  5. Vi holder ett Stiftelses/Års og Info møte i Lister Benkeskytterlag Fredag 29 Mai kl 1930 På Skytterhuset til Kvinesdal Skytterlag (Røyseland). Alle som har interesse av langholsskyting er hjertelig velkommen. Hilsen 500 Phantom
  6. Lister Benkeskytterlag holder Årsmøte og Stiftelsesmøte Fredag 29. Mai kl 1930. Møtet holdes på Kvinesdal skytterlag sitt klubbhus på Røyseland. Alle som er interessert i langholdsskyting i Vest-Agder og sørlige deler Rogaland er hjertelig velkommen. vi kommer til å ta opp NBSF lokal lov for å informere om hva som står i denne. i tillegg så kommer vi til å ta opp klubb avgift, mulighet for bane/stevner og valg. siden dette er ett stiftelsesmøte så tillater vi at benkeforslag kan fremmes. Hilsen 500 Phantom
  7. jeg kan overhode ikke se at skytteren i dette tilfellet handlet respektløst.
  8. Hehe jeg kjenner denne skytteren meget godt, og han er en meget erfaren Jeger. jeg er helt sikker på at all moralsk oppgulp her på forumet preller like lett av på han som vann på ei gås. jeg er helt sikkert på at elgen ikke følte seg særlig respektert når den fikk en godt plassert 308 gjennom maskinrommet.
  9. Hvor i allverden får jeg kjøpt slike nett som man bruker til å surre steiker med? jeg har søkt litt på nettet og finner ingen ting. er de knotete å få på eller går dette som regel greit? Hva koster di? Har sett når de trer på disse på slakteriet så har de en slags v formet rustfri form som de bruker. finnes det noe slikt utstyr i salg? kan jo lage til noe slikt selv også forsåvidt.
  10. hei jeg får nesten komprimerte ladninger med N-140 i min Taylor så jeg tror ikke N-150 er noen god ide. jeg har også brukt N-540 med bra resultat.
  11. jeg begynner å lure på om noen elger av og til bare ikke vil innse at de er så godt som døde. jeg har nå skutt 11 elg med min 416 Taylor og den fungerer ganske greit. den siste jeg skjøt var en 9 tagger i år og den løp 200 meter med pungtert begge lungene. denne var ikke engang skremt, vi gikk på den på vei til post. jeg tror man kan få seg noen AHA opplevelser uansett hva man sender avgårde. når det er sakt så vil jeg alikevel påstå at grovt og tregt generellt fungerer best. men skal man skyte på over 200 meter så må man inngå noen kompremisser med seg selv. tror ikke 338 Win mag er noe dårlig valg hvis du klarer rekylen.
  12. Nytt innbrudd i Arendal! ikke sikkert at det har noen sammenheng med din sak, men en kollega som jobber på samme skift som meg hadde innbrudd denne helga og der tok de også med seg Våpenskapet! jeg har ikke mye info om denne saken. i jobben så har vi ikke tilgang på mobil men der vi jobber nå er dette ett unntak. han ble vist oppringt før dette skjedde i et forsøk på å få bekreftet at mobiltelefonen var død=ikke hjemme.
  13. jeg leste hele tråden og forslag er sendt til Kvinesdal Skytterlag om en prøveordning for Vest-Agder skyttersamlag. får se hva som skjer. mitt forslag er ganske enkelt ett to klassesystem som åpner for skyting både på fin,grov og baneskyting uten at det avviker fra programmene som DFS skyter etter i dag. hvis noen vil lese det så send meg en PM.
  14. lek deg litt med www.norma.cc så ser du hvor mye du har igjen for å bytte kaliber. skyter du inn med 5 cm overlegg på 100m eller midt i på 180m så er det ikke mye å hente egentlig. uten en avstandsmåler så kan man veldig fort gå i baret på disse avstandene. se hva som skjer hvis du feilberegner med 30-50 meter.
  15. finn en brukt sako i 338 Win Mag. klarer du rekylen så har du en kjemperifle til elg lenge. Og hvis du ellers er fornøyd med din 308 så bytter du løp til for eksempel 243 win. hvis du gjør dette så kommer du i hvertfall billig ut av det.
  16. 500 Phantom

    kamera på rifla

    denne videoen ga ett veldig ha begjær. http://www.vio-pov.com/vio_movie_galler ... deo_uid=10
  17. har du tenkt å spise den reinen etterpå?
  18. da har retten sagt sitt i denne saken. fikk først hør om det fra en kollega i dag. http://www.farsunds-avis.no/artikkel.asp?Artid=34007
  19. http://ammoguide.com/ jeg har kommet til himmelriket! her på denne siden så finnes det utrolig bra informasjon om over 700 forskjellige villkatter og standard patroner. og det kommer stadig flere hver uke. man har ladedata og alle dimmensjoner tilgjengelig. man kan også designe sin egen villkatt enkelt med et eget design verktøy på denne siden. dette er den beste og mest komplette siden jeg noen gang har sett på internett.
  20. Hei jeg husker at vi på sluttstykket hadde en meget fin liste over de ulike Sako modellene. den var det mye god info på. tror det var Sako 30-06 som la den ut. er det noen som har denne listen tilgjengelig og som kan legge den ut her? jeg lurer også på om det er noen modeller av Sako som jeg helst bør styre unna? (dårlig kvalitet) jeg lurer litt på å skaffe meg en Vixen til rådyrjakt.
  21. jeg føler at det er på tide med en del oppklaringer her. jeg har siden 1989 vært skytter i DFS og har fått med meg utviklingen og overgangen til elektroniske skiver. jeg har skutt på utallige skiver av de fleste fabrikat og skivene blir bedre og bedre. det var en tid der en del eldre skiver kunne være litt tvilsomme og jeg husker spesiellt godt et NM i rifleskyting i Aurland for mange år siden der eletronikk skivene ikke holdt mål. dette skydes antagelig dårlig vedlikehold heller en direkte feil på skiva. på min skytebane så har vi i dag megalink. disse skivene har en rekke funksjoner som er greit å overvåke med jevne mellomrom. 1. det blir loggført i elektronikken antall skudd totalt på denne skiva. 2. magebeltet trekkes frem med 1 cm per 20-60 skudd (ette kan justeres etter behov) 3. det er overvåking på trykket inne i skiven slik at når skiva blir slitt så får vi en feilmelding i systemet på dette og skiven må sjekkes og vedlikeholdes. 4. skytterlag som har elektroniske skiver plikter å føre en log over utført vedlikehold av skivene. dette skal utføres minimum to ganger i året. denne loggen kan alle spør etter når de er på banen og manglende vedlikehold bør meldes til standplass lederen. 5 front og bak deksele på skiven har en slik form og tillpassning at det kun er mulig å forskyve blinkene med maks 2 mm hver vei. vi tester skivene våres jevnlig og vi skyter minimum 10 på alle 6 skivene våre. (hvis ikke så er det skytteren og ikke bliken sin feil.) elekrtoniske skiver er kommet for å bli.
  22. http://www.cabelas.com/home.jsp;jsessio ... uestid=976 http://www.wholesalesports.com/onlinestore/control/main
  23. og hva hadde så du tenkt å bruke disse til om jeg tør spørre?
  24. godt å se at denne forskriften ikke slukes rått av NJFF. da aner jeg i hvertfall et håp om ett annet utfall.
×
×
  • Create New...